Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@binio
Akurat Hazard to zły przykład, bo 100 mln € za gościa, któremu za rok kończy się kontrakt, to i tak świetna kwota i raczej niewielu by u nas płakało z powodu takich warunków transferu.
Adrian27th
Czy Fabio jest królem, to zobaczymy za parę sezonów, bo póki co to do dwóch ostatnich finałów LM dostawaliśmy się w głównej mierze dzięki świetnym i często tanim (Barzagli, Pogba, Pirlo, Tevez) transferom wykonanym przez Marottę (aczkolwiek nie można wykluczyć, że i Paratici maczał w tym palce). Zdaje się, że Pogba również opuszczał Juve za czasów Giuseppe bijąc przy tym rekord transferowy. Mam wrażenie, że część z nas kibiców ma dość krótką pamięć i odcina się od tego czego dokonali w odrodzonym Juve Marotta, Conte czy ostatnio Allegri.
PS. Jakich to czereśniaków opchnął Fabio za 63 mln €?
Akurat Hazard to zły przykład, bo 100 mln € za gościa, któremu za rok kończy się kontrakt, to i tak świetna kwota i raczej niewielu by u nas płakało z powodu takich warunków transferu.
Adrian27th
Czy Fabio jest królem, to zobaczymy za parę sezonów, bo póki co to do dwóch ostatnich finałów LM dostawaliśmy się w głównej mierze dzięki świetnym i często tanim (Barzagli, Pogba, Pirlo, Tevez) transferom wykonanym przez Marottę (aczkolwiek nie można wykluczyć, że i Paratici maczał w tym palce). Zdaje się, że Pogba również opuszczał Juve za czasów Giuseppe bijąc przy tym rekord transferowy. Mam wrażenie, że część z nas kibiców ma dość krótką pamięć i odcina się od tego czego dokonali w odrodzonym Juve Marotta, Conte czy ostatnio Allegri.
PS. Jakich to czereśniaków opchnął Fabio za 63 mln €?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
No właśnie, bardzo dużo zależy od tego kto przyjdzie na jego miejsce. Pamiętam, że kiedyś czytałem wypowiedź jakiegoś trenera, który powiedział, że ofensywnego obrońcę nauczysz bronić, ale, ale ze smykałką do robienia różnicy z przodu trzeba się urodzić. Cancelo to ma. Nie znam Trippiera na tyle, żeby wypowiedzieć na jego temat, czy ktoś bardziej zorientowany może go scharakteryzować? A Hysaj... Skoro mamy De Sciglio, to jaką różnicę w stosunku do niego zrobi Albańczykj? Moim zdaniem taki transfer to sztuka dla sztuki, zero różnicy.dimebag11 pisze:Mów za siebie, bo ja będę płakał za Cancelo. Rozumiem jeszcze jakbyśmy dostali jakąś niesamowitą ofertę typu 75-80 mln €, to można byłoby go sprzedawać, a tak zarobimy na Portugalczyku jakieś 10 mln € plus ewentualne bonusy. Niestety utwierdzam się w przekonaniu, że Paratici także nie potrafi sprzedawać, a przypominam jakie gromy leciały na Marottę. Punktem kulminacyjnym będzie zakup Hysaja za 40-45 mln € z beznadziejnymi statystykami lub mającego już 29 lat Trippiera, który także średnio sobie radzi w grze defensywnej.MRN pisze:Nikt za Cancelo nie płacze to i ja tym bardziej nie zamierzam. Grajek jakich wielu ale nie ogarnął niczego poza ofensywą ale do gry ofensywnej mamy lepszych specjalistów. Jak za 60 baniek to rewelacja, jeszcze im w celofan zapakować.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Emil Audero
20,00 mln €
Stefano Sturaro
16,50 mln €
Riccardo Orsolini
15,00 mln €
Alberto Cerri
9,00 mln €
Andrea Favilli
7,00 mln €
Luca Marrone
1,00 mln €
Tych : )
68,5 miliona.
Marotta sprzedał Zaze taniej niż Fabio wcisnał pół żywego Sturaro : )
20,00 mln €
Stefano Sturaro
16,50 mln €
Riccardo Orsolini
15,00 mln €
Alberto Cerri
9,00 mln €
Andrea Favilli
7,00 mln €
Luca Marrone
1,00 mln €
Tych : )
68,5 miliona.
Marotta sprzedał Zaze taniej niż Fabio wcisnał pół żywego Sturaro : )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- kdzr
- Juventino
Ktoś tu już kiedyś pisał, że Guardiola lubi bocznych obrońców dobrych w defensywie, jeżeli Max nie nauczył Cancelo bronić, to czy Pep zrobi z niego monstrum...nie wiem. 

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Brazylijczyk to jeden z tych piłkarzy, którzy zrobili karierę większą, niż wskazywałyby na to umiejętności. Najpierw promocja w Porto, później Real, teraz City. Jeśli odejdzie, to raczej do klubu z niższej półki.mns pisze:Czy pep zrobi z Cancelo potwora to nie jest takie pewne jak się nie którym wydajeJakoś z Danilo czy Mendy nie potrafi zrobić kozaków a Walker to był gotowy produkt.
Co do Francuza, to wystarczy rzucić okiem na historię jego kontuzji: https://www.transfermarkt.pl/benjamin-m ... ler/157495 Szklanka za 60 baniek

Problem z Marottą był taki, że na jeden świetny ruch przypadały 3 beznadziejne.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Może jednostki będą za nim płakać ale ogół już nie. Zrobi potwora, nie zrobi - loteria ale zasada jest prosta, jeżeli zawodnik jest skonfliktowany z szatnią, nie chciał go poprzedni trener to widać nie warto go trzymać. Poprzedniego trenera, który go nie chciał już nie ma ale nowy jakoś nie zabiega o jego pozostanie więc należy ten sygnał uznać, że on się do tego zespołu nie nadaje.
Sprzedaż przez nas niechcianego zawodnika za 75-80 mln to podobna abstrakcja co sprzedaż Icardiego przez inter za taką kwotę. Sarri to nowy rozdział, należy mu zaufać, gdyby dał jasny znak, że oczekuje pozostania tego zawodnika to pewnie Cancelo pozostałby.
Sprzedaż przez nas niechcianego zawodnika za 75-80 mln to podobna abstrakcja co sprzedaż Icardiego przez inter za taką kwotę. Sarri to nowy rozdział, należy mu zaufać, gdyby dał jasny znak, że oczekuje pozostania tego zawodnika to pewnie Cancelo pozostałby.

- mns
- Juventino
i Cancelo wpisuje się w tą retorykę...
przychodził do nas mówiło się ze z przodu kot z tylu mocno niepewny i to samo teraz można o nim napisać po roku gry;) dodatkowo rzekomo zgniłe jajo...
Kolesiowi albo ktoś źle dobrał pozycje albo max co może grac to valencia...
przychodził do nas mówiło się ze z przodu kot z tylu mocno niepewny i to samo teraz można o nim napisać po roku gry;) dodatkowo rzekomo zgniłe jajo...
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Co do pozycji to zaraz po transferze Cancelo do nas gadałem z koleżką, fanem Interu i mówił, że Jao nie zgadza się na zmianę pozycji bo w reprezentacji nie ma konkurencji na obronie i dlatego chce tylko tam grać.mns pisze:i Cancelo wpisuje się w tą retorykę...
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@MRN
Obawiam się, że akurat Sarri ma na chwilę obecną najmniej do powiedzenia w temacie Cancelo, bo ani nie widział go na treningach, a i o kłótniach z połową naszego składu mógł tylko słyszeć od innych. To co pojawia się w mediach odnośnie niechęci Maurizio do Portugalczyka, to tylko jakieś plotki i jeśli rzeczywiście chcemy odpalić Joao (a wiele na to wskazuje), to raczej z uwagi na decyzje podjęte przez Paraticiego i jego pomocników, a nie nowego trenera.
Obawiam się, że akurat Sarri ma na chwilę obecną najmniej do powiedzenia w temacie Cancelo, bo ani nie widział go na treningach, a i o kłótniach z połową naszego składu mógł tylko słyszeć od innych. To co pojawia się w mediach odnośnie niechęci Maurizio do Portugalczyka, to tylko jakieś plotki i jeśli rzeczywiście chcemy odpalić Joao (a wiele na to wskazuje), to raczej z uwagi na decyzje podjęte przez Paraticiego i jego pomocników, a nie nowego trenera.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Mam inne zdanie bo to jednak nowy trener i nie mogą go ignorować w kwestii ruchów transferowych. Zresztą, to nieistotne ale według mnie narzekanie na to, że Cancelo odchodzi to przesada.Nie osłabimy się tym ruchem z całą pewnością.

- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Barca odpuściła de Ligta, nie wyobrażam sobie, że przegramy rywalizację z Paryżanami... Jeśli przyjdzie Rabiot to sprowadzenie Holendra jest istotniejsze niż wyciągnięcie Pogby z United.D-Rose pisze:[De Teelegraf]
Juventus oczekuje, ze De Ligt podpisze umowa z nimi. 70mln dla Ajaxu, 15-20 dla De Ligta(Sadze, ze chodzi o kowte brutto)
PS: Ponoc mocno wiarygodne zrodlo w temacie Ajaxu.
[DI Marzio]
Cisniemy mocno w De Ligta.
- Arbuzini
- Juventino
Dziwna sprawa z Cancelo. W pierwszej części sezonu zachwycał, potem faktycznie mocno spuścił z tonu i często był tykającą bombą. Może to faktycznie niereformowalny typ, któremu wszyscy mówią, że powinien ćwiczyć grę w obronie i być bardziej skoncentrowany, a on ma na to wywalone. Może... tego nie wiem i nie mam jak potwierdzić w żaden sposób, ale to by w dużej mierze tłumaczyło fakt, że tak szybko się go pozbywamy. Mimo wszystko szkoda mając w pamięci jego najlepsze występy na obu bokach obrony.
Rabiot mnie nie przekonuje. Prawą nogą gra jeszcze słabiej niż Matuidi. W dodatku ten lekko toksyczny klimacik z jego matką. Plus, że jest za darmo, ale to dalej nie jest to, czego oczekiwałbym przy odbudowywaniu pomocy. Być może Sarri widzi w nim registę na wzór Jorginho. Cóż... każdy trener ma jakieś swoje fiksacje. Tylko co to za regista, który potrafi operować jedną nogą, a druga służy mu do utrzymywania równowagi. Jako wyżej grający pomocnik to Bentancur w moim odczuciu ma przynajmniej zbliżony potencjał.
Najsensowniejsze rozwiązanie w przypadku sprowadzenia Rabiota to sprzedaż Matudiego lub Cana (raczej tego drugiego $) i zrobienie miejsca dla kogoś od nich lepszego: Pogby, Ndombele, czy SMSa. Pomoc w takim składzie personalnym: Pjanić, Bentancur, Matuidi/Can, Ramsey, Rabiot, Pogba/Ndombele/SMS to już całkiem do rzeczy ekipa.
Swoją drogą ciekawi mnie jaką rolę dla Dybali widzi Sarri. Zapewne to jeden z tych zawodników, o których mówił, że chciałby się z nimi rozmówić. Ronaldo miażdży go przyśpieszeniem i grą w powietrzu oraz słabszą nogą więc ta szpica to jak dla mnie takie średnie rozwiązanie. Na skrzydle Costa wciąga go nosem, a Bernardeschi nawet pod formą przeważnie i tak zapewnia większą płynność w grze. Ale Sarri to nie Allegri i akurat po nim można się spodziewać, że jeśli dla Dybali jest jakaś inna optymalna rola inna niż cofnięty napastnik to on ją znajdzie.
De Ligta nie ma co komentować - kozak i tyle. Zawodnik, który może grać za Bonucciego, jak i z nim dźwigając Leo na wyższy poziom.
Rabiot mnie nie przekonuje. Prawą nogą gra jeszcze słabiej niż Matuidi. W dodatku ten lekko toksyczny klimacik z jego matką. Plus, że jest za darmo, ale to dalej nie jest to, czego oczekiwałbym przy odbudowywaniu pomocy. Być może Sarri widzi w nim registę na wzór Jorginho. Cóż... każdy trener ma jakieś swoje fiksacje. Tylko co to za regista, który potrafi operować jedną nogą, a druga służy mu do utrzymywania równowagi. Jako wyżej grający pomocnik to Bentancur w moim odczuciu ma przynajmniej zbliżony potencjał.
Najsensowniejsze rozwiązanie w przypadku sprowadzenia Rabiota to sprzedaż Matudiego lub Cana (raczej tego drugiego $) i zrobienie miejsca dla kogoś od nich lepszego: Pogby, Ndombele, czy SMSa. Pomoc w takim składzie personalnym: Pjanić, Bentancur, Matuidi/Can, Ramsey, Rabiot, Pogba/Ndombele/SMS to już całkiem do rzeczy ekipa.
Swoją drogą ciekawi mnie jaką rolę dla Dybali widzi Sarri. Zapewne to jeden z tych zawodników, o których mówił, że chciałby się z nimi rozmówić. Ronaldo miażdży go przyśpieszeniem i grą w powietrzu oraz słabszą nogą więc ta szpica to jak dla mnie takie średnie rozwiązanie. Na skrzydle Costa wciąga go nosem, a Bernardeschi nawet pod formą przeważnie i tak zapewnia większą płynność w grze. Ale Sarri to nie Allegri i akurat po nim można się spodziewać, że jeśli dla Dybali jest jakaś inna optymalna rola inna niż cofnięty napastnik to on ją znajdzie.
De Ligta nie ma co komentować - kozak i tyle. Zawodnik, który może grać za Bonucciego, jak i z nim dźwigając Leo na wyższy poziom.
- wieczorek00
- Juventino
De Ligt Wiadomo mega talent i super obrońca ale jak myślę, że za 19nasto letniego obrońcę trzeba zapłacić 70 mln, a do tego pensja na poziomie 10 mln netto już nie mówiąc o prowizji dla Raioli i to wszystko po jednym dobrym sezonie. Gość właściwie zaczyna przygodę z poważnym futbolem z pensją na 20 mln, gdzie to wszystko zmierza.