Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- kubraczek
- Juventino
Czy jestem za pozbyciem się Caldary? Nie. Czy widzę w tym sens? Tak.
Jeśli nasze władze się na to decydują to najwyraźniej skończyła się cierpliwość z czekaniem na LM. Potrzebujemy klasowych piłkarzy na już. Nie za rok, dwa czy trzy. Trzeba wykorzystać geniusz Ronaldo, a Bonucci może nam w tym pomóc zdecydowanie bardziej niż Caldara. Chyba każdy doskonale wie, że Bonucci jest jednym z lepszych obrońców jeśli chodzi o rozpoczynanie akcji. Tego nam brakowało w tym roku, bo jak Pjanic nie dawał nam tego, to żaden z obrońców nie potrafił ładnie wyprowadzić piłki. Być może Bonucci nie odnalazł się w Milanie, być może żałuję tego co zrobił.
Jeśli nasze władze się na to decydują to najwyraźniej skończyła się cierpliwość z czekaniem na LM. Potrzebujemy klasowych piłkarzy na już. Nie za rok, dwa czy trzy. Trzeba wykorzystać geniusz Ronaldo, a Bonucci może nam w tym pomóc zdecydowanie bardziej niż Caldara. Chyba każdy doskonale wie, że Bonucci jest jednym z lepszych obrońców jeśli chodzi o rozpoczynanie akcji. Tego nam brakowało w tym roku, bo jak Pjanic nie dawał nam tego, to żaden z obrońców nie potrafił ładnie wyprowadzić piłki. Być może Bonucci nie odnalazł się w Milanie, być może żałuję tego co zrobił.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Milannews podało, że Bonucci pożegnał się przed obiadem z kolegami, a po posiłku udał się na lotnisko. Higuain z kolei lada moment zamelduje się w Casa Milan, wcześniej na Tuttojuve pojawił się filmik jak opuszcza Continassę w podstawionym przez mediolanczyków aucie.
Swoją drogą Bonucci nie rozegrał ani jednej minuty we wczorajszym meczu, więc i sami być może już Caldary w trykocie Juve nie uświadczymy.
Ile trzeba tłumaczyć? Większość kibiców ma pretensje o kwas, jaki pozostawił po sobie Bonucci (tylko naiwni wierzą, że wszystko było git). Tu nikt nie podważa kwestii czysto sportowej.
Swoją drogą Bonucci nie rozegrał ani jednej minuty we wczorajszym meczu, więc i sami być może już Caldary w trykocie Juve nie uświadczymy.
Ile trzeba tłumaczyć? Większość kibiców ma pretensje o kwas, jaki pozostawił po sobie Bonucci (tylko naiwni wierzą, że wszystko było git). Tu nikt nie podważa kwestii czysto sportowej.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2018, 22:34 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Yaro417
- Juventino
Bo userzy JuvePoland pod wpływem złych emocji zachowują się jak HalaDzieci. Tak było przy sprzedaży Vidala, Pogby, Bonuca, a teraz Caldary. Kupiliśmy CR7, a jak zarząd postanowił poświęcić teraz Igłę i Caldarę to źle, bo przecież nas stać by kupić każdego piłkarza bez sprzedaży kogokolwiek.
Miał odejść Igła i Rugani do Chelsea za około 100 mln, odchodzi Igła i Caldara do Milanu za 95 mln, a do tego w zamian dostajemy Bonucciego. Pierwsza transakcja była akceptowalna w większym stopniu niż ta druga :co?:
To tak szczerze, niech każdy się wypowie, czy wolałby zostawić Igłę i Caldarę w drużynie i nie kupować CR7 z Bonusem, czy jednak pójść na taki deal
Tak na chłodno: z pierwszego składu z zeszłego sezonu za MDS'a wskakuje Cancelo, za Buffona Szczęsny, za Benatię Bonucci, za Khedirę Can, a za Igłę CR7. I tak po prawdzie z klubu odchodzi tylko 40-letni Buffon i 31-letni Igła. Benatia, MDS i Khedira wędrują na ławkę, którą teraz mamy mocarną (Perin, Benatia, Barzagli, Rugani, MDS, Khedira, Marchisio, Bentancur, Berna, Mandzu i Cuadrado). A wam dalej źle. Nie ogarniam :sciana:
Miał odejść Igła i Rugani do Chelsea za około 100 mln, odchodzi Igła i Caldara do Milanu za 95 mln, a do tego w zamian dostajemy Bonucciego. Pierwsza transakcja była akceptowalna w większym stopniu niż ta druga :co?:
To tak szczerze, niech każdy się wypowie, czy wolałby zostawić Igłę i Caldarę w drużynie i nie kupować CR7 z Bonusem, czy jednak pójść na taki deal

Tak na chłodno: z pierwszego składu z zeszłego sezonu za MDS'a wskakuje Cancelo, za Buffona Szczęsny, za Benatię Bonucci, za Khedirę Can, a za Igłę CR7. I tak po prawdzie z klubu odchodzi tylko 40-letni Buffon i 31-letni Igła. Benatia, MDS i Khedira wędrują na ławkę, którą teraz mamy mocarną (Perin, Benatia, Barzagli, Rugani, MDS, Khedira, Marchisio, Bentancur, Berna, Mandzu i Cuadrado). A wam dalej źle. Nie ogarniam :sciana:
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przestańcie koledzy pieprzyć bo to nie jest kwestia JuvePoland i Polaków. Wystarczy wejść na VecchiaSignora, Juventuz.com itp. gdzie też większość jest niezadowolona z powrotu Bonucciego. Tyle, że niektórych ta rzeczywistość może zwyczajnie przerasta i światopogląd by im się zawalił gdyby to przyjęli do wiadomości. To jest kwintesencja polaczkowatości, co złego to oczywiście Polacy.
Miałem Cię Yaro za kogoś poważniejszego...
Miałem Cię Yaro za kogoś poważniejszego...
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2018, 22:36 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- kawek
- Juventino
Tyle, że Ultrasi już oficjalnie wyrazili się w temacie jakiegokolwiek powrotu Bonucciego także z nimi po słowie na pewno nie jestkawek pisze:P.S
nie zdziwiie sie jesli Bonuc jest juz po jakims slowie z kibicami. Jesli faktycznie chcial wrocic zima to mial czas na odobruchanie Maxa, druzyny i kibicow. Tylko fanatycy z JP chca go nabijac na pal :giveup:

Wyrazili sie w internecie i co z tego? przyjda w nocy/ranno na lotnisko a na Bonuciego czeka juz wynajeta ochrona? raczej nie.
MOIM zdaniem postekaja pogwizdza a w pazdzienriku bedzie po temacie bo kogo celem bedzie robienie Bonuciemu czyli przy okazji calej druzynie pod gore? Zarzad druzyna podjal taka decyzje i to oni sa od transferowanai zawodnikow a nie krzykacze i zjadacze popcornu
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No to nie pisz, że jest po słowie z kibicami i tylko Polacy z JP narzekają 
Jak masz tak dobre zdanie o Ultrasach to przypomnij sobie sprawę powrotu Cannavaro i ile czasu trwały gwizdy pod jego adresem.
Jak Wam forum JP nie odpowiada to nie piszcie. Jest Solojuve, są pewnie jeszcze inne strony o Juve w Polsce. Jak tam jest lepiej to droga wolna.

Jak masz tak dobre zdanie o Ultrasach to przypomnij sobie sprawę powrotu Cannavaro i ile czasu trwały gwizdy pod jego adresem.
Jak Wam forum JP nie odpowiada to nie piszcie. Jest Solojuve, są pewnie jeszcze inne strony o Juve w Polsce. Jak tam jest lepiej to droga wolna.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
No nic, pozostaje wierzyć w to, że Bonu okaże się wzmocnieniem i musimy go wspierać. Jak by nie było to jednak będzie nasz zawodnik i obrzucanie go gównem do niczego sensownego nie doprowadzi. Bonu doskonale wie, że będzie musiał zmierzyć się z wrogością kibiców i jeżeli jest w stanie sprostać temu wyzwaniu i odpowiedzieć dobrą grą to życzę mu powodzenia bo ja nie zamierzam pastwić się na żadnym z zawodników drużyny, którą kocham.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Rysunkowe podsumowanie naszego okienka po przyjściu C.Ronaldo 

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
No cóż, aż się zalogowałem, żeby ten transfer skomentować. Niestety w zasadzie napisałeś to co chciałem. Dodam tylko kilka punktów:Yaro417 pisze:Bo userzy JuvePoland pod wpływem złych emocji zachowują się jak HalaDzieci. Tak było przy sprzedaży Vidala, Pogby, Bonuca, a teraz Caldary. Kupiliśmy CR7, a jak zarząd postanowił poświęcić teraz Igłę i Caldarę to źle, bo przecież nas stać by kupić każdego piłkarza bez sprzedaży kogokolwiek.
1. Ludzie piszący o kwasie w zespole chyba nie zauważyli, że transfer najprawdopodobniej mediował Chellini; co więcej wygląda na to, że grupa trzymająca szatnię była za - Juventus zawsze pozbywał się osób nielubianych, dlaczego tu miałby być wyjątek?
2. Ta pogardzana plusvalenza - musieliśmy kogoś sprzedać, a Higuain przed przyjściem CR był naszym najdroższym w utrzymaniu zawodnikiem. Już widzę płacz, gdyby za 3 lata czekało nas wykluczenie z LM. Osobiscię wolę stracić rok starszego Caldarę, który jednak jest bardziej drewniany od Ruganiego.
3. Ktoś kilka stron wcześniej zamieścił link do analizy blackwhitereadallover, z którą kompletnie się zgadzam; koniecznie potrzebujemy mieć w linii obrony kogoś, kto umie grać piłką i odciąży Pjanica.
4. Liczy się klub i tytuły, nie piłkarze. Zawsze w sporze Ronaldo-Messi stałem po stronie argentyńczyka, teraz nie pozostaje nic innego jak wierzyć w to, że się myliłem.
- Osgiliath
- Juventino
A przeczytałeś dalej moja wypowiedź, w której mówię, że nasi powinno mocniej posiadłość w kwestii młodzików i ich szkolenia, bo jeden Markiz przez tyle lat to wstyd, czy już przegapiłeś?RICTOR pisze:No tak, nie jesteśmy żadnym Udinese i nie musimy. A na takie podejście klubu władze ligi i UEFA odpowiadają "w porządku, nie musicie promować wychowanków, w takim razie kadra 21-osobowa na wszystkie rozgrywki i możecie grać jeśli uważacie to za wystarczające". Dlatego dalej mocno dziwi mnie takie lekkomyślne podejście do tematu wychowanków.Osgiliath pisze:Z drugiej strony - odpowiadając - czy my jesteśmy jakimś Udine, żeby hodować sobie młodzików licząc, że z ich cokolwiek wyrośnie? Istotą ItalJuve było i jest nie brać każdego Włocha kopiącego w piłkę z ulicy a tych najlepszych i widocznie na którymś etapie nasi uznali, że odpalenie Caldary względem Ruganiego ma sens większy. Poza tym, już nie jesteśmy na takim etapie, by dusić grosz i sądzę, że jak przyjdzie czas i np. nasi ocenią, że ani Romagna, czy tam Zanandrea nie rokują nadziei to kogoś kupią, już ich w tym głowa, by zapewnić jakość niezbędną do wygrywania a nie za rok, czy dwa.
Ok, kończmy z tym cyrkiem z Milanem, który mam nadzieję wyprztykał się z pieniędzy na inne zakupy i koncentrujmy się na wykopaniu Sturaro i pjacy i ogarnięciu mam kogoś do środka i możemy w sezon.
Yaro dał jasny rozkład jak obecne wzmocnienia i zatrzymanie trzonu podniosło jakość składu i teraz proszę o taką wisienkę na torcie.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Tak po ludzku, jako zwykły kibic czuję się wydymany przez zarząd. Bonus, który wytarł sobie gębę i dupę koszulką, którą kocham i szanuję przez ponad 20 lat, wraca po roku do Juve. Te wszystkie wywiady, ta opaska kapitana, a przede wsztkim ta pi........ cieszynka po bramce dla Milanu na 1:1... kibice powinni wziąć sprawy w swoje ręce i powinno to wyglądać dokładnie tak, jak Neuer opuścił Schalke na rzecz Bayernu. Pogadanka, nie lista rzeczy co może, a czego nie może. On w moich oczach nie zasługuje na noszenie tej koszulki, a dodatkowo podwyżkę, jaką dostanie, względem jego ostatniego kontraktu, w dodatku po bezbarwnym sezonie. Co to ma być? Jakiś podrzędny zespół z 3-ego świata? Nie, to Juventus. Klub, który wybrał aktualnie najlepszy piłkarz na świecie, a być może i w historii piłka nożnej. Jestem bardzo ciekawy powrotu tego cymbała i pierwszego wywiadu. Co on może w ogóle powiedzieć całej społeczności kibiców? To można porównać do małżeństwa. Mąż zdradza żonę, zabiera manatki, ruchnie na boku parę razy, żona w tym czasie układa sobie życie, a on po roku wraca, cały na biało, że w sumie się rozmyślił i jednak chce dalej tego małżeństwa i żeby wywaliła tego kochanka co ma. Paranoja. Nie jestem w stanie tego zaakceptować.
- FelekJUVE
- Juventino
Też mi go szkoda tak po ludzku! Lubiłem go i zawsze pisałem do kolegów innych drużyn (Chelsea, Barca) GRUBYYYYYY!!!!! Jak strzelal a Oni sie smiali ze go za 90 mln wzielismyLypsky pisze:W swoich pierwszych słowach w Mediolanie, Higuain podziękował kibicom Juve, którzy go wspierali.
Gość ma klasę. Szkoda go, ale tak musiało się stać.