Nowy Trener?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
realbs...nie chodzi mi o Ciebie ale w ogóle. Kiedy zacząłem w innym temacie chyba jeszcze jako pierwszy pisać o Pepie to było jeszcze więcej prześmiewców, niektórzy z nich wspierają mnie teraz w wyszukiwaniu informacji. Przecież my nie bierzemy za to pieniędzy. mamy rodziny, pracę, a robimy to w dobrej wierze bo chodzi o nasz ukochany klub.
Ja nigdzie nie napisałem, że Sarri czy Inzaghi to źli trenerzy, wręcz przeciwnie i gdybyś prześledził moje wpisy to przekonałbyś się o tym.
Cenię jednego i drugiego ale zważając na relacje Agnelli - Allegri i jak ciężko było podjąć mu tę decyzję to ciężko mi uwierzyć w tych trenerów gdyż Allegri po prostu ich przewyższa warsztatem ale my patrzymy na ten syfiasty styl, którym nas raczył.
W ostatnich dniach na VS pojawiło się wielu nowych userów, po tych doniesieniach na temat Guardioli, którzy niczego innego nie robią tylko nabijają się i trollują. Powtarzam, to tylko rozrywka. Kolo przekazuje co wie nie licząc na nic ale te pojazdy to już przesada. Przecież nikt nie musi w nic wierzyć. Mnie np. nie interesuje polityka, nawet na JP w ten wątek nie wchodzę bo po co ?
Ja nigdzie nie napisałem, że Sarri czy Inzaghi to źli trenerzy, wręcz przeciwnie i gdybyś prześledził moje wpisy to przekonałbyś się o tym.
Cenię jednego i drugiego ale zważając na relacje Agnelli - Allegri i jak ciężko było podjąć mu tę decyzję to ciężko mi uwierzyć w tych trenerów gdyż Allegri po prostu ich przewyższa warsztatem ale my patrzymy na ten syfiasty styl, którym nas raczył.
W ostatnich dniach na VS pojawiło się wielu nowych userów, po tych doniesieniach na temat Guardioli, którzy niczego innego nie robią tylko nabijają się i trollują. Powtarzam, to tylko rozrywka. Kolo przekazuje co wie nie licząc na nic ale te pojazdy to już przesada. Przecież nikt nie musi w nic wierzyć. Mnie np. nie interesuje polityka, nawet na JP w ten wątek nie wchodzę bo po co ?

- realbs
- Juventino
Opis pani sugeruje, że fotka z wczoraj, a event wcale to nie musiał być, bo Pep ma smyczkę dla zwiedzającego. Bólu dupy nie mam, nadal cholernie bym chciał Hiszpana, ale nadal w to nie wierzę.Adrian27th pisze:A wiesz z kiedy jest ta fotka i jaki to był event BBC?realbs pisze:Zdjęcie jakiejś pani z Pepem z wczorajszego wieczoru.
https://twitter.com/dippyntig/status/11 ... 8468893700
Nie jeździł On czasami od paru dni po ulicach Turynu w wynajętym przez jego żonę samochodzie?
Sprawdź to zanim zaczniesz postować swój ból dupy ; )
Inzaghi zrobił wynik ponad stan?
Gattuso zrobił lepszy z Milanem,Gasp z Atalantą.
Raczej sytuacja w tabeli pokazuje słaby wynik Lazio.
Jakich piłkarzy ma Milan, a jakich Lazio?
Atalanta fakt, masz rację, że wynik znacznie lepszy, ale Gasp nie jest niestety z nami łączony.
- Vincitore
- Juventino
Choć sam mam spory dystans do tego co dzieje się na VS, to jednak apeluję byśmy potraktowali to jako element folkloru. Po to jest mercato by snuć domysły, dłubać, rozkminiać intrygi i przede wszystkim dobrze się bawić, na tym polega całe clue tego czasu. Czy guru mają rację przekonamy się niebawem, mi nadal ciężko się przekonać, ale niech każdy te informacje, które się tutaj pojawiają za ich pośrednictwem traktuje indywidualnie i wyciąga własne wnioski, a nie przejmuje się tym, że ktoś w coś wierzy lub nie wierzy. Za tydzień o tej porze będziemy już mądrzejsi.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Możemy spojrzeć na poprzedni. Serie A 17/18:realbs pisze:Czyli patrzymy tylko na ostatni sezon, mając kompletnie gdzieś dokonania Maurizio z Napoli, gdzie prawie zabrał nam scudetto i pod którym Higuain strzelił 36 goli w ciągu jednego sezonu, najwięcej w historii całej ligi?jackop pisze:Drugi sezon Conte: zdobyte 62, stracone 38 bilans 24realbs pisze:Sarri gra ofensywny futbol[...]
Pierwszy sezon Sarriego: 63 / 39 / 24
Niesamowicie ofensywny
Juventus: 86 / 24 / 62
Napoli: 77 / 29 / 48

Ja bym to sparafrazował i zamiast Sarri wpisał Hazard. To był one man show Belga, który zrobił im sezon na swoich barkach donosząc drużynę do podium. Ponadto uważam, że 3cie miejsce w tabeli zostało zdobyte ze względu na słabszą dyspozycję United (cyrk z Mourinho) i Tottenhamu (finał LM, kontuzje na finiszu). Rok temu Maurycy byłby 5ty tak jak jego poprzednik.realbs pisze:Sarri mając beznadziejną kadrę osłów Chelsea, gdzie każdy uważa się za najważniejszego na świecie, zrobił wynik ponad stan zajmując trzecie miejsce w Premier League, i dochodząc do dwóch finałów.
Chelsea 17/18 70 pkt. Hazard: 34w. / 12g. / 4a.
Chelsea 18/19 72 pkt. Hazard: 37w. / 16g. / 15a.
Sarri mając w kadrze swojego ulubieńca Jorginho, rekordowego Gonzalo (od stycznia) i Edena w super formie poprawił osiągnięcie Conte o całe 2 pkt. nie polepszając przy tym bilansu bramkowego The Blues. Przy czym konflikt Antka z Romkiem i szatnią był dobrze wszystkim znany od dłuższego czasu i na 100% wpłynął na finalny obraz sezonu 17/18: https://weaintgotnohistory.sbnation.com ... -and-petty
Dla perspektywy w porównaniu (podobno) super ofensywnego i pięknego futbolu Sarriego do betonowego podejścia Conte - debiutancki sezon Antka w Chelsea zakończony Mistrzostwem: 93 pkt. / 85 zdobyte / 33 stracone / 52 bilans. 22 gole więcej niż ekipa Maurizio.
A nie było to w 2017 kiedy City było w grupie z Napoli?realbs pisze:Oprócz tego trener w którego jesteście tak wpatrzeni tutaj, a mianowicie Pep Guardiola, w zeszłym roku powiedział, że Napoli Sarriego gra najładniejszy futbol na świecie.

Pep powiedział też, że oprócz jego zespołu najlepszymi w Europie są Juventus, Barcelona i Bayern, zupełnie przypadkowo pomijając Real, także tego.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2019, 16:06 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Jak dobrze wiedzę, to z niczego się nie wycofuje, a Ty usilnie kreślisz wszystko pod swoją narrację. Versilia przekazał co miał przekazać, powtarzał kilkukrotnie że twardo i pewnie obstaje przy swoim stanowisku, jednocześnie zaznaczając, że póki co niczego więcej się od niego nie dowiemy. Napadła go rzesza ludzi mających problem z cierpliwością, piszących posty w Twoim tonie, więc chłop postanowił, że nie będzie się szarpać i wycofał się, nie negując niczego, co do tej pory przekazywał.realbs pisze:Versilia robi dokładnie to, co przewidziałem pare dni temu. Po prostu wycofuje się ze swoich źródeł. Narobił szumu jak zawsze, teraz pare dni ciszy, a za dwa tygodnie przywitamy Simone lub Sarriego
Z boku sytuacja wygląda tak, że napadasz na ludzi wierzących w insiderskie źródła, a jednocześnie mocno ufasz innym - tym bardziej popularnym - choć z ich wiarygodnością na przestrzeni lat bywało różnie. A to wszystko w mocno pretensjonalnym tonie.
Proponuję cierpliwie poczekać na to co przyniosą następne 2 tygodnie. Myślę, że po tym czasie będziemy już mądrzejsi i wówczas jedna bądź druga strona sporu będzie mogła wjechać tu na białym koniu.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Najgorsze jest to że większość #teampep chce po prostu najlepiej dla klubu, mając podstawy solidne - gość trafił z 3 solidnymi informacjami.pumex pisze:
Z boku sytuacja wygląda tak, że napadasz na ludzi wierzących w insiderskie źródła, a jednocześnie mocno ufasz innym - tym bardziej popularnym - choć z ich wiarygodnością na przestrzeni lat bywało różnie. A to wszystko w mocno pretensjonalnym tonie.
Proponuję cierpliwie poczekać na to co przyniosą następne 2 tygodnie. Myślę, że po tym czasie będziemy już mądrzejsi i wówczas jedna bądź druga strona sporu będzie mogła wjechać tu na białym koniu.
Agencje prasowe piszą o Guardioli u nas, a City siedzi Cicho.
Przecież wystarczy 1 post oficjalny zaprzeczający.
Do jest dla mnie dziwne. Tyle ludzi narusza swoją reputację dla.. Sarriego?
Juventus siedzi cicho. W gazetach miliard nazwisk.
Sam fakt że nasz dziennik TUTTOSPORT pisze o kimś innym jest dla mnie bardzo dziwne. Zawsze pierwsi napalali się na transfery. Aguero IN itp.
A teraz omijają największą plotkę chcąc pisać o Sarrim?
Nie trzyma się to kupy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Vincitore
- Juventino
Spotkałem się z opinią jakoby Galassi był słupem podstawionym przez kluby, który ma wygasić trochę sprawę. U nas zaczęły wariować akcje na giełdzie, po jego słowach drastycznie spadły, nie musieliśmy się tłumaczyć przed CONSOB i wydawać oficjalnego oświadczenia jak tego z Ronaldo, które było praktycznie jednoznaczne i potwierdzało transfer Portugalczyka, a City zyskało czas by w spokoju dopinać następcę. Ciągle nie mam pojęcia jak Momblano przewidział to, że coś takiego się pojawi, ewidentnie wygląda to na intrygę i element planu. Zresztą sam Galassi mówi tam o nas jako o klubie notowanym na giełdzie, tak jakby to było myślą przewodnią.
Tu już bardziej wytwór mojej wyobraźni, ale ciekaw jestem w co gra Max Allegri i co chce nam powiedzieć swoją dzisiejszą fryzurą na konferencji prasowej. Za dużo tego ostatnio z jego strony, o ile słowa o trenerze z Manchesteru są prawdziwe. Do tego jego wypowiedź z konferencji przed meczem z Romą:
"Jeśli chodzi o nazwiska moich potencjalnych następców pojawiające się w prasie: cóż, to jest część tego fachu. Już kiedy trenowałem Milan wszyscy chcieli mnie pożegnać twierdząc, że na moje miejsce przyjdzie Guardiola".
Chociaż to akurat budzi pewne obawy, bo profesjonalista takich gierek by sobie nie urządzał, klubowi nie byłoby to na rękę.
Tu już bardziej wytwór mojej wyobraźni, ale ciekaw jestem w co gra Max Allegri i co chce nam powiedzieć swoją dzisiejszą fryzurą na konferencji prasowej. Za dużo tego ostatnio z jego strony, o ile słowa o trenerze z Manchesteru są prawdziwe. Do tego jego wypowiedź z konferencji przed meczem z Romą:
"Jeśli chodzi o nazwiska moich potencjalnych następców pojawiające się w prasie: cóż, to jest część tego fachu. Już kiedy trenowałem Milan wszyscy chcieli mnie pożegnać twierdząc, że na moje miejsce przyjdzie Guardiola".
Chociaż to akurat budzi pewne obawy, bo profesjonalista takich gierek by sobie nie urządzał, klubowi nie byłoby to na rękę.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
popieram, zrobił się tu taki śmietnik, że tego wątku nie da się czytać, kilku userów pisze tu po 5 razy na dzień powielając za każdym razem to samo co mówili 2-3 godziny temu, do tego oczywiście podśmiechujki z tego, że ktoś wierzy w Pepa a inny w Sarriego, wartościowy jest jeden post na stronę a czasami i to nie... reszta to albo powielanie informacji, albo podziękowania dla tych co wrzucają (zamiast na PRV) albo kolejny raz wpisanie "super, że będzie X" / "wg mnie to będzie Y", merytoryki zero, ostatnim co tu było warte przeczytania to propozycja zakładu jaką zaproponował chyba jacop, a to było pewnie z 15 stron temupumex pisze:Proponuję cierpliwie poczekać na to co przyniosą następne 2 tygodnie. Myślę, że po tym czasie będziemy już mądrzejsi i wówczas jedna bądź druga strona sporu będzie mogła wjechać tu na białym koniu.
także panowie prośba, dajcie sobie na wstrzymanie, komentowanie przez kilka stron jakie znaczenie ma wypożyczenie samochodu przez żonę Guardioli jest doskonałym podsumowaniem tego co tu się dzieje, 95% postów zasługuje na kartkę bo jest nie na temat
żeby nie było, że mój jest to szkoda mi Conte, z tego co tu pisze MRN (jego przeciwnik jakby nie było) to jest to świetny trener, jeden z najlepszych i szkoda żeby trafił do Interu, a żaden inny top by do nich raczej nie przyszedł (poza ewentualnie Mourinho który jednak jest już bardziej nazwiskiem niż topowym trenerem)
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pamiętaj, że to może działać w obie strony. Odwróciło Twoją uwagę? No właśnie. Zresztą wcale nie jest powiedziane, że on wie, co się dzieje.Vincitore pisze:
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Haha. To naprawdę są żarty ze strony Maxa z tą fryzurą.
https://www.juventus.com/it/news/news/2 ... llegri.php
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- kdzr
- Juventino
O co chodzi z tą fryzurą?Adrian27th pisze:Haha. To naprawdę są żarty ze strony Maxa z tą fryzurą.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- bartekoo2
- Juventino
Myślisz, że ta fryzura to puszczenie oczka że trenerem będzie jednak Pep? Cos jak akcja z Pogba 3 lata temu gdy wrzucał zdjęcia na Insta z czerwonym filtrem a potem przeszedł do ManU. To by się składało w jedna całośćAdrian27th pisze:Haha. To naprawdę są żarty ze strony Maxa z tą fryzurą.
- Vincitore
- Juventino
Po dłuższej nieobecności odezwał się guru o nicku SethRollins21J, napisał wyczerpujący post, bogaty w dobrą treść i jego ustalenia z własnych źródeł. Najważniejsze rzeczy:
28 lutego City podpisało umowę sponsorską z Pumą, która obejmować miała także Guardiole na wyłączność. Dzisiaj deal tej firmy z Pepem stoi w martwym punkcie. Brakuje mu jeszcze kilku elementów by mieć stuprocentową pewność odnośnie tego, że pomiędzy nami a Pepem istnieje podpisana już umowa, ale ma stuprocentowo potwierdzone, że Katalończyk jest na szczycie naszej listy, a o alternatywach nic mu nie wiadomo. Guardiola w swoim kontrakcie z Manchesterem City ma dwie klauzule, które mogą go uwolnić, jedna z nich ma związek ekonomiczny a druga o ile dobrze zrozumiałem wchodzi w życie m.in gdy City zostanie ukarane przez UEFA.
Dodał jeszcze, że Sergio Ramos w naszym kontekście to bardzo poważna sprawa, a Pogba to raczej sugestia a nic poważnego, ale to wątek na mercato.
28 lutego City podpisało umowę sponsorską z Pumą, która obejmować miała także Guardiole na wyłączność. Dzisiaj deal tej firmy z Pepem stoi w martwym punkcie. Brakuje mu jeszcze kilku elementów by mieć stuprocentową pewność odnośnie tego, że pomiędzy nami a Pepem istnieje podpisana już umowa, ale ma stuprocentowo potwierdzone, że Katalończyk jest na szczycie naszej listy, a o alternatywach nic mu nie wiadomo. Guardiola w swoim kontrakcie z Manchesterem City ma dwie klauzule, które mogą go uwolnić, jedna z nich ma związek ekonomiczny a druga o ile dobrze zrozumiałem wchodzi w życie m.in gdy City zostanie ukarane przez UEFA.
Dodał jeszcze, że Sergio Ramos w naszym kontekście to bardzo poważna sprawa, a Pogba to raczej sugestia a nic poważnego, ale to wątek na mercato.