Quiz 1 (Juventus)
- TomekW
- Juventino
Nie wiedzialemjuveluck pisze:Hm, odpowiedz poprawna jak najbardziej. Tylko zastanawiam mnie czy az tak latwo znalesc milaniscie to kto jest kucharzem Juve, bo nie mow ze wiedziales odrazuTomekW pisze:Kucharz Juventusujuveluck pisze:No to moje pytanie. widze ze wszytskim zachcialo sie zagadeczek z wyzszej polkia wiec prosze: Kim zatem jest Ilio Mariani

Moje pytanie brzmi: Ktora wloska druzyna okreslana jest mianem "Latających osłów" i dlaczego?

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Chievo Verona. Na drugie pytanie nie znam odpowiedzi ale wydaje mi sie ze mozna zadac 1 pytanie :shock: Czytalem historie Chievo i nie bylo tam zadnej wzmianki o powodzie nazywania ich latajacymi oslami :shock:TomekW pisze:Nie wiedzialemjuveluck pisze:Hm, odpowiedz poprawna jak najbardziej. Tylko zastanawiam mnie czy az tak latwo znalesc milaniscie to kto jest kucharzem Juve, bo nie mow ze wiedziales odrazuTomekW pisze: Kucharz JuventusuZnalazlem tak jak napisal Martin
Moje pytanie brzmi: Ktora wloska druzyna okreslana jest mianem "Latających osłów" i dlaczego?
No ale może dlatego że w herbie znajduje się jezdziec na ośle?

- TomekW
- Juventino
Faktycznie zadalem podwojne pytanie
Niech wiec bedzie pierwsza czesc tylko
Oczywiscie chodzilo o Chievo, wiec zaliczam odpowiedz i czekam na pytanie. Nie powiem jednak dlaczego Chievo, bo to bedzie moje kolejne pytanie :lol:

- Marcin_FCJ
- Juventino
Ile meczów w barwach Juve rozegrał WILLIAM BRADY?
(Myślę że będziecie mieć problemy)
(Myślę że będziecie mieć problemy)

- Marcin_FCJ
- Juventino
Niestety nie. 15 to liczba jego goli w barwach Juve. Mi chodzi o mecze.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Virgilio Fossati
kouba pisze:brawoDawaj następne
![]()
- Marcin_FCJ
- Juventino
Więc teraz znów oryginalne pytanie
W roku 1977 jeden z piłkarzy jednego z czołowych włoskich klubów (celowo nie powiem którego) przebrał się za złodzieje i włamał do sklepu z biżuterią. Został wtedy śmiertelnie postrzelony. Ułatwie mówiąc iż był to pomocnik
. Widzę że ostra rywalizacja się szykuje.
Dam małą podpowiedz odnosnie druzyny w ktorej gral ów zawodnik:
Trzy lata po tym tragicznym zdarzeniu ów klub został zdegradowanydo drugiej ligi, z powodów n"nie sportowych".
Jak nazywał się ten piłkarz?

W roku 1977 jeden z piłkarzy jednego z czołowych włoskich klubów (celowo nie powiem którego) przebrał się za złodzieje i włamał do sklepu z biżuterią. Został wtedy śmiertelnie postrzelony. Ułatwie mówiąc iż był to pomocnik

Dam małą podpowiedz odnosnie druzyny w ktorej gral ów zawodnik:
Trzy lata po tym tragicznym zdarzeniu ów klub został zdegradowanydo drugiej ligi, z powodów n"nie sportowych".
Jak nazywał się ten piłkarz?
- kouba
- Qualità Juventino
...albo dysponując mózgiem
... ale tutaj akurat musiałem zajrzeć do ściagi 
Dobra to teraz trzeba bedzie przeczytać to pytanie 4 razy zeby je zrozumieć
Takie troche na myślenie 
ile goli strzelił dla klubu, dla którego strzelił najwięcej ze swoich wszystkich goli w Serie A, Rekordzista strzelonych goli w Serie A

Dobra to teraz trzeba bedzie przeczytać to pytanie 4 razy zeby je zrozumieć

ile goli strzelił dla klubu, dla którego strzelił najwięcej ze swoich wszystkich goli w Serie A, Rekordzista strzelonych goli w Serie A

- TomekW
- Juventino
Hmmm..kouba pisze:...albo dysponując mózgiem... ale tutaj akurat musiałem zajrzeć do ściagi
Dobra to teraz trzeba bedzie przeczytać to pytanie 4 razy zeby je zrozumieć![]()
Takie troche na myślenie
ile goli strzelił dla klubu, dla którego strzelił najwięcej ze swoich wszystkich goli w Serie A, Rekordzista strzelonych goli w Serie A![]()
![]()
![]()
![]()
Rekordzista pod wzgledem goli strzelonych w Serie A jest Silvio Piola z 290 golami... Najwiecej z nich strzelil dla Lazio.. Wiec odpowiedz brzmi 149 (143 w Serie A i 6 w Coppa Italia)
PS: Bardziej nie mogles zamotac pytania? :lol:
- TomekW
- Juventino
Moje pytanie jest znanekouba pisze:własnie o to chodziTomekW pisze:PS: Bardziej nie mogles zamotac pytania? :lol:![]()
![]()
Oczywiscie dobra odpowiedz wszechwiedzącego TomkaW. Twoja kolej