Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- pumex
- Juventino
Każdy, kto choć trochę myślał i nie ograniczał się jedynie do wrzutek z różnych źródeł, od dawna widział co jest grane. Wystarczyło spojrzeć na boisko, gdzie z piłkarzy frustracja wylewała się hektolitrami. Drużyna permanentnie nie ma w sobie za grosz entuzjazmu, nie ma chemii pomiędzy piłkarzami a trenerem. Miny Pjanicia, Sandro, Dybali czy Ronaldo mówiły same za siebie - tego nikt nie zamaskuje.MRN pisze:Dobre źródło: od wielu miesięcy są problemy w szatni Juve bo zgrzyty to mało powiedziane. Klub skutecznie chronił jakiekolwiek przecieki z szatni ale sytuacja jest bardzo napięta.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jednakże skutecznie wychodzi klubowi robienie miny do złej gry. My to widzieliśmy jako fani ale osobom z zewnątrz do głowy nie przyszłoby, że coś jest nie tak.

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Co tu dywagować, kompletnie nie rozumiem Agnellego. Gdyby to jeden, dwóch piłkarzy prezentowali zjazd formy, odstawali by od reszty, to spoko - odpalić. Ale na litość, zjazd formy zanotowała cała drużyna, dochodzą do tego kontuzje mięśniowe. Zła atmosfera w szatni... kto za to odpowiada? Dybala? Pjanić? Cancelo?
Od tego jest do cholery trener. Skoro sobie nie radzi to sprawa prosta jak 2+2. Wierzę, że Juve to na tyle profesjonalny klub, że transfery były konsultowane z trenerem. Więc o co mu do cholery chodzi? Teraz nagle tłumaczenie, że klub potrzebuje rewolucji? niech odbierze medal i ja dołączam do grona osób bojkotujących i nie będę oglądał ani meczu więcej, jeśli on będzie dalej trenerem Juve, bo dokonując oceny sytuacji: wyobrażacie sobie, żeby w to lato Juve niczym Media Ekspert robi totalne wyprzedaż? Dla mnie to absurd.
Piłkarzom mówią w kółko, że nikt z nich nie jest ponad klub. A trener, co święta krowa?
Od tego jest do cholery trener. Skoro sobie nie radzi to sprawa prosta jak 2+2. Wierzę, że Juve to na tyle profesjonalny klub, że transfery były konsultowane z trenerem. Więc o co mu do cholery chodzi? Teraz nagle tłumaczenie, że klub potrzebuje rewolucji? niech odbierze medal i ja dołączam do grona osób bojkotujących i nie będę oglądał ani meczu więcej, jeśli on będzie dalej trenerem Juve, bo dokonując oceny sytuacji: wyobrażacie sobie, żeby w to lato Juve niczym Media Ekspert robi totalne wyprzedaż? Dla mnie to absurd.
Piłkarzom mówią w kółko, że nikt z nich nie jest ponad klub. A trener, co święta krowa?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dokładnie.MRN pisze:Jednakże skutecznie wychodzi klubowi robienie miny do złej gry. My to widzieliśmy jako fani ale osobom z zewnątrz do głowy nie przyszłoby, że coś jest nie tak.
Prawda jest taka że widać to strasznie po zawodnikach.
Dybala gdy miał zadowoloną minę wykręcał takie rzeczy na boisku że głowa mała, a teraz nagle się stał karykaturą samego siebie.
Fajnie gdyby UEFA zaserwowała Banem dla City (o ile wałki to prawda).
Dla mnie ktokolwiek - czy to dajPan Pep, DD, czy nawet Conte.
Każdy z nich to to krok dalej. Ligę zgarniemy,a wolę przegrywać LM w pięknym stylu.
Z całym szacunkiem ale to gdzie zatrzymał sie Max pokazuje Tottenham.
Rok temu wypędziliśmy ich z LM, tak oni są w finale.
Ich czołowy strzelec nie grał, Son był zawieszony - nie było jednak wymówek w stylu Max'a "Oj nie mam 5 zawodników" Allegriego.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
del
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- ballack13
- Juventino
SKy:
Max ma przedłużyć kontrakt
Czyli nasz zarząd musi chyba być dogadany z Messim i Mbappe jeśli w wierzy w sukces Maxa
:C :C :C :C :C :C
Max ma przedłużyć kontrakt
Czyli nasz zarząd musi chyba być dogadany z Messim i Mbappe jeśli w wierzy w sukces Maxa
:C :C :C :C :C :C
- Gandalf8
- Juventino
Myślałem, że najgorsze co mnie spotkało w ciągu wielu lat kibicowania Juventusowi to degradacja do Serie B, ale chyba w tym roku będzie gorzej, bo w 2006 to złodzieje z Mediolanu nas udupili a w 2019 chcemy to zrobić sami, zamiast wywalić Maxa.zakiii pisze:Według Sky, kontrakt Allegriego prawdopodobnie zostanie przedłużony.Osgiliath pisze:Sky
Fabio, Pavel, Max i Andrea mają teraz spotkanie, które ma być decydujące.
To, że jest problem w szatni wiadomo od dawna, ale czy nie lepiej wymienić trenera niż pół składu? Przecież my nigdy nie złapiemy zgrania skoro każdego roku pół składu wymieniamy...
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Odniosę się tutaj co do tej rzekomej potrzeby rewolucji.
Odwołam się oczywiście do PL, a konkretnie stylu City, gdzie Pep nominalnie wykorzystuje jednego defensywnego pomocnika i nie jest to jakiś światowy TOP. Mowa oczywiście o 34letnim! Fernandinho i Gundoganie. Otworzyłem sobie 20 randomowych spotkań na transfermarkt i tylko w 3 z nich Brazylijczyk i Niemiec razem pojawiali się na boisku od początku. Zazwyczaj w wyjściowym składzie wybiega jeden z nich a reszta wygląda np. tak: https://www.transfermarkt.pl/spielberic ... ht/3050253 Patrząc od linii środkowej w górę, który zawodnik wybija się ponad przeciętność jeśli chodzi o zadania obronne? Sane? Agurero? Silva?
Przełóżmy na warunki Juventusu:
---------------Dybala/Kean
Costa/?-----Pjanić/Benta-----Ronaldo/Ramsey---Berna/?
---------------Can/Matuidi
Sandro - Chiellini - Bonucci - Cancelo
----------------Szczęsny
Po co nam pakowanie kasy w jakiegoś uber przecinaka? Gdyby prowadził nas Hiszpan, to potrzebowalibyśmy jeszcze (abstrahując od stanu obrony):
- 2 nazwisk by wzmocnić konkurencję dla Douglasa i Federico na skrzydłach (Mandzu i Cuadrado do odpalenia).
- miłym dodatkiem byłoby np. wymienienie Blaise'a na N'dombele
Ewentualnie:
----------------Dybala/Kean
Costa/? - Pjanić/? - Ramsey/Benta - Ronaldo/Berna
Wtedy wystarczyłby 1 skrzydłowy i 1 ofensywny pomocnik jak np. Isco rekomendowany nam ostatnio przez Pirlo, czy gracz o profilu Eriksena/KdB
Tyle... żadnych super defensywnych pomocników, obrońców potrafiących lepiej bronić niż atakować (Darmian) i innych dziwactw. 2 ofensywnych piłkarzy i wisienka w postaci N'dombele do zabezpieczenia tyłów. Ot, całe mercato, zamiast wymyślania sztucznej rewolucji.
Uprzedzę wpisy pod tytułem: "ciekawe ile byśmy tracili", "to nie mogłoby się udać" itp.
City: 98 pkt. 95 g. strzelonych 23 g. stracone
LIverpool: 97 pkt. 89 g. 22 g.
Juventus: 89 pkt. 69 g. 27 g.
Ekipa Wybitnego Stratega i Pana Taktyka Allegriego straciła 4 bramki więcej niż super-hiper ofensywny świr Pep 'Mój Zespół Nie Ma Obrony' Guardiola. A mamy 2 kolejki do końca. W lidze, w której nie ma drużyny na poziomie obecnie 6tego United.
I nie są to żadne kuźwa czary, bo grając ofensywny futbol, pracując nad EFEKTYWNYM utrzymaniem się przy piłce i dominując przeciwnika da się nie tylko poprawić bilans w ataku, ale i w obronie.
Wystarczy mieć pomysł (na drużynę i dostępnych piłkarzy) i wyrazić chęć zmiany, zamiast stękać w wywiadach jak Mister Beton.
Krótko mówiąc, zgadzam się z Zarządem. Skład personalny mamy wręcz skrojony do tego, by w ataku prezentować się świetnie. Odbijam piłeczkę nie tylko w stronę Maksa, ale i userów, którzy uważają, że potrzebujemy jakiejś niesamowitej jakości pod względem defensywnym w linii pomocy. A przecież wystarczy pójść z duchem czasu i wprowadzić pewne zmiany systemowe (taktyka, koncepcja gry).mrozzi pisze:Według Sky tyle spotkań wynika z rozbieżności co do wyglądu przyszłego Juve. Allegri chce rewolucji, zarząd niewielu zmian.
Odwołam się oczywiście do PL, a konkretnie stylu City, gdzie Pep nominalnie wykorzystuje jednego defensywnego pomocnika i nie jest to jakiś światowy TOP. Mowa oczywiście o 34letnim! Fernandinho i Gundoganie. Otworzyłem sobie 20 randomowych spotkań na transfermarkt i tylko w 3 z nich Brazylijczyk i Niemiec razem pojawiali się na boisku od początku. Zazwyczaj w wyjściowym składzie wybiega jeden z nich a reszta wygląda np. tak: https://www.transfermarkt.pl/spielberic ... ht/3050253 Patrząc od linii środkowej w górę, który zawodnik wybija się ponad przeciętność jeśli chodzi o zadania obronne? Sane? Agurero? Silva?
Przełóżmy na warunki Juventusu:
---------------Dybala/Kean
Costa/?-----Pjanić/Benta-----Ronaldo/Ramsey---Berna/?
---------------Can/Matuidi
Sandro - Chiellini - Bonucci - Cancelo
----------------Szczęsny
Po co nam pakowanie kasy w jakiegoś uber przecinaka? Gdyby prowadził nas Hiszpan, to potrzebowalibyśmy jeszcze (abstrahując od stanu obrony):
- 2 nazwisk by wzmocnić konkurencję dla Douglasa i Federico na skrzydłach (Mandzu i Cuadrado do odpalenia).
- miłym dodatkiem byłoby np. wymienienie Blaise'a na N'dombele
Ewentualnie:
----------------Dybala/Kean
Costa/? - Pjanić/? - Ramsey/Benta - Ronaldo/Berna
Wtedy wystarczyłby 1 skrzydłowy i 1 ofensywny pomocnik jak np. Isco rekomendowany nam ostatnio przez Pirlo, czy gracz o profilu Eriksena/KdB
Tyle... żadnych super defensywnych pomocników, obrońców potrafiących lepiej bronić niż atakować (Darmian) i innych dziwactw. 2 ofensywnych piłkarzy i wisienka w postaci N'dombele do zabezpieczenia tyłów. Ot, całe mercato, zamiast wymyślania sztucznej rewolucji.
Uprzedzę wpisy pod tytułem: "ciekawe ile byśmy tracili", "to nie mogłoby się udać" itp.
City: 98 pkt. 95 g. strzelonych 23 g. stracone
LIverpool: 97 pkt. 89 g. 22 g.
Juventus: 89 pkt. 69 g. 27 g.
Ekipa Wybitnego Stratega i Pana Taktyka Allegriego straciła 4 bramki więcej niż super-hiper ofensywny świr Pep 'Mój Zespół Nie Ma Obrony' Guardiola. A mamy 2 kolejki do końca. W lidze, w której nie ma drużyny na poziomie obecnie 6tego United.
I nie są to żadne kuźwa czary, bo grając ofensywny futbol, pracując nad EFEKTYWNYM utrzymaniem się przy piłce i dominując przeciwnika da się nie tylko poprawić bilans w ataku, ale i w obronie.
Wystarczy mieć pomysł (na drużynę i dostępnych piłkarzy) i wyrazić chęć zmiany, zamiast stękać w wywiadach jak Mister Beton.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2019, 21:14 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Cholera mnie bierze jak słyszę o pozbyciu się Dybali, Costy, Pjanicia i Cancelo. Wygrywanie defensywą to relikt przeszłości. Do poukładania tyłów wystarczy jeden świetny środkowy obrońca i konkretny bramkarz, co udowodnił Klopp sprowadzając VvD i Alissona. Boki obrony mają atakować, pomoc ma być użyteczna przede wszystkim w grze na połowie przeciwnika, a z przodu mają szaleć szybcy wszechstronni techniczni zawodnicy którzy potrafią zamienić się pozycjami na skrzydle i ataku, a nie kłody jak Mandzukić i Matuidi :sciana:
I do ciula wacława nie trzeba mieć 5 Scudetti na koncie, żeby dojść do takiego wniosku. Wystarczy we wtorek i środę włączyć wieczorem TV.
I do ciula wacława nie trzeba mieć 5 Scudetti na koncie, żeby dojść do takiego wniosku. Wystarczy we wtorek i środę włączyć wieczorem TV.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2019, 21:12 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Co takie super by wcale nie było i słabo świadczyło o zarządzie, że to bardziej trener odchodzi bo oni nie chcą spełnić jego próśb a nie sami go wywalają, co powinno nastąpić niezwłocznie po sezonie.Sorek21 pisze:Mam nadzieję że plany Allegriego okażą się zbyt kosztowne i zarząd dojdzie do wniosku,że lepiej zmienić trenera niż pół składu.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Gdzieś czytałem chyba na tuttojuve że Allegri naciska na pozbycie się Khediry, Mandzukicia i Dybali. Co do Costy to na pewno zarząd nie chce go sprzedać. Pjanic jest w planach Allegrego.
Być może się mylę lub źle zrozumiałem, ale jeśli to prawda to cały obraz Allegrego i jego preferencji co do zawodników jest mylnie odbierany przez część kibiców.
Być może się mylę lub źle zrozumiałem, ale jeśli to prawda to cały obraz Allegrego i jego preferencji co do zawodników jest mylnie odbierany przez część kibiców.
- jurson09
- Juventino
Takie informacje podało SKY19 pisze:Gdzieś czytałem chyba na tuttojuve że Allegri naciska na pozbycie się Khediry, Mandzukicia i Dybali. Co do Costy to na pewno zarząd nie chce go sprzedać. Pjanic jest w planach Allegrego.

Juve per sempre sara...!!!!