Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2019, 00:13

Odnośnie transferów Barcelony i Realu to:
-Real jest ponoć bardzo blisko pozyskania Hazarda i Jovicia. Oczywistym jest, że Real musi sprowadzić topa, a na Hazarda wiele już wskazywało w ubiegłym okienku. Jović zapewne również zmieni otocznie. Zainteresowana była nim Barcelona i sporo go obserwowali, ale być może nie było konkretnej oferty. Jeżeli rewelacje Bilda (solidne niemieckie źródło) się potwierdzą to zapewne Jović zagra tam Madrycie od kolejnego sezonu.

Co do Barcelony to wiele plotek dzienników ale był też wywiad Bartkiem:
"
− Pojawia się wiele nazwisk. Jako wielki klub musimy rozważać wszystkich najlepszych piłkarzy. De Ligt jest świetnym obrońcą i tak jak wielu innych jest brany pod uwagę. Nie wiem jeszcze, co zrobimy. Albo inaczej: wiem, ale nie mogę tego teraz wyjaśnić. Latem przeprowadzimy kilka operacji tak jak w styczniu. Zawsze myślimy o poprawianiu zespołu."
Wydaje mi się, że jesteśmy blisko de Ligta. Od długiego czasu sporo na to wskazuje. Jednak mam wrażenie, że Holender nie zdecydowałby się na Barcelonę jeśli nie dostał zapewnienia. Że ktoś opuści szeregi SO w Barcelonie. Wydaje się, że najbliżej jest Umtiti ze względu na jego problemy z kolanem. Prezydent Barcelony nie mówi tego wprost, ale między wierszami daje zielone światło interesantom:
" Czytałem o zainteresowaniu Manchesteru United Umtitim w prasie, nikt do mnie nie dzwonił. Cały piłkarski świat patrzy na tego zawodnika, bo jest świetny. Bardzo dobrze pracuje dla drużyny. Wyobrażam sobie, że wiele europejskich klubów obserwuje różnych graczy Barcelony. My też obserwujemy zawodników innych zespołów."
Oczywiście to może być tylko moja nadinterpretacja, jednak tutaj coś będzie się działo.

Odnośnie napastnika to kibice Barcelony są do dzisiaj zdegustowani sposobem w jaki Griezmann ogłosił pozostanie w Atletico. Bartomeu łagodzi trochę nastroje wypowiedzią, że to co wydarzyło się przed rokiem jest historią i że Griez to wciąż świetny piłkarz. Jednak tutaj raczej droga daleka i IMO po prosto Barcelona nie chce palić mostów i zamykać drzwi, ponoć jego klauzula wynikająca z przedwczesnego odpadnięcia z LM to 120 mln. Na pewno tutaj droga do ewentualnego transferu jest jeszcze daleka.

Nie zapominajmy, że do okienka jeszcze 3 miesiące więc do oficjalnych komunikatów jeszcze daleka droga dla wszystkich drużyn w Europie.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2019, 09:42

Insignie powiedział dzisiaj, że jakby dostał ofertę nie do odrzucenia to by z niej skorzystał. Czyli koniec wielkie miłości :D

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 22:21

Griezmann odchodzi z AM. Official

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 22:24

wagner pisze:Griezmann odchodzi z AM. Official
Dlatego rano pojawiły się plotki, że Atleti bardzo mocno chce Dybale.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 23:01

Czyżby do Barcy? Nieźle... ściągnąć (najpewniej) parę Holendrów i jeszcze Griezmana, kiedy do mercato daleko, a przy okazji robiąc niesamowite deale do każdej formacji.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 07:08

Osgiliath pisze:
Czyżby do Barcy? Nieźle... ściągnąć (najpewniej) parę Holendrów i jeszcze Griezmana, kiedy do mercato daleko, a przy okazji robiąc niesamowite deale do każdej formacji.
Bardzo możliwe, że nie parę a nawet trio Holendrów, bo pojawia się sporo plotek, że Barca jest poważnie zainteresowana także van de Beekem. Akurat Donny powinien być jednym z naszych priorytetów (na de Ligta już nawet nie liczę, ale na środek obrony zadowoliłby mnie nawet Manolas), bo sam Ramsey jako wzmocnienie naszej obecnej drugiej linii wygląda dość słabo.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 08:34

Wygląda na to, że Barca w takim razie zgarnie potężnie zapowiadające się holenderskie trio jak swego czasu real, a jeszcze griezmann? Będą cholernie mocni, choć jak się czytało leaki jak Pique et consortes tłumaczyli trenerowi, który nie ogarniał gry Live, to sądzę, że i tam przydałby się nowy szkoleniowiec, choć po prawdzie, jak real się nie ogarnie w kolejnym sezonie, to barca znów będzie głównym faworytem do tytułu.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 77 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 09:56

@Osgiliath
Barca ma podobny problem w kwestii trenera co Juventus. Obecnie na rynku nie ma dostępnego nikogo z topu, kto zrobiłby więcej niż Valverde, a u nas Allegri, a wybór ogranicza się do Conte, Mourinho, Blanca, Di Francesco, czyli bez rewelacji. Byłem pewien, że rzucą się po Pochettino, gdy zaczęły pojawiać się plotki, że po finale LM może opuścić Tottenham, ale kolega @joy uświadomił mnie, że Mauricio jest wrogo nastawiony do Barcelony. Dlatego ze spokojem zajmują się poważnymi wzmocnieniami drużyny i bardzo możliwe, że zostawią jeszcze przez sezon Ernesto, a w międzyczasie dogadują się z Kloppem czy Guardiolą. Real pewnie niedługo też rozpocznie ofensywę transferową (Jović, Hazard, może Pogba, a przecież kupili już Edera Militao z Porto na środek obrony za 50 mln €), ale na potwierdzenie paru nazwisk czekają do końca sezonu i finałów europejskich pucharów.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 10:58

dimebag11 pisze:@Osgiliath
Barca ma podobny problem w kwestii trenera co Juventus. Obecnie na rynku nie ma dostępnego nikogo z topu, kto zrobiłby więcej niż Valverde, a u nas Allegri, a wybór ogranicza się do Conte, Mourinho, Blanca, Di Francesco, czyli bez rewelacji. Byłem pewien, że rzucą się po Pochettino, gdy zaczęły pojawiać się plotki, że po finale LM może opuścić Tottenham, ale kolega @joy uświadomił mnie, że Mauricio jest wrogo nastawiony do Barcelony. Dlatego ze spokojem zajmują się poważnymi wzmocnieniami drużyny i bardzo możliwe, że zostawią jeszcze przez sezon Ernesto, a w międzyczasie dogadują się z Kloppem czy Guardiolą. Real pewnie niedługo też rozpocznie ofensywę transferową (Jović, Hazard, może Pogba, a przecież kupili już Edera Militao z Porto na środek obrony za 50 mln €), ale na potwierdzenie paru nazwisk czekają do końca sezonu i finałów europejskich pucharów.
Tak faktycznie może być. Sądzę, że za rok Klopp już bardziej chętnie rozważać będzie odpuszczenie LFC, jeśli znowu nie zgarnie BPL, czyt innego pucharu, a z jego nastawieniem i składem jaki Barca kompletuje, myślę że nie wahałby się ani sekundy i nawet posmarowaniu mu przez nas dość mocno by go nie przekonało. Z Pochem, faktycznie może być im nie po drodze, ale nie takie rzeczy się widziało w futbolu.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 11:41

Ja myślę, że jednak Klopp nie przejdzie do Barcelony, bo to nie jest jego styl. U niego szybki, fizyczny futbol zawsze był nad techniką (chociaż ta akurat w niczym nie przeszkadza), klepaniem i posiadaniem. Już o wiele bardziej pasowałby do Realu, więc niech lepiej już zostanie w tym Livepoolu :-)
Myślę, że ten rok z Ernestem, na wiosnę znowu jakiś gong w 'wygranym' dwumecz i zmiana. Być może odejdzie też wtedy paru piłkarzy starej gwardii Busquets, Pique (?) i przyszedłby jakiś nowy trener. Może Ten Hag? Oby nie jakieś wynalazki typu Cocu czy van Bronckhorst.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2019, 21:08

jackop o Sterlingu w 2015 pisze:70 mln baniek za drugiego Aarona Lennona, ew. Jamajski odpowiednik Cuadrado
(...)
czas pokaże kto miał rację ;)
nie będę już cytował wypowiedzi innych userów i ich pytał ale ty jako największy tu chyba fan PL powiedz nam co pokazał czas, było warto dać 70mln czy nie? ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2019, 21:12

Wszem i wobec ogłaszam, że się myliłem i zwracam honor wielkiemu Małemu. Miał rację, a ja się myliłem :bravo:

Nie spodziewałem się takiego rozwoju pod okiem Pepa. Sterling po daremnym początku z sezonu na sezon gra coraz lepiej - niesamowita poprawa wykończenia akcji. Podczas kończącej się kampanii ligowej udźwignął ciężar bycia liderem podczas nieobecności Aguero. Obecnie jego wartość to na pewno ponad 70 mln €, które za niego zapłacono.

Było się zakładać ;)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2019, 17:23

BvB szybko działa:
- Paco Alcácer wykupiony za 21 mln
- Nico Schulz lewy obrońca Hoffenheim za 25,5 mln
- Thorgan Hazard z Mönchengladbach za 25,5 mln
- Julian Brandt z Leverkusen za 25 mln

Luciano Vietto przeniesie się z Atletico do Sportingu CP za 7,5 mln

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2019, 14:38

Luka Jović w Realu https://www.realmadryt.pl/index.php?co= ... 310&kom=ok

Julen Lopetegui został szkoleniowcem Sevilli.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2019, 16:55

Real prawdopodobnie dziś ogłosi Hazarda oraz chyba jednego z największych talentów Lewej obrony, zwanego Mbappe wśród LO - Ferland Mendy'iego

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ODPOWIEDZ