Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- kdzr
- Juventino
Patrząc na nazwiska, które są łączone z Juve + wysokie notowania Sarriego (wielkim przeciwnikiem nie jestem, ale nie zachwyca mnie), coraz bardziej obawiam się prowadzonego przez Conte Interu. Obym się mylił, kilka razy już pokazałem, że nie znam się na piłce.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- kawek
- Juventino
Z interem łaczeni sa Dzeko Lukaku Kovacic Asensio Florenzi Kolarov Nicolas Rebic Arnautovic Pepe Nacho Fernandez. Klekajcie narody :afraid:kdzr pisze:Patrząc na nazwiska, które są łączone z Juve + wysokie notowania Sarriego (wielkim przeciwnikiem nie jestem, ale nie zachwyca mnie), coraz bardziej obawiam się prowadzonego przez Conte Interu. Obym się mylił, kilka razy już pokazałem, że nie znam się na piłce.
Sam Conte ma niby zblizyc miszczow do nas czy wymienieni powyzej tuzowie?
Antichrist pisze:Niby tak, a z drugiej strony drugi sezon z rzędu psim swędem się dostają do LM. Sezon temu sfrajerzyło Lazio, a teraz niewiele brakowało, a LM zabrałoby im Empoli. O ile Conte to jest dla Interu niewątpliwie krokiem naprzód, tak nie sądzę, żeby mogli nam zagrozić. Pewnie będą dłużej walczyć, niż zazwyczaj, ale do nas startu jeszcze nie mają.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Po co się obawiać czegoś, co być może nie nadejdzie wcale? Najpierw poczekajmy na oficjalkę u nas. Życie sobie zatruwasz negatywnym gdybaniem, serio.
Nawet mi szkoda tifosich Romy, bo tam co się fajnego pojawi zaraz ucieka. Choć z drugiej strony to nigdy nie był wielki klub, na taki chciano go kreować. Manolas bardzo przyjemne nazwisko, pod względem jakości, aklimatyzacji. Ale pytanie czy jest naszym priorytetem. Jakby coś lepszego się wysypało zawsze można do nich na zakupy z klauzulą podbić.
Nawet mi szkoda tifosich Romy, bo tam co się fajnego pojawi zaraz ucieka. Choć z drugiej strony to nigdy nie był wielki klub, na taki chciano go kreować. Manolas bardzo przyjemne nazwisko, pod względem jakości, aklimatyzacji. Ale pytanie czy jest naszym priorytetem. Jakby coś lepszego się wysypało zawsze można do nich na zakupy z klauzulą podbić.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Roma całkowicie rozmontowana i serio - jedyny klub, którego mi szkoda. Monchi zniszczył zespół a pamiętam jak niektórzy tutaj gratulowali Romie cudownego DSa.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Jeśli sternicy Romy mają plan budowy zespołu i wytrzymają w swoich postanowieniach nawet w przypadku słabszego sezonu to za dwa, trzy sezony mogą wrócić do walki o LM. Podoba mi się, że zatrudnią trenera spoza Serie A. Moim zdaniem więcej klubów powinno szukać takiego rozwiązania.
Jeśli jednak chodzi o Romę to jestem sceptyczny ich odrodzeniu, zbyt duży chaos na szczeblu kierowniczym.
Jeśli jednak chodzi o Romę to jestem sceptyczny ich odrodzeniu, zbyt duży chaos na szczeblu kierowniczym.
- kdzr
- Juventino
Myślę, że tu są dwie skrajne opcje, albo chłopak dostanie obietnice większej roli w zespole i sam poczuje większą odpowiedzialność jako jedna z "gwiazd" drużyny i zostanie aby się pokazać, albo stwierdzi, że on już jest za dobry i chce gdzieś, gdzie...są inni "za dobrzy".mrozzi pisze:Dzeko już jedną nogą w Interze, Manolas poza klubem. Pytanie jak się to odbije na Zaniolo.

Co do naszego okienka, na pewno nabiera rumieńców przez to, że zmieniliśmy trenera (a raczej wciąż zmieniamy). Nowa miotła, nowe pomysły na drużynę, więcej nieoczekiwanych zwrotów akcji podczas okienka. Ciekawe będzie to latko.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
https://www.goal.com/en/news/griezmann- ... x6p3ofzzxm
Wiem że to daleki strzał, ale czuje że wymienimy Dybale na Grycka.
Dostaniemy Pep'a, a 10 ktora sprzeda wiecej koszulek to Grycek.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
To Dybala zamieniłby jednego betona na drugiego :-)Adrian27th pisze:https://www.goal.com/en/news/griezmann- ... x6p3ofzzxm
Wkurzę się jeśli Cancelo odejdzie, nawet jeśli w zamian za Pepa. Po drugiej stronie mamy daremnego od dwóch sezonów Sandro,a sprzedamy gościa, który przez pół sezonu robił nam grę.
- arbitro
- Juventino
Wg mnie sprzedamy Joao Cancelo jeszcze w czerwcu żeby poprawić księgi 18/19. Szybka sprzedaż poskutkuje niższą ceną i dlatego nie będzie to 60mln, a pewnie ok 50mln.
Jednocześnie kupimy Manolasa, którego klauzula (bodaj 36mln) jest ważna do końca czerwca (jeśli się mylę, proszę o korektę). Na takim dealu zyskamy +14mln to zamknięcia bilansu i mocny środek obrony. Do zamknięcia defensywy dokupimy PO (Piccini/Hysaj) i zostanie druga linia do uzupełnienia mercato.
Jednocześnie kupimy Manolasa, którego klauzula (bodaj 36mln) jest ważna do końca czerwca (jeśli się mylę, proszę o korektę). Na takim dealu zyskamy +14mln to zamknięcia bilansu i mocny środek obrony. Do zamknięcia defensywy dokupimy PO (Piccini/Hysaj) i zostanie druga linia do uzupełnienia mercato.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Do bilansu to wystarczyłoby puścić:
- Orsolini
- Favilli
- Auduero (tu chyba oficjalki nie było, poprawcie mnie jakby co)
- Marrone (1mln
)
Jak chcą ratować Cancelo budżet to znaczyłoby że bardzo źle wyglądamy finansowo.
- Orsolini
- Favilli
- Auduero (tu chyba oficjalki nie było, poprawcie mnie jakby co)
- Marrone (1mln

Jak chcą ratować Cancelo budżet to znaczyłoby że bardzo źle wyglądamy finansowo.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Na pewno żeby kupować będzie trzeba kogoś odpalić, tylko sprzedaż Cancelo z zyskiem raptem 10 baniek to słaby deal. Nowy zasady FFP czyli zakupy nie mogą przekraczać o 100mln przychodów ze sprzedaży graczy bo od razu kontrola pewnie będą hamować przed inwestycjami bez pokrycia. Ciekawe jak zostaną zapisani wypożyczeni którzy będą sprzedani (Sturaro,Audero,Favili,Orsolini,Cerri) bo z nich jest prawie 70 baniek, gdyby jeszcze udało się zgarnąć te 30-kilka baniek na Igle to mamy ponad 100 baniek za graczy zbędnych. Jest jeszcze ten Rogerio no i nieszczęsny Pjaca, może z nich coś wpadnie. Tragedii pewnie nie ma, ale żeby kupić np. taką parę jak De Ligt-Pogba to już raczej kogoś trzeba pożegnać ;/
- Sorek21
- Juventino
Już wolę sprzedać Dybalę po kosztach za 70mln ( to i tak za dużo za niego ) niż Cancelo po zaniżonej cenie 50 mln. Portugalczyk jest jednym z trzech najlepszych PO a jak pójdzie do Man City pod skrzydła Pepa to będzie tym najlepszym.arbitro pisze:Wg mnie sprzedamy Joao Cancelo jeszcze w czerwcu żeby poprawić księgi 18/19. Szybka sprzedaż poskutkuje niższą ceną i dlatego nie będzie to 60mln, a pewnie ok 50mln.
CorSport says Agnelli will meet with Lotito to discuss a potential Milinkovic-Savic deal (€70-€80m
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Też wolę Dybalę nić Cancelo...
Nie po to też ciułamy z wypożyczonych zawodników od prawie roku żeby sprzedać gracza który przez 6miesięcy był uznawany za najlepszego prawego obrońcę.
I żeby nie było że to chwilowy przypadek bo w Interze też po aklimatyzacji miał świetny sezon.
Higuain fakt, on powinien uwolnić finanse + płacowe. Chyba że Sarri/Pep będą go chcieli. Wtedy znowu Mandziu/Dybala pa pa.
Nie po to też ciułamy z wypożyczonych zawodników od prawie roku żeby sprzedać gracza który przez 6miesięcy był uznawany za najlepszego prawego obrońcę.
I żeby nie było że to chwilowy przypadek bo w Interze też po aklimatyzacji miał świetny sezon.
Higuain fakt, on powinien uwolnić finanse + płacowe. Chyba że Sarri/Pep będą go chcieli. Wtedy znowu Mandziu/Dybala pa pa.