UEFA - w czwartek nazwisko najlepszego piłkarza Europy

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
miccoli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 08:59

Europejska Unia Piłkarska (UEFA) rozpocznie obchody pięćdziesięciolecia powstania tej organizacji od ogłoszenia nazwiska najlepszego piłkarza Starego Kontynentu ostatniego półwiecza.

Władze UEFA ujawniły nazwiska trzech piłkarzy, spośród których zostanie wyłoniony najlepszy gracz Europy. Do finału awansowali: Holender Johan Cruyff, Niemiec Franz Beckenbauer oraz Francuz Zinedine Zidane.

Kolejność w tym plebiscycie została ustalona na podstawie głosowania kibiców piłkarskich za pomocą internetu. W zabawie wzięło udział ponad 150 tysięcy kibiców, którzy oddali w sumie ok. siedem milionów głosów.

Keith Cooper, który koordynuje przygotowania do Kongresu UEFA powiedział, że system głosowania był tak ustalony, by zapewniał jak najbardziej optymalny wybór. Miało to zapobiec dominacji piłkarzy młodszego pokolenia, których znają przede wszystkim najmłodsi internauci.

Ogłoszenie nazwiska zwycięzcy plebiscytu będzie punktem kulminacyjnym ceremonii, która w czwartek otworzy obrady 28. Kongresu UEFA. Przez kilka dni delegaci będą obradować na Cyprze. Jest to ukłon w stronę federacji piłkarskiej tego kraju, która obchodzi 70. rocznicę powstania.

Następnego dnia władze Europejskiej Unii Piłkarskiej wybiorą członków komitetu wykonawczego tej organizacji a także czterech przedstawicieli do komitetu wykonawczego Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA).

Podczas kongresu ma zostać przyjęte ponadto sprawozdanie finansowe UEFA za ostatni rok. Na dzień 31 lipca 2003 roku ta organizacja dysponowała majątkiem w wysokości 807 milionów franków szwajcarskich (ponad 600 mln dolarów).

W porównaniu z wcześniejszym rokiem majątek tej organizacji nieco się skurczył (w lipcu 2002 roku wynosił 868 mln franków), jednakże wciąż jest na tyle wysoki, że nie zagraża to funkcjonowaniu UEFA.

http://www.ligawloska.ys.pl/index.php?s ... rom=&ucat=&

Wszystko fajne piękne ale czemu nie ma w tej trójce Platiniegi :?: Moim zdanie jest on lepszy od Zidana ale cóż intenrnauci zaecydowali inaczej

...
El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 12:12

Ta... Moja pierwsza reakcja po przeczytaniu finalistow to tez bylo "A gdzie Platini"? Sadze, ze z tej trojki najbardziej zasluguje Cruyff.

juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 14:40

Platini i Platini a dla mnie i tak lepszy jest Robi Baggio :D :D :D a co do trojki to przedewszystkim nie podoba mi sie tam obecnosc Franza

Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 14:43

brak zidana, obecnosc delpiera i platiniego

Tomek86

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 15:00

Z tym Del Piero to przesadzasz! bo on napewno nie zasluguje na miano najlepszego pilkarza Europy! jak dla mnie to wygra Beckenbauer! Chociaz Zidane i Cruyff ma tez bardzo duze szanse!

Juve Kochamy Cię i na Zawsze Będziesz w Naszych Sercach :D
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 15:10

Rozumiem Beckenbauer, ale kto to w ogóle ten Cruyff(czy jak mu tam) a Zidane nie zasługuje na miano najlepszego piłkarza Europy. Co najwyżej to do 1 dziesiątki. Dl Piero moze tez nie zasluzyl, ale na moje jest on najlepszy i napewno kiedys beda go wspominali

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 15:58

Dziadek pisze: ale kto to w ogóle ten Cruyff(czy jak mu tam)
Jeżeli nie wiesz kto to jest Cruff, to znaczy że się nie znasz na piłce i żeś się zbłaźnił tą wypowiedzią.
A co do tematu, to jak widać Zizou jest leprzy od Platyny, pewnie ci co na codzień nie interesują się piłką, i słuchają tylko wiadomości w telewizji (a tam się gada tylko o Realowcach), zagłsowali na Zidanea bo o nim się dużo gada, a o PLatinim nic, ale my i tak wiem kto jest leprzy.
z tej trójki powinien wygrać Beckenbauer.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 16:02

Dziadek pisze:Rozumiem Beckenbauer, ale kto to w ogóle ten Cruyff(czy jak mu tam) a Zidane nie zasługuje na miano najlepszego piłkarza Europy. Co najwyżej to do 1 dziesiątki. Dl Piero moze tez nie zasluzyl, ale na moje jest on najlepszy i napewno kiedys beda go wspominali
Czys ty chory jestes??? Nie znasz Cruyffa!!!!! Jest to jeden z najlepszych zawonikow europy i swiata!!! Dziwi mnie brak platiniego. Powninien byc!! A co do alexa... to uwazam ze to jest najlepszy zawodnik ale nie 50-lecia. Nie wiem dlaczego zidane!!! dziwi mnie i to bardzo.

""Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta""
BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 16:02

Tomek86 pisze:Z tym Del Piero to przesadzasz! bo on napewno nie zasluguje na miano najlepszego pilkarza Europy!
Tak ??A powiedz mi w czym lepszy jest Zidane?Alex jest bardzo dobry, a tak wogóle to nie wiem za co tam jest Zizou?

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 17:11

Zidanowi się należy pobyt w tej trójce ale Platiniemu bardziej. A powiem tak mimo że Del Piero jest moim ulubionym piłakrzem to jednak Zidanowi bardziej się należy takie wyróżnienei niż Del Piero. Obaj posiadają bajeczną technikę i świetnie grają ale Zidane nie ma skoków formy co niestety Del Piero się zdarza. Co prawda nie wiadomo jakby się to potoczyło gdyby del Piero nie miał tylu kontuzji...

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 17:48

Zinedine Zidane został wybrany najlepszym piłkarzem ostatnich 50 lat !!! 8) - 123,582 głosy !!

źródło : www.uefa.com strona głowna !! ;]
2. miejsce Franz Beckenbauer - 122,569 głosy
3. miejsce Johan Cruyff - 119,332 głosy

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 18:02

Według mnie ci co głosowali to byyli kibicami coś w rodzaju tych co głosują na JP w jedenstce 20-lecia, poprostu się zbłaźnili.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Dziadek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 19:26

uwazam ze nie zblaznilem sie wypowiedzią typu kto to Cruyff, ponieważ mam prawo nie wiedzieć. Jestem niemile zaskoczny tym, ze nie wygral Zidane. Duzo osób uwielbia Real, za ich gwiazdy. Ci zaś nie potrafią sie zgrac. Nie rozumiem takich ludzi. Swoją drogą to delpiro i zidane operują równie bajeczną techniką, Francuz zyskał sławe za to, że został mistrzem świata. Zgtadzam sie ze ci ludzie którzy wybierali naj pilkarza poprostu byli nie poważni....

El_chico_a_Coruna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 19:30

wojtom11 pisze:Zinedine Zidane został wybrany najlepszym piłkarzem ostatnich 50 lat !!! 8) - 123,582 głosy !!
Smiech i zenada... :?
Najbardziej mnie bawi "najlepszy pilkarz ostatnich 50 lat"
Owszem Zizou jest (byl?) swietny, ale bez przesady...
No, ale tak to jest gdy glosowanie zostawi sie dzieciakom :? (patrz Jedenastka XXlecia na JuvePoland...)

miccoli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2004, 19:52

Gdy już zobaczyłem finałową trójke wiedziałem że wygra Zidane bo był on jedynym grającym jeszcze piłkarzem. Wielu internautów oglada jego występy w realu :? ale powinnismy sie cieszyć w końcu zwyciężył były piłkarz Juventusu :)

...
ODPOWIEDZ