Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Skoro my sprzedaliśmy Bonucciego do Milanu za 42mln, to po roku i to nieudanym roku za ile on miałby do nas przyjść? Z resztą niech nie wraca!
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Umknęło Ci. Właściwie to wszyscy podają, że Bonucci byłby częścią zapłaty za Pipitę. Podawali informacje o dopłacie z ich strony rzędu 30 mln. Nie ma mowy o wymianie 1:1. My chcemy za Gonzalo co najmniej 60 mln, podczas gdy za Leo z całą pewnością nie zaoferowalibyśmy tyle, ile rok temu musiał zapłacić Milan.pumex pisze:Odnosząc się do możliwej wymiany Higuain-Bonucci, to chyba nigdzie nie pisze się o dopłacie ze strony Milanu. Chyba, że coś mi umknęło. W każdym razie mam nadzieję, że przy ewentualnej transakcji taka dopłata miałaby miejsce, bo Higuain, nawet z nadwagą, jest o wiele wartościowszym piłkarzem niż Leo.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Spokojnie Panowie, jeżeli to wyszło ze strony samego zawodnika, my mamy pełny i kompletny skład na ten moment, nie musimy wykonywać żadnych gwałtownych ruchów to wymiana Caldera-Bonucci odbędzie się na bank z zawarciem klauzuli odkupu i moim zdaniem bardzo dobrze na tym wyjdziemy.
Pamiętajmy, że przyjście Ronaldo oznacza szybki atak na LM i do tego potrzeba jak najwyższego poziomu sportowego na już. Babol to jednak aktualnie znacznie wyższy level niż Caldera i podbije nam poziom obrony w ciągu następnych dwóch lat. Caldera w tym czasie będzie zyskiwał doświadczenie i przede wszystkim Grał w Milanie, bo u nas u Maxa czekałaby go tylko i wyłącznie ławka. Po dwóch latach skończy się Kielon i pewnie kończył się będzie także Bonus wówczas odkupimy Caldere jeżeli wciąż będzie prezentował na tyle wysoki poziom aby móc reprezentować nasze barwy.
Także pamiętajmy, ze to my mamy wszystkie karty w ręku i nie chce mi się wierzyć, aby Marotta poszedł na wymianę 1 za 1 bez opcji wykupu Caldery to byłaby czysta głupota.
Pamiętajmy, że przyjście Ronaldo oznacza szybki atak na LM i do tego potrzeba jak najwyższego poziomu sportowego na już. Babol to jednak aktualnie znacznie wyższy level niż Caldera i podbije nam poziom obrony w ciągu następnych dwóch lat. Caldera w tym czasie będzie zyskiwał doświadczenie i przede wszystkim Grał w Milanie, bo u nas u Maxa czekałaby go tylko i wyłącznie ławka. Po dwóch latach skończy się Kielon i pewnie kończył się będzie także Bonus wówczas odkupimy Caldere jeżeli wciąż będzie prezentował na tyle wysoki poziom aby móc reprezentować nasze barwy.
Także pamiętajmy, ze to my mamy wszystkie karty w ręku i nie chce mi się wierzyć, aby Marotta poszedł na wymianę 1 za 1 bez opcji wykupu Caldery to byłaby czysta głupota.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Davide Torchia w RadioVS utrzymuje taką linię, która wydaje się najbardziej prawdopodobna z wszystkich tych spekulacji: mamy ofertę od Chelsea za Ruganiego, ale nie chcemy go oddawać a sam piłkarz jest zadowolony w Juve i wcale nie domaga się więcej minut na boisku (chociaż oczywiście chciałby grać jak najwięcej); Caldara to też chłopak który ma poukładane w głowie i nie powinien mieć nic przeciwko rywalizacji o miejsce w Juve, my go oddawać podobnie jak Ruganiego nie chcemy; Bonucci sam chce do Juve a słowa Marotty brzmią jakby niemal Leo był już znowu w Juve.
Pedulla wczoraj: jutro decydujący dzień w sprawie Ruganiego w Chelsea. Pedulla dziś: Marina po krótkim spotkaniu z Juve udała się do Nicei.
Tak niech się opalają z Romanem na jachcie a transfery się same zrobią. A szanowny Alfredo wychodzi na idiotę tweetując po angielsku
Pedulla wczoraj: jutro decydujący dzień w sprawie Ruganiego w Chelsea. Pedulla dziś: Marina po krótkim spotkaniu z Juve udała się do Nicei.
Tak niech się opalają z Romanem na jachcie a transfery się same zrobią. A szanowny Alfredo wychodzi na idiotę tweetując po angielsku

- mrozzi
- Juventino
Utrzymanie i Caldary, i Ruganiego byłoby perspektywicznym rozwiązaniem, fakt. Z drugiej strony odrzucić 50 mln za Ruganiego.. No nie wiem. Jeśli szukamy środków na kogoś do pomocy dobrze by było zrobić to właśnie w ten sposób, jako że Benatia poszedłby w najlepszym razie za 2x mniej. Kasa z Mandragory, Higuaina oraz Ruganiego to by już było coś. Ale ufam im, nie zraża mnie nawet Bonucci, któremu jestem przeciwny.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jak dla mnie to najlepsze rozwiązanie jak wyżej. (Jeżeli MUSIMY tego Bonucciego sciągnąć)
Igła + 20 i Bonucci
Benatia 20
Tylko z drugiej - Pakiet Igła/Rugani za 90...
Igła + 20 i Bonucci
Benatia 20
Tylko z drugiej - Pakiet Igła/Rugani za 90...
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja tam się bardziej zastanawiam skąd w ogóle mamy pewność, że Chelsea oferuje cokolwiek w pobliżu tych 50 mln. o których trajkoczą media? Za takie pieniądze to Daniele pewnie już dawno byłby spakowany. Ja to widzę tak, Chelsea ani za Ruganiego ani za Higuaina nie przedstawiła albo satysfakcjonujących ofert albo w ogóle żadnych oficjalnych ofert. Oni te podchody robią od kilku tygodni, Pedulla codziennie coś na ten temat bełkocze a tu dalej nic, null.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby 50 mln. to oni oferowali, ale za parę Igła-Rugani.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby 50 mln. to oni oferowali, ale za parę Igła-Rugani.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Zastanawiam się skąd się w ogóle wzięła teoria, że my szukamy kogoś do pomocy? Na tą chwilę mamy na trzy pozycje Khedire, Matuidiego, Cana, Pjanica, Sturaro, Marchisio i Bentancura. Nikt już nie przyjdzie.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Virgil
- Juventino
Dokładnie ja nie wiem jak chcemy kogoś upchnąć do pomocy ? Nawet jak odpalimy Sturaro i odejdzie Marchisio to jest tłok bo na 3 pozycje będzie 5 zawodników.
Co do obrony jeżeli uda się zatrzymać Ruganiego i Calderę to tylko widzę to w taki sposób że odchodzi Benatia i w jego miejsce Bonucci. Wtedy mamy Chellini, Bonucci, Rugani, Caldara, Barzargli. Jak dla mnie optymalnie, jak Allegri się do Barzargliego nie przyspawa to każdy pogra solidną porcję minut.
Myślę że już aż tak wiele się nie wydarzy nowego, jeżeli mam strzelać to
Higuain, Benatia - out
Sturaro, Pjaca - out
Bonucci, Darmian - in.
+
przedłużenia kontraktów :
- Pjanić :czytaj:
- Sandro :czytaj:
Byłoby to wtedy wspaniałe mercato.
Co do obrony jeżeli uda się zatrzymać Ruganiego i Calderę to tylko widzę to w taki sposób że odchodzi Benatia i w jego miejsce Bonucci. Wtedy mamy Chellini, Bonucci, Rugani, Caldara, Barzargli. Jak dla mnie optymalnie, jak Allegri się do Barzargliego nie przyspawa to każdy pogra solidną porcję minut.
Myślę że już aż tak wiele się nie wydarzy nowego, jeżeli mam strzelać to
Higuain, Benatia - out
Sturaro, Pjaca - out
Bonucci, Darmian - in.
+
przedłużenia kontraktów :
- Pjanić :czytaj:
- Sandro :czytaj:
Byłoby to wtedy wspaniałe mercato.

- mrozzi
- Juventino
Sturaro raczej poleci, nie jest też jasna sytuacja Marchisio. Któreś z dobrych źródeł swego czasu podało, że zarząd nad czymś grubym pracuje od dawna, CR7 pojawił się "przy okazji". Niech się martwią, by przekonać Samiego i Blaise'a do siedzenia na ławce.
Baresi zapytany o Leo rzucił jedynie, że nie może odpowiedzieć. Co ciekawe jednak, w mediach kompletna cisza o warunkach transferu.
Baresi zapytany o Leo rzucił jedynie, że nie może odpowiedzieć. Co ciekawe jednak, w mediach kompletna cisza o warunkach transferu.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2018, 22:42 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- albertcamus
- Juventino
Nikt nie chce odchodzić
Pozabijają się o wyjściowy skład. Pjace i Sturaro na pewno uda się wypchnąć, ale Igłę może już niekoniecznie.
Dla mnie nawet jak już nikogo nie sprowadzimy, to jest bajka. A topa do środka sobie kupimy za rok, jak już będziemy mieli hajs za wygranie LM.
Btw. Co wy macie z tym CaldErą? CaldAra psiakrew!

Pozabijają się o wyjściowy skład. Pjace i Sturaro na pewno uda się wypchnąć, ale Igłę może już niekoniecznie.
Dla mnie nawet jak już nikogo nie sprowadzimy, to jest bajka. A topa do środka sobie kupimy za rok, jak już będziemy mieli hajs za wygranie LM.
Btw. Co wy macie z tym CaldErą? CaldAra psiakrew!