Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:30

Nie wierzę w Bonusa i go nie chce bo do gry w 2 stooerow się nie nadaje ale jeżeli przy tym odpalimy Caldare to już w ogóle nie będę wiedział o co chodzi naszym. Ruganiego też bym chciał zostawić ale za 60 śmiało niech idzie do CFCm

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:32

Robaku pisze: co tam w głowie naszych siedzi oprócz tego, że Medhi to najbliższy kompan Pjanicia i chyba, że to ten powód.
To co napisałeś w ogóle nie trzyma się kupy. To zabrzmiało jak "On jest kasztanem, którego trzeba czym prędzej oddać". Problem w tym, że nic za tym nie przemawia. Według statystyk on był naszym najlepszym obrońcą w zeszłym sezonie. Jeśli to dla ciebie nie argument, to jestem ciekaw co nim może być. W głowach zarządu siedzi po prostu fachowość, której brak w wypowiedziach kibiców, kierujących się emocjami. Po co oddawać jednego z najlepszych obrońców?

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:39

Lypsky pisze: Jak będzie po powrocie Leo? Przeprosi, powie, ze pomylił się, a Juventus to jego dom. Zagra kilka dobrych spotkań i umyje zeby. Kibice mu wybacza, Allegri okaże się zwycięzca, a Bonucci będzie musiał harować za dwoch
Kiedy tak to opisujesz to przekonujesz nawet mnie - niezbyt przekonanego do tego powrotu.
Cobra pisze:A w jakiej lidze do tej pory Juventus wygrywa? Bo w takiej Premier League to Guardiola miał z 50 pkt przewagi nad drugim zespołem :whistle:

Bonucci - syn marnotrawny. Jak dla mnie, może wrócić, ale kieszonkowe, to mu trzeba solidnie uszczuplić za karę :ahsisi:
O tym nie ma raczej mowy, w Milanie dostał tłusty kontrakt, więc myślę, że gdyby do nas trafił to powróciłby do stałej pensji, którą miał już w Turynie (nie wyobrażam sobie, żeby dostał podwyżkę :stop: ). Chyba, że jako uszczuplenie kieszonkowego masz na myśli mniejsze, niż w Milanie zarobki - co dla mnie jest oczywiste, ponieważ nikt u nas nie zaproponuje mu 7,5 melona do ręki (jak i w całej Serie A, jedynie zagranica).
mrozzi pisze: Swoją drogą nie bądźcie naiwni - tu nie chodziło ani o kasę, ani o projekt Milanu. Swego czasu śledziłem wszystko, co pojawiło się na ten temat we włoskich mediach i i te poważniejsze głosy opowiadały się za wersją ze sprzedaniem lepy Dybali, brataniem się w szatni z bananem Alvesem i generalnie konfliktem z Allegrim. Powtórzę to, co pisałem już w innym temacie - Allegri "tak o" by nikogo na trybuny nie słał, zdaniem mediów problemy pojawiły się zresztą na długo przed Porto. Widziałem też foty z "chłodnego" pożegnania Bonucciego, pisało się w dodatku o tym, że część graczy mu nawet ręki nie chciała podać.

Skoro Pjanić i Sandro mają zostać, to z innej strony muszą nas zaatakować. :laugh:
Siedzisz sporo w tych tematach, więc pewnie jesteś zorientowany. I tak się zastanawiam w związku z powyższym czy ten transfer ma sens (klasy sportowej nie podważam, chociaż akurat w Milanie Bonu brał słabiutko i często wychodził jego brak silnej psychiki - taka moja teoria, o której kilka razy wspominałem. Cena też mnie nie interesuje bo ile można dać za gościa, który ma 31 lat? 20-25 melonów maks, przecież nie będziemy robić Milanowi przysługi i odkupować go za tyle samo).

Jak zareaguje na to szatnia skoro miał takie chłodne pożegnanie? Jak zareaguje Allegri, który bez powodu nie wysłał go na trybuny (tutaj jest najmniejszy problem moim zdaniem, nie muszą się kochać, ale będą współpracować) i w końcu najważniejsze - co na to sam Dybala, jeśli ta lepa była prawdą? Raczej nie byłby zachwycony z tego powodu - co innego pobić się na treningu gdzie 2 zawodników walczy, a co innego zostać publicznie upokorzonym dostając wychowawczego liścia.

Nie wiem za dużo w tym wszystkim domysłów i snucia wniosków na podstawie plotek/niepełnych informacji. Niech zarząd robi co chce, mnie Bonucci ani grzeje, ani parzy - byle przyszedł za niewielkie pieniądze i nie dostał żadnej podwyżki względem tego co miał wcześniej.

Jeśli przyjdzie Bonucci to jak dla mnie Benatia kompletnie do odpalenia, a Barzagli powinien być absolutnie ostatni do wyjścia.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2018, 18:44 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:42

Poprostu pisze:Nie wierzę w Bonusa i go nie chce bo do gry w 2 stooerow się nie nadaje ale jeżeli przy tym odpalimy Caldare to już w ogóle nie będę wiedział o co chodzi naszym. Ruganiego też bym chciał zostawić ale za 60 śmiało niech idzie do CFCm
A właśnie o tym zapomniałem w grze 2 stoperów i ustawionym z tyłu Pjaniciem, Bonu traci swoje podstawowe atuty w tym wykonywanie długich, dokładnych przerzutów czy rozpoczęcie akcji. Chyba, że planujemy ustawić Pjanicia wyżej, niż dotychczas - to byłoby ciekawe (nie mówię, że lepsze to zweryfikowałby sezon).

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:44

Zamiana z Milanem Caldary na Bonucciego to jeszcze większa bzdura i nieporozumienie jak samo jego przyjście do nas.

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:46

Piotr Juvefan pisze:Zamiana z Milanem Caldary na Bonucciego to jeszcze większa bzdura i nieporozumienie jak samo jego przyjście do nas.
Głupota totalna, nie ma co nawet zwracać na to uwagi, Caldara już teraz jest warty przynajmniej 2 razy tyle co Bonu.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:53

Nie no oddać Caldarę za Bonucciego. Kinomaniak.

Pismaki wymyślają. Odpalić Igłę i jeżeli Ruganiego to dawać GODINA. Żadnych zdrajców.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 18:58

Adrian27th pisze:Nie no oddać Caldarę za Bonucciego. Kinomaniak.

Pismaki wymyślają. Odpalić Igłę i jeżeli Ruganiego to dawać GODINA. Żadnych zdrajców.
Też brałbym tego Godina, jeśli już ma ktoś przyjść - finansowo podobnie, raptem rok starszy, a lepiej gra w parze środkowych obrońców (przynajmniej tak można wywnioskować z opinii) + nie ma żadnych zbędnych kwasów z drużyną, kibicami, trenerem, zarządem.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 19:02

Adrian27th pisze:Nie no oddać Caldarę za Bonucciego. Kinomaniak.

Dokładnie a Godina najlepiej w miejsce Benatii,który w czasie Mundialu sam mówił w wywiadach,że nie wie co go czeka w klubie. Są dwaj włoscy weterani i ich dwaj następcy, więc po kiego grzyba nam Bonucci z powrotem?

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 19:08

To wszystko jest irracjonalne. Zarząd, który bardzo dużą wagę przykłada do atmosfery w zespole, który najprawdopodobniej sam zawodnika odpalił, miałby się zgodzić na jego powrót... Do tego relacje z zespołem. Trzymałoby się to kupy tylko przy założeniu, że Bonucci spokorniał, nabrał ogłady i po cichu trenera oraz byłych klubowych kolegów przeprosił. Nie wierzę też, że taki transfer zostałby przeprowadzony bez konsultacji z całą ekipą. Wszyscy piszą, że to on sam przyszedł do nas, więc wydaje się oczywiste, że w razie czego musi się to odbyć na naszych warunkach. Powrót syna marnotrawnego, ale bez statusu gwiazdy zespołu, spore cięcie zarobków (max to, co dostawał u nas wcześniej, a moim zdaniem wręcz i tyle byłoby za wiele).

Sportowo mam wątpliwości. Faktem jest, że od jego odejścia chorujemy na brak defensora dysponującego relatywnie dobrą techniką z dokładnym dalekim podaniem plus pełniącego rolę łącznika między formacjami. Tu OK. Ale umiejętności czysto defensywne? Obecny sezon go obnaża. U nas za czarną robotę odpowiedzialni byli Barzagli i Chiellini, Bonucci miał ogromne wsparcie. W Mediolanie jest skazany na siebie i efekty są, jakie są. Może to tylko zmiana środowiska, a może coś więcej.

W żadne oddanie Caldary nie wierzę. Pedullà generalnie źródłem dobrym nie jest, a teraz chyba z krzesła spadł. Milan chcieć może, ale nie, że sami go zaoferowaliśmy.

Marotta szybciutko, bo po ledwie pół godziny opuścił spotkanie w Mediolanie. Nie odpowiadał na żadne pytania. Chyba nie muszę dodawać, co to zwiastuje. Warto dodać, że zdaniem mediów w Mediolanie przebywa agent piłkarza. Z kolei Di Stefano ze Sky potwierdza, że od grudnia/stycznia rodzina Bonuccich mieszka na powrót w Turynie. Pojawia się info, że piłkarz wyraził chęć odejścia już na początku roku. Sprawa może sięgać dalej wstecz niż się nam wydaje.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2018, 19:19 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 19:16

kuqi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 19:23

Pojawiło się też info, że z powrotem Bonucciego możemy pożegnać sie z Benatia. Mam nadzieję, że jeśli już mamy kogoś oddać to niech to będzie Mehdi.
Hmm Chiellini, Bonucci, Caldara, Rugani + Barzgami
Wyglądało by to dość fajnie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 19:24

Agent Caldary Giuseppe Riso pojawił się w Palazzo Parigi, gdzie czeka na niego Paratici. Mocno to podejrzane, to już bodaj czwarte ich spotkanie w ostatnich dniach. :whistle:

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 19:26

Moim zdaniem Bonu spalił za sobą mosty kiedy od nas odchodził, zarówno nagłym, chłodnym pożegnaniem, wielką manifestacją radości po zdobytej bramce w Turynie, że o plotkach na temat jego zachowania podczas finału i konfliktach z Maxem lub innymi zawodnikami nie wspomnę. Mimo tego nic do Bonu nie mam, szanuje za te lata w Juve, nie wyżywam się na nim, ale chyba nie chcę jego powrotu. Wybrał jak wybrał i niech się z tym pogodzi, nie widzę go w Juve. Nawet gdyby jakoś dogadał się z klubem, Maxem i wszystkimi zawodnikami, to nie wróżę mu entuzjazmu ze strony kibiców. Dodatkowo jak czytam, że po jego przyjściu trzeba by odpalić Ruganiego lub Caldarę, to ja nie mam pytań. Jeśli już miałby przyjść, to tylko w miejsce Benatii, chyba że Daniele sam zdecyduje o przeprowadzce do Londynu. Dodatkowo Milan pewnie chciałby nie małe pieniądze, ja jestem na nie. Jeśli Milan już tak bardzo próbuję zbić cenę za Higuaina to niech dają Romagnoliego.
mrozzi pisze:Agent Caldary Giuseppe Riso pojawił się w Palazzo Parigi, gdzie czeka na niego Paratici. Mocno to podejrzane, to już bodaj czwarte ich spotkanie w ostatnich dniach. :whistle:
Nawet tak nie żartuj, bo to by była porażka z naszej strony, młody nawet jednego spotkania u nas nie zagrał. Odpalmy Ruganiego ,Caldarę, ściągnijmy w ich miejsce Bonucciego i Godina, i witamy w klubie emerytów :facepalm:

Podchodzę jednak na spokojnie do tego, nie wierzę, że nasz zarząd może tak chwilowo zgłupieć.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2018, 19:29 przez Nicram_93, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 19:28

mrozzi pisze:Agent Caldary Giuseppe Riso pojawił się w Palazzo Parigi, gdzie czeka na niego Paratici. Mocno to podejrzane, to już bodaj czwarte ich spotkanie w ostatnich dniach. :whistle:
Wróci, czuje to w kościach. Ehhh. No cóż, wpływu na to nie mamy, ale liczę, że suma summarum Juve zarobi na tym dealu i nie wywali 40 baniek na 31-latka po bardzo rozczarowującym sezonie, zarówno pod względem drużynowym, jak i sportowym.

Oby Caldara został.

PS. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> emotki. :fight: :punish: :laugh: :cwaniak:

Obrazek
Zablokowany