Liga Mistrzów 2018/2019
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Na powtórkach faktycznie wydawało się, że Van de Beek prawą nogą wystawał za bardzo. Musze przyznać, że odkąd mamy VAR i te milimetrowe dosłownie spalone to trochę mi się śmiać chce. Nawet jeśli wystawałby stopą to jak dla mnie spalony nie powinien być odgwizdany, tym bardziej, że był odwrócony do bramki. To piłka nożna, a nie laboratorium, powinni coś z tym przepisem zmienić, bo czasem akcja przednia tylko strzelec wystawał poza linie małym palcem u nogi i gol nieuznany ::/:artur_89 pisze:Bardziej chodziło mi o powtórki i malowanie tej linii, przez pół godziny. Finał Ajax-Barca. LM dla Barcy.
Co do Ajaxu to trochę sie rozczarowałem, bo jednak Tottenham skutecznie nie pozwalał im grać tak jak chcieli poza okresem chwile przed strzeleniem gola i do 35 minuty? Wtedy grali po prostu jak na konsoli. Coś pięknego, ale później mieli tylko chwilowe przebłyski takiej gry.
Szanse nadal oceniam na 50/50. Widać te nieopierzenie u graczy Ajaxu - wczoraj kilka razy głupie straty mogły się dla nich źle skończyć. Dalej uważam, że to takie Napoli 2. Grają pięknie te trójkąty i na razie dopisuje im szczęście, ale w końcu ono się skończy. Nie widzę w tym zespole wielkiej jakości poza rozgrywaniem piłki, choć i tu bym się przyczepił, bo jednak wiele razy któryś z nich miał lepiej ustawionego partnera a jednak oddawał strzał z klapkami na oczach lub podawał źle. Dośrodkowania u nich praktycznie nie istnieją, długie piłki często do nikogo. Kontrataki? Groźnych nie zauważyłem. Stosują jeszcze pressing na najwyższym poziomie. Głównym ich plusem jest ogarnięty trener. Tottenham bije groźne te stałe fragmenty gry i tam upatruję ich szanse na strzelenie bramki - brak Kanea musi boleć
FORZA JUVE!!!
- juvemaroko
- Juventino
Zeby wygrac LM to tez musisz miec szczescie tak aby nie stracic waznych pilkarze i zeby rywale stracili.dawid91 pisze:Na powtórkach faktycznie wydawało się, że Van de Beek prawą nogą wystawał za bardzo. Musze przyznać, że odkąd mamy VAR i te milimetrowe dosłownie spalone to trochę mi się śmiać chce. Nawet jeśli wystawałby stopą to jak dla mnie spalony nie powinien być odgwizdany, tym bardziej, że był odwrócony do bramki. To piłka nożna, a nie laboratorium, powinni coś z tym przepisem zmienić, bo czasem akcja przednia tylko strzelec wystawał poza linie małym palcem u nogi i gol nieuznany ::/:artur_89 pisze:Bardziej chodziło mi o powtórki i malowanie tej linii, przez pół godziny. Finał Ajax-Barca. LM dla Barcy.
Co do Ajaxu to trochę sie rozczarowałem, bo jednak Tottenham skutecznie nie pozwalał im grać tak jak chcieli poza okresem chwile przed strzeleniem gola i do 35 minuty? Wtedy grali po prostu jak na konsoli. Coś pięknego, ale później mieli tylko chwilowe przebłyski takiej gry.
Szanse nadal oceniam na 50/50. Widać te nieopierzenie u graczy Ajaxu - wczoraj kilka razy głupie straty mogły się dla nich źle skończyć. Dalej uważam, że to takie Napoli 2. Grają pięknie te trójkąty i na razie dopisuje im szczęście, ale w końcu ono się skończy. Nie widzę w tym zespole wielkiej jakości poza rozgrywaniem piłki, choć i tu bym się przyczepił, bo jednak wiele razy któryś z nich miał lepiej ustawionego partnera a jednak oddawał strzał z klapkami na oczach lub podawał źle. Dośrodkowania u nich praktycznie nie istnieją, długie piłki często do nikogo. Kontrataki? Groźnych nie zauważyłem. Stosują jeszcze pressing na najwyższym poziomie. Głównym ich plusem jest ogarnięty trener. Tottenham bije groźne te stałe fragmenty gry i tam upatruję ich szanse na strzelenie bramki - brak Kanea musi boleć
Ajaxowi pewnie sie skoncze to szczescie w finale przeciwko Barca no chyba ze po braku Keana i Sona tym razem zabraknie Messiego.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Czemu Barka nie dostała karnego to nawet sędzia pewnie nie wie.
Oglądając te dwa półfinały i prawie każdy nasz mecz w tym sezonie to Juve wygląda jakby uprawiało inna dyscyplinę sportu.
Oglądając te dwa półfinały i prawie każdy nasz mecz w tym sezonie to Juve wygląda jakby uprawiało inna dyscyplinę sportu.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
To, ile leci otwierających podań z obu stron, głowa mała. Piłki przechodzą do przodu z wręcz niemożliwych sytuacji. Szkoda, że Mane zmaścił to, co udało się wykorzystać Suarezowi.
Też dałbym karnego Barcelonie za zagarniecie piłki sprzed nosa Messiego.
Też dałbym karnego Barcelonie za zagarniecie piłki sprzed nosa Messiego.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co ten sędzia odwala, to ja nie mam pytań
Tu już powinien być karny, czerwona i 3-4 żółte. Żeby nie doszło do mordobicia w drugiej. VAR jest spoko, ale ma jedną wadę - na końcu decyzję i tak podejmuje człowiek...
A Live nie gra tak źle, bez przesady. Mane tradycyjnie musiał schrzanić setkę. Jak strzelą, to Barca może mieć mokro, Pike kompletnie nie daje rady.
e: karny i czerwona za siatkówkę Matipa. Ja oglądam Barca-Live, nie wiem co ty.

A Live nie gra tak źle, bez przesady. Mane tradycyjnie musiał schrzanić setkę. Jak strzelą, to Barca może mieć mokro, Pike kompletnie nie daje rady.
e: karny i czerwona za siatkówkę Matipa. Ja oglądam Barca-Live, nie wiem co ty.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2019, 22:02 przez DonPatch, łącznie zmieniany 1 raz.

- mateo369
- Juventino
Karny za rękę w sytuacji z Messim? Wolne żarty. Czerwo za co? bo mam wrażenie, że inny mecz oglądamyDonPatch pisze:Tu już powinien być karny, czerwona i 3-4 żółte.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Piotr Juvefan
- Juventino
Do momentu strzelenia bramki mecz był wyrównany z lekkim wskazaniem na Live. Rajdy a to Messiego a to Salaha palce lizać. Mane też świetny. Po golu Barca odżyła. Oby Live coś trafiło na wyjeździe bo będzie pozamiatane raczej.

- binio
- Juventino
Co niby takiego gra Liverpool albo Barca? Serio ten mecz Ciebie tak urzekł?Poprostu pisze:Oglądając te dwa półfinały i prawie każdy nasz mecz w tym sezonie to Juve wygląda jakby uprawiało inna dyscyplinę sportu.
Wiem że gramy nudno i wolno, ale tutaj nie ma za bardzo o czym pisać, jedno genialne zagranie i tyle. Zdecydowanie wczoraj było lepiej, to co gra Ajax to kosmos dziś, obok City grają świetnie i skutecznie.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Właśnie problem w tym, że nie grają nic nadzwyczajnego a i tak o niebo lepiej od nas.binio pisze:Co niby takiego gra Liverpool albo Barca? Serio ten mecz Ciebie tak urzekł?Poprostu pisze:Oglądając te dwa półfinały i prawie każdy nasz mecz w tym sezonie to Juve wygląda jakby uprawiało inna dyscyplinę sportu.
Wiem że gramy nudno i wolno, ale tuTAJ nie ma za bardzo o czym pisać, jedno genialne zagranie i tyle. Zdecydowanie wczoraj było lepiej, to co gra Ajax to kosmos dziś, obok City grają świetnie i skutecznie.
- binio
- Juventino
Przesadzasz kolego, aby to ocenić musieliby zagrać razem ale już nie zagrają. Takie pisanie dziś jest bardzo modne i praktycznie nie możliwe do zweryfikowaniaPoprostu pisze:Właśnie problem w tym, że nie grają nic nadzwyczajnego a i tak o niebo lepiej od nas.binio pisze:Co niby takiego gra Liverpool albo Barca? Serio ten mecz Ciebie tak urzekł?Poprostu pisze:Oglądając te dwa półfinały i prawie każdy nasz mecz w tym sezonie to Juve wygląda jakby uprawiało inna dyscyplinę sportu.
Wiem że gramy nudno i wolno, ale tuTAJ nie ma za bardzo o czym pisać, jedno genialne zagranie i tyle. Zdecydowanie wczoraj było lepiej, to co gra Ajax to kosmos dziś, obok City grają świetnie i skutecznie.

Oglądam większość meczy Juve, sporo Liverpoolu, Ajax w LM, trochę Barcy, City itp i jeżeli ktoś gra od nas zdecydowanie lepiej i przede wszystkim "ładniej" to CIty i Ajax. Nie potrafię wymienić nikogo więcej kto zasługuje na wyróżnienie. Liv ma zrywy ale coraz częściej grają "zwyczajnie" ale skutecznie.
Heh piszę to w sytuacji pięknej sety dla Liverpoolu

- wieczorek00
- Juventino
Przecież to co gra Liverpool i Barca dzisiaj to kosmos porównując do Juve. Chyba, że dla ciebie liczą się tylko sytuacje bramkowe bo poza tym aspektem nie ma tak naprawdę co porównywać. Ta klepka, szybkość z jaką konstruują akcje, gra kombinacyjna już nie mówię o technice i ogólnym pomyśle na grę.binio pisze:Poprostu pisze:Właśnie problem w tym, że nie grają nic nadzwyczajnego a i tak o niebo lepiej od nas.binio pisze:
Co niby takiego gra Liverpool albo Barca? Serio ten mecz Ciebie tak urzekł?
Przesadzasz kolego, aby to ocenić musieliby zagrać razem ale już nie zagrają. Takie pisanie dziś jest bardzo modne i praktycznie nie możliwe do zweryfikowania
Oglądam większość meczy Juve, sporo Liverpoolu, Ajax w LM, trochę Barcy, City itp i jeżeli ktoś gra od nas zdecydowanie lepiej i przede wszystkim "ładniej" to CIty i Ajax. Nie potrafię wymienić nikogo więcej kto zasługuje na wyróżnienie. Liv ma zrywy ale coraz częściej grają "zwyczajnie" ale skutecznie.
Heh piszę to w sytuacji pięknej sety dla LiverpooluNiestety niecelnej.
My gramy jak w okręgówce, a tu widzimy futbol na najwyższym poziomie i trzeba mieć różowe okulary żeby tego nie widzieć i próbując bronić to co gra Juventus.