Massimiliano Allegri
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
MRN zaiste zastanawia mnie twoja zmiana, odnoszę wrażenie, że do wszystkiego podchodzisz 0/1, albo jesteś 100% za Maksiem albo 100% przeciw, nie miałeś a przynajmniej nie prezentowałeś pośredniej opinii
ale ja nie o tym, w Misji Futbol gadali o stylu gry:
ale ja nie o tym, w Misji Futbol gadali o stylu gry:
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Bo u mnie jest albo czarne albo białe. Długo broniłem Maxa ale wystawianie przez niego kontuzjowanych kosztem zdrowych i odpadnięcie z jakimiś Ajaxem załatwiły mnie. Od bohatera do zera bo zerem jest już dla mnie ten typ. Gramy syf, odpadamy w marnym stylu a dla niego wszystko jest ok. Ileż można? Ale dla naszego prezia jak widać wszystko jest cacy.

- shaggy1987
- Juventino
Poszedłbym na kolanach do Częstochowy jakby Andrea go wywalił ! Ale nie zdziwi mnie nawet przedłużenie kontraktu... Bo przecież wszystko jest cacy.... 

- Osgiliath
- Juventino
No pierw miało być przed meczem z Torino, ale spasowali, więc tak w zasadzie to pierwsze ma być teraz. Miejmy nadzieję, że decyzje (w jedną bądź drugą stronę) zostaną podjęte i nie będziemy musieli czekać na takie spotkanie po sezonie (bo wtedy ploty o nowym trenerze już można by włożyć między bajki).19 pisze:Który to już raz?Osgiliath pisze:Sky
Spotkanie Max - Andrea w najbliższych dniach.
Andrzej, musisz
Mam nadzieję, że Andrzej będzie miał jaja i powie basta widząc co się dzieje. No już chyba bliżej tego, jak wygląda to od wewnątrz nie można być

Poza tym o ile rozumiem plotki o sprzedaży Dybali, cieniującego od lat, czy Pjanicia, który też formę zagubił, to skreślanie Cancelo po jednym sezonie to jest herezja.
- Maly
- Juventino
dziwne, że dopiero teraz a nie po finale w Cardiff gdy grali połamani Mandzukic i Pjanic no ale lepiej późno przejrzeć na oczy niż wcale jak co niektórzyMRN pisze:Długo broniłem Maxa ale wystawianie przez niego kontuzjowanych kosztem zdrowych i odpadnięcie z jakimiś Ajaxem załatwiły mnie.
@Osgiliath: obawiam się, że niestety 10 Scudetto to jest nasz priorytet i już dawno przekazał to światu JM
https://www.calciomercato.com/en/news/m ... unne-67236
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Osgiliath
- Juventino
Tak, też gdzieś o tym czytałem. Andrea miał uznać, że wygrywając 10 scudetto zapiszą się w historii bardziej niż jedną wygraną w LM.Maly pisze:@Osgiliath: obawiam się, że niestety 10 Scudetto to jest nasz priorytet i już dawno przekazał to światu JM
Cóż, ofc, jakiś to punkt jest, nie mniej z tym składem powinniśmy ligę wygrywać i tak i imo - przebolałbym to rzężenie w lidze, byle tylko nasi (bez nadmiaru kontuzji) pokazywali taką grę, jak teraz Ajax, czy Live, w decydującej fazie LM.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tylko właśnie nie wiem skąd miałoby się wziąć przekonanie, że Allegri jest w tej chwili gwarantem kolejnych dwóch tytułów. Jasne, łatwo jest powiedzieć, że zdobył pięć z rzędu. Ale tendencja pod względem jakości piłkarskiej jest spadkowa. Po raz ostatni ta drużyna zaliczyła dobry okres (nie pojedynczy mecz) wiosną 2017 roku. Od tamtej pory snuje się po boisku bez ładu, na dodatek w ślamazarnym tempie. Przeciwnicy to wykorzystują w miarę możliwości (Atalanta, Ajax, ale tak naprawdę walkę z nami podejmują nawet ogóry pokroju Empoli czy Chievo). Jeżeli dalej na stanowisku trenera pozostanie facet, który nic w tej drużynie nie zrobił od dwóch lat, to bardziej prawdopodobne jest to, że zaczniemy tracić punkty niż kolejne scudetto. Zwłaszcza jeśli Napoli czy Inter nie prześpią lata.Osgiliath pisze:Tak, też gdzieś o tym czytałem. Andrea miał uznać, że wygrywając 10 scudetto zapiszą się w historii bardziej niż jedną wygraną w LM.Maly pisze:@Osgiliath: obawiam się, że niestety 10 Scudetto to jest nasz priorytet i już dawno przekazał to światu JM
Cóż, ofc, jakiś to punkt jest, nie mniej z tym składem powinniśmy ligę wygrywać i tak i imo - przebolałbym to rzężenie w lidze, byle tylko nasi (bez nadmiaru kontuzji) pokazywali taką grę, jak teraz Ajax, czy Live, w decydującej fazie LM.
- Osgiliath
- Juventino
Nasze obecne scudetto to imo właśnie w sporej części efekt tego, że za nami trwał w istocie wyścig paralityków, z Napoli, które obniżyło loty, interem, który jest interem i Milanem z burdelem w środku i na zewnątrz. O Romie nawet nie wspomnę. Jeśli te drużyny choć w większej części się ogarną, a u nas nic się nie zmieni pod kątem jakości w grze, to o 10 scudetto można zapomnieć.B@rt pisze:Tylko właśnie nie wiem skąd miałoby się wziąć przekonanie, że Allegri jest w tej chwili gwarantem kolejnych dwóch tytułów. Jasne, łatwo jest powiedzieć, że zdobył pięć z rzędu. Ale tendencja pod względem jakości piłkarskiej jest spadkowa. Po raz ostatni ta drużyna zaliczyła dobry okres (nie pojedynczy mecz) wiosną 2017 roku. Od tamtej pory snuje się po boisku bez ładu, na dodatek w ślamazarnym tempie. Przeciwnicy to wykorzystują w miarę możliwości (Atalanta, Ajax, ale tak naprawdę walkę z nami podejmują nawet ogóry pokroju Empoli czy Chievo). Jeżeli dalej na stanowisku trenera pozostanie facet, który nic w tej drużynie nie zrobił od dwóch lat, to bardziej prawdopodobne jest to, że zaczniemy tracić punkty niż kolejne scudetto. Zwłaszcza jeśli Napoli czy Inter nie prześpią lata.Osgiliath pisze:Tak, też gdzieś o tym czytałem. Andrea miał uznać, że wygrywając 10 scudetto zapiszą się w historii bardziej niż jedną wygraną w LM.Maly pisze:@Osgiliath: obawiam się, że niestety 10 Scudetto to jest nasz priorytet i już dawno przekazał to światu JM
Nie chcę zabrzmieć jak szydło (tfu), ale tu trzeba zmiany systemowej w postaci nowego spojrzenia na tę drużynę, przestawienia jej mindsetu, że z catenaccio to nic się nie wygra.
W tym kontekście nie chodziło mi o samego trenera, ale póki co ten skład ma faktyczne predyspozycje (przynajmniej w sporej części), aby po scudetto sięgać i nie może być limitowany pasywnym stylem trenera.
- Maly
- Juventino
trollują nas żebyśmy dali mu podwyżkęPoprostu pisze:GdS
Allegri dostał propozycje od PSG, 15 baniek rocznie. Po powrocie Agnelliego do Włoch Max ma się z nim spotkać i omówić ta sytuacje.
co do 9 Scudetto to tylko Conte może nam je zabrać, dlatego nie możemy dopuścić do sytuacji, że ktoś (w szczególności Inter) go zatrudnia a my zostajemy z Maksiem
Maksio swoje 92 punkty ugra ale ktoś kiedyś w końcu zrobi więcej i raczej nie będzie do Ancelotti ani nawet Spaletti
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- mateo369
- Juventino
Tylko Conte z 15 remisami?Maly pisze:Maksio swoje 92 punkty ugra ale ktoś kiedyś w końcu zrobi więcej i raczej nie będzie do Ancelotti ani nawet Spaletti

Coś czuję, że Max nie dość że zostanie, to jeszcze dostanie podwyżkę. A jak zostanie na przyszły sezon to i na kolejny na pewno, bo Andrzejowi 10 mistrzostwo z rzędu będzie się po nocach śniło a tylko Allegri jest tego gwarantem (bo taki Pep to by ligę olał i skupił się na LM).
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood