Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- wieczorek00
- Juventino
Oglądałem wczoraj sparing ManU w którym na początku meczu kontuzji doznał Valencia. I wiecie kto wszedł za niego... nasz potencjalny przyszły nabytek Darmian. To co on zagrał w tym meczu się w głowie nie mieści. On wyglądał jak piłkarz ekstraklasy wrzucony do czołowego europejskiego klubu. Żadne dośrodkowanie mu nie wyszło, chyba najwolniejszy piłkarz na boisku. Szczerze już wole starego Barzagliego na boku obrony nie mówiąc już o MDS który jest co najmniej na ten moment o poziom lepszy.
Nie byłem negatywnie nastawiony do Darmian, myślałem sobie uniwersalny na zmiennika się nada ale po tym co zobaczyłem mam wrażenie, że będziemy tęsknić za sturaro. I jeszcze ta kwota 20 mln
tyle to powinien zapłacić united klubowi który uwolni go od tego artysty.
Nie byłem negatywnie nastawiony do Darmian, myślałem sobie uniwersalny na zmiennika się nada ale po tym co zobaczyłem mam wrażenie, że będziemy tęsknić za sturaro. I jeszcze ta kwota 20 mln

- Sorek21
- Juventino
Chyba Mandzukić i Khedira.Poprostu pisze:Chyba chciałeś że Mario ma pierwszy skład i Krystiano. Reszta musi walczyć o 1 miejsce.jackop pisze:@Shadow Marshall 2 podstawowe pytania:
- wierzysz, że Ronaldo będzie grał gdziekolwiek poza środkiem ataku?
- jeśli nie, to czy wierzysz że Higuain chciałby się dzielić minutami z Cristiano?
Costa, Dybala pierwszy skład mają prawdopodobnie z automatu. Gdzie w 4-3-3, 4-2-3-1 miałby grać Gonazlo? :co?:
Abstrahując od tego czy się sprawdził, to próba odzyskania jak największej ilości pieniędzy za Argentyńczyka na tą chwilę jest optymalnym rozwiązaniem.
- wojczech7
- Juventino
Może Higuain się pokłócił bardziej...Szikit pisze:Ale że jak? Że Bonuc i dopłata? Jeśli tak to ile?
To w takim razie co, Banuki się pogodził z klubem i trenerem? Nie ogarniam.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Yaro417
- Juventino
W przypadku Bonucciego mówiło się o ofercie PSG w wysokości 37 mln.....także tego, gdyby miało dojść do wymiany z Igłą, to pewnie deal wyglądałby tak Bonus i dopłata 20-25 mln.
Jak dla mnie to dobre rozwiązanie, bo za takie pieniądze lepszego stopera nie dostaniemy. Poza tym, wtedy można spokojnie sprzedać Ruganiego do Chelsea i nie bać się, że za dwa lata obrona się sypie
Jak dla mnie to dobre rozwiązanie, bo za takie pieniądze lepszego stopera nie dostaniemy. Poza tym, wtedy można spokojnie sprzedać Ruganiego do Chelsea i nie bać się, że za dwa lata obrona się sypie

- Szilgu
- Juventino
??Yaro417 pisze: Jak dla mnie to dobre rozwiązanie, bo za takie pieniądze lepszego stopera nie dostaniemy. Poza tym, wtedy można spokojnie sprzedać Ruganiego do Chelsea i nie bać się, że za dwa lata obrona się sypie![]()
Bonucci jest rok młodszy od Godina. Po przyjściu Godina czarna rozpacz i sytuacja jak w Interze po Mourinho. Ale Bonucci jest ok :co?:
Jak to jest, że zaokrąglacie wiek Godina do wieku Gorgio (dwa lata różnicy), a Bonucca do Ruganiego?
- Osgiliath
- Juventino
Jeśli myślelibyśmy o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w obronie w związku z przyjściem Bonucciego, to nie wyobrażam sobie, żeby poleciał Rugani. Ofc musiałby Benatia, ale skoro chcemy ponoć sfinansować deal za CR7 dwójką Rugani/Igła, to pozostawienie pierwszego i pójście na dopłatę za drugiego (ile? 30 mln?) to trochę średnie jest. Poza tym zostalibyśmy z podstarzałym Kielonem, Bonuccim w swoim post-prime i Benatią (bo zakładam realniejszą opcję) i młodziakiem Caldarą, więc mielibyśmy BBC trzydziestolatków+ co w perspektywie roku/dwóch i tak spowoduje konieczność reorganizacji obrony a nie po to mamy Ruganiego/Caldarę, by wydawać sporo na kolejnych środkowych obrońców. Ciekawe też, jak się na to zapatruje Max i może reszta koleżeństwa, z którymi Bonu niby miał chłodne relacje?
Generalnie jestem mocno na nie, a jeśli tak to ze sporą dopłatą ze strony Milanu i z poświęceniem Benatii, że nie wspomnę o tym, że faktycznie wolałbym odpalenie Benatii, pozostawienie Bonu w Milanie i sprowadzenie Godina do pary z Kielonem. Jeśli chcemy hajs z Igły to niech tam leci do CFC za 60+ mln.
Generalnie jestem mocno na nie, a jeśli tak to ze sporą dopłatą ze strony Milanu i z poświęceniem Benatii, że nie wspomnę o tym, że faktycznie wolałbym odpalenie Benatii, pozostawienie Bonu w Milanie i sprowadzenie Godina do pary z Kielonem. Jeśli chcemy hajs z Igły to niech tam leci do CFC za 60+ mln.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2018, 08:17 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- albertcamus
- Juventino
Godin tak, Bonucci nie. Na łeb upadliście, że chcecie myjacego mordę w Juve? 
Przecież on już nie gra niczego nadzwyczajnego. Pewniejszy już nawet Ogbonna.

Przecież on już nie gra niczego nadzwyczajnego. Pewniejszy już nawet Ogbonna.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Cała obrona Milanu nie stanowiła monolitu. Boczni obrońcy masa błędów, ale Bonucci też kilka grzechów ma na sumieniu. Nie jestem ekspertem piłkarskim, ale po takich sezonach jak miał Bonus, to przypiąłbym mu łatkę dobrego obrońcy, bez fajerwerków. Na pewno nie był zgrany z chłopakami, ale egzamin na kapitana wg mnie oblał.Andryk pisze:Tak z ciekawości. Ktoś oglądał więcej niż 5 spotkań w ostatnim sezonie Bonucciego i jest w stanie przybliżyć jak wyglądala jego gra?
Po zeszłorocznym cyrku, nie chciałbym jego powrotu do Juve. Piłkarsko szczyt formy już osiągnął, pewnie już nie wejdzie na wyższy poziom, wiec jest nam on zbędny.
- Yaro417
- Juventino
Powiem tak, przyjście Bonucciego/Godina = sprzedaż Ruganiego.....sorry, ale w takim wypadku Rugani mógłby myśleć o pierwszej 11 w Juve gdzieś za 4/5 lat, a wtedy będzie on miał 28/29 lat. Bez ogrania w dużym klubie, bo powiedzmy sobie szczerze Rugani gra tylko w SerieA i to z małymi klubikami. .....jak przychodzą mecze o większą stawkę czy LM, to Rugani ława. Tyle w temacie.
PS. ja tam do Bonu żalu o odejście nie mam i jak nasze kierownictwo będzie go chciało spowrotem, to nie mam zastrzeżeń do takiego ruchu. Jak ktoś ma inne zdanie i urażone ego to jego problem. Co do Pogby mam podobnie.
PS. ja tam do Bonu żalu o odejście nie mam i jak nasze kierownictwo będzie go chciało spowrotem, to nie mam zastrzeżeń do takiego ruchu. Jak ktoś ma inne zdanie i urażone ego to jego problem. Co do Pogby mam podobnie.