Massimiliano Allegri
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
przyszedł RONALDO i wygląda gorzej więc jak ktoś się łudzi, że po przyjściu kogokolwiek będzie lepiej to pewnie wierzy i w latające słonie
to mniej więcej tak jakby Allegri poszedł do Napoli i wygrał z nimi pierwsze od lat mistrzostwo a później zaczął to powtarzać - nikt nie chciałby go wywalać nawet jeśli graliby taką gówno piłkę jak my... a MU za SAFa nigdy takiej nie grało ;]
27 sezonów jest naciągane, SAF nie przejmował drużyny, która 3 razy z rzędu wygrała ligę tylko klub z 4 miejsca, który ostatnie mistrzostwo zdobył 20 lat wcześniej i było to zaledwie 7 w historii klubu, w czasach gdy Anglicy byli wykluczeni z pucharów a w Pucharze Europy grał tylko mistrz krajowy a nie 4 zespoły, no i angielska mentalność stawiająca mistrzostwo kraju ponad triumf w Europie... mimo to wygrał LM w swoim 5 starcie w tych rozgrywkach więc chyba nie tak źle co?Ciekawe w ilu z tych 27 sezonów Fergusona, będąc kibicem Utd, przewodziłbyś bojówce #FergusonOut.
to mniej więcej tak jakby Allegri poszedł do Napoli i wygrał z nimi pierwsze od lat mistrzostwo a później zaczął to powtarzać - nikt nie chciałby go wywalać nawet jeśli graliby taką gówno piłkę jak my... a MU za SAFa nigdy takiej nie grało ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Piotr Juvefan
- Juventino
Ja już dawno wpadłem na to,że Khedira nie jest Krossem a Matuidi Pogbą. Pjanicia się nie czepiam,bo on z tej całej trójki ma największy potencjał i potrzeba mu lepszych ludzi obok siebie. Pewnie kupilibyśmy kogoś fajnego do pomocy,ale mając do wyboru to i Ronaldo sfokusowanego na Juventus też bym wybrał to drugie. Teraz można ponaprawiać środek pomocy.19 pisze:Ja się tak ostatnio zastanawiałem czy obecny styl Juventusu nie jest wynikiem tego jaki skład personalny ma nasza druga linia, a nie podejściem trenera. Ja pamiętam Allegrego z pierwszych dwóch sezonów gdzie miał Pogbę czy Vidala i ta gra wyglądała zdecydowanie lepiej.
Jestem ciekaw czy po przyjściu Ramseya i np Milinkovicia-Savica przy pozostaniu Allegrego nasza gra wyglądałaby inaczej?
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2019, 14:11 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ciekawe czy wreszcie jackop zniknie jak okaże się, że Max zostaje. Też chciałbym już nowego trenera ale jeżeli pozostanie Allegriego oznacza wypad jackopa to pragnę aby Max pozostał :uklon:

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
wtedy będzie pisał 2 razy więcej także przemyśl swoje życzenie 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Tak, bo to wina Matuidiego, iż jest naszym najbardziej ofensywnym pomocnikiem i wina Pjanicia, że pomimo wysokich zdolności ofensywnych gra najbliżej własnego pola karnego.
Z tej drużyny da się ulepić o wiele więcej, tylko trzeba dać piłkarzom grać tam gdzie grają najlepiej, a nie wystawiać ich nagminnie na nieswojej pozycji lub sadzać na ławce jak są w formie.
W taktyce Allegriego:
1. Mandzukić (środkowy napastnik) jest skrzydłowym.
2. Pjanić (ofensywny pomocnik) ze wszystkich pomocników gra najbliżej swojego pola karnego.
3. Matuidi (defensywny pomocnik) jest najbardziej wysuniętym pomocnikiem (gość, który ma problemy z koordynacją).
4. Sandro (świetny wahadłowy) boi się podjąć walkę 1na1, gdyż został wykastrowany ze swoich umiejętności ofensywnych.
5. Dybala (napastnik) biega gdzieś w środku boiska, często cofając się aż do obrony żeby rozegrać piłkę.
6. Costa - będący swego czasu w świetnej formie przesiadywał nagminnie na ławce.
7. Bernardeschi j/w
Ponadto notoryczne stawianie ,,na swoich", którzy mogą być totalnie bez formy jak Mandzukić, Cuadrado czy pupilek De Sciglio.
Czekać tylko jak jeszcze Cancelo zatraci wszystkie swoje ofensywne walory...
Jeśli to nie są winy Allegriego, a składu jakim dysponuje to ja już nie wiem

Z tej drużyny da się ulepić o wiele więcej, tylko trzeba dać piłkarzom grać tam gdzie grają najlepiej, a nie wystawiać ich nagminnie na nieswojej pozycji lub sadzać na ławce jak są w formie.
W taktyce Allegriego:
1. Mandzukić (środkowy napastnik) jest skrzydłowym.
2. Pjanić (ofensywny pomocnik) ze wszystkich pomocników gra najbliżej swojego pola karnego.
3. Matuidi (defensywny pomocnik) jest najbardziej wysuniętym pomocnikiem (gość, który ma problemy z koordynacją).
4. Sandro (świetny wahadłowy) boi się podjąć walkę 1na1, gdyż został wykastrowany ze swoich umiejętności ofensywnych.
5. Dybala (napastnik) biega gdzieś w środku boiska, często cofając się aż do obrony żeby rozegrać piłkę.
6. Costa - będący swego czasu w świetnej formie przesiadywał nagminnie na ławce.
7. Bernardeschi j/w
Ponadto notoryczne stawianie ,,na swoich", którzy mogą być totalnie bez formy jak Mandzukić, Cuadrado czy pupilek De Sciglio.
Czekać tylko jak jeszcze Cancelo zatraci wszystkie swoje ofensywne walory...
Jeśli to nie są winy Allegriego, a składu jakim dysponuje to ja już nie wiem

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Nuovo SAF dzisiaj w swoim żywiole. Zostań jeszcze przez 20 lat Maksiu :uklon:

Chyba czas na zmianę priorytetówMRN pisze:Też chciałbym już nowego trenera ale jeżeli pozostanie Allegriego oznacza wypad jackopa to pragnę aby Max pozostał :uklon:

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Nie wiem czemu miałbym znikać, także dzisiaj przed snem 10tka w intencji odpalenia Wybitnego Stratega 

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bo czasami coś napiszesz z sensem ale jak już wpadniesz w ciąg absurdów to pitolisz jakby ci jakiś dopalaczy dosypali.
Ale Max powinien już odejść - akceptuje nawet Gasperiniego lub wymianę za Spalettiego jeżeli innej sensownej opcji nie będzie.
Ale Max powinien już odejść - akceptuje nawet Gasperiniego lub wymianę za Spalettiego jeżeli innej sensownej opcji nie będzie.

- binio
- Juventino
Proponuję odstawić to co zażywasz. Serio chciałbyś tych gości kosztem Maxa?MRN pisze:Ale Max powinien już odejść - akceptuje nawet Gasperiniego lub wymianę za Spalettiego jeżeli innej sensownej opcji nie będzie.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ten włoski dziennikarz nadal twierdzi, że Pep będzie nasz (nie pamiętam nazwiska, ale pisałem o tym jakiś czas temu). Nadal obstaje przy swoim, że wszystko dograne i wie to od swojego "pewnego" źródła. Ja traktuję takie doniesienia z dystansem, bo nie brakuje jegomości chcących zapewnić sobie 5 minut w historii włoskiego dziennikarstwa, ALE z drugiej strony oczywistym jest, że przy dalszej grze City i Juve w LM nikt przy zdrowych zmysłach by tego na tym etapie nie potwierdzał. Źródło rzekomo te same, które jako jedne z pierwszych informowało o Cristiano u nas. Powtórzę się - gość najpierw o tym informował, a ostatnio podtrzymał swoją wersję wydarzeń. Guardiola lubi pracować cyklami. Swego czasu pojawiło się gdzieś info, że żałował pozostania w Barcelonie na ostatni rok.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
I Mandzukic by o tym nie wiedział? Przecież on przy Guardioli by nie wstał z trybun.mrozzi pisze:Ten włoski dziennikarz nadal twierdzi, że Pep będzie nasz (nie pamiętam nazwiska, ale pisałem o tym jakiś czas temu). Nadal obstaje przy swoim, że wszystko dograne i wie to od swojego "pewnego" źródła. Ja traktuję takie doniesienia z dystansem, bo nie brakuje jegomości chcących zapewnić sobie 5 minut w historii włoskiego dziennikarstwa, ALE z drugiej strony oczywistym jest, że przy dalszej grze City i Juve w LM nikt przy zdrowych zmysłach by tego na tym etapie nie potwierdzał. Źródło rzekomo te same, które jako jedne z pierwszych informowało o Cristiano u nas. Powtórzę się - gość najpierw o tym informował, a ostatnio podtrzymał swoją wersję wydarzeń. Guardiola lubi pracować cyklami. Swego czasu pojawiło się gdzieś info, że żałował pozostania w Barcelonie na ostatni rok.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy

źródło: