Quiz 1 (Juventus)
- Dionizos
- Juventino
Postanowilem przekalkowac pomysl z forum napoleon.gry.pl, mianowicie pomysl quizu. Jedna osoba zadaje pytanie, ktos odpowiada i po otrzymaniu potwierdzenia poprawnosci, zadaje swoje pytanie. Tak w kolko 8) . Żeby nie tworzyc tasiemcowych topiow, co miesiac bedzie zakladany nowy (jak sie zabawa przyjmie
). Mam nadzieje, ze taki quiz bedzie dla niektorych
, okazja zeby sie czegos nauczyc. Tak przy okazji: pytania maja dotyczyc Włoskiej pilki 8) .
Pierwsze pytanie:
1. Kto byl kapitanem reprezy Wloch podczas mistrzostw swiata Hiszpania 82'?
Bardzo licze na udzial w quizie osob, ktore maja jakies pojecie o temacie 8)
1. Poprawną odpowiedź potwierdza osoba, która zadała pytanie.
2. Osoba ta NIE informuje o udzieleniu błędnej odpowiedzi.
3. Posty z nieprawidłowymi lub spóźnionymi odpowiedziami będą usuwane po zamknięciu danego pytania.
swiergot

Pierwsze pytanie:
1. Kto byl kapitanem reprezy Wloch podczas mistrzostw swiata Hiszpania 82'?
Bardzo licze na udzial w quizie osob, ktore maja jakies pojecie o temacie 8)
1. Poprawną odpowiedź potwierdza osoba, która zadała pytanie.
2. Osoba ta NIE informuje o udzieleniu błędnej odpowiedzi.
3. Posty z nieprawidłowymi lub spóźnionymi odpowiedziami będą usuwane po zamknięciu danego pytania.
swiergot
- Alexa Del Piero
- Juventino
Dino Zoff
Odpowiedy prawidowa
Odpowiedy prawidowa
Twoj kolej Alexo. Sorry za spoznienie.
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Alexa Del Piero
- Juventino
No to teraz coś prostego.
Który włoski piłkarz jako pierwszy strzelił gola w meczu finałowym Mistrzostw Świata w 1934 roku?
Który włoski piłkarz jako pierwszy strzelił gola w meczu finałowym Mistrzostw Świata w 1934 roku?
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Alexa Del Piero
- Juventino
W 1962/63
Odpowiedz prawidłowa
Odpowiedz prawidłowa
Mamy zwyciesce
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Alexa Del Piero
- Juventino
Kto był pierwszym prezydentem drużyny Pro Vercelli 

FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- TomekW
- Juventino
Pierwszym prezydentem Pro Vercelli byl Luigi Bozino.Alexa Del Piero pisze:Kto był pierwszym prezydentem drużyny Pro Vercelli
A jesli chodzi o Domenico Luppiego to byl on prezydentem sekcji gimnastycznej... A pytanie mialo dotyczyc wloskiej pilki

Odpowiedz prawidłowa
Alexa Del Piero pisze:Brawo, teraz twoja kolej.
To pytanie dotyczy włoskiej piłki. Pro Vercelli był jednym z pierwszych włoskich klubów a obecnie gra w serie C2/A
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- TomekW
- Juventino
Trzykrotnie decyzja o przyznaniu (badz nie) tytulu Mistrza Wloch zapadala przy "zielonym stoliku". Prosze napisac kiedy i dlaczego 
PS: Wiem, ze dotyczylo pilki
Gdyby dotyczylo gimnastyki to wygralby Biggi 

PS: Wiem, ze dotyczylo pilki

- juveluck
- Juventino
Mowisz trzy krotnie ja spotkalem sie z czterema tego typu przypadkami. moze to nie o to ci chodzilo, ale ale nic wiecej nie kojarze w tym momencieTomekW pisze:Trzykrotnie decyzja o przyznaniu (badz nie) tytulu Mistrza Wloch zapadala przy "zielonym stoliku". Prosze napisac kiedy i dlaczego
1915 tytul przyznano Genoi, tylko za to iz byla wowczas najbardziej utytuowana, normalne rozgrywki nie odbyly sie planowo z powodu wojny.
1927 Tytul zdobylo Torino ale zostal on mi odebrany, gdyz rozgrywka towarzyszyla afera korupcyjna
1944 Spezia zdobylo mistrzostwo ale z powodu drugiej wojny Swiatowej nie zostalo ono im przyznane.
1945 z tego samego powodu co wyzej odebrano tytul Torino

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- TomekW
- Juventino
Brawojuveluck pisze:1915 tytul przyznano Genoi, tylko za to iz byla wowczas najbardziej utytuowana, normalne rozgrywki nie odbyly sie planowo z powodu wojny.
1927 Tytul zdobylo Torino ale zostal on mi odebrany, gdyz rozgrywka towarzyszyla afera korupcyjna
1944 Spezia zdobylo mistrzostwo ale z powodu drugiej wojny Swiatowej nie zostalo ono im przyznane.

PS: Genoa dostala tytul w 1915 nie jako najbardziej utytulowany zespol, tylko jako lider rozgrywek na polnocy w momencie przerwania turnieju.
W 1945 rozgrywano tylko turnieje regionalnejuveluck pisze:1945 z tego samego powodu co wyzej odebrano tytul Torino

- juveluck
- Juventino
Z tego co ja czytalem przyznano jej za to ze byla najbardziej utytuowana, ale nie ma to wiekszego znaczeniaTomekW pisze:Brawojuveluck pisze:1915 tytul przyznano Genoi, tylko za to iz byla wowczas najbardziej utytuowana, normalne rozgrywki nie odbyly sie planowo z powodu wojny.
1944 Spezia zdobylo mistrzostwo ale z powodu drugiej wojny Swiatowej nie zostalo ono im przyznane.Twoja kolej
PS: Genoa dostala tytul w 1915 nie jako najbardziej utytulowany zespol, tylko jako lider rozgrywek na polnocy w momencie przerwania turnieju.
Tak jak napisalem mowilem o rozgrywkach w 1945 roku, widocznie cos mi sie pomyliloTomekW pisze:W 1945 rozgrywano tylko turnieje regionalnejuveluck pisze:1945 z tego samego powodu co wyzej odebrano tytul TorinoChyba ze mowisz o rozgrywkach 45/46, ktore byly rozgrywane w dwoch fazach. Obie wygralo Torino ;
No to moje pytanie. widze ze wszytskim zachcialo sie zagadeczek z wyzszej polki

- TomekW
- Juventino
Kucharz Juventusujuveluck pisze:No to moje pytanie. widze ze wszytskim zachcialo sie zagadeczek z wyzszej polkia wiec prosze: Kim zatem jest Ilio Mariani
- juveluck
- Juventino
TomekW pisze:Kucharz Juventusujuveluck pisze:No to moje pytanie. widze ze wszytskim zachcialo sie zagadeczek z wyzszej polkia wiec prosze: Kim zatem jest Ilio Mariani
Hm, odpowiedz poprawna jak najbardziej. Tylko zastanawiam mnie czy az tak latwo znalesc milaniscie to kto jest kucharzem Juve, bo nie mow ze wiedziales odrazu

- Martin
- Juventino
Heh sadze ze uzyl tej samej metody co ja
Czyli google. Nazwisko. Tyle ze ja musialem poszperac troche w slowniku wlosko-polskim podczas gdy TomekW odrazu zakumal ze chodzi o kuchcika 
Chyba ze wiedzial. :shock:

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- juveluck
- Juventino
Wlasnie tez teraz o tym pomyslalem, moglem zapytac sie jak nazywa sie kucharz Juve, zamiast dawac jego nazwiskoMartin pisze:Heh sadze ze uzyl tej samej metody co jaCzyli google. Nazwisko. Tyle ze ja musialem poszperac troche w slowniku wlosko-polskim podczas gdy TomekW odrazu zakumal ze chodzi o kuchcika