Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2019, 10:16

Przy Raioli 10 lat ? :ok:

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2019, 11:07

Też uważam, że nie na sensu przepłacać za K2. Lepiej powalczyć o młodego Holendra a jeśli się nie uda to brać Romero, Demirala i Manolasa a pozbyć się Ruganiego.

Co do pomocy to też uważam, że nie ma co przepłacać za SMSa, bo 50 mln to max (chociaż na mnie gość nie robi żadnego wrażenia i nie zawracał bym sobie nim głowy wcale). Lepsze rozwiązanie to Pogba lub N'dombele. Pierwszy jest bez formy, skłócony z klubem i kibicami, więc można zbijać cenę a drugi jest zawodnikiem Lyonu, z którym będzie się łatwiej dogadać niż z Lazio czy z ManU.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2019, 11:11

Gandalf8 pisze:Też uważam, że nie na sensu przepłacać za K2. Lepiej powalczyć o młodego Holendra a jeśli się nie uda to brać Romero, Demirala i Manolasa a pozbyć się Ruganiego.

Co do pomocy to też uważam, że nie ma co przepłacać za SMSa, bo 50 mln to max (chociaż na mnie gość nie robi żadnego wrażenia i nie zawracał bym sobie nim głowy wcale). Lepsze rozwiązanie to Pogba lub N'dombele. Pierwszy jest bez formy, skłócony z klubem i kibicami, więc można zbijać cenę a drugi jest zawodnikiem Lyonu, z którym będzie się łatwiej dogadać niż z Lazio czy z ManU.

Za Ndomble Aulas odrzucił już ofertę 70 mln, także nie wiem czy tak łatwo będzie się dogadać. Pogba będzie kosztował przynajmniej 130-150mln + 15 mln pensji. SMS najprawdopodobniej byłby najtańszy z tej paki a do tego ograny w SA.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2019, 11:30

Poprostu pisze:
Gandalf8 pisze:Też uważam, że nie na sensu przepłacać za K2. Lepiej powalczyć o młodego Holendra a jeśli się nie uda to brać Romero, Demirala i Manolasa a pozbyć się Ruganiego.

Za Ndomble Aulas odrzucił już ofertę 70 mln, także nie wiem czy tak łatwo będzie się dogadać. Pogba będzie kosztował przynajmniej 130-150mln + 15 mln pensji. SMS najprawdopodobniej byłby najtańszy z tej paki a do tego ograny w SA.
Odrzucił 70, ale nie będzie rzucał kwotami typu 150 jak Lotito - myślę, że 80 + bonusy i będzie ok.
Pogba wg mnie nie zyskał na wartości. Ostatni sezon jeśli chodzi o liczby nie był może i zły (chyba najlepszy odkąd wrócił do ManU), ale nie na tyle, żeby podniosło to jego wartość aż do 150 mln. Pensja rzeczywiście byłaby wysoka, dlatego najlepszym rozwiązaniem jest N'dombele, który będzie kosztował mniej więcej tyle co SMS a wg mnie gracz Lyonu jest lepszy.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2019, 14:51

Bedzie sie dzialo w to lato :dance:

Wreszcie mozna bedzie sie ekscytowac Juve...nowym Juve.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2019, 16:31

Że jeszcze nikt nie wrzucił ploteczki o Messim. :whistle: :D

Edyta: a jednak jest ale w innym temacie.

18forza97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 00:18

Finał Ligi Narodów Portugalia - Holandia, może Ronaldo pogada z de Ligtem :whistle:, a nasi się ruszą jak wrócą z urlopów, bo akurat ten piłkarz powinien do nas przyjść bez względu na to, kto będzie naszym trenerem w przyszłym sezonie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 05:16

Teraz już macie odpowiedź na pytanie, co Fabs/Nedved robili w Barcelonie. Messi. :ahsisi:

Ligt miewa jeszcze poważne klopsy jak wczoraj przy okazji karnego, ale i tak jak na ten wiek dysponuje świetnymi warunkami, grą głową, siłą, właściwym mentalem. Z Realem był jak profesor, przeciwko nam zdobył bramkę na wagę awansu. Z grona tych utalentowanych w Ajaxie to jemu przypadła rola kapitana. Stałby się potworem u boku Giorgio, po nabraniu niezbędnego doświadczenia. Moim zdaniem powinniśmy walczyć do upadłego o jego podpis, ale o tym piszę od dawna. Prawdziwy potencjał pokazałby w lidze włoskiej, nie hiszpańskiej. Bo w transfer takiego piłkarza do przeciętnego United wierzę średnio. Paradoksalnie chciwy Mino może być naszym sprzymierzeńcem, bo chętnie mu już sporą prowizję płaciliśmy. Nasze relacje z nim od dawna są zresztą wyśmienite, choć jeszcze kilka lat temu nie można było tego powiedzieć.

Na pewnym etapie wydawało się, że Barcelona pozamiatała, ale w wywiadach gość sobie pogrywa. O ile nasze szeregi zasili Pep, mogłoby się to okazać czynnikiem przeważającym po naszej stronie wagi.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 08:53

Według Antonio Barillà z La Stampa, Juventus rozważa ściągnięcie Medhi Benati.(JuveStats)

Rozbawili mnie od samego rana.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 10:40

Haris pisze:Według Antonio Barill&#224; z La Stampa, Juventus rozważa ściągnięcie Medhi Benati.(JuveStats)

Rozbawili mnie od samego rana.
Ponoć skontaktowaliśmy się z agentem gracza. Sam Medhi jest na tak.

-
Jezu, nie :facepalm: tzn. ewidentnie widać, że lepszy od ruganiego, ale jeśli nie ogarniemy kontuzji w sezonie, to już wolę młodziaka z Sass, czy Romero. Chyba, że ewidentnie odpuszczamy hajsowy deal po DL i skupiamy się na opcji cena/jakość*

*Manolas*

-
Andrea ma z Lolito (który też ma być obecny na spotkaniu ECA na Malcie) dyskutować deal po SMS. Z samym graczem mamy porozumienie.
-
Zdaniem Tutto, Romie chcemy wepchnąć Igłe w dealu po Zaniolo, a jak się nie uda, to kwadrata i Perina.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 11:30

Nie przejmowałbym się zbytnio, bo info o Benatii jest z kiepskiego źródła. Raczej pewny jest Romero, a tak według wszystkich poważnych podań będziemy szukać kogoś dobrego/topowego. Romero zapewne będzie pełnił taką rolę, jaką obecnie Caceres. Jest też Rugani, więc dla Medhiego raczej miejsca już nie będzie.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 11:47

mrozzi pisze:Ligt miewa jeszcze poważne klopsy jak wczoraj przy okazji karnego
Mi to on wczoraj zaimponował reakcją na tego klopsa i generalnie nie najlepszą pierwszą połowę. Niejednemu o wiele bardziej doświadczonemu potrzebna byłaby wędka w takiej sytuacji, a ten po przerwie jak profesor, do tego z bramką... :shock:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 11:51

No mówię - mental erste Klasse. Gość jak by miał z 29 lat i doświadczenia z gry na najwyższym poziomie z 10. Perełka.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 13:00

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2019, 14:18

MRN pisze:Rozbioru Romy ciąg dalszy ?

https://www.asroma.pl/news/show/leggo-k ... wy-do-juve
Ja mam szczerą nadzieję, że my jednak go zgarniemy. Za te pieniądze to byłby serio grzech go niezakontraktować.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Zablokowany