Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- mns
- Juventino
Panowie trochę chyba przesadzamy - Caldara to na tą chwilę nieopierzony zawodnik, po którym nie wiadomo czego się spodziewać
Dla porównania:
Varane 25l - 141 wymstępów w top teamie + LM
Umtiti 24l - 131 występów w L1 i 50 w top teamie + LM
Stones 24l - 121 występów w top lidze + LM
Marquinhos 24l - 130 występów w top teamie + LM
Giménez 23l - 88 występów w top teamie + LM
Caldara 24l - 55 występów w atalancie...........
i na litość boską 24 lata to nie melodia przyszłości, jak widać powyżej można zajść dużo wyżej niż udało się to zrobić Mattii
Uważam, że ew. przejście Bonusa ma pomóc tu i teraz nie mamy czasu czekać na Caldare czy Ruganiego. Choć osobiście wolałbym żeby w klubie pozostał ten pierwszy Rugani już miał swoje szanse...
Dla porównania:
Varane 25l - 141 wymstępów w top teamie + LM
Umtiti 24l - 131 występów w L1 i 50 w top teamie + LM
Stones 24l - 121 występów w top lidze + LM
Marquinhos 24l - 130 występów w top teamie + LM
Giménez 23l - 88 występów w top teamie + LM
Caldara 24l - 55 występów w atalancie...........
i na litość boską 24 lata to nie melodia przyszłości, jak widać powyżej można zajść dużo wyżej niż udało się to zrobić Mattii
Uważam, że ew. przejście Bonusa ma pomóc tu i teraz nie mamy czasu czekać na Caldare czy Ruganiego. Choć osobiście wolałbym żeby w klubie pozostał ten pierwszy Rugani już miał swoje szanse...
- LordJuve
- Juventino
Powiem tak: powrót Bonuca po tym wszystkim to strzał w pysk dla każdego kibica Juve z minimalnym poczuciem własnej wartości.
Natomiast warunki tego transferu przypominają próbę wypięcia pupy w kierunku Milanu.
Gdzie to odmładzanie obrony? Ja wiem, że Buffon mocno zawyżał średnią, ale kim my będziemy grać w środku za 2 lata?
Natomiast warunki tego transferu przypominają próbę wypięcia pupy w kierunku Milanu.
Gdzie to odmładzanie obrony? Ja wiem, że Buffon mocno zawyżał średnią, ale kim my będziemy grać w środku za 2 lata?
- mns
- Juventino
mowa o odmładzaniu obrony to mrzonka przecieżLordJuve pisze:Powiem tak: powrót Bonuca po tym wszystkim to strzał w pysk dla każdego kibica Juve z minimalnym poczuciem własnej wartości.
Barzagli 37l dostał przedłużenie kontraktu +1 a,
Chiellini 33l dostał przedłużenie kontraktu +2.
- ozob
- Juventino
Patrzac na to jak tutejsi forumowi guru myllili sie co do wymiany Caldary na Bonucciego to wszystko jest mozliwe.notquitemytempo pisze:Pytanie do @jakku1 czy innych bardzo dobrze orientujących się w realiach VS: czy jest możliwe, by czterech podobno najmocniejszych guru solidarnie myliło się w sprawie Pogby?

La fidanzata d'Italia
- Piotr Juvefan
- Juventino
Jak przyjdzie Bonucci to pomocnik już nie będzie potrzebny, przecież to Pirlo wśród obrońców :-) Jeszcze mu opaskę kapitana dać. I znowu będzie kręcił tym palcem wokół swego ryja
A już myślałem,że ten sezon będzie przyjemniejszy,ale czuję te napięcia w sytuacjach kryzysowych.
Jeszcze Caldara bez klauzuli odkupu i Higuain wypożyczony
Milan może sportowo się stoczył,ale nikt nas tak nie dyma w negocjacjach jak oni we Włoszech. Marotta chyba dostanie darmowe dożywotnie bunga bunga od Berlusconiego. Skądś się bierze ta nasza beznadziejność w negocjacjach z nimi.

Jeszcze Caldara bez klauzuli odkupu i Higuain wypożyczony

Milan może sportowo się stoczył,ale nikt nas tak nie dyma w negocjacjach jak oni we Włoszech. Marotta chyba dostanie darmowe dożywotnie bunga bunga od Berlusconiego. Skądś się bierze ta nasza beznadziejność w negocjacjach z nimi.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W guru to jedynie bawisz się Ty, omnibusie. Nikt z osób tutaj często wrzucających newsy nie podaje się za żadnego guru bo nikt nie ma znajomości wśród agentów i działaczy a jedynie przez lata poznał trochę, które źródła są wiarygodne a które nie i stąd lepiej potrafi ocenić pojawiające się w internecie informacje.
Jak to było? Informacje wprost z Madrytu, Cristiano nigdzie nie odchodzi i przedłuża kontrakt? A po dokonanym transferze oczywiście woda w usta. W przeciwieństwie do Ciebie ja akurat nie mam problemu z przyznaniem się do ewentualnego błędu.
Jak to było? Informacje wprost z Madrytu, Cristiano nigdzie nie odchodzi i przedłuża kontrakt? A po dokonanym transferze oczywiście woda w usta. W przeciwieństwie do Ciebie ja akurat nie mam problemu z przyznaniem się do ewentualnego błędu.
Kwintesencja prawdziwego kibica Juve.ozob pisze:Jeszcze nie bylo tak, ze klub kupuje zawodnika wiekszego niz on sam.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2018, 23:24 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- ozob
- Juventino
Tak, zgadzam sie. Bardzo dobrze te informacje z netu oceniles. 
I w tym miejscu apeluje do innych uzytkownikow, aby nie polegali na "wiedzy i osadach" lokalnych guru, a sami zdali sie na wlasny nos i logike. Wszystkie ploty sa do zweyfikowania przez was samych. Juz sytuacja z Pogba powinna was nauczyc, ze wbrew temu co ktos tutaj zyczeniowo pisze istnieja ligiczne przeslanki ku temu, ze te osoby sie zwyczajnie myla.
Pozdro. Bez odbioru.

I w tym miejscu apeluje do innych uzytkownikow, aby nie polegali na "wiedzy i osadach" lokalnych guru, a sami zdali sie na wlasny nos i logike. Wszystkie ploty sa do zweyfikowania przez was samych. Juz sytuacja z Pogba powinna was nauczyc, ze wbrew temu co ktos tutaj zyczeniowo pisze istnieja ligiczne przeslanki ku temu, ze te osoby sie zwyczajnie myla.
Pozdro. Bez odbioru.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2018, 23:29 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- Kiss
- Juventino
Większosc kibicow Juventusu zapytana ze 1-2-3 lata temu kto jest ich najlepszym stoperem z miejsca wskazalaby Bonuca. Teraz to drewniak, a Kielon czy Bentaia to pelna profesura. Jaja.
Sens tego transferu jest prosty. Atakujemy LM, a tam Bonus z miejsca wskakuje do 1 składu. Caldara nie powachalby murawy. Może w perspektywie 10 lat to jest slaby transfer ale dla nas tu i teraz na najbliższe powiedzmy 3 lata to ciężko wyobrazić sobie lepszy.
Sens tego transferu jest prosty. Atakujemy LM, a tam Bonus z miejsca wskakuje do 1 składu. Caldara nie powachalby murawy. Może w perspektywie 10 lat to jest slaby transfer ale dla nas tu i teraz na najbliższe powiedzmy 3 lata to ciężko wyobrazić sobie lepszy.
- Regis
- Juventino
poczekajmy na oficjalkę to raz. Musimy pozbyć się Igły - to 2. I zapewne będziemy w tym dealu jakoś mieć nasze interesy zabezpieczone. Od strony finansowej wypożyczenie bez wykupu za 20 baniek generuje wynik finansowy ~50 mln euro w tym roku (amortyzacja ~18, opłata 20 + oszczędność na pensji ~12), sprzedaż za 60 mln daje nam w tej chwili ~35 mln na plusie (kwota zeruje się z nie zrobioną amortyzacją, oszcżedzamy jedynie na pensji przez 3 lata, więc natychamiastowo mamy w ogóle ze 12 baniek pozytywnego efektu)...
Z kolei Milan nie obciąża sobie potężną kwotą budżetu a ma solidnego napastnika. Być może to my naciskamy na to wypożyczenie...
A ze względu na Ronaldo musimy wygenerować dobre wyniki żeby w FFP nie wpaść.
Z kolei Milan nie obciąża sobie potężną kwotą budżetu a ma solidnego napastnika. Być może to my naciskamy na to wypożyczenie...
A ze względu na Ronaldo musimy wygenerować dobre wyniki żeby w FFP nie wpaść.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przyjście Bonu nic nam sportowo nie daje na tu i teraz chyba że liczą jego na odmłodzenie kadry względem Chielliniego i Barzagiego mając na uwadze mniej doświadczonego Caldare.
Finansowo na tym tracimy chociaż przez kontrakt, Caldara z 2mln a Bonu 5.5? Brutto to więcej o 7mln, przez dajmy 4 lata kontraktu 28mln. To by można dołożyć w przyszłości do pomocnika....
Trzeba ufać zarządowi, a może tym razem Bonu wybroni piłkę w finale LM?
Albo trzeba go liczyć pod "mniej" udane transfery które nie potrzebnie zrobiliśmy jak w przeszłości Isla czy MDS .
Finansowo na tym tracimy chociaż przez kontrakt, Caldara z 2mln a Bonu 5.5? Brutto to więcej o 7mln, przez dajmy 4 lata kontraktu 28mln. To by można dołożyć w przyszłości do pomocnika....
Trzeba ufać zarządowi, a może tym razem Bonu wybroni piłkę w finale LM?
Albo trzeba go liczyć pod "mniej" udane transfery które nie potrzebnie zrobiliśmy jak w przeszłości Isla czy MDS .

- notquitemytempo
- Juventino
Wiem że może ciężko było w to wierzyć po dobrych (bardzo dobrych) dotychczasowych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na rynku, ale czasami panująca tutaj psychologia wyparcia jest porażająca. Niestety Marotta ma w sobie coś takiego, że okienka 10/10 nie przeprowadzi nigdy. Rok temu takim kwiatkiem była wycena Bonucciego, czyli jednego z najlepszych ŚO Europy w kwiecie wieku, za którego Guardiola dałby sobie uciąć lewe jajo i dołożył jeszcze 80 mln, na połowę tej kwoty, i oddanie go do krajowego "rywala". Teraz - oddanie "przyszłości naszej obrony", piłkarza ogranego w lidze i Lidze Europy, silnego fizycznie, o bardzo dobrych statystykach defensywnych i z umiejętnością znalezienia się w polu karnym, za tegoż Bonucciego po najgorszym sezonie od x lat. Dodatkowo wypożyczenie Higuaina za chrupki z OPCJĄ wykupu. Nie dość, że oddaniem Caldary przekreślamy te wszystkie wielkie słowa o pewnej przyszłości i inwestowaniu w młodych zawodników, nawet za wiele tej osławionej plusvalenzy nie zyskujemy do papierów. Pjaca też wypożyczony, więc żywej gotówki nie zobaczymy. Jak to zbilansujemy? Pjanic, Dybala? Okienko jeszcze chwilę potrwa. :stare próchno:
Rollercoaster to całe kibicowanie, i w trakcie sezonu, i w sezonie ogórkowym. @mrozzi - lubiłem cię czytać na długo zanim się tu zarejestrowałem, bardzo cenię za informacje, jak i opinie, i mam nadzieję, że się wypowiesz, jak już będzie oficjalka.
niestety w zależności od sytuacji okazuje się nagle, że Sky to słabe źródło, a Di Marzio strzela ślepakami. Takie samo naginanie rzeczywistości było przy Pogbie, Vidalu, rok temu gdy Bonucci odchodził. Zarząd lubi sprowadzić nas na ziemię. Przykry wieczór.
Rollercoaster to całe kibicowanie, i w trakcie sezonu, i w sezonie ogórkowym. @mrozzi - lubiłem cię czytać na długo zanim się tu zarejestrowałem, bardzo cenię za informacje, jak i opinie, i mam nadzieję, że się wypowiesz, jak już będzie oficjalka.

Ostatnio zmieniony 30 lipca 2018, 23:31 przez notquitemytempo, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojczech7
- Juventino
Z ekonomicznego punktu widzenia można powiedzieć, że wypożyczyliśmy Bonucciego do Milanu na rok za kwotę circa about 23 milionów Euro.
Faktycznie, dymają Marottę jak chcą.
--
Do wszystkich, których boli OPCJA wykupu Higuaina. Naprawdę myślicie, że Milan wypożyczy go za 18 mln i po roku postanowi go oddać? :co?:
Faktycznie, dymają Marottę jak chcą.
--
Do wszystkich, których boli OPCJA wykupu Higuaina. Naprawdę myślicie, że Milan wypożyczy go za 18 mln i po roku postanowi go oddać? :co?:
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2018, 23:33 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."