Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- gregor_g4
- Juventino
Jakikolwiek deal ze Sturaro jest dobry.
Nawet wypożyczenie z opcją. Bo ciągle tli się szansa, że Sturaro swoje piłkarskie braki nadrobi sercem i bieganiem. Co jak co, ale liga angielska jest do tego idealna. Wtedy po rocznym wypożyczeniu jego wartość może skoczyć.
Rugani? Wodocznie mając 2 młodych do wyboru i konieczność pozostawienia 1 w składzie, zrezygnowaliśmy z Caldary, bo dzięki temu pozbyliśmy się niechcianego Gonzalo.
A wracając do tematu Argentyńczyka, naszła mnie taka refleksja. Wcześniej przy okazji sprzedaży naszych zawodników, mówiło się, że nie robimy nikomu problemów. Teraz, w przypadku Gonzalo, wypchnęliśmy go mimo jego woli. Gdzie w tym wszystkim konsekwencja? Czemu w przeszłości nie byliśmy tacy stanowczy i stawialiśmy wolę piłkarzy i ich dobro, ponad dobro klubu?
Nawet wypożyczenie z opcją. Bo ciągle tli się szansa, że Sturaro swoje piłkarskie braki nadrobi sercem i bieganiem. Co jak co, ale liga angielska jest do tego idealna. Wtedy po rocznym wypożyczeniu jego wartość może skoczyć.
Rugani? Wodocznie mając 2 młodych do wyboru i konieczność pozostawienia 1 w składzie, zrezygnowaliśmy z Caldary, bo dzięki temu pozbyliśmy się niechcianego Gonzalo.
A wracając do tematu Argentyńczyka, naszła mnie taka refleksja. Wcześniej przy okazji sprzedaży naszych zawodników, mówiło się, że nie robimy nikomu problemów. Teraz, w przypadku Gonzalo, wypchnęliśmy go mimo jego woli. Gdzie w tym wszystkim konsekwencja? Czemu w przeszłości nie byliśmy tacy stanowczy i stawialiśmy wolę piłkarzy i ich dobro, ponad dobro klubu?
- Osgiliath
- Juventino
Z tym Sturaro oby tak było, niech swą walczakowatością się wykaże w lidze, może Watford, które przez jest związane familią z Udine go wykupi, z nimi chyba mamy ogólnie dobre stosunki.
Co do Ruganiego to tym bardziej było słuszne jego pozostawienie u nas, nawet w kontekście LM niż zrobienie odwrotnego dealu z pozostawieniem Caldary.
Mam nadzieję, że od transakcji z Igłą nasi w końcu pojęli, że nie ma co robić dobrze zawodnikom, jeno albo jesteś potrzebny dla klubu albo nie. Pozostaje liczyć, że w przyszłości też tak będzie.
Coś się pojawiają znowu plotki o Marcelo... czyżbyśmy faktycznie chcieli wziąć kumpla CR i przesunąć Sandro do środka?
Co do Ruganiego to tym bardziej było słuszne jego pozostawienie u nas, nawet w kontekście LM niż zrobienie odwrotnego dealu z pozostawieniem Caldary.
Mam nadzieję, że od transakcji z Igłą nasi w końcu pojęli, że nie ma co robić dobrze zawodnikom, jeno albo jesteś potrzebny dla klubu albo nie. Pozostaje liczyć, że w przyszłości też tak będzie.
Coś się pojawiają znowu plotki o Marcelo... czyżbyśmy faktycznie chcieli wziąć kumpla CR i przesunąć Sandro do środka?

- gregor_g4
- Juventino
Też to czytałem. Już lepiej AS dać na pozycję Mandżura, a jeśli Chorwat koniecznie musi grać to jego dać na b2bOsgiliath pisze:Coś się pojawiają znowu plotki o Marcelo... czyżbyśmy faktycznie chcieli wziąć kumpla CR i przesunąć Sandro do środka?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Momblano dużo plotek sieje. Podobno Marcelo ciekawy jest gry w Juve i chętnie zagrałby tutaj razem z Cristiano. Od tej posuchy w informacjach, nawet chłopakom na VS na głowę siada bo same fantamercata wymyślają i bomby transferowe
To próchno mnie osłabia...

To próchno mnie osłabia...

- Łoles
- Juventino
Jeżeli faktycznie Marcelo trafi do Juve, a dodatkowo nikt nie opuści w związku z tym klubu, to przy najbliższej okazji po oficjalnym komunikacie idę do kościoła i daje na tace
Przydałby się jeszcze jakiś sensowny pomocnik :niewiem:

Przydałby się jeszcze jakiś sensowny pomocnik :niewiem:
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
To ja jeszcze do spowiedzi na dodatek pójdę a później komunie przyjmę :-)Łoles pisze:Jeżeli faktycznie Marcelo trafi do Juve, a dodatkowo nikt nie opuści w związku z tym klubu, to przy najbliższej okazji po oficjalnym komunikacie idę do kościoła i daje na tace:

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ja to widzę tak.
Fantamantameeeeeeeeercato.
Marcelo -> Juventus
Cuadrado,Bentancur -> Lazio
SMS -> Juventus
lub
Marcelo -> Juventus
Pogba -> Juventus
Sandro -> Man UTD
Marcelo -> Juventus
SMS -> Juventus
lub
Marcelo -> Juventus
Pogba -> Juventus
Sandro -> Man UTD
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- tomassi14
- Juventino
Czy Wy czytacie jakieś inne informacje? Pogba jest nastawiony na transfer do Barcelony i nawet ma uzgodniony z nią kontrakt 20mln rocznie, więc wychodzi na to ze nie dla psa kiełbasa.... :giveup:Adrian27th pisze:Ja to widzę tak.
Marcelo -> Juventus
SMS -> Juventus
lub
Marcelo -> Juventus
Pogba -> Juventus
Sandro -> Man UTD
- realbs
- Juventino
Podoba mi się to, że miesiąc temu wg. wielu userów nie było nas stać na pojedynczy kontrakt za 12 mln, a teraz spokojnie jesteśmy w stanie utrzymać ponad 50 milionów brutto, za zaledwie dwóch zawodników xD
Nie ma szans na Pogbę. Nie ma szans na Savica. Nie ma szans na Marcelo. To koniec mercato, źródełko na ten rok wyczerpane.
Nie ma szans na Pogbę. Nie ma szans na Savica. Nie ma szans na Marcelo. To koniec mercato, źródełko na ten rok wyczerpane.
- Osgiliath
- Juventino
to jest dyskusyjne zważywszy, że latały tu tabelki, że nawet po CR, mamy bilans na 70 mln +, więc może moglibyśmy po kogoś zaatakować, jednak co innego móc i co innego chcieć, wiedząc, że przecież za rok też trzeba będzie inwestować i zostawiamy to sobie na za rok mając w perspektywie hajs możliwy do uzyskania z wypożyczeń.realbs pisze:źródełko na ten rok wyczerpane.
- tomassi14
- Juventino
Jestem ciekawy co pokaze bakayoko w milanie I aż dziw mnie bierze że to biorą mając kessiego, swoją drogą ja bym to widział u nas Pianic - Bakayoko - Can, czy dotychczasowe ustawianie pjanica jako regaty to nie marnowanie jego potencjału? Can chyba też typowym defensywnym przecinakiem nie jest ...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tyle ze za rok ktos na opusci, bo nie wierze, zeby przez dwa lata nikt wazny nie odszedl i znow trzeba bedzie latac. Do ukladanki brakuje tylko kogos sensownego w pomocy.Osgiliath pisze:to jest dyskusyjne zważywszy, że latały tu tabelki, że nawet po CR, mamy bilans na 70 mln +, więc może moglibyśmy po kogoś zaatakować, jednak co innego móc i co innego chcieć, wiedząc, że przecież za rok też trzeba będzie inwestować i zostawiamy to sobie na za rok mając w perspektywie hajs możliwy do uzyskania z wypożyczeń.realbs pisze:źródełko na ten rok wyczerpane.