Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Ws De Ligta, już wcześniej widziałem wpis Marocchiego, że jest to realne nazwisko. A teraz goleador napisał, że negocjacje są w bardzo zaawansowanej fazie.
Zobaczcie jakie mamy wahania:
Sarri+Hysaj vs Pep+De Ligt
Zobaczcie jakie mamy wahania:
Sarri+Hysaj vs Pep+De Ligt

- Virgil
- Juventino
Przecież nie będzie żadnego Pepa, raczej pewny jest Sarri. Jakby Pep miał przyjść to by nie udzielał obszernych wywiadów na temat City. Może zarząd szykuje jakąś niespodziankę jak Poche, ale raczej nie Pep.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na pewno to będzie po oficjalce. Będzie to ok - wówczas pewne. Na razie możesz gdybać i się zastanawiać, ale nie wykluczać.
Ligt to marzenie. Wart każdych pieniędzy. Strach pomyśleć co będzie grał za kilka lat, jeśli już prezentuje poziom profesorski. Dawno nie było takiego talentu defensywy. Giorgio jak fizycznie wygląda każdy widzi, a Bonucci jest tak dobry jak jego partner.
Jeśli klub byłby w stanie pociągnąć finansowo i przekonać do siebie Ligta plus topowego pomocnika, to byłoby fantastycznie. Dybala być może zostanie odpalony, do końca nie wiemy, ale do Interu jak podają iść nie chce. Może Atletico? Dużo na Griezmannie zarobią.
Jakiś przedstawiciel kadry BiH powiedział w wywiadzie, że Pjanić poinformował go o tym, że zostaje u nas. Info z Tuttojuve.
Ligt to marzenie. Wart każdych pieniędzy. Strach pomyśleć co będzie grał za kilka lat, jeśli już prezentuje poziom profesorski. Dawno nie było takiego talentu defensywy. Giorgio jak fizycznie wygląda każdy widzi, a Bonucci jest tak dobry jak jego partner.
Jeśli klub byłby w stanie pociągnąć finansowo i przekonać do siebie Ligta plus topowego pomocnika, to byłoby fantastycznie. Dybala być może zostanie odpalony, do końca nie wiemy, ale do Interu jak podają iść nie chce. Może Atletico? Dużo na Griezmannie zarobią.
Jakiś przedstawiciel kadry BiH powiedział w wywiadzie, że Pjanić poinformował go o tym, że zostaje u nas. Info z Tuttojuve.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Facet ma kompleks Edypa czy co?kawek pisze:NIech sie goni, koles od stycznia wie ze nie bedzie juz grałw P$G a w kazdym wywiadzie mowi ze nie wie gdzie jeszcze zagra,gdyby był pozadany na rynku juz dawno siedzialby z kontraktem w reku a tak gra na kilka frontow bo zainteresowanie w stosunku do zadanej pensji marne w dodatku pojechał na wakacje z kim innym jak nie mamamrozzi pisze:Rabiotowi nie. Żaden z niego top, a Barcelona pokazała mu drzwi i teraz szuka sobie alternatyw i nagle jakie to Juve nie wspaniałe. Gość i jego mamusia żądają potężnej pensji, z tego co pamiętam coś ponad 10 mln..

- kawek
- Juventino
Brat Gonzo w wywiadzie dla Radio Marte stwierdził iż w przypadku powrotu do Włoch wróci on tylko do Juve i chce tu zakończyć karieręmrozzi pisze:Byłoby wybornie.Sorek21 pisze:Według doniesień La Gazzetta dello Sport, Juventus negocjuje z Romą wymianę Higuain-Manolas.

Inna sprawa że Roma chce zejść z pensji a takie 7-9 mln dla Argentyńczyka na pewno w tym nie pomoże, chociażby Under i Kkuivert razem zarabiają 3 mln
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
W Serie A na opłacanie obecnej pensji Higuaina oprócz Juve stać byłoby pewnie jedynie Inter, ale oni raczej nie są zainteresowani usługami Gonzalo. Sam Argentyńczyk też dobrowolnie nie zgodzi się na obniżenie kwoty na kontrakcie, bo ma już rocznikowo 32 lata i zdaje sobie sprawę, że to ostatni moment, aby solidnie zarobić przed emeryturą bez konieczności wyjeżdżania do egzotycznej ligi, a trofea czy regularna gra schodzą powoli na drugi plan. Manolasa powinniśmy wykupić tak czy siak (a do tego Demirala oraz Romero zostawiając jednego z młodych na sezon na wypożyczeniu) jeżeli nie ma żadnych realnych przesłanek na pozyskanie De Ligta, aczkolwiek problem co zrobić z Pipitą i tak pozostanie, bo ma z nami umowę ważną do końca czerwca 2021 roku.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
AdiJuve pisze:Jak do Romy to chyba Juventus musiałby płacić 3/4 wynagrodzenia Gonzalo, ale jakby dali za niego Manolasa 1:1 to nie jest zła opcja.

W moich oczach idealnym (co nie znaczy realnym) scenariuszem byłoby odpalenie Bonucciego i pozyskanie pary Ligt-Manolas.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Ja tak jak napisałem wyżej nastawiałbym się bardziej na zakup Manolasa, a do tego Demirala oraz Romero zostawiając jednego z młodych na sezon na wypożyczeniu w obecnym klubie. Bonucciego bym raczej nie ruszał mimo tego, że nie chciałem jego powrotu do Juve po perypetiach z Milanem.mrozzi pisze: W moich oczach idealnym (co nie znaczy realnym) scenariuszem byłoby odpalenie Bonucciego i pozyskanie pary Ligt-Manolas.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Shadow Marshall
- Juventino
To się nasi przewieźli. Ogólnie ten wybór między Dybalą, a Higuain'em przypominał mi nieco tą rozkmine pomiędzy Del Piero a Robim Baggio sprzed ponad 20 lat. Teraz też postawiliśmy na młodszego...i co?
Higuain to killer pola karnego, a mając takich cienkich bolków w Milanie w pomocy i ataku to i tak dobrze to wyglądało w jego wykonaniu. W Chelsea sporo pracował dla drużyny i robił miejsce dla innych.
Brakowało nam go w poprzednim sezonie bo jego współpraca z Ronaldo mogła by nam znacznie pomóc w LM bo grając Jugolem i będącym w wiecznej depresji Dybalą to mogliśmy sobie co najwyżej na LM popatrzeć w tv.
Jak dla mnie Dybala out i Higuain w jego miejsce.
Higuain to killer pola karnego, a mając takich cienkich bolków w Milanie w pomocy i ataku to i tak dobrze to wyglądało w jego wykonaniu. W Chelsea sporo pracował dla drużyny i robił miejsce dla innych.
Brakowało nam go w poprzednim sezonie bo jego współpraca z Ronaldo mogła by nam znacznie pomóc w LM bo grając Jugolem i będącym w wiecznej depresji Dybalą to mogliśmy sobie co najwyżej na LM popatrzeć w tv.
- notquitemytempo
- Juventino
Higuain też jest w depresji od co najmniej roku, dodatkowo nie objawia się to u niego, jak w przypadku Dybali, smutną miną i przechodzeniem obok meczów, tylko wybuchami w stronę kolegów, machaniem łapami i wprowadzaniem toksycznej atmosfery.Shadow Marshall pisze:To się nasi przewieźli. Ogólnie ten wybór między Dybalą, a Higuain'em przypominał mi nieco tą rozkmine pomiędzy Del Piero a Robim Baggio sprzed ponad 20 lat. Teraz też postawiliśmy na młodszego...i co?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Żaden TOPowy klub nie buduje drużyny w oparciu o wypalonych emerytów
Na serio wolę, żeby te 20-30 spotkań w sezonie Serie A zagrał Kean a nie Big Mac.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!