Czy dożyjemy czasów, w których Polska zdobedzie medal na MŚ?

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
piotrechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 17:45

Reprezentacja Polski - jaka jest każdy widzi ;) .
Piłkarze którzy graja w naszej kadrze sa - jak na warunki europejskie - zawodnikami przecietnymi, a moze raczej slabymi, nasza Reprezentacja nie ma lidera, poza Krzynówkiem grającym w 2. bundeslidze /wiem ze przenosi sie do Leverkusen - ale i tam nikt nie gwarantuje mu miejsca w wyjsciowej 11/. PZPN nie stara sie o to, aby mlodzi pilkarze posiadajacy polskie obywatelstwo /lub sie o nie starajacy - patrz: Delura/ reprezentowali ojczyzne. Przez taka bezczynnosc stracilismy wiele talentow - Podolski, Delura w najblizszym czasie tez, T. Sokołowski III , nie wspominajac juz o znakomitym snajperze Evertonu - Radzinskim.
POLSKA PIŁKA LEŻY - i w dodatku kwiczy...

Jako przykład dla nas powinnismy wziac sobie Czechy... kraj przeciez o wiele mniejszy od naszego, ale za to zorganizowany, posiadajacy wiele talentów /chyba nie musze wymieniac.../. Ba... u naszych poludniowych sasiadow sa nawet pieniadze na szkolenie mlodziezy ! :shock:

Po tym wstepie nalezy sobie postawic pytanie - czy doczekamy sie kiedys reprezentacji, ktora bedzie uznana solidna firma, zdolna powalczyc na kazdym froncie - europejskim i swiatowym ???

Moim zdaniem NIE ! A to dla tego, ze wszystkie skostniale struktury musialy by zostac zreorganizowane, a jak wiemy wszyscy trzymaja sie stolkow bardzo mocno.
Co o tym sadzicie??? Czekam na opinie.

Chris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 18:11

trudno sie nie zgodizć z Twoją argumentację, ale prędzej czy później siłą rzeczy przyjdize tkai pokolenia, któe cos osiagnie. Może się na to skłądać także szczęscie.
No ale żeby wygrać MŚ to fkatczunie trzeba mieć świetny systszkolenia, tu już fart nie wystarczy. Myślę,że jednak kiedys doczekamy się zarządzania polską piłką w lepszym stylu.

Juve per sempre!!!
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 18:33

piotrechu pisze: Moim zdaniem NIE !
Każdy moze mieć swoje zdanie....Ale czy nie pamiętasz czasem lat 70 80 :?: Mieliśmy świetną reprezentacje, której przewodził Górski, a potem kolejne triumfy, które z drużyną święcił Piechniczek...Jeżeli wtedy było to możliwe to i w najbliżysz latach będzie to możliwe.Tak naprawde trudno jest na to pytanie odpowiedzieć.Faktem jest, zę potrzebne są przede wszystkim pieniądze, ale ja myśle, ze jeszcze sie doczekamy gdzieś za 5, 10 lat, kiedy ci którzy teraz grają odejdą na emeryturę...

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 18:38

Ja uwarzam że mamy szansę dożyć tych czasów, przecież więkrzość z nas będzie żyć jeszcze paredziesiąt lat i myślę że do tego czasu moze jeszcze zdarzyć się jakiś Deyna, Górski.
Ja w to wierzę , tak sam jak w to że kiedyś jakiś Polak zagra w Juve.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
piotrechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 21:30

Wicior pisze:
piotrechu pisze: Moim zdaniem NIE !
to możliwe.Tak naprawde trudno jest na to pytanie odpowiedzieć.Faktem jest, zę potrzebne są przede wszystkim pieniądze, ale ja myśle, ze jeszcze sie doczekamy gdzieś za 5, 10 lat, kiedy ci którzy teraz grają odejdą na emeryturę...
Pieniądze są potrzebne na szkolenie młodzierzy - ale ta powinna zostać wyselekcjonowana, podobnie jak to jest w czechach. Powinny byc to osoby przede wszystkim zdrowe, i takie, ktore po tygodniu treningow nie powiedza, ze maja dosc /na tych szkoda pieniedzy/. Młodych piłkarzy powinno sie rowniez promowac w I lidze, nie wypozyczac gdzies do IV czy piatej ligi. Nalezy tu rowniez zapomniec o transferach za granice!

A W najblizszym czasie grozi nam zalew tanich pilkarzy - wstepujemy do UE, a to nie jest najlepsze dla naszej pilki.... :?

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 22:36

Ja jestem dosc mlody i pozostaje mi zycia jakies 60-80 lat. Byc moze ze dozyje takich czasow kiedy to polska bedzie najlepsza na swiecie i w europie!! ale faktycznie trzeba mocno przereformowac nasze systemy. ale wierze w to i ze powtorzymy sukces gorskiego i piechniczka. chyba ze znowu ktos wypowie zaklecie tj piechniczek ze iles tam lat nie zakfalifikujemy sie di MS i ME i nic nie osiagniemy, ale mimo wszystko wierze w POLSKE

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
elanor7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 22:41

TAAAAKK!! czekam z utesknieniem i bardzo mocno wierze ze polska reprezentacja bedzie odnosic sukcesy kadry Gorskiego!!! Trzeba byc optymistą!!!!

Mario_166

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 23:02

Raczej sie nato nie zanosi :( chyba ze podbijemy Brazylie izrobimy z niej kolonie polski a ich pilkarzy przerobimy na polakow tak jak np ''cudownego" Olisadebe :D ale to chyba tez nierealne

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2004, 23:26

Bardzo możliwe że się takich czasów doczekamy , bo przeciezwszystko sie moze zmienic w przeciągu powiedzmy 30 lat . Przykładem może być caly wiek XX w którym przez cale jego trwanie (100lat) nastąpiło tyle zmian , że Polska w najlepszej tójce na MŚ wydaje się przy tym bardzo możliwe . Oczywiście możemy być lepsi , ale moze tez nic sie nie zmienic , tżeba popsrostu czekać .

ODPOWIEDZ