Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2019, 10:36

Powiedzcie mi jedno...my tu sobie dyskutujemy o piłkarzach itp a jak jest z działaczami? Gdzieś mi mignęło, że kontrakt Agnelliego i Nedveda wygasa w przyszłym roku. Wiadomo o co tu chodzi?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2019, 10:46

No to go przedłuży bo pewnie wszystko zależy od samego Nedveda, który chciałby zamieszkać wzorem Del Piero w USA. Czy teraz już nikt nie wie ale zaraz okaże się, że Storari i Buffon będą w zarządzie nie wiem po co.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2019, 10:52

Gigi za nazwisko, a Storari na trenera bramkarzy ;)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2019, 11:26

MRN pisze:Czy teraz już nikt nie wie ale zaraz okaże się, że Storari i Buffon będą w zarządzie nie wiem po co.
Gigi na zasadzie Nedveda. Bo legenda. Do tego Buffon ma (miał?) na własność klub piłkarski, także chyba odnalazł by się w zarządzie.
Boję się, że to może oznaczać pożegnanie się z Nedvedem z powodu jego niezadowolenia z pozostawienia Allegriego na ławce trenerskiej.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2019, 11:55

Ja po prostu nie rozumiem wciskania na siłę byłych zawodników do zarządu bo to nic nie daje a zarząd musi być kompetentny.
Nedved wspominał, że nie wiąże przyszłości z Italią tylko zamierza wyjechać do USA. Kiedy o tym wspominał dzieci chodziły do szkoły w Turynie, teraz różnie może być.

Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2019, 12:18

Moim zdaniem, funkcja Nedveda jest typowo reprezentacyjna, a także doradcza dla samego dyrektora. No prawa ręka po prostu. Człowiek zaufany. Agnelli to świetny zarządca, ale potrzebuje czasami innego spojrzenia na klub, sprowadzenia na ziemię (a raczej murawę). Nedved jest takim doradcą od strony sportowej tej bardziej romantycznej - kibicowskiej. Dlatego myślę, że w tej funkcji sprawdzają się świetnie legendy z autorytetem. A typowi fachowcy, specjaliści od zarządzania poszczególnymi sektorami oczywiście są, ale z tyłu. Wykonują swoją pracę na zapleczu.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2019, 16:25

Kto statystycznie zawalil wiecej bramek w ub. sezonie: Rugani, czy Bonucci?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2019, 12:29

Jacky pisze:Kto statystycznie zawalil wiecej bramek w ub. sezonie: Rugani, czy Bonucci?
Nie wiem, ale wiem, kto najbardziej zawiódł w obronie w tym sezonie i był to Chiellini. W najważniejszych momentach sezonu nie było go. Nie był w stanie rozegrać trzech meczów pod rząd. Przez połowę sezonu albo leczył kontuzje, albo szukał formy. Ja wiem, że tutaj na forum, popularny jest hejt na Bonucciego, ale proponuję zdjąć klapki z oczu. On przynajmniej w 90% meczów jest do dyspozycji trenera, a na Chiellinim niestety w ogóle nie można polegać.
Moim zdaniem w kontekście kolejnego sezonu powinien być rozpatrywany wyłącznie jako uzupełnienie składu, po prostu zmiennik dla innych i (co może jest dużo ważniejsze) dobry duch zespołu. Wiem, że Kielon jest już symbolem Juve, ale my potrzebujemy zdrowych, sprawnych i głodnych zwycięstwa zawodników.

playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2019, 13:07

piterjuve pisze:
Jacky pisze:Kto statystycznie zawalil wiecej bramek w ub. sezonie: Rugani, czy Bonucci?
Nie wiem, ale wiem, kto najbardziej zawiódł w obronie w tym sezonie i był to Chiellini. W najważniejszych momentach sezonu nie było go. Nie był w stanie rozegrać trzech meczów pod rząd. Przez połowę sezonu albo leczył kontuzje, albo szukał formy. Ja wiem, że tutaj na forum, popularny jest hejt na Bonucciego, ale proponuję zdjąć klapki z oczu. On przynajmniej w 90% meczów jest do dyspozycji trenera, a na Chiellinim niestety w ogóle nie można polegać.
Moim zdaniem w kontekście kolejnego sezonu powinien być rozpatrywany wyłącznie jako uzupełnienie składu, po prostu zmiennik dla innych i (co może jest dużo ważniejsze) dobry duch zespołu. Wiem, że Kielon jest już symbolem Juve, ale my potrzebujemy zdrowych, sprawnych i głodnych zwycięstwa zawodników.
Tzn w jakich momentach nie licząc Ajaksu?

Najwięcej zawinił zdecydowanie Bonucci.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2019, 13:20

I co wynika z tych błędów? Czy to winny Bonucci czy Rugani to bramek tracimy tyle samo co zwykle. Meczy nie oglądam w tym sezonie od początku listopada bo mam szacunek do własnych nerwów i zdrowia psychicznego, ale oglądam skróty i poprawcie mnie jeśli mam krótką pamięć...czy był jakiś bezpośredni błąd po którym straciliśmy bramkę i przegraliśmy przez ten błąd mecz?
Pogrubione celowo.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2019, 14:09

Zarzucanie konkretnemu zawodnikowi, że ma zbyt częste kontuzje przy sztabie medycznym Allegriego to nie do końca sprawiedliwa ocena. Przekonał się o tym boleśnie Milan, który po oddaniu nam za darmo Pirlo, stracił tytuł mistrzowski na rzecz Juventusu.

Niemniej trzeba mieć w głowie wiek Chielliniego oraz jego ogólną podatność na urazy. Myślę, że w takim przypadku dwóch stoperów w jednym okienku nie jest przesadą. Ruganiego spokojnie można traktować jako rezerwowego, nie rozwinął się na miarę oczekiwać, a jego najwyraźniej taka rola szczególnie nie uwiera. Bonucci jaki jest każdy widzi - dla mnie chyba największe rozczarowanie letniego mercato. Z radością sprzedałbym go jeszcze raz.

W takim przypadku nie ma się nawet co zastanawiać i tylko uderzać po Manolasa. Grekowi zarzuca się głównie ligowe doświadczenie, a przecież swoją życiówkę zagrał przeciwko Barcelonie. Jest łatwo dostępny i w dobrej cenie więc stanowi idealny ruch na rozpoczęcie okienka transferowego. Mnie przekonuje zdecydowanie bardziej od Romero, ale może nasi będą mieli nosa. Nieczęsto się zdarza żebyśmy z taką werwą uderzali po młokosa.

Niemniej czego byśmy nie zrobili i tak obawiam się o środek obrony, kiedy Chiellini zakończy karierę albo zaliczy zjazd jak Barzagli (obyśmy tego nie musieli oglądać). Tylko ciężko teraz kupować jakiegoś giga kocura, kiedy w składzie Giorgio jeszcze jest, a do tego Bonucci też mało nie zarabia.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2019, 17:31

@Arbuz :ok:

Bonucci w nagrodę za zdradę klubu dostał wyższy kontrakt, niż miał przed odejściem. Nie byłem pozytywnie nastawiony do tego transferu, ale nawet ja spodziewałem się po nim więcej.

Kielon był naszym najlepszym obrońcą w tym sezonie - to, że połamał się na 2 najważniejsze mecze to już inna historia.

Swoją drogą ciekawa sprawa - Real traci Ramosa i odpadają z Ajaxem, my tracimy Kielona i powtórka z rozrywki (chociaż w sumie Ramos chociaż w 1 meczu zagrał).

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2019, 18:02

Tony Montana pisze:@Arbuz :ok:

Bonucci w nagrodę za zdradę klubu dostał wyższy kontrakt, niż miał przed odejściem. Nie byłem pozytywnie nastawiony do tego transferu, ale nawet ja spodziewałem się po nim więcej.

Kielon był naszym najlepszym obrońcą w tym sezonie - to, że połamał się na 2 najważniejsze mecze to już inna historia.

Swoją drogą ciekawa sprawa - Real traci Ramosa i odpadają z Ajaxem, my tracimy Kielona i powtórka z rozrywki (chociaż w sumie Ramos chociaż w 1 meczu zagrał).
Co z tego, że Chiellini się połomał...?
Moglibyśmy mieć topa w obronie, ale co z tego jak w ataku jest jedna wielka sraka? Mecze niestety dla Juve wygrywa się poprzez strzelanie goli, a to w Juventusie nie jest priorytetem. Priorytetem jest nie stracenie.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2019, 23:55

Najnowsze raporty dziennikarzy La Repubblicca informują o ofercie, jaką planuje złożyć Juventus za Mauro Icardiego.[...]

Higuain po niepowodzeniach w Milanie i Chelsea z chęcią dołączyłby do Interu, jednak Argentyńczyka nie chce Marotta.
W Juve nie miał problemu, by złożyć kretyńską ofertę rzucając 90 mln, a teraz Gonzalo mu śmierdzi? Obrazek

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 kwietnia 2019, 00:19

Naszym pierwszym i najważniejszym ruchem powinno być pozbycie się Cuadrado na tego gościa nie da się patrzyć.

Co do Icara to bez sensu w tym momencie w niego inwestować kiedy są potrzeby w środku pola i obrony, a jeśli chodzi o formację ataku to wolałbym jakiegoś skrzydłowego szczególnie jeśli Berna gra piach, costa ma odejść, a Cudarado trzeba się pozbyć. Marzeniem byłby Nicolas Pepe. Tak realnie podchodząc to uderzać po Manolasa, Ndombele i właśnie po Pepe i nic więcej nam nie potrzeba. Takie mercato kosztowało by około 150-170 mln coś jest chyba w naszym zasięgu biorąc pod uwagę sprzedaż Costy i Cuadrado i zarazem dużo bardziej realne niż Pogba za 120 mln czy De ligt za 80-90 mln.

Gramy takim składem i już wygląda to lepiej

Berna--Ronaldo--Pepe
Pjanc-Ndombele-Ramsey
Sandro-Chiellini-Manolas-Cancelo
Szczesny

Zablokowany