Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 08:09

Niestety, ale od rana różne źródła twierdzą, że Allegri zostanie.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 10:11

unbelievable87 pisze:
MRN pisze:Nic nie trwa wiecznie, suche lata w końcu muszą nadejść szczególnie, że zawodnicy robiący różnicę są albo u schyłku kariery albo szukają nowych wyzwań. Do tego ten zakorzeniony tradycjonalizm włoskiej myśli trenerskiej.
Dlatego przydałby się trener nie będący Wlochem.
Guardiola to marzenie, ale myślę że DD też jest dobrą kandydaturą. Pytanie czy będzie chciał opuścić Francję na rok przed Mistrzostwami Europy?
Nie jestem pewien czy akurat Deschamps jest typem trenera, który odmieni Juventus w taki sposób jak oczekuje tego większość kibiców, tzn. ładniejszej dla oka kombinacyjnej gry czy wykorzystanie potencjału naszych ofensywnych piłkarzy. Mimo, że Didier to Francuz, to według mnie styl prowadzonych przez niego ekip ma sporo wspólnego z włoska myślą szkoleniową (i może dlatego Zarząd widzi go jako doskonałego następcę Allegriego). Z pewnością na początku taka zmiana wyszłaby nam na plus, bo Deschamps wniósłby powiew świeżości do szatni, jakieś nowe pomysły na grę oraz ograniczyłby rolę pupilków Maxa (Mandżu, De Sciglio, Khedira). Jednak z czasem stawiałby na swoich przydupasów i jestem przekonany, że taki Matuidi miałby pewny pierwszy skład. Ponadto nie ma szans, aby Didier na rok przed Euro porzucił reprezentację Francji dlatego jeśli ma objąć stanowisko trenera Juventusu, to pewnie Agnelli zgodziłby się, by do ME łączył obie posady.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 16:00

Osgiliath pisze:Sky
Paratici spotkał się z agentem Sancheza.

I chcemy w ten cudowny deal włączyć Dybale :sciana:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 16:17

Ciekawe po co komu stary, coraz słabszy Sanchez.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 16:23

Obecnie praktycznie każdy nowy trener da bodziec dla drużyny bo od 2 lat gramy kupe, zawodnicy się nie rozwijają wcale. Każdy widzi jak nie ładnie dla oka gramy, ile przez to tracimy $?

Deschamps, Conte - każdy z nich da impuls. Niestety styl bardzo się nie zmieni bo wiemy jak gra Conte, widzieliśmy tez repr. Francji na mistrzostwach.

Fajnie jakby przyszedł ktoś juz bardziej nastawiony na ofensywę i nie chodzi nam o Tikitakę. Po prostu grac ofensywniej. Jako pierwsi możemy, mamy możliwości. Może za tym pójdą następne zespoły.

Pep byłby idealny do tego. Nawet jak nie wygra LM? To co, Allegri też nie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 16:27

Taka plotka z topcalcio :

Nie ma konfliktu pomiędzy Agnellim a Allegrim a jest spięcie pomiędzy Agnellim - Paratici/Nedved. Powodem jest Allegri gdyż Agnelli chciałby jego pozostania a Nedved/Para jego odejścia.

To tylko taka plotka ale gdyby jakaś tam prawda pośrodku była to oznaczałoby, że Agnelli to taka dupa wołowa, która zmiany wprowadza na płaszczyźnie marketingowej a nie sportowej. Ale mam nadzieje, że to tylko czcza plota bo pismaki w oczekiwaniu na wieści nie wiedza już co pisać.

Obrazek
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 16:30

Poprostu pisze:
Osgiliath pisze:Sky
Paratici spotkał się z agentem Sancheza.

I chcemy w ten cudowny deal włączyć Dybale :sciana:
Trzeba być idiotą, żeby iść na coś takiego. Kiedy Sanchez coś grał ostatnio? Dybala również nie, ale mimo wszystko jest młodszy i marketingowo daje raczej więcej. Absolutnie nie! Mam nadzieję, że to znów tylko plotki. W ogóle co to za łączenie nas ciągle z graczami ofensywnymi jak nam potrzeba obrony o pomocy przede wszystkim.

Agnelli w ostatnim czasie udowadnia, że zajmuje się nie tym co trzeba w klubie, więc wcale by mnie to nie zdziwiło, u niego kasa ma się zgadzać, co tam boisko. Niemniej czekamy na to co rzeczywiście się wydarzy :afraid:

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 16:55

Meh, wszyscy się nabierają na teksty o agencie Sancheza, ale wszyscy zapominają, że to też agent Cuadrado ;) Spokojnie, może Paratici załatwia transfer Juanito.

Edit: Sorki, porąbało mi się. To jest również agent Vidala. Nie ma nic wspólnego z Juanem
Ostatnio zmieniony 15 maja 2019, 17:03 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 2 razy.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 16:56

Nie jest przypadkiem jeszcze agentem Vidala ?

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 17:02

Jeszcze gadają, czy nie ? wiadomo coś?
Jak to ktoś na fejsie napisał

"dobry Jezu, a nasz Panie,
niech to będzie pożegnanie"
:laugh: :laugh:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 20:07

Nowe Juve?

klik

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 20:24

Poprostu pisze:Nowe Juve?

klik
:pray:

Jezeli zmieni sie trener, to nic wiecej mnie nie obchodzi, nic wiecej mi nie potrzeba :whistle:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 20:29

klik
Jaki trener by takiego Juve nie trenował to taki skład personalny jest bez sensu. Taktyka wszystko do Ronaldo na dłuższą metę nie zda egzaminu, potrzebujemy obecnie graczy na skrzydło, którzy dadzą liczby i będą odpowiednim wsparciem dla CR7, kogoś w stylu Sona czy Sane, my takich pomocników nie mamy.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2019, 21:44

wagner pisze:

klik
Jaki trener by takiego Juve nie trenował to taki skład personalny jest bez sensu. Taktyka wszystko do Ronaldo na dłuższą metę nie zda egzaminu, potrzebujemy obecnie graczy na skrzydło, którzy dadzą liczby i będą odpowiednim wsparciem dla CR7, kogoś w stylu Sona czy Sane, my takich pomocników nie mamy.
Dokładnie mamy Costę, który jednak do Mane, Salaha czy Sona nie ma zupełnie podejście. Kupno Chiesy za ponad 50 baniek to wg mnie bezsensowne posunięcie, mamy już Berne a młodszy z Włochów wcale nie pokazuje się we Violi w jakiś niesamowity sposób. Cuardado czy nawet Berna gdy grali we Florencji to była półka jak nie dwie wyżej.
Wyścibić ten nosa poza Włochy bo na chwilę chyba poza Romagnolim nie ma Włocha z SerieA na pierwszy skład Juve. Neres,Pepe,Thavin możliwe,ze nawet tański od Chiesy a pokazali już zdecydowanie więcej w swojej karierze.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2019, 10:01

Temu userowi z VS wierzę, że coś wie, pojawia się rzadko z konkretną informacją. Jak dla mnie Pep będzie nowym trenerem.
Dopiero od niedzieli możemy spodziewać się mocniejszych informacji.

Dobre źródło: od wielu miesięcy są problemy w szatni Juve bo zgrzyty to mało powiedziane. Klub skutecznie chronił jakiekolwiek przecieki z szatni ale sytuacja jest bardzo napięta.

Obrazek
Zablokowany