Liga Mistrzów 2018/2019

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany

Na jakim etapie Juventus zakończy udział w LM 2018/19

4 miejsce w fazie grupowej
2
2%
3 miejsce w fazie grupowej
4
4%
1/8 finału
0
Brak głosów
1/4 finału
11
12%
1/2 finału
17
18%
zwycięstwo
58
63%

Liczba głosów: 92
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:05

Co jak co, ale Anglicy są naprawdę waleczni. Kurczę, kapitalna edycja LM, szkoda tylko, że Juventus nie odegrał w tym teatrze większej roli. Po tych wszystkich twistach i powrotach, jakie widziałem do tej pory, nie podejmę się wytypowania zwycięzcy finału.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:08

Ta edycja rozpieprzyła system. Takiej nie było. Ciekawe co będzie w finale..

Jestem przerażony jak daleko nam do najlepszych...

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:11

To chyba najlepsza edycja LM jaką oglądałem. To jest coś niesamowitego, ofensywny futbol i pasja nad wyrachowaniem (piszę o całości nie konkretnie o Ajaxie). Masa niespodzianek i odwróconych rezultatów. To jest prawdziwe święto futbolu. Niby LFC w finale faworytem ale patrząc co się odjaniepawla w tej edycji i'm not sure.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:14

Jestem pewien że Pochettino w przerwie meczu puścił swoim zawodnikom skrót drugiej połowy Liverpoolu :D

W finale zagrają trenerzy których chciałbym w Juventusie najbardziej ;) nie Pepa bo jego drużyny w LM po Barcy to od PSG się mało co różnią :P a dostanę Antonio Conte :facepalm:
Ostatnio zmieniony 08 maja 2019, 23:15 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:14

juvemaroko pisze:Tottki stracili znacznie szanse na awans po pierwszym spotkanie i braki kadrowych im nie pomagaja nie wiele im zabraknie zeby zagrac w finale.
Najlepsze jest to, że chciałem Ci odpisać, że jeszcze będzie śmiesznie jak De Ligt wsadzi samobója w doliczonym czasie gry. Okazało się, że piłka przy golu na 2:3 poszła po jego nodze.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:16

kurde Tottenham 24 sytuacje w meczu.

cały czas szkoda, że w tym towarzystwie brak Juve, ale gdyby nasz awans, nie byłoby takiego dwumeczu z City, nie byłoby takiego meczu jak dziś.

patrząc na te mecze ciężko uwierzyć, by nasi byli w stanie przejść nawet taki Tottenham.

najgorsze, że finał angielski, ale skoro obie drużyny tak grają (bardzo ofensywnie) może być ciekawie.

poza tym ogromna szansa na finał angielski też w LM.

4 Angielskie druzyny w europejskich finałach !!!!! SZOK

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:18

Dragon pisze:Jestem przerażony jak daleko nam do najlepszych...
Wcale nie tak daleko. Kadrowo nie jesteśmy gorsi. Naszym problemem jest mental, trener-beton i błędy w przygotowaniu fizycznym.
Poprawić te 3 elementy i nasi piłkarze spokojnie mogliby wylądować w finale tej edycji LM. Umiejętności czysto piłkarskich wcale im nie brakuje.

Miejmy nadzieję, że zmiana trenera pociągnie za sobą poprawę w tych trzech obszarach bez wyraźnego osłabienia składu.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:18

Poulinho pisze:Może poczekamy jednak do finału :whistle:
Jest na co czekać. Ale będzie grane :D

Z reprezentacją Anglii się nie udało, ale przed Kane'm i spółką szansa na postawienie w gablocie najważniejszego klubowego pucharu na świecie.

"Football is coming home" :ok:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:20

Kibicowałem Totkom, bo Ajax odleciał. Żadnej pokory z ich strony. Ogranie słabych Realu oraz Juve i zapomnieli, gdzie zaczynali. A finał mieli na centymetry.

Żebyście się nie zdziwili z tym Conte. :-)

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:34

@mrozzi
Również byłem za Totkami, ale powiedzmy sobie szczerze, że Ajax zagrał dziś fenomenalną pierwszą połowę. Nie chodzi mi nawet o to, że po pierwszych 45 minutach prowadzili 2:0, ale o to jak świetnie prezentowali się w defensywie nie pozwalając praktycznie na nic zawodnikom z Londynu. Nie rzucili się bezmyślnie do gardeł piłkarzy Tottenhamu, tylko wyczekiwali na odpowiedni moment by ich dobić jakby byli starymi wyjadaczami, a nie bandą nabuzowanych młodzików. Z kolei na drugą połowę wyszła jakby inna drużyna. Trzeba jednak przyznać, że w LM szczęście to jeden z głównych czynników decydujących o awansie. Przy 2:2 Ziyech miał dwie setki (raz trafiając w słupek) i pewnie żeby zdobył wtedy bramkę, to Totki by się już nie podniosły.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 23:39

Te półfinały pokazały jaka przepaść nas dzieli od najlepszych i to pod każdym względem, tj. organizacji gry, przygotowania fizycznego, techniki użytkowej, szybkości oraz zaangażowania i wiary. Na prawdę w żadnym elemencie piłkarskiego rzemiosła nawet na krok nie zbliżamy się do poziomu tych drużyn.
Żaden z postronnych kibiców piłki nożnej nie będzie sprzyjał Juve widząc jak zawodnicy męczą bułę. Myślę, że ten sezon to jest katastrofa pod względem atrakcyjności klubu dla potencjalnych nowych kibiców mimo transferu Krystyny.
Ech, piękne te półfinały...niestety bez nas.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2019, 00:03

dimebag11 pisze:
juvemaroko pisze:Tottki stracili znacznie szanse na awans po pierwszym spotkanie i braki kadrowych im nie pomagaja nie wiele im zabraknie zeby zagrac w finale.
Najlepsze jest to, że chciałem Ci odpisać, że jeszcze będzie śmiesznie jak De Ligt wsadzi samobója w doliczonym czasie gry. Okazało się, że piłka przy golu na 2:3 poszła po jego nodze.
Gratuluje ze miales nosa ;)
Zapomnialem ze to nie Juve czy Atleti dla ktorych jak sie jest na straconej pozycji to juz po frytkach i nie walcze sie do konca.
Zawsze cenilem trenerow ktorze nawet przegrywajac 3-0 zmotywuja swoja druzyna zeby strzelic pierwszego gola pozniej kontaktowego a jak mozna to grac na remis....
Totki i Liver pokazali ze nawet jak sie ma kilku kontuzjowanych pilkarze to nie dramat i kazdy da z siebie 120% w takim przepadku.
W Juve zabraknie Chiellini, Ronaldo czy Pjanic i juz tragedia!!

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2019, 06:38

Piękno futbolu po raz kolejny zwyciężyło :)

Czułem wczoraj ten finał angielski w kościach.

Ajax :bye:

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2019, 08:35

Sila Spokoju pisze:Piękno futbolu po raz kolejny zwyciężyło :)
No ta, w końcu awansowała drużyna, która w dwumeczu tylko przez 45 minut była lepsza :ok:

Szkoda Ajaxu, bo kolejna szansa na finał pewnie przez następne 20 lat im się nie powtórzy.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2019, 08:37

jackop pisze:
Poulinho pisze:Może poczekamy jednak do finału :whistle:
Jest na co czekać. Ale będzie grane :D

Z reprezentacją Anglii się nie udało, ale przed Kane'm i spółką szansa na postawienie w gablocie najważniejszego klubowego pucharu na świecie.

"Football is coming home" :ok:
No cóż, nie pozostaje mi w tym sezonie nic innego jak się kajać i posypać głowę popiołem ;) angielski finał LM, nie sądziłem, że tak szybko nastąpi, a jest jeszcze przecież możliwość, że oba finał europejskich pucharów będą angielskie

Zablokowany