Maurizio Sarri
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wlałeś we mnie trochę nadzieiPlanetJuve pisze:Sarri po Empoli robił tylko lepsze liczby w Napoli z sezonu na sezon. Został rzucony na głęboką wodę do "najlepszej ligi świata" i też nie poległ, bo 3 miejsce, jeden finał pucharów. W LE bez porażki od fazy grupowej wygrał dominując Arsenal z Unai Emerym, chyba nie muszę tłumaczyć.
W końcu macie "trenera z zagranicy"Włoch ale coś tam liznął. Widać, że idzie mu to jego Sarriball.
Ja czekam na efekt Naszych zawodników pod Jego wodzą.
Czysta kartka i zaczynamy.
https://www.youtube.com/watch?v=q3hdKZ-7rKM
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/20 ... er-league/
Wiem, to tylko przykłady ale jestem dobrej myśli.
Pewne schematy wypracowane do perfekcji i zabójcze dla przeciwnika, o ile ktoś to potrafi wykończyć. Moim zdaniem Igła musi zostać i atakować rekord z napoli.
Nie mam żadnej złej energii jak 80% ludzi tutaj. Wierzę w tą drużynę. On w Anglii dostał tylko Kepe i Jorginho + wypożyczony Kovacic (w styczniu Igłę). To czym My dysponujemy powinno rozwalić mu mózg w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Ma pakę i niech robi z tego kombajn do sieczenia.

- prezes3c
- Juventino
Czuję się wywołany do tablicy więc odpowiem.Poulinho pisze:jackop pisze:Chyba nie zadałeś sobie trudu, żeby przeczytać poprzednie posty - typowePoulinho pisze:Za dwa lata z pierwszych stron wątku o Sariim będzie można wyciągnąć podobne kwiatki.![]()
Ktoś wie jakie fajki kopci Sarri?Byłem negatywnie nastawiony do Sarriego jako trenera Juve, jestem nadal.Sarri oficjalnie trenerem Juve!
:sciana: :sciana:
Ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Brak słów.Cel nasz to utrzymywanie prymu w gownolidze i granie na nerwach lokalnym klubom podbierając ich trenerów, zawodników.Także tego... Można się obudzić i wsadzić sobie plany mocarnego klubu w ****Czyli jednak pozostają w mojej mocy słowa sprzed kilku tygodni: nasz zarząd nie ma ambicji do walki o sam piłkarski szczyt.
Zadowoli nas miejsce gdzieś w pierwszej dziesiątce - przede wszystkim finansowe, reszta jest dla Agnellego i spółki wtórna. Smutne to.Może faktycznie nie ten wątek, ale posty z pierwszych minut po ogłoszeniu Sarriego.Nie chciałem Sarriego, liczyłem do konca na Pochettino.chyba nie ten kaliber dla nas.
To właśnie negatywnych opinii o Sarrim jest bardzo mało tym razem na forum (co mnie martwi bo na Conte i Maxa narzekania były 10000x większe a wygrali nam trochę trofeów, żeby tu nie było odwrotnie)

Dla porównania, przeczytajcie sobie parę pierwszych stron forum po zatrudnieniu Allegriego to zobaczycie jak wygląda hejt na nowego trenera.
Tutaj widzę że większość daje mu czystą kartę.
Ja się nie ucieszyłem z tego wyboru ale może się pomylę w ocenie i zobaczę ładną dla oka grę i uszatego.
Peace.
- joy
- Katalończyk
A ja Wam zazdroszczę tego Sarriego. W Barcelonie też przydałoby się trochę świeżości i polotu. Na pewno Juventus kontaktował się z Pepem, ale jak pisałem w innym temacie ma jeszcze niedokończone sprawy w City. Natomiast pozytywne nastawienie do Guardioli przez większość kibiców, daje nadzieję że w końcu Pep zawita do Turynu, żeby sięgnąć po kolejną ligę (zupełnie jak z Crisem). Wielce prawdopodobne, że Juventus musi się też przygotować finansowo na drużynę jaką chciałby mieć tutaj Guardiola.
Tak czy inaczej gratuluję zakontraktowania dobrego trenera. Będę się przyglądał Waszej grze.
Tak czy inaczej gratuluję zakontraktowania dobrego trenera. Będę się przyglądał Waszej grze.
- CzeczenCZN
- Juventino
A ja uważam że to ciekawe rozwiązanie, widzę w tym jakiś pomysł na grę Juventusu. Wątpię byśmy byli gorsi niż z Maxem..
- krystiank
- Juventino
Odnośnie Sarriego idealnie to napisałeś. Warto mu dac szansę. Również przelecialem jego historię i porównałen do Pepa, Pocchetino to Sarri wychodzi na prowadzenie ale ustępuje jedynie Kloppowi, który jednak robi lepszą robotę. A co to MRN jego slowa z VS odnośnie Guardioli juz będą kultem tutaj przez jakiś czas. Trochę żenujące to że kibice jednego klubu palą do siebie taka wrogością jak by to była wojna Juve-Inter. Zaufajmy Agnelliemu widocznie wiedział co robi. Przynajmniej będziemy ogladali ładniejszą gre i co za tym idzie na 1-2 kontakty z piłką. Chociaż mogą być jeszcze jaja jak zawiesza City i Pep będzie chciał odejść 😁😁😁MishaAveJuve pisze:Szczerze powiem, że po pierwsze nie wiadomo czy tiki taka by się sprawdziła we Włoszech, a po 2 obecnie Sarri jest chyba najlepszym szkoleniowcem z włoch. Nie mówię o tytułach (Carlo) ale to tu i teraz. Przecież Sarri z przeciętnego skrzydłowego zrobił gościa który walczył o złotego buta (Mertens) z Napoli (gdyby nie my) odjechał na setki kilometów od reszty stawki, wcale nie za duże pieniądze. Miał zwawsze miał nosa i rękę do napastników - Cavani (jakis podrzędny napastnik z Palermo), Higuain, Mertens czy nawet Milik, jak na włochy gra mega atrakcyjną piłkę. Porównywać Sarriego do Guardioli to trzeba mieć nie pokolej w głowie, jakich piłkarzy i jaki budżet miał Hiszpan w BArcelonie, Monachium i Manchesterze (gdzie tylko wskazuje palcem kogo chce i go ma, a i tak szału nie ma jeżeli chodzi o wyniki) a jaki miał Sarii w Pescarze, Empoli, czy nawet Neapolu. Każdy wie, że wynki zawsze ma na 120%. Co więcej ukłony w jego stronę, że nie będąc piłkarzem został takim treneem, zaczynając od jakiś okręgówek doszedł do Juve. Jak zaczynał Guardiola a jak zaczynał Sarri. Mówicie że nie wygrał niczego - prócz teraz LE. Pytam z kim i gdzie ?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Tylko,, że ja w ogóle się tym nie przejmuję, na prowokacje półgłówków też nie odpowiadam a głowy w piasek wzorem innych członków #TeamPep nie chowam bo to nie w moim stylu.
Czas wziąć się za doniesienia transferowe z VS bo chyba Mbappe na horyzoncie
Czas wziąć się za doniesienia transferowe z VS bo chyba Mbappe na horyzoncie

- Osgiliath
- Juventino
MishaAveJuve pisze:Szczerze powiem, że po pierwsze nie wiadomo czy tiki taka by się sprawdziła we Włoszech, a po 2 obecnie Sarri jest chyba najlepszym szkoleniowcem z włoch. Nie mówię o tytułach (Carlo) ale to tu i teraz. Przecież Sarri z przeciętnego skrzydłowego zrobił gościa który walczył o złotego buta (Mertens) z Napoli (gdyby nie my) odjechał na setki kilometów od reszty stawki, wcale nie za duże pieniądze. Miał zwawsze miał nosa i rękę do napastników - Cavani (jakis podrzędny napastnik z Palermo), Higuain, Mertens czy nawet Milik, jak na włochy gra mega atrakcyjną piłkę. Porównywać Sarriego do Guardioli to trzeba mieć nie pokolej w głowie, jakich piłkarzy i jaki budżet miał Hiszpan w BArcelonie, Monachium i Manchesterze (gdzie tylko wskazuje palcem kogo chce i go ma, a i tak szału nie ma jeżeli chodzi o wyniki) a jaki miał Sarii w Pescarze, Empoli, czy nawet Neapolu. Każdy wie, że wynki zawsze ma na 120%. Co więcej ukłony w jego stronę, że nie będąc piłkarzem został takim treneem, zaczynając od jakiś okręgówek doszedł do Juve. Jak zaczynał Guardiola a jak zaczynał Sarri. Mówicie że nie wygrał niczego - prócz teraz LE. Pytam z kim i gdzie ?

Wypada siętylko zgodzić. Mam nadzieję, że Sarri będzie rozsądnym kompromisem między nastawieniem na wynik a grą przyjemną dla oka, bez tego, co ostatnio było za Maxa.
To, że Maurycy dowiózł w CFC więcej niż było w planach nie wzięło się z przypadku, przy tych przeciwnościach, które tam miał.
Obecnie staje przed szansą wygrania scudetto, którego mu odmawialiśmy, gdyby był w Napoli, mimo tego, że cisnął nas nimi do samego końca, również odjeżdżając stawce.
Będę ciekawy, jak szybko wpoi piłkarzom swój styl gry, nie mniej z założenia Costa, czy Dybala, albo Berna powinni czuć się bardziej uwolnieni.
Jeśli już mieliśmy brać kogoś z Włoch to tylko Sarriego a nie innego kasztana.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
@MRN @Poprostu
Mam do was pytanie - wiadomo mniej więcej, jakie były motywy Versilii w jego doniesieniach? Czy wiemy już więcej nt tej sytuacji z innej perspektywy?
Mam do was pytanie - wiadomo mniej więcej, jakie były motywy Versilii w jego doniesieniach? Czy wiemy już więcej nt tej sytuacji z innej perspektywy?
- wojczech7
- Juventino
Jego informator wpuścił go w maliny, ot cała historia.Mehehehe pisze:@MRN @Poprostu
No chyba, że ktoś chciał sobie dorobić na akcjach, które szybowały w górę i zaczęły spadać dopiero 2-3 dni przed ogłoszeniem Sarriego. Nie znam się jednak na tym i nie wiem, czy to realne.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Osgiliath
- Juventino
W zasadzie to pytanie miałoby i zastosowanie do Momblano, bo przecież on, jak i tzw. guru z VS byli tak pewni swego. Ich jedyną szansą na oczyszczenie atmosfery byłoby wyjaśnienie, co i jak, a tak tylko utwierdzają w przekonaniu, że nie ma co im ufać, choć w przypadku transferów zawsze jakoś brało się pod uwagę opinie z VS.wojczech7 pisze:Jego informator wpuścił go w maliny, ot cała historia.Mehehehe pisze:@MRN @Poprostu
No chyba, że ktoś chciał sobie dorobić na akcjach, które szybowały w górę i zaczęły spadać dopiero 2-3 dni przed ogłoszeniem Sarriego. Nie znam się jednak na tym i nie wiem, czy to realne.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Coś ciekawego na ten temat znalazł jeden z naszych kolegów i jest to interesujące ale nie dziwię się że ma obawy przed wrzuceniem tego. W każdym razie nie do końca był to twór naszej wyobraźni. To już od kolegi zależy czy podzieli się tą informacją, która nie jest z VS.

- Osgiliath
- Juventino
ktokolwiek to jest, dla wspólnego dobra: publikuj!MRN pisze:Coś ciekawego na ten temat znalazł jeden z naszych kolegów i jest to interesujące ale nie dziwię się że ma obawy przed wrzuceniem tego. W każdym razie nie do końca był to twór naszej wyobraźni. To już od kolegi zależy czy podzieli się tą informacją, która nie jest z VS.