Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dunio333

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:05

Jak przyjdzie Mihajlovic to to już w ogóle porażka. Co jak co, ale Allegri > Miha.

wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:11

Ja tam chętnie przyjmuje Mihajlovica jeśli kryję się za tym większy plan jak np. za rok uda się ściągnąć Pepa czy Pochetino. Bo lepszego trenera na sezon czy dwa nie znajdziemy. A Miha może dać pozytywny impuls i fajną dla oka piłkę i pewnie to na ligę wystarczy.

Momblano też rzucił plotkę jakoby słyszał o Sarrim w naszym kontekście. I już odkładając rozważania czy byłyby odpowiednim trenerem zastanawiam się czy Chlesea chciała by go puścić, bo pomimo jakiś tam zgrzytów jednak zdobył te trzecie miejsce w PL a chyba nikt nie marzył o więcej w obecnej dyspozycji klubu i biorąc pod uwagę jak City i Liverpool odskoczyły. Do tego mają finał LE co też jest niezłym wynikiem, a dochodzi do tego sprzedaż Hazarda co oznacza ciężką sytuację dla klubu i nie jest to chyba odpowiedni moment na pozbywanie się trenera szczególnie, że o lepszego aktualnie ciężko na rynku.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:20

Mnie on nie wadzi ale póki co to są takie same pierdoły jak wszystkie inne.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:22

ofc, tym bardziej, że Poch też niby nie wykluczony, ale Tottki go nie oddadzą łatwo.

zostanie allegri, bo dobrych alternatyw brak. było się z nim pożegnać rok temu.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:24

Na tym etapie jest mi już wszystko jedno, byle pozbyć się Betona. Niech będzie pani Jadzia z warzywniaka, bo jedno Scudetto to nie jest wysoka cena za odpalenie tego parodysty. Jak Maks pożegna się z Turynem to przez długi czas do nas nie wróci, o ile w ogóle :)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:38

Niech się nie zesraja z tym Chiesa. Juz wole Orsoliniego.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:44

Piotrekmmz pisze:Federico Chiesa w Serie A - 2858 minut - 6 bramek, 3 asysty
Riccardo Orsolini w Serie A - 1740 minut - 7 bramek, 4 asysty

Wartość Chiesy 70 mln, Orsoliniego 20 :co?:
https://understat.com/player/1433
Dla porównania wybierz Orsoliniego, zaznacz ostatni sezon. Cieszę się, że mogłem pomóc zrozumieć różnicę w wycenie.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 22:55

Jeśli naszym trenerem zostanie Mihajlović, to zapomnijcie o Guardioli czy Pochettino za rok, bo Sinisa podpisze kontrakt na minimum dwa albo trzy sezony. Z pewnością Serb nie zgodzi się na bycie zapchajdziurą na sezon zwłaszcza, że nie jest w żaden sposób związany z Juve, a wręcz przeciwnie, bo to przecież były zawodnik Lazio i Interu. Zrozumiałbym jeszcze takie plotki w kontekście Carrery, ale nie Mihajlovica. Niech już lepiej zostanie ten Allegri, tylko koniecznie trzeba pozbyć się Khediry, Cuadrado i Mandżu, to oprócz De Sciglio nie będzie mógł stawiać na swoich ulubieńców.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2019, 23:44

dimebag11 pisze:Jeśli naszym trenerem zostanie Mihajlović, to zapomnijcie o Guardioli czy Pochettino za rok, bo Sinisa podpisze kontrakt na minimum dwa albo trzy sezony. Z pewnością Serb nie zgodzi się na bycie zapchajdziurą na sezon zwłaszcza, że nie jest w żaden sposób związany z Juve, a wręcz przeciwnie, bo to przecież były zawodnik Lazio i Interu. Zrozumiałbym jeszcze takie plotki w kontekście Carrery, ale nie Mihajlovica. Niech już lepiej zostanie ten Allegri, tylko koniecznie trzeba pozbyć się Khediry, Cuadrado i Mandżu, to oprócz De Sciglio nie będzie mógł stawiać na swoich ulubieńców.
Szczerze mówiąc za bezsensowne uważam te wszystkie pomysły z przejściowym trenerem na rok. W ten sposób można rozegrać parę meczów w sezonie po zwolnieniu trenera, ale nie cały sezon. Poważny klub nigdy takiego numeru nie wymyśli, ani też żaden poważny trener na to nie pójdzie. Zresztą skąd niby pomysł, że ktoś miałby być dogadany na następny sezon? Guardiola (bo głównie o niego tutaj chodzi) ma kontrakt jeszcze przez dwa lata, więc jeśli ktoś uważa, że dzisiaj nie może przyjść do Juventusu z powodu ważnego kontraktu z City, to za rok nic się nie zmieni.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 08:02

@B@rt
Ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że Guardiola ma kontrakt ważny przez dwa lata, a Pochettino ponoć jeszcze dłużej, więc nie wiem skąd te plotki łączące ich z Juve już niedługo i tylko odniosłem się do wcześniejszych wpisów innych kolegów na forum. Rozumiem niechęć do Allegriego, bo i mi osobiście obrzydził oglądanie meczów Starej Damy, więc pojawiają się nazwiska trenerów, których drużyny grają ładny dla oka futbol. Jednakże żaden szanujący się trener nie zgodziłby się na zostanie opcją tymczasową na powiedzmy rok jeśli rzeczywiście bylibyśmy dogadani z kimś lepszym. Ewentualnie musiałby to być ktoś silnie związany z Juve jak np. Lippi, ale takiego stanu rzeczy nikt poważny nie bierze pod uwagę. Dlatego uważam, że jeśli niedługo pożegnamy się z Allegrim, to jego następca zostanie z nami na minimum dwa czy trzy sezony.

Wracając do tematu Mercato, to naszła mnie myśl, że koniecznie powinniśmy jeszcze raz spróbować uderzyć po De Ligta (nawet za te 70-80 mln €), bo widać, że Holender mimo młodego wieku ma niesamowitą charyzmę i zdolności przywódcze (pomijając już świetne umiejętności, które rzecz jasna są najistotniejszym czynnikiem decydującym o potencjalnym transferze). U nas po odejściu Chielliniego na sportową emeryturę zostanie cała masa miałkich najemników bez charakteru (coś jak obecnie w United). Na dodatek Benfica chce ponoć około 60 mln € za Rubena Diasa, którym też się mocno interesujemy i jeśli tyle wydamy na Portugalczyka, a De Ligt pójdzie za niewiele wyższą kwotę, to chyba się pochlastam.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2019, 08:51 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 08:49

Jeśli w tych płotkach na temat sprzedaży Cancelo jest choć źdźbło prawdy to stracę resztki wiary w ten klub szczególnie jeśli na jego miejsce ściągniemy szrot pokroju Darmiana. Choć w sumie jeśli zostanie z nami Allegri to mamy jego ulubionego bocznego obrońcę w postaci De Sciglio i będzie mógł go w końcu wystawiać do woli bo tak musiał dawać jednak te minuty Cancelo w końcu zapłaciliśmy za niego 40 mln i nie wypadało żeby ciągle siedział na ławce.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 08:54

dimebag11 pisze:@B@rt
Ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że Guardiola ma kontrakt ważny przez dwa lata, a Pochettino ponoć jeszcze dłużej, więc nie wiem skąd te plotki łączące ich z Juve już niedługo i tylko odniosłem się do wcześniejszych wpisów innych kolegów na forum. Rozumiem niechęć do Allegriego, bo i mi osobiście obrzydził oglądanie meczów Starej Damy, więc pojawiają się nazwiska trenerów, których drużyny grają ładny dla oka futbol. Jednakże żaden szanujący się trener nie zgodziłby się na zostanie opcją tymczasową na powiedzmy rok jeśli rzeczywiście bylibyśmy dogadani z kimś lepszym. Ewentualnie musiałby to być ktoś silnie związany z Juve jak np. Lippi, ale takiego stanu rzeczy nikt poważny nie bierze pod uwagę. Dlatego uważam, że jeśli niedługo pożegnamy się z Allegrim, to jego następca zostanie z nami na minimum dwa czy trzy sezony.

Wracając do tematu Mercato, to naszła mnie myśl, że koniecznie powinniśmy jeszcze raz spróbować uderzyć po De Ligta (nawet za te 70-80 mln €), bo widać, że Holender mimo młodego wieku ma niesamowitą charyzmę i zdolności przywódcze (pomijając już świetne umiejętności, które rzecz jasna są najistotniejszym czynnikiem decydującym o potencjalnym transferze). U nas po odejściu Chielliniego na sportową emeryturę zostanie cała masa miałkich najemników bez charakteru (coś jak obecnie w United). Na dodatek Benfica chce ponoć około 60 mln € za Rubena Diasa, którym też się mocno interesujemy i jeśli tyle wydamy na Portugalczyka, a De Ligt pójdzie za niewiele wyższą kwotę, to chyba się pochlastam.
Guardiola - tutaj sprawę mógłby zmienić zakaz w LM dla City - pojawiła się dzisiaj taka plotka ale sądzę że tak jak poprzednio skończy się na karze finansowej co najwyżej (zarówno PSG jak i City to spadek dochodów dla całej LM więc jest spory pat) może zakaz transferowy

De Light - Raiola dostał ban na 3 miesiące, nie orientuje się jak to ma działać bo to chyba nieliczny przypadek jak nie pierwszy ale to niestety może przekreślić nasze szanse - trzeba pamiętać że my mamy krótsze okno transferowe

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 08:55

Źródło - Laudisa więc spokojnie.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 09:11

@dimebag11

Ja również odnosiłem się do ogółu tego typu wpisów, zacytowałem Cię, żeby odnieść się do konkretnych kwestii, które też poruszyłeś w swojej wypowiedzi ;)
Zgadzam się z konkluzją - jeżeli faktycznie szukamy nowego trenera, to będzie to projekt długofalowy, a nie żadna prowizorka, niezależnie od tego czy to będzie Guardiola, Pochettino czy Mihajlović.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2019, 10:19

Motor napędowy United za 150 mln

Pogba

Zablokowany