Quiz 1 (Juventus)
- swiergot
- Juventino
Ponieważ niegdyś kibice Hellas śpiewali: "W dniu, w którym odbędą się derby Werony w Serie A, osły będą latać". No i latały :-DTomekW pisze:Moje pytanie jest znanekouba pisze:własnie o to chodziTomekW pisze:PS: Bardziej nie mogles zamotac pytania? :lol:![]()
![]()
Oczywiscie dobra odpowiedz wszechwiedzącego TomkaW. Twoja kolejDlaczego na Chievo mowia "latajace osly"?
TomekW pisze:Ja slyszalem troche inna wersje Ze predzej osly beda latac, niz Chievo wejdzie do Serie A Ale ogolnie chodzilo o spiewy kibicow Hellas
Czekamy na pytanie

- 3d_man
- Juventino
eh Tomek pytania z Lazio zostaw mnie
natomiast chcialem tylko wyjasnic sprawe w zwiazku z poprzednim pytaniem dotyczacym ReCecconi - to nie bylo tak ze przebral sie za zlodzieja i wkradl do sklepu - otoz poszedl on z kolega do jubilera i Cecco trzymajac reke na ksztalt pistoletu w kieszeni plaszcza krzyknal cos w stylu "rece do gory to rabunek" - niestety mial pecha ze owego jubilera okradziono jakos miasiac wczesniej i zakupil on rewolwer - ktory w tej chwili wyciagnal i wycelowal najpierw w tego znajomego, ktory jednak zdazyl podniesc rece do gory, a nastepnie w Luciano i bez zastanowienia strzelil - tak sie niestety skonczylo jego krotkie zycie...
Jubiler pozniej sie tlumaczyl ze nie poznal pilkarza itd (chociaz takiego blondasa to ja bym poznal wsrod miliona ludzi) i o ile pamietam zostal oskarzony o naduzycie obrony koniecznej.
ps
w tym pytaniu nie powinno byc buziek z usmieszkami
natomiast chcialem tylko wyjasnic sprawe w zwiazku z poprzednim pytaniem dotyczacym ReCecconi - to nie bylo tak ze przebral sie za zlodzieja i wkradl do sklepu - otoz poszedl on z kolega do jubilera i Cecco trzymajac reke na ksztalt pistoletu w kieszeni plaszcza krzyknal cos w stylu "rece do gory to rabunek" - niestety mial pecha ze owego jubilera okradziono jakos miasiac wczesniej i zakupil on rewolwer - ktory w tej chwili wyciagnal i wycelowal najpierw w tego znajomego, ktory jednak zdazyl podniesc rece do gory, a nastepnie w Luciano i bez zastanowienia strzelil - tak sie niestety skonczylo jego krotkie zycie...
Jubiler pozniej sie tlumaczyl ze nie poznal pilkarza itd (chociaz takiego blondasa to ja bym poznal wsrod miliona ludzi) i o ile pamietam zostal oskarzony o naduzycie obrony koniecznej.
ps
w tym pytaniu nie powinno byc buziek z usmieszkami

la Lazio é il rifugio di noi sognatori...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
di noi innamorati, poeti, cantori...
di noi che incendiamo e spegnamo la sete...
per quell'esplosione all'ennesima rete...
- swiergot
- Juventino
Wnuczek Gianni Agnelliego, młodszy z synów jego córki z pierwszego małżeństwa. Znany playboy, obecnie jest z aktorką i modelką Martiną Stellą. Pracuje w Ferrari. Jest wielkim fanem Juventusu. To on jest najczęściej typowany jako następny prezydent Juve. O kim mowa?

- TomekW
- Juventino
Lapo Elkannswiergot pisze:Wnuczek Gianni Agnelliego, młodszy z synów jego córki z pierwszego małżeństwa. Znany playboy, obecnie jest z aktorką i modelką Martiną Stellą. Pracuje w Ferrari. Jest wielkim fanem Juventusu. To on jest najczęściej typowany jako następny prezydent Juve. O kim mowa?

swiergot pisze:A niech Cię :-D Prosimy o pytanie.
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- TomekW
- Juventino
Dlaczego w pierwszych sezonach Serie A Ambrosiana grala w koszulkach czarno-niebieskie pasy z kolnierzami w bialo-czarna krate? 

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
- booyak
- Juventino
Otóz dlatego że klub Ambrosiana powstał z połączenia Internazionale i U.S Milanese a jak wiadomo barwy Interu to Czarno-Niebieskie pasy a barwy Milanese to właśnie biało-czarna krata 8)
TomekW pisze:BrawoCzekamy na pytanie
★ ★ ★
- Slim
- Juventino
To sie decyduj rzezbiarz czy malarz?:PDionizos pisze:Bede strzelal to jakis rzezbiarz albo malarz... Jednak malarz Ej, cos tu jest nie tak...najpierw moj post byl prze dpostem booyaka teraz po... Dobra, cos mi sie porabalo.... wiadomo tylko ze to byl malarz 8)
No dobra odpowiedziales poprawnie MALARZ ;] a tworzyl rownolegle do Leonardo Da Vinciego

ALE TO JUVELUCK odpowiedzial do konca na moje pytanie uwzglednil Z CZEGO MALARZ SLYNAL i to chyba on powinien zadawac pytanie...juveluck pisze:O kurde ile pytan, poszlo od mojej ostatniej wizyty :shock: Chyba musial bym byc non stop na forum zeby na jakies odpowiadac, skoro opd, padaja po 10 min od zadania pytania :shock: .
Co do ostatniego , Przezwisko to oczywiscie Pinturicchio czyli Bernardino di Betto di Biagio, wloski malarz Renesansowy. Autor min. fresek w apartamencie Borgii w Watykanie, oraz Portretu Mlodzienca
JUVELUCK twoja kole
- juveluck
- Juventino
Niecale pol godziny temu skonczyl sie mecz Itali z Hiszpanami, ostatni mecz w Squadra Roberto. Nie ukrywam ze, lza sie w oku kreci. Z tego powodu pytanie bedzie dotyczylo wlasnie Roberto.
Jak nazywal sie skaut ktory w latach 80-ych odkryl dla swiata talent Roberto Baggio
Jak nazywal sie skaut ktory w latach 80-ych odkryl dla swiata talent Roberto Baggio

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- juveluck
- Juventino
Commando Ultra Curva Sud powstala w 1977 rozpadla sie w 1999kouba pisze:a więc daje raczej proste pytanie
Jak sie nazywa największa grupa kibicowska Romy, która kilka lat temu przestniała istnieć
kouba pisze:Brawo, Twoja kolej

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!