Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 12:49

alina pisze:
Bobby X pisze:Według "statystyki" jesteś 2 metrowym chińczykiem grającym w koszykówkę. Te cyferki można sobie wsadzić w dowolny otwór :cooler: piłka to sport, Ci goście grający w Juventusie to "topy". Tylko jeden element nie pasuje w tej układance... Max "Wybitny Strateg" Allegri.
Spodziewałem się tradycyjnego zaklęcia: "hurr durr statystyki sie nie liczo bo w watykanie jest 2 papierzy na kilometr kwadratowy hehe". Negowanie statystyk wraz z brakiem podania własnych argumentów ("mnie się tak zdaje, bo tak uważam" XD ) to bieda mentalna, niestety.
Wytłuszczono plus dodano do świńskiej ynteligencji kolejnego wszechwiedzącego i prawilnego kibica. Argumenty drogi/a kolego/koleżanko są od zawsze takie same: Allegri to Dyzma trenerski, któremu Juventus sprowadza jednych z najlepszych bądź najlepszych piłkarzy świata, a tenże Dyzma nie potrafiąc nic poza kategorycznym robieniem w portki przed potęgami typu Parma ratuje się przebłyskami pojedynczych piłkarzy.

Nie spodziewałem się odpowiedzi innej niż idiotyczna bo w sumie statystycznie rzecz ujmując nie mogłeś/aś takowej udzielić widząc Twoje zamiłowanie do tabelek i excela :bye: Szczytem Twojej mentalnej wyższości jest klikanie po stronach i przeklejanie na JuvePoland statystyk. No masz mnie jesteś gość... czy tam baba :co?:

Juve gra fajnie, dominuje, tworzy sytuacje, oddaje strzały - jedynie obrona musi się ogarnąć + dołożyć trochę skuteczności. W 3 spotkaniach padło łącznie 10 goli, jest co oglądać.
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

:allegri: na śmietnik
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 14:20

Z jednej strony nie zazdroszczę Allegremu bo mając do dyspozycji Ronaldo, Dybale, Costę, Bernardeschiego i Mandzukicia w obecnej formie musi mieć niezły ból głowy, kogo wystawić do pierwszego składu. Więc za wybory personalne nie zamierzam go krytykować póki co.

A teraz druga strona. Wszyscy ci, którzy są zadowoleni z tego, jak wygląda nasza gra - spójrzcie jeszcze na te nazwiska. Takie akcje jak bramkowa czy ta klepka Pjanicia z Bernardeschim to powinna być norma, a nie powody do rozpamiętywania ich do czasu kolejnego meczu.

Być może po prostu należy się z tym pogodzić, że Allegri jest taktycznym rzemieślnikiem, a nie artystą i niezależnie od tego, kogo będzie miał do dyspozycji, gra będzie wyglądała tak, a nie inaczej.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 20:20

@alina: wszystko fajnie tylko co to były za strzały? policz wypracowane sytuacje jakie miał Ronaldo... jedna wrzutka na głowę w ostatnim meczu z której realnie mógł zdobyć gola ale minimalnie chybił ;] inne jego groźne strzały to jeden wolny i jeden strzał z 17 metra dzięki indywidualnym umiejętnościom i to by było tyle jeśli chodzi o 3 mecze, resztę jego strzałów można zapomnieć ale w twoich statystykach wyglądają świetnie więc pewnie żałujesz, że wczoraj schodząc z 5 razy do środka ani razu nie walną na pałę po trybunach tylko widząc, że to nie może się udać podawał do kolegów ;]

a teraz porównaj to z jaką chcesz drużyną... przytoczyłeś MC więc ci powiem, że ich lewy obrońca ma już 4/5 asyst w 4 meczach i to nie dlatego, że oni tam mają słabszych obrońców tylko dlatego, że oni wypracowują sobie schematyczne sytuacje, nie walą na pałę z 30 metra tylko grają tak by oddać strzał z 10 metra bo to jest jakieś 10 razy większa szansa na gola szczególnie jak podający wie gdzie ma podać a strzelający gdzie spodziewać się piłki, u nas to kompletnie tak nie wygląda i za Maksa nigdy nie wyglądało

ps. widzę, że właśnie Barca kończy mecz z wynikiem 8-2 więc pewnie już nie jesteśmy na 1 miejscu w żadnej twojej statystyce...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 20:29

Maly pisze:ps. widzę, że właśnie Barca kończy mecz z wynikiem 8-2 więc pewnie już nie jesteśmy na 1 miejscu w żadnej twojej statystyce...
Polecam obejrzeć bramki Barcelony i nasze. Zobaczycie jak to jest cieszyć się pięknymi akcjami bramkowymi i świetnymi podaniami, a nie marnymi dośrodkowaniami na oślep i strzelonym farfoclem.

P.S. Możecie już na mnie nie najeżdżać. Ja skończyłem krytykę Allegriego. Co chciałem napisać to już napisałem. Nie mam zamiaru więcej tego robić. Czekam tylko na koniec jego trenerskiej kariery w Juve.
Pozdrawiam.

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 20:38

Maly pisze:@alina: wszystko fajnie tylko co to były za strzały? policz wypracowane sytuacje jakie miał Ronaldo... jedna wrzutka na głowę w ostatnim meczu z której realnie mógł zdobyć gola ale minimalnie chybił ;] inne jego groźne strzały to jeden wolny i jeden strzał z 17 metra dzięki indywidualnym umiejętnościom i to by było tyle jeśli chodzi o 3 mecze, resztę jego strzałów można zapomnieć ale w twoich statystykach wyglądają świetnie więc pewnie żałujesz, że wczoraj schodząc z 5 razy do środka ani razu nie walną na pałę po trybunach tylko widząc, że to nie może się udać podawał do kolegów ;]

a teraz porównaj to z jaką chcesz drużyną... przytoczyłeś MC więc ci powiem, że ich lewy obrońca ma już 4/5 asyst w 4 meczach i to nie dlatego, że oni tam mają słabszych obrońców tylko dlatego, że oni wypracowują sobie schematyczne sytuacje, nie walą na pałę z 30 metra tylko grają tak by oddać strzał z 10 metra bo to jest jakieś 10 razy większa szansa na gola szczególnie jak podający wie gdzie ma podać a strzelający gdzie spodziewać się piłki, u nas to kompletnie tak nie wygląda i za Maksa nigdy nie wyglądało

ps. widzę, że właśnie Barca kończy mecz z wynikiem 8-2 więc pewnie już nie jesteśmy na 1 miejscu w żadnej twojej statystyce...
O Boże, jak ja bym chciał żeby Juventus miał takie sukcesy jak Manchester City... a nie poczekaj...

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 20:41

Panowie szkoda czasu na tlumaczenie i klotnie ze zwolennikami Allegriego. Jak im sie to podoba, to trzeba wspolczuc gustu w zyciu <stare prochno>

Poulinho :sciana: Jaki uposledzony argument. Matko bosko gdzie Wy sie uchowaliscie wszyscy ? Pogratuluj tez sukcesow Barcelonie, czy Realowi.
Ostatnio zmieniony 02 września 2018, 20:43 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 20:41

Maly pisze:a teraz porównaj to z jaką chcesz drużyną... przytoczyłeś MC więc ci powiem, że ich lewy obrońca ma już 4/5 asyst w 4 meczach i to nie dlatego, że oni tam mają słabszych obrońców tylko dlatego, że oni wypracowują sobie schematyczne sytuacje, nie walą na pałę z 30 metra tylko grają tak by oddać strzał z 10 metra bo to jest jakieś 10 razy większa szansa na gola szczególnie jak podający wie gdzie ma podać a strzelający gdzie spodziewać się piłki, u nas to kompletnie tak nie wygląda i za Maksa nigdy nie wyglądało
Racja, racja, do tego powinniśmy dążyć, tylko że ty teraz piszesz o drużynie, która od roku gra najładniejszą piłkę w Europie. Więc ten fragment "teraz porównaj to z jaką chcesz drużyną" to średnio. Mnie np Liverpool czy Chelsea Sarriego się podobają, ładnie grają, ale jeżeli wejdziesz w forumową mentalność, tzn mecze typu "70% posiadania, 20 strzałów" określane są jako słabe, no to wiesz :whistle:

Teraz dopiero zauważyłem, że Bobby X ma w podpisie "ignorance is bliss". Cóż, trafne.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 21:17

Kolejna odsłona krucjaty frustratów rozpoczęta. Zapowiadają się bardzo emocjonujące chwile. Czekalem z utęsknieniem na ten czas. :snack:

Jak na razie Allegri z kompletem więc nic dziwnego, że nasi kochani Krzyżowcy tak desperacko atakują. Życzę sukcesów :-)

Juve per sempre sara...!!!!
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 21:30

Szkoda, ze z Allegrim na lawce nie mamy szansy na tak ladna dla oka gre jaka prezentuje Napoli. Jak sie to oglada, to dopiero czlowiek zauwaza jaki anty-futbol gra Juve... wlaczcie Eleven1 i sami sie przekonajcie.

Zero szacunku dla Pogby
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 21:49

Ulubiony moment entuzjastów Maxa, Napoli zalicza wtopę i jazda! A kim oni są w Europie żeby się do nich porównywać? Zwykli przeciętniacy w niej. Myślę że należy się porównywać do najlepszych, a nie do gorszych. Skoro dla was się świat kończy na Serie A, to przykro mi. Żeby nie było jest OK póki co 9 punktów - jak na początek sezonu - pod warunkiem że to się rozkręci.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 21:51

Olek1987 pisze:Szkoda, ze z Allegrim na lawce nie mamy szansy na tak ladna dla oka gre jaka prezentuje Napoli.
Ha ha ha...dokąd ich ta gra prowadzi, co takiego osiągnęli ? Kolejny frustrat, który wchodzi od czasu do czasu tylko po to aby ponarzekać na Allegriego.

Obrazek
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 21:55

MRN pisze:
Olek1987 pisze:Szkoda, ze z Allegrim na lawce nie mamy szansy na tak ladna dla oka gre jaka prezentuje Napoli.
Ha ha ha...dokąd ich ta gra prowadzi, co takiego osiągnęli ? Kolejny frustrat, który wchodzi od czasu do czasu tylko po to aby ponarzekać na Allegriego.
Glupi? czy tylko udajesz? :facepalm:

Zero szacunku dla Pogby
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 22:05

Udaję ciebie czyli głupiego.
Zabierz sobie jakopka, innych członków Allegriout i pożalcie się razem.

Obrazek
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 22:08

MRN pisze:Udaję ciebie czyli głupiego.
Zabierz sobie jakopka, innych członków Allegriout i pożalcie się razem.
Rozumiem.

Zero szacunku dla Pogby
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2018, 22:10

:facepalm: O Boże.... Mam inne zdanie niż Olek, ale z jego strony to była ironia aż nadto widoczna.

Hmmmmm swoją drogą ciekawe jakby Max poradził sobie w Napoli?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
ODPOWIEDZ