Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Pamiętam że Pogba miał ten problem już za czasów gry w Juve. W ważnych meczach czy też wtedy kiedy drużynie nie szło nie potrafił wziąć ciężaru na swoje barki. Tak jak lubię go jako piłkarza nie chcialbym Jego powrotu. Zdecydowanie wolałbym SMSa. Tym bardziej że Paul na pewno zazadalby solidnej gaży. Barella to raczej typ przecinaka, słaby w ofensywie. Rabiot jest dobrym pilkarzem ale trzeba by mu poukładać w głowie. PSG potrafi zepsuć młodych zawodników.
Demiral dobry transfer. Obrońca który nie boi się odważnych wejść, trochę przypomina mi Chielliniego. Jednak oprócz niego potrzebujemy przynajmniej jeszcze jednego obrońcy. De Ligt marzenie. Nie dość że podnieśli byśmy poziom to i odmłodzili ta formacje.
Ze skrzydłowych o których piszemy czyli Chiesa i Orsolini zdecydowanie ten pierwszy. Ale nie za takie pieniadze.
Słabo wygląda też nasz Atak. Brak tam typowego łowcy bramek. Jean jeszcze nie jest gotowy na 1 skrzypce. Icardi byłby wzmocnieniem ale jego transfer to tylko fantazje dziennikarzy.
Demiral dobry transfer. Obrońca który nie boi się odważnych wejść, trochę przypomina mi Chielliniego. Jednak oprócz niego potrzebujemy przynajmniej jeszcze jednego obrońcy. De Ligt marzenie. Nie dość że podnieśli byśmy poziom to i odmłodzili ta formacje.
Ze skrzydłowych o których piszemy czyli Chiesa i Orsolini zdecydowanie ten pierwszy. Ale nie za takie pieniadze.
Słabo wygląda też nasz Atak. Brak tam typowego łowcy bramek. Jean jeszcze nie jest gotowy na 1 skrzypce. Icardi byłby wzmocnieniem ale jego transfer to tylko fantazje dziennikarzy.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Oglądam Chiesę w meczu U21 i chłopak gra pierwsze skrzypce, cała gra idzie właściwie na niego, ale musi się jeszcze nauczyć bardziej pożytkować swoją szybkość, przebojowość i technikę (choć raz jego bardzo dobre zagranie zepsuł Mandragora). Potencjał ma, czas do nauki też. Póki co nie jest to jednak poziom podstawowego skrzydłowego topowej drużyny Europy.
Orsolini na tle Chiesy wygląda w tym meczu gorzej. Podobni gracze (grają bardzo szeroko, fajnie sklejają piłkę w biegu), ale Riccardo to w tym meczu taka gorsza wersja Federico. Orsolini jest szybki i ma technikę, ale też niestety paskudne dośrodkowania i łatwo daje się wyłączyć z gry.
Z linii pomocy Barella-Pellegrini-Mandragora zdecydowanie najlepiej prezentuje się Pellegrini. Na początku w rozegraniu przypominał mi trochę Pirlo, potem zgasł. Barella i Mandragora grają tak sobie, zwłaszcza ten pierwszy mnie osobiście rozczarowuje.
Orsolini na tle Chiesy wygląda w tym meczu gorzej. Podobni gracze (grają bardzo szeroko, fajnie sklejają piłkę w biegu), ale Riccardo to w tym meczu taka gorsza wersja Federico. Orsolini jest szybki i ma technikę, ale też niestety paskudne dośrodkowania i łatwo daje się wyłączyć z gry.
Z linii pomocy Barella-Pellegrini-Mandragora zdecydowanie najlepiej prezentuje się Pellegrini. Na początku w rozegraniu przypominał mi trochę Pirlo, potem zgasł. Barella i Mandragora grają tak sobie, zwłaszcza ten pierwszy mnie osobiście rozczarowuje.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Na pewno Chiesa nie jest wart wydania 70mln. Pamiętajmy że to u-21. Jakie wyniki miałą Viola w ostatnich 7 meczach z nim w składzie?
Icardi to żadne wymysły dziennikarzy. On już jest persona non grata w Mediolanie. Może kupią Lukaku i Dzeko. Icardi będzie wypychany. Pamiętamy że rok temu gdyby nie Ronaldo to atakowalibyśmy Argentyńczyka. Teraz jego cena o 30% niższa a jakoś chętnych nie widać.
NDobele gra na innej pozycji niż Pogba ale widać że mógłby grać zdecydowanie wyżej.
Icardi to żadne wymysły dziennikarzy. On już jest persona non grata w Mediolanie. Może kupią Lukaku i Dzeko. Icardi będzie wypychany. Pamiętamy że rok temu gdyby nie Ronaldo to atakowalibyśmy Argentyńczyka. Teraz jego cena o 30% niższa a jakoś chętnych nie widać.
NDobele gra na innej pozycji niż Pogba ale widać że mógłby grać zdecydowanie wyżej.
- kdzr
- Juventino
Może Icardiemu by Juventus w głowie trochę przewrócił. Tevez też miał swoje jazdy, a po przyjściu do Juve przez 2 lata ani jednej aferki (prócz tego, że miał jakąś tam nadwagę przychodząc). Z Icara Sarri mógłby zrobić maszynę.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Gandalf8
- Juventino
@Crunny - mam trochę inne odczucia co do Chiesy i Orsoliniego. Przez 35 minut każdy atak Włochów szedł lewą stroną - Chiesa robił dużo, ale pożytku było z tego mało (chociaż Mandragora miał świetną okazję). Osrolini dostał piłkę dopiero w końcówce i zrobił 2 dobre akcje (nieuznany gol i dośrodkowanie do Cutrone). Chociaż też pewnie na Chiese Polacy zwracają większą uwagę, więc ma bardzo mało miejsca a i tak nie traci piłki, tylko stara się tworzyć sytuacje.
W pomocy chyba najmniej daje Barella, więcej Pellegrini i Mandragora.
W pomocy chyba najmniej daje Barella, więcej Pellegrini i Mandragora.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- San Holo
- Madridista
Według włoskiego Sky, priorytetem Paula Pogby jest transfer do Juventusu, dopiero w drugiej kolejności do Realu Madryt. Chciałby utrzymać swoje zarobki z United (17 mln euro brutto rocznie), Mino Raiola pewnie otrzyma srogą premię.
W Realu jest drabinka płacowa, nie dostanie więcej niż 11 mln euro (najwięcej, 12 mln dostaje Ramos). Jeśli kasa jest dla niego najważniejsza - proszę bardzo, niech wraca do Juve.
W Realu jest drabinka płacowa, nie dostanie więcej niż 11 mln euro (najwięcej, 12 mln dostaje Ramos). Jeśli kasa jest dla niego najważniejsza - proszę bardzo, niech wraca do Juve.
1902 Para Siempre

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
17 baniek brutto to tyle ile miałby Ramsey przed nowelizacja.San Holo pisze:
Pogba chce 17 netto co u nas Daje 23, a w Hiszpanii 30 brutto.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- notquitemytempo
- Juventino
Nie ma takiej opcji, że po prostu woli wrócić do Juve?San Holo pisze:Według włoskiego Sky, priorytetem Paula Pogby jest transfer do Juventusu, dopiero w drugiej kolejności do Realu Madryt. Chciałby utrzymać swoje zarobki z United (17 mln euro brutto rocznie), Mino Raiola pewnie otrzyma srogą premię.

@unbelievable87
W sezonie 15/16, po przebudowie, gdy Pogba dostał "10" na plecy i generalnie musiał ciągnąć ten wózek nie tylko w linii pomocy, ale też właściwie jako główne źródło kreatywnych zagrań w ofensywie, radził sobie wspaniale, by wspomnieć tylko rewanż z Bayernem czy całą rundę rewanżową w Serie A. To była chyba najlepsza jego runda w naszym wykonaniu. Ale wiadomo, kiedy ma wokół siebie dobry zespół, gra lepiej. To naturalne chyba.
- szczerbi
- Juventino
Zawsze jak oglądałem Chiesę, to nie rozumiałem aż takiego dużego zachwytu nad nim. Jest dobry, ale jakiś świetny nie jest. Np. w dzisiejszym meczu Kean jest pięć razy lepszy od niego. Mam nadzieję, że nie damy się temu ponieść i nie wydany kokosów na Chiesę. Jest u nas zbędny. Lepiej skupić pieniądze na Pogbie.
A swoją drogą, coś czuję, że Demiral będzie objawieniem i przez ten sezon stanie się mocnym filarem.
Chciałbym już poznać plany Sarriego 😁
A swoją drogą, coś czuję, że Demiral będzie objawieniem i przez ten sezon stanie się mocnym filarem.
Chciałbym już poznać plany Sarriego 😁

- Wojtek
- Juventino
Kibice Realu nie dopuszczają nawet takiej myślinotquitemytempo pisze:Nie ma takiej opcji, że po prostu woli wrócić do Juve?San Holo pisze:Według włoskiego Sky, priorytetem Paula Pogby jest transfer do Juventusu, dopiero w drugiej kolejności do Realu Madryt. Chciałby utrzymać swoje zarobki z United (17 mln euro brutto rocznie), Mino Raiola pewnie otrzyma srogą premię.
W Realu jest drabinka płacowa, nie dostanie więcej niż 11 mln euro (najwięcej, 12 mln dostaje Ramos). Jeśli kasa jest dla niego najważniejsza - proszę bardzo, niech wraca do Juve.![]()

Po co nam Chiesa skoro mamy Keana? Chiesa spoko grajek, ale lepiej dać szansę Keanowi który potencjał ma podobny co "kościół", a w przeciwieństwie do niego może grać i na skrzydle i na "9".
- San Holo
- Madridista
Dokładnie.Wojtek pisze:Przecież "każdy marzy o grze w Realu".
Jeśli chodzi o Pogbę to może po prostu chce wrócić do Włoch, nie wiem. Może nie chce współpracować z Zidanem? A może rzeczywiście chce zarabiać więcej? Powodów może być kilka.
Ja nie będę narzekać, jeśli Pogba ostatecznie trafi do Turynu, będzie to oznaczać, że Real skupi się na wyjęciu Eriksena lub Ndombele. Pomocnik jest potrzebny, ale nie musi to być akurat Pogba.
1902 Para Siempre

- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
San Holo pisze:Dokładnie.Wojtek pisze:Przecież "każdy marzy o grze w Realu".
Jeśli chodzi o Pogbę to może po prostu chce wrócić do Włoch, nie wiem. Może nie chce współpracować z Zidanem? A może rzeczywiście chce zarabiać więcej? Powodów może być kilka.
Ja nie będę narzekać, jeśli Pogba ostatecznie trafi do Turynu, będzie to oznaczać, że Real skupi się na wyjęciu Eriksena lub Ndombele. Pomocnik jest potrzebny, ale nie musi to być akurat Pogba.
I to jest zdrowo rozsądkowe myślenie.
Nie przyjdzie Pogba, przyjdzie Eriksen/Ndombele. Takie napalenie się na jakiegoś zawodnika nie sprzyja ani finansom, ani fanom klubu (ostatecznie zawodnik może nie przyjść).
Pogba tak <110 mln.
Idąc za ciosem w nasze transfery. IMO Chiesa może i dobry, ale zdecydowanie nie wart TERAZ 70 mln. Nie można mu odmówić talentu. Jednak, jeśli chodzi o cenę, to może za dwa lata, ale nie teraz.
Szkoda mi tylko, że nie ściągneliśmy Joao Felixa. Bo akurat Felixa, uważam za mega talent. Zresztą A. Madrid rzadko kiedy się myli
A Wy jak myślicie J.Felix będzie za 3-4 lata TOPem, czy może jednak jest przewartościowany?