Serie A 18/19 (3): Parma Calcio 1913 1-2 JUVENTUS F.C
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Gdybym miał zachęcać znajomych do oglądania takich spotkań jak z Parmą, to szybko by ich zabrakło z powodu epidemii raka oczu.alina pisze:Jeżeli ktoś jest niezadowolony z gry Juve w drugiej połowie dzisiejszego meczu (tzn 70% posiadania, kontrola, klepiemy, dryblujemy, strzelamy, Mandżu asystuje piętką, Costa się z nimi bawi, Emre wchodzi i rozgrywa sobie na luzaku (jedno niecelne podanie), a z drugiej strony pozwalamy Parmie na tylko jeden strzał), to pomóc może chyba tylko lekarz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Poulinho
- Juventino
To mam nadzieję, że nie namawiasz ich na ostatnie spotkania Liverpoolu, Chelsea czy United.jackop pisze:Gdybym miał zachęcać znajomych do oglądania takich spotkań jak z Parmą, to szybko by ich zabrakło z powodu epidemii raka oczu.alina pisze:Jeżeli ktoś jest niezadowolony z gry Juve w drugiej połowie dzisiejszego meczu (tzn 70% posiadania, kontrola, klepiemy, dryblujemy, strzelamy, Mandżu asystuje piętką, Costa się z nimi bawi, Emre wchodzi i rozgrywa sobie na luzaku (jedno niecelne podanie), a z drugiej strony pozwalamy Parmie na tylko jeden strzał), to pomóc może chyba tylko lekarz.
"Gramy jak Real Zidane'a" to nie komplement (w tym wypadku). Szacun za LM, wiadomo, ale ta ekipa zajęła ostatnio 3 miejsce w lidze, a gra jak w okręgówce - "do boku i wrzuta". Także spokojnie, nit się tu nie podnieca, w marcu nie będzie wykop fejs.pan Zambrotta pisze:#gramyJakRealZidana, właśnie dlatego CR7 kolejny raz kopie się w czoło i nie wie jak się ustawić, żeby dostać piłkę od kolegów. Masakra, piszę to gościu z qalitka. Takie madrale skończą gdzieś w połowie marca kiedy odpadniemy z LM z wielkim wykop face i żalem na sędziów, spiskiem UEFA i statystykami na whoscored '65% posiadania z Chievo'.
Dane z października 2016 (z 2018 są prawie takie same):
- ataki środkiem boiska: 26%
- ataki lewym skrzydłem: 40%
- ataki lewym skrzydłem: 34%
- średnio 26 wrzutek w meczu (2 miejsce w Primera)
- średnio 20 wrzutek niecelnych w meczu (ligowi sąsiedzi w tej statystyce: Sociedad, Malaga, Deportivo, Eibar)
- 3 gole z wrzutek po 182 próbach centry, co daje gola na 61 dośrodkowań
- 22 lutego 2017: w meczu z Valencią Real notuje 49 ( c z t e r d z i e ś c i d z i ew i ę ć ) wrzutek, z czego 5 jest celnych, Real zdobywa w tym spotkaniu 1 bramkę
http://www.licencetoroam.net/a-look-at- ... sing-game/
http://www.eifsoccer.com/articles/real- ... g-success/
https://bleacherreport.com/articles/266 ... der-zidane
https://www.quora.com/Why-are-Real-Madr ... no-success
http://www.marca.com/en/football/real-m ... b459a.html
Dokładnie. O MU to nawet nie ma co mówić, bo to jest dno i metr mułu, ale ciekawe czy Jackopowi by się spodobała np Chelsea z Newcastle - 81% posiadania Czelsi i 3 celne strzały na bramkę :co?:Poulinho pisze:To mam nadzieję, że nie namawiasz ich na ostatnie spotkania Liverpoolu, Chelsea czy United.jackop pisze:Gdybym miał zachęcać znajomych do oglądania takich spotkań jak z Parmą, to szybko by ich zabrakło z powodu epidemii raka oczu.alina pisze:Jeżeli ktoś jest niezadowolony z gry Juve w drugiej połowie dzisiejszego meczu (tzn 70% posiadania, kontrola, klepiemy, dryblujemy, strzelamy, Mandżu asystuje piętką, Costa się z nimi bawi, Emre wchodzi i rozgrywa sobie na luzaku (jedno niecelne podanie), a z drugiej strony pozwalamy Parmie na tylko jeden strzał), to pomóc może chyba tylko lekarz.
Nie mówię nie - to się sprawdzi, ale jak Allegri nauczy Czana w taktykę.szczypek pisze:Będę się upierał - jak kiedyś wyjdziemy na ogórki "po mojemu" i się nie sprawdzi, przyznam się do błędu.
- pan Zambrotta
- Juventino
widzę, że lubisz się bawić w nieistniejące dialogi, błędne wnioski i jakieś zakłady z warunkami, które ja nie podałem. Ale pobaw się w to beze mnie, nie mieszaj mnie do tego. Nie wiem, czy Real się sypie, na chwilę obecną gra lepiej bez Ronaldo, niż my z Ronaldo. Naprawdę na naszą grę ciężka się patrzy i o ile wieczne marudy są tutaj krytykowane (słusznie), tak onaniści Maxa Allegriego po raz setny zaklinają rzeczywistość wyciąganiem argumentów z doopy (więcej strzałów na bramkę niż Real i Barca widziałem już w innym temacie, różnica tylko jakie strzały i okazje bramkowe tworzy Real/FCB, a jakie my mamy strzały i sytuacje). Ktoś napisał, że chętnie zobaczy ustawienie 4-2-3-1 (abstrahuję czy to słuszne, nie słuszne itd), za co dostał odpowiedź od gościa z qualitką(!) dosłownie: "lol, w takim ustawieniu dostalibyśmy z 0-5, piłka nożna polega na czymść wiyncyj". Ręce mi opadły. Żadna strona niczego się nauczy, jedni będą wybrzydzać na zgarniane dublety pod rząd i fotel lidera z kompletem zwycięstw. Drudzy będą przekonani o najlepszym strategu na świecie, peany w stylu "brzydko znaczy świetnie taktycznie" xD w marcu/kwietniu (nie twierdzę która runda dokładnie) z taką grą znów nas wyeliminuje albo rzeczywiście silna drużyna jak Real albo dobry team w gazie który będzie miał więcej szczęścia niż Tottenham, pomijam już całą rundę hehe grupową, która odkąd pamiętam grana jest według schematu czekania do ostatniej kolejki na awans z byle jakiego miejsca, w okolicach 3-5 kolejki następuje totalne wkurzenie ludzi na bezsilność i matematyczne analizy co ma się zadziać, bylebyśmy awansowali. W grupie gramy tak jak z Sassuolo czy innym Chievo, że inni się podstawią, bramki kwestią czasu, a po strzeleniu gola wystarczy się cofnąć, sami przeciwnicy pójdą do szatni. W Europie to nie wystarcza, choć czasem przyznaje że działa (Porto, BVB) . Najlepszy trener na świecie z zero tituli w Europie.Piotr Juvefan pisze:Pamiętam jak po zeszłym finale LM napisałem,że za rok Liga Mistrzów nasza,bo nie chciało mi się wierzyć, że hegemonia Realu będzie trwała dalej i w tym upatrywałem nasze szanse. Ty z kolei kategorycznie temu zaprzeczałeś że nie ma na to szans. Czas pokazał,że Real się rozkruszył tracąc trenera mentora i najlepszego piłkarza globu kosztem Juventusu(przy okazji się dowiedziałem że się zdegradował sportowo). Podtrzymuje swoje zdanie a Ty teraz twierdzisz że skończymy na 1/8
Cenię Allegriego, ale jeżeli po tym sezonie lepiej nie ułoży gry tego zespołu mając skład o jaki 95% trenerów na świecie może pomarzyć to powinien odejść i bardzo chętnie powitam Zidane'a. No ale jak zwykle dałem się sprowokować i wdałem się w internetowe przepychanki pomiędzy jednych i drugich, mój błąd i milknę.
nawet Real z tamtego okresu grając tą barbarzyńską piłkę potrafił grać składniej niż my. Serio i bez napinki - wyłącz wszystkie portale ze statystykami, nie oglądaj mecze przez jakiś miesiąc, zrób sobie reset. Potem włącz mecz Juve, wieczorem Realu, może jakiś mecz Premiership i porównaj jak wygląda gra Juventusu, a jak innych klubów. Nie oczekuję joga bonito, ale mając taki skład ten zespół jest w stanie grać składniejszą piłkę w ataku pozycyjnym i nikt mi nie wmówi że jest teraz pięknie. Oczy bolą.alina pisze:"Gramy jak Real Zidane'a" to nie komplement (w tym wypadku). Szacun za LM, wiadomo, ale ta ekipa zajęła ostatnio 3 miejsce w lidze, a gra jak w okręgówce - "do boku i wrzuta".
- Piotr Juvefan
- Juventino
No dobra faktycznie może i ten dialog nie był jakiś górnolotny,ale istniejący.pan Zambrotta pisze:hahahahahaha, nopePiotr Juvefan pisze:
3 raz z rzędu.. potrzebujemy tego Pucharu jak tlenu. Allegri zdobądź go Nam za rok

Ostatnio zmieniony 03 września 2018, 21:15 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.