Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nie za bardzo rozumiem to narzekanie na Sarriego. Ok porównujecie ilość zdobytych pucharów, ale jakie drużyny prowadził Sarri, a jakie Guardiola, jest spora różnica. Sarri zrobił z Napoli genialną drużynę, grającą porywający futbol, a wykonawców miał przecież znacznie słabszych niż tych, których prowadziłby w Juventusie. Do tego jego Chelsea zajęła 3 miejsce w PL, przegrywając z znacznie lepszym pod względem kadrowym Man City i Liverpoolem czyli fenomenem ostatnich dwóch lat, dodatkowo udało się to równolegle z graniem w LE i to do samego końca.
Guardiola to super trener, ale jego przyjście wymagałoby sporej rewolucji kadrowej i trochę zaprzepaszczenia talentów kilku graczy, których mamy aktualnie. Moim zdaniem Pochettino i właśnie Sarri to dwa najlepsze i wydaje się realne wybory.
To pozwoliłoby na wykonanie zaledwie kilku kluczowych transferów i zamknięcie okienka z racjonalnym bilansem.
Przy sprzedaży Dybali, Mandzukica, Khediry i odejściu Barzalego + transferach graczy wypożyczonych zrobilibyśmy miejsce dla powrotu Pogby. Do tego dorzucić Manolasa, darmowy Ramsey i powrót Igły.
Wiem, że nie jest dobrze sprzedawać gracza o takim potencjale jak Dybala po słabym sezonie, ale prawda jest taka, że ten gość pasowałby chyba tylko Guardioli, u każdego innego trenera będzie problemem, aby go gdzieś upchnąć na boisku, do tego słaba psychika i jedna noga nie pomagają. Mandzukic i Khedira to niestety nasze dwa błędy zarządu, zdecydowanie złym pomysłem było podpisywanie z nimi kontraktów nie będzie też łatwo się ich pozbyć, ale liczę, że może z 10 mln z tej dwójki wyciągniemy i przede wszystkim pozbędziemy się ich kontraktów.
Zdecydowanie najbardziej potrzeba nam jakości w pomocy, mamy tam wielu graczy, ale dosyć jednowymiarowych, Pogba w formie daje jakość i w ofensywie i w defensywie, a tego właśnie najbardziej nam aktualnie potrzeba. Jeżeli jego przyjście okazałoby się niemożliwe zakręciłbym się wokół SMSa, gracz o dosyć podobnej charakterystyce, choć mniej mobilny niż Pogba w formie i to może być problem, choć Serb ma jeszcze jakiś margines rozwoju. Manolas to idealny obrońca na ten moment, gość, który mógłby walczyć o 1 skład, ale z założenia byłby jednak stoper nr 3. Nie możemy mieć wszak w składzie 4 topowych stoperów, a para Kielon-Bonus da radę jeszcze co najmniej rok. Ramsey'a traktuje jako zmiennika, choć bardzo solidnego, przy takim obciążeniu byłby pierwszym do wejścia i za Pjanica i za Pogbę, więc tych minut miałby całkiem sporo.
Takie ruchy dałyby nam możliwość wystawienia dwóch naprawdę mocnych 11. W tej wyjściowej nie byłoby graczy przypadkowych i niedoświadczonych, więc moglibyśmy spokojnie walczyć o LM już w roku następnym.
Guardiola to super trener, ale jego przyjście wymagałoby sporej rewolucji kadrowej i trochę zaprzepaszczenia talentów kilku graczy, których mamy aktualnie. Moim zdaniem Pochettino i właśnie Sarri to dwa najlepsze i wydaje się realne wybory.
To pozwoliłoby na wykonanie zaledwie kilku kluczowych transferów i zamknięcie okienka z racjonalnym bilansem.
Przy sprzedaży Dybali, Mandzukica, Khediry i odejściu Barzalego + transferach graczy wypożyczonych zrobilibyśmy miejsce dla powrotu Pogby. Do tego dorzucić Manolasa, darmowy Ramsey i powrót Igły.
Wiem, że nie jest dobrze sprzedawać gracza o takim potencjale jak Dybala po słabym sezonie, ale prawda jest taka, że ten gość pasowałby chyba tylko Guardioli, u każdego innego trenera będzie problemem, aby go gdzieś upchnąć na boisku, do tego słaba psychika i jedna noga nie pomagają. Mandzukic i Khedira to niestety nasze dwa błędy zarządu, zdecydowanie złym pomysłem było podpisywanie z nimi kontraktów nie będzie też łatwo się ich pozbyć, ale liczę, że może z 10 mln z tej dwójki wyciągniemy i przede wszystkim pozbędziemy się ich kontraktów.
Zdecydowanie najbardziej potrzeba nam jakości w pomocy, mamy tam wielu graczy, ale dosyć jednowymiarowych, Pogba w formie daje jakość i w ofensywie i w defensywie, a tego właśnie najbardziej nam aktualnie potrzeba. Jeżeli jego przyjście okazałoby się niemożliwe zakręciłbym się wokół SMSa, gracz o dosyć podobnej charakterystyce, choć mniej mobilny niż Pogba w formie i to może być problem, choć Serb ma jeszcze jakiś margines rozwoju. Manolas to idealny obrońca na ten moment, gość, który mógłby walczyć o 1 skład, ale z założenia byłby jednak stoper nr 3. Nie możemy mieć wszak w składzie 4 topowych stoperów, a para Kielon-Bonus da radę jeszcze co najmniej rok. Ramsey'a traktuje jako zmiennika, choć bardzo solidnego, przy takim obciążeniu byłby pierwszym do wejścia i za Pjanica i za Pogbę, więc tych minut miałby całkiem sporo.
Takie ruchy dałyby nam możliwość wystawienia dwóch naprawdę mocnych 11. W tej wyjściowej nie byłoby graczy przypadkowych i niedoświadczonych, więc moglibyśmy spokojnie walczyć o LM już w roku następnym.
- tomassi14
- Juventino
Plany zarządu są jak uczniaka z podstawówki, wydają się być proste i logiczne
Chelsea nie wykupi Higuaina to wiadomo, wiec raczej z nim zostaniemy bo jakos chętnych nie widać więc pewnie stąd pomysł z Sarrim, niestety trenejro będzie chciał sciągnać swojego pupilka Jorgino
Jesli będziemy grac 4-3-3 to widze to nast
Szczesny / Sandro (ktos nowy / Spinazzola) - Kielon (Rugani) - Bonus (ktos nowy) - Jao (De sciglio?? - mam nadzieje ze Matia pojdzie za Maxem) / Pjanic (Ramsey) - Can (Matuidi) - SMS (Bentacur) / Dybala (Costa) - Ronaldo (Kean / Higuain) - Bernadeschi (Costa)
Aktywnosci transferowe
Pozegnac by wypadało Mandzukicia / Coudrado / Khedire /
Do uzupelnienia kadry - Chiesa (PN), SMS, Jorginho (Bakayoko), (nowy obrońca Romero / De light / Umtiti, Romagnoli)
Uzupelnienie kadry to koszt okolo 200mln
Ze sprzedaży nie wiem czy uzyskamy 50mln wiec sprzedaz Higuaina jest konieczna a i tak watpie ze pokryjemy 100mln dodatkowo
Trochę jestem zniesmaczony ze Sarri nie jest jeszcze naszym trenerem a juz jest mowa o jego pupilkach - Allan, Jorginho, Koulibaly, Ghoulam, itp
Jak ktos jest w czyms dobry to i z niczego cos ulepi
Chelsea nie wykupi Higuaina to wiadomo, wiec raczej z nim zostaniemy bo jakos chętnych nie widać więc pewnie stąd pomysł z Sarrim, niestety trenejro będzie chciał sciągnać swojego pupilka Jorgino
Jesli będziemy grac 4-3-3 to widze to nast
Szczesny / Sandro (ktos nowy / Spinazzola) - Kielon (Rugani) - Bonus (ktos nowy) - Jao (De sciglio?? - mam nadzieje ze Matia pojdzie za Maxem) / Pjanic (Ramsey) - Can (Matuidi) - SMS (Bentacur) / Dybala (Costa) - Ronaldo (Kean / Higuain) - Bernadeschi (Costa)
Aktywnosci transferowe
Pozegnac by wypadało Mandzukicia / Coudrado / Khedire /
Do uzupelnienia kadry - Chiesa (PN), SMS, Jorginho (Bakayoko), (nowy obrońca Romero / De light / Umtiti, Romagnoli)
Uzupelnienie kadry to koszt okolo 200mln
Ze sprzedaży nie wiem czy uzyskamy 50mln wiec sprzedaz Higuaina jest konieczna a i tak watpie ze pokryjemy 100mln dodatkowo
Trochę jestem zniesmaczony ze Sarri nie jest jeszcze naszym trenerem a juz jest mowa o jego pupilkach - Allan, Jorginho, Koulibaly, Ghoulam, itp
Jak ktos jest w czyms dobry to i z niczego cos ulepi
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
akurat jeżeli chodzi o Allana, K2 i Jorginho to zjadają naszych także chętnie ich przywitam, szczególnie pierwsza dwójka, co do bazylijskiego włocha kreatywność nam się przyda, nie mówię, wolę kogoś innego ale na niego nie będę narzekał. akurat ta 3 to jedyni piłkarze jakich by u nas widział.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jak ktoś będzie sobie podliczał kto i za ile niech weźmie pod uwagę, że w tym roku obowiązuje nowy przepis FFP. Mianowicie nie można kupić zawodników o wartości większej niż 100 milionów euro względem wartości sprzedanych graczy.
Znalazłem tekst dotyczący potencjalnych transferów Kovacicia i Higuiana: https://www.goal.com/en/news/chelsea-ca ... vvqkxpye6n
Znalazłem tekst dotyczący potencjalnych transferów Kovacicia i Higuiana: https://www.goal.com/en/news/chelsea-ca ... vvqkxpye6n

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- PlanetJuve
- Juventino
Sprzedaliśmy Orsoliniego do Bolognii za 14 mln euro (Romeo Agresti)
To świetny interes, bo teraz chcemy kupić podobnego gracza za 70 mln.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Bolonia miała taką klauzule, a my mamy klauzule odkupu za 20mln z której podobno mamy skorzystać i dalej zadecydować co z chłopakiem.PlanetJuve pisze:Sprzedaliśmy Orsoliniego do Bolognii za 14 mln euro (Romeo Agresti)
- Viking
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Powtórzę się jak w komentarzu na głównej. Dałbym szansę Orsoliniemu kosztem Cuadrado. A nuż odpali. Jeśli się nie sprawdzi to raczej nie będzie problemów by odzyskać włożoną kasę. Jest młody a jego kartę można spieniężyć jakiejś Fiorentinie albo włączyć w jakaś transakcję.
Na jakich zasadach Pjaca dołączył do Fiory? Wypożyczenie z opcją wykupu czy obowiązkiem ?
Na jakich zasadach Pjaca dołączył do Fiory? Wypożyczenie z opcją wykupu czy obowiązkiem ?
- Regis
- Juventino
Orsolini niech się jeszcze rok pogra w Bolonii. Wyjdzie mu na zdrowie aw razie czego będziemy go mogli za relatywnie drobne odebrać za rok.
Czy to żeby dalej sprzedać z większym zyskiem czy żeby dołączył do składu i faktycznie coś pograł.
Ja tam jestem bardzo ciekaw jakiej magii używa nas zarząd, że włoska drobnica tak chętnie wykłada gotówkę na naszych wypożyczonych piłkarzy.
I to pomimo absurdalnie zawyżonych wycen/ prawa kontr wykupu
Czy to żeby dalej sprzedać z większym zyskiem czy żeby dołączył do składu i faktycznie coś pograł.
Ja tam jestem bardzo ciekaw jakiej magii używa nas zarząd, że włoska drobnica tak chętnie wykłada gotówkę na naszych wypożyczonych piłkarzy.
I to pomimo absurdalnie zawyżonych wycen/ prawa kontr wykupu
- unbelievable87
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ponoć za 15 mln pozyskaliśmy środkowego obrońcę Sassuolo- Demirala.
Jest i nasz de Ligt, drżyj Europo, nadchodzimy....
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Jeśli to prawda, to trochę dziwny ruch z tym Demiralem z naszej strony, ale już wcześniej wspominano o tym w mediach. Ponoć już zaklepaliśmy Romero (aczkolwiek możliwe, że Argentyńczyk zostanie jeszcze przez sezon w Genoi), ale Turek raczej też z miejsca nie wskoczy nawet do kadry meczowej. Chyba, że z tym transferem wiąże się jakaś większa akcja, tzn. w lecie sprzedajemy Ruganiego i dlatego kupujemy aż dwóch młodych stoperów.unbelievable87 pisze:Ponoć za 15 mln pozyskaliśmy środkowego obrońcę Sassuolo- Demirala.
Odnośnie De Ligta, to i tak wyglądało na to, że nie mamy większych szans na jego zakontraktowanie, a może i sam Holender nie był zainteresowany kierunkiem włoskim, bo w większości wywiadów przewijały się La Liga i Premier League. Jednakże dziwi mnie to, że chcemy wydać sporą kasę aż na dwóch młokosów, a nie interesujemy się zbytnio Manolasem w promocyjnej cenie w stosunku do tego jaki prezentuje poziom i jakie ma doświadczenie w europejskich pucharach. Żeby się nie okazało, że Kostasa zwinie nam Napoli i w Serie A lepszy środek obrony niż Juve będzie mieć nie tylko Inter, ale i ekipa z Neapolu, a i LM raczej nie podbijemy z Chiellinim, Bonuccim, Demiralem i Romero.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Szilgu
- Juventino
Odnośnie De Lighta, komentowałem już pod newsem, skomentuję i tu.dimebag11 pisze:Jeśli to prawda, to trochę dziwny ruch z tym Demiralem z naszej strony, ale już wcześniej wspominano o tym w mediach. Ponoć już zaklepaliśmy Romero (aczkolwiek możliwe, że Argentyńczyk zostanie jeszcze przez sezon w Genoi), ale Turek raczej też z miejsca nie wskoczy nawet do kadry meczowej. Chyba, że z tym transferem wiąże się jakaś większa akcja, tzn. w lecie sprzedajemy Ruganiego i dlatego kupujemy aż dwóch młodych stoperów.unbelievable87 pisze:Ponoć za 15 mln pozyskaliśmy środkowego obrońcę Sassuolo- Demirala.
Odnośnie De Ligta, to i tak wyglądało na to, że nie mamy większych szans na jego zakontraktowanie, a może i sam Holender nie był zainteresowany kierunkiem włoskim, bo w większości wywiadów przewijały się La Liga i Premier League. Jednakże dziwi mnie to, że chcemy wydać sporą kasę aż na dwóch młokosów, a nie interesujemy się zbytnio Manolasem w promocyjnej cenie w stosunku do tego jaki prezentuje poziom i jakie ma doświadczenie w europejskich pucharach. Żeby się nie okazało, że Kostasa zwinie nam Napoli i w Serie A lepszy środek obrony niż Juve będzie mieć nie tylko Inter, ale i ekipa z Neapolu, a i LM raczej nie podbijemy z Chiellinim, Bonuccim, Demiralem i Romero.
Sky albo nasi redaktorzy całkiem zmienili sens wywiadu z Holendrem. Ten został zapytany o ManU i Barcę i odniósł się do obu lig, ale zaznaczył, że są jeszcze inne interesujące i nie wie gdzie przejdzie, ale to nie jedyne opcje. Wydźwięk był raczej pozytywny, podkreślił że mimo plotek, nie jest przekonany, że pójdzie do którejś z tych dwóch lig.
Natomiast news na JP brzmiał, jakby De Light sam zaczął opowiadać o tym, jakie są jego ulubione ligi.
- kawek
- Juventino
Kto poowwedzial ze jesli sciagamy i Demirala i Romero to jeden z nich moze zostac na przyszly sezon w swojej druzynie a wyklucza to przyjscie jakiegos konkretnego obroncy?unbelievable87 pisze:Ponoć za 15 mln pozyskaliśmy środkowego obrońcę Sassuolo- Demirala.
Jestem tego samego zdaniawojczech7 pisze:Jeśli to, co Demiral grał w ostatniej kolejce z Atalantą, to jego normalny poziom - kupimy potwora za bezcen.

Jesli juz faktycznie Demiral jest nasz to w tym sezonie Sass wychodzilo niejednokrotnie obrona zlozona z 4 zawodnikow nalezaych do nas badz do ktorzych mamy jakies prawa Lirola, Demiral, Magnani, Rogerio
Ostatnio zmieniony 29 maja 2019, 09:32 przez kawek, łącznie zmieniany 2 razy.
- kdzr
- Juventino
Coś więcej o chłopaku? Nie kojarzę kompletnie. Wiem tylko, że był na słynnej karteczce Paraticiego.wojczech7 pisze:Jeśli to, co Demiral grał w ostatniej kolejce z Atalantą, to jego normalny poziom - kupimy potwora za bezcen.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.