Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@MRN
Bardziej chodziło mi o to, że Sarri jest u nas zbyt krótko, aby już negatywnie oceniał Cancelo, tak jak to podawali w mediach, bo tak jak napisałem wcześniej nie widział go nawet na treningach, więc skąd może wiedzieć, że mu nie pasuje. Zgadzam się z tym, że nowy szkoleniowiec musi mieć coś do powiedzenia w kwestii transferów, ale z pewnością nasi przed podpisaniem oficjalnej umowy z Maurizio nie zdradzali mu szczegółowych planów na Mercato, bo to byłoby naiwne z ich strony (zwłaszcza gdyby się ostatecznie nie dogadali i Sarri przejął inną ekipę).
@Arbuzini
Podejrzewam, że na dobrą dyspozycję Cancelo w początkowej fazie sezonu mogła mieć wpływ jego absencja na Mundialu. Większej części zawodników biorących udział w MŚ ewidentnie brakowało odpoczynku, a dodatkowo po ciężkim okresie przygotowawczym do nowego sezonu musieli dochodzić do formy kilka tygodni.
@wieczorek00
De Ligt nie zaczyna przygody z poważnym futbolem, ale już w nim jest od paru sezonów mimo tak młodego wieku. Zauważ, że już dwa lata temu grał w podstawie Ajaxu w finale LE, otrzymał opaskę kapitańską (jego cechy przywódcze porównuje się do samego Maldiniego), a w ostatniej edycji LM (w dużej mierze dzięki jego świetnej postawie) doszedł z ekipą z Amsterdamu do półfinału tych rozgrywek po drodze stopując atakujących Bayernu, Realu czy Juve. Wiadomo, że wciąż przytrafiają mu się błędy, ale to normalne, bo przecież mając zaledwie 20 lat nie może być już nieomylnym i w pełni ukształtowanym graczem. Z transferu "leszcza" Van Dijka do Liverpoolu za 60-70 mln € też się swego czasu naśmiewaliśmy, a potem nam szczęki opadły, gdy to The Reds z Holendrem na obronie, a nie my z topem Bonuccim sięgnęli po Puchar Mistrzów.
Bardziej chodziło mi o to, że Sarri jest u nas zbyt krótko, aby już negatywnie oceniał Cancelo, tak jak to podawali w mediach, bo tak jak napisałem wcześniej nie widział go nawet na treningach, więc skąd może wiedzieć, że mu nie pasuje. Zgadzam się z tym, że nowy szkoleniowiec musi mieć coś do powiedzenia w kwestii transferów, ale z pewnością nasi przed podpisaniem oficjalnej umowy z Maurizio nie zdradzali mu szczegółowych planów na Mercato, bo to byłoby naiwne z ich strony (zwłaszcza gdyby się ostatecznie nie dogadali i Sarri przejął inną ekipę).
@Arbuzini
Podejrzewam, że na dobrą dyspozycję Cancelo w początkowej fazie sezonu mogła mieć wpływ jego absencja na Mundialu. Większej części zawodników biorących udział w MŚ ewidentnie brakowało odpoczynku, a dodatkowo po ciężkim okresie przygotowawczym do nowego sezonu musieli dochodzić do formy kilka tygodni.
@wieczorek00
De Ligt nie zaczyna przygody z poważnym futbolem, ale już w nim jest od paru sezonów mimo tak młodego wieku. Zauważ, że już dwa lata temu grał w podstawie Ajaxu w finale LE, otrzymał opaskę kapitańską (jego cechy przywódcze porównuje się do samego Maldiniego), a w ostatniej edycji LM (w dużej mierze dzięki jego świetnej postawie) doszedł z ekipą z Amsterdamu do półfinału tych rozgrywek po drodze stopując atakujących Bayernu, Realu czy Juve. Wiadomo, że wciąż przytrafiają mu się błędy, ale to normalne, bo przecież mając zaledwie 20 lat nie może być już nieomylnym i w pełni ukształtowanym graczem. Z transferu "leszcza" Van Dijka do Liverpoolu za 60-70 mln € też się swego czasu naśmiewaliśmy, a potem nam szczęki opadły, gdy to The Reds z Holendrem na obronie, a nie my z topem Bonuccim sięgnęli po Puchar Mistrzów.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ale już wymiana Cancelo plus 35 milionów na Trippier/Hysaj i De Ligt brzmi lepiej.
Jeżeli możemy dostać Holendra za 70 milionów to przeżyje tego Cancelo.
Jeżeli możemy dostać Holendra za 70 milionów to przeżyje tego Cancelo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Andryk
- Juventino
jeśli Trippier i De Ligt by do nas dołączyli w jedno okienko przy jednoczesnym odejściu Cancelo to byłbym pod sporym wrażeniem , trzymam kciuki
Transfer holendra byłby trochę medialny bo pół europy o nim marzyła :-)

- wieczorek00
- Juventino
Ja nie mam obiekcji co do ceny jaką trzeba za niego zapłacić dla mnie chora jest pensja o jakiej piszą media. Chłopak teraz pewnie zarabia w Ajaxie około 1 mln euro brutto a tu nagle ma dostać dwadzieścia razy tyle. I teraz niech się okaże że jednak nie spełni pokładanych w nim nadziei i gość z taką pensja jest nie sprzedawalny. Ale nawet jeśli weźmiemy optymistyczną wersję wydarzeń i De Ligt wypali i będziemy chcieli za dwa, trzy lata przedłużyć z nim kontrakt i jaką pensję mu w tedy zaproponujemy 30, 40 mln?
A już w ogóle jak się pomyśli, że taki Chiellini legenda klubu, zasłużony 35 letni zawodnik będzie zarabiał kilkukrotnie mniej od jakiegoś młodzika, który zaczyna przygodę w Juve.
Mam tylko nadzieję, że potencjalne przyjście młodego Holendra nie wywoła nie zadowolenia w szatni w związku z różnicami płacowymi bo De Ligt to jednak nie CR7 i ta pensja może kogoś boleć.
A już w ogóle jak się pomyśli, że taki Chiellini legenda klubu, zasłużony 35 letni zawodnik będzie zarabiał kilkukrotnie mniej od jakiegoś młodzika, który zaczyna przygodę w Juve.
Mam tylko nadzieję, że potencjalne przyjście młodego Holendra nie wywoła nie zadowolenia w szatni w związku z różnicami płacowymi bo De Ligt to jednak nie CR7 i ta pensja może kogoś boleć.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kij w ten kontrakt. Ligt to największy talent obrony, jaki widziałem, a oglądam piłkę od połowy lat 90'. Istny potwór. Absolutne marzenie tego okienka. Jeśli pokonaliśmy Barcę, PSG to znaczy, że znów zaczynamy się liczyć. Jeśli pozyskalibyśmy parę Ligt - Pogba.. Klękajcie narody. :uklon:
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Jeśli ją pokonamy to znaczy, że dajemy najwięcej młodemu i jego agentowi.mrozzi pisze:Kij w ten kontrakt. Ligt to największy talent obrony, jaki widziałem, a oglądam piłkę od połowy lat 90'. Istny potwór. Absolutne marzenie tego okienka. Jeśli pokonaliśmy Barcę, PSG to znaczy, że znów zaczynamy się liczyć. Jeśli pozyskalibyśmy parę Ligt - Pogba.. Klękajcie narody. :uklon:

- Adrian27th
- Juventino
De Ligt w Juve
Na dniach oficjalka.
SkyBet kurs 1/1.
Na dniach oficjalka.
SkyBet kurs 1/1.
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
To byłby mega transfer. Kielon / Bonuc ława, bo ten osobowością nadrabia i dodaje każdemu pewności. 20 lat, a mentalnie 3/4 naszego składu tak, że głowa mała.Adrian27th pisze:De Ligt w Juve
Na dniach oficjalka.
SkyBet kurs 1/1.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie ma znaczenia. Pokonani to pokonani. To byłby prawdziwy pokaz siły. Od samego początku piszę o tym, że on musi być nasz. Barcelona już była pewna swego, ale on zaczął sobie w mediach z nimi pogrywać. Są pozycje, które musimy obłożyć topami, bez względu na koszty. Są to środek obrony i pomocy. W przypadku Giorgio mamy chyba do czynienia ze zmęczeniem materiału. W każdym meczu daje z siebie 200 %, ale organizm często odmawia posłuszeństwa. Ten z Sassuolo plus Ligt to fantastyczne wzmocnienia. Pytanie co z prawą stroną obrony. Wolę Trippiera niż Hysaja.Poprostu pisze:Jeśli ją pokonamy to znaczy, że dajemy najwięcej młodemu i jego agentowi.
- Adrian27th
- Juventino
Nie wiem czy SkyBet może się mylić.
Kurs 1 zł to praktycznie pewnik. Zakładów nie można już robić.
Kowalski - Teleegraph który rzekomo jest dobrym źródłem w Holandii.
Jeżeli klepniemy to z Raiola to oficjalnie stwierdzę ze mamy z nim najlepsze relacje z wszystkich topów.
@Mati - no nie, Sarri był pewnikiem.
Tylko na chwile przeważył Pep, ale kursy rzędu 1,35 były właśnie na Maurycego, a ostatnie dni przed ogłoszeniem Sky podawało 1,15 nawet.
1/1 to nic. Po prostu nic nie wypłaca za ten transfer.
Jeżeli klepniemy to z Raiola to oficjalnie stwierdzę ze mamy z nim najlepsze relacje z wszystkich topów.
Tylko na chwile przeważył Pep, ale kursy rzędu 1,35 były właśnie na Maurycego, a ostatnie dni przed ogłoszeniem Sky podawało 1,15 nawet.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2019, 09:34 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie sugerujmy się zakładami, z Guardiolą też był pewnik i zamykanie zakładów...Adrian27th pisze:Nie wiem czy SkyBet może się mylić.
Fakt, coś jest na rzeczy, my potrzebujemy obrońcy, holender potrzebuje gry na poziomie, to się łączy w całość, lecz warto czekać na potwierdzenie.
Druga sprawa, gdyby miał grać dla Barcy czy Psg, to już by grał. Oni się nie szczypią z wydawaniem hajsu

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Kowalski, Towalski to jak robić komuś łaskę lub laskę ;]Adrian27th pisze:Nie wiem czy SkyBet może się mylić.
A wracając do temat, trzymam kciuki - bo De Liga ma zadatki na najlepszego obrońcę w historii, bo nie jestem w stanie sobie przypomnieć, czy ktokolwiek w jego wieku grał na tak wysokim poziomie, z taką pewnością i jakością.
- Virgil
- Juventino
De Ligt,Rabiot,Trippier + Icardi i kończyny to okienko.
Oczywiście sprzedaż Cancelo,Matudidiego,Mandzu,Khediry i Cuadrado. Pewnie opuści nas też Pawełek bo nie będzie dla niego miejsca.
De Ligt pewnie wyklucza Pogbę ale Rabiot+Ramsey przy pozostaniu Pjanica to bardzo solidne wzmocnienia. Może jeszcze SMS-a przyaatakujemy wtedy.
Oczywiście sprzedaż Cancelo,Matudidiego,Mandzu,Khediry i Cuadrado. Pewnie opuści nas też Pawełek bo nie będzie dla niego miejsca.
De Ligt pewnie wyklucza Pogbę ale Rabiot+Ramsey przy pozostaniu Pjanica to bardzo solidne wzmocnienia. Może jeszcze SMS-a przyaatakujemy wtedy.