Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Shadow Marshall
- Juventino
Racja, ale jest jeden szczegół - w Juventusie jest inne podejście. Z niewolnika nie ma pracownika. Jak ktoś nie chce dla nas grać to nikt nie staje mu na przeszkodzie. Może na tym tracimy, a może nie. Dotrzymujemy słowa. Zawodnicy którzy zostali kontuzjowani zostali przez klub objęci opieką do końca kontraktu np Asamoah. Spinazzolla miał obiecany transfer do nas. Połamał się,a i tak go wzięli i będą go leczyć. Po takim zachowaniu można potem miło się zdziwić jak Vidal kibicuje Juve oglądając mecz w TV czy Evra, który każdemu doradza przejście do nas. Co do Pogby to chciał wrócić do United to tam go nasi sprzedali. Gdyby marzył mu się Real czy inny klub, który dawałby mniejsze pieniądze to sprzedalibyśmy go do tego klubu do którego by chciał.zyx pisze:No nie sa i dlatego United grając w LE, wyciągneło najwiekszą gwiazde Juventusu. A Juventus z United, to może co najwyżej Darmiana czy emeryta Evre kupić.RICTOR pisze:Ekhem, a czemu kibica United tak ekscytują transfery Juventusu?
I nie, MU nie jest tak atrakcyjnym sportowo kierunkiem jak Juve. I o dziwo, ku mojemu zaskoczeniu, podczas chwilowego przeglądania Devilpage w temacie Pogby, sporo kibiców MU też jest podobnego zdania twierdząc, że w LM Juventus liczy się bardziej niż ich klub.
Shadow Marshall pisze:Racja, ale jest jeden szczegół - w Juventusie jest inne podejście. Z niewolnika nie ma pracownika. Jak ktoś nie chce dla nas grać to nikt nie staje mu na przeszkodzie. Może na tym tracimy, a może nie. Dotrzymujemy słowa. Zawodnicy którzy zostali kontuzjowani zostali przez klub objęci opieką do końca kontraktu np Asamoah. Spinazzolla miał obiecany transfer do nas. Połamał się,a i tak go wzięli i będą go leczyć. Po takim zachowaniu można potem miło się zdziwić jak Vidal kibicuje Juve oglądając mecz w TV czy Evra, który każdemu doradza przejście do nas. Co do Pogby to chciał wrócić do United to tam go nasi sprzedali. Gdyby marzył mu się Real czy inny klub, który dawałby mniejsze pieniądze to sprzedalibyśmy go do tego klubu do którego by chciał.zyx pisze:No nie sa i dlatego United grając w LE, wyciągneło najwiekszą gwiazde Juventusu. A Juventus z United, to może co najwyżej Darmiana czy emeryta Evre kupić.RICTOR pisze:Ekhem, a czemu kibica United tak ekscytują transfery Juventusu?
I nie, MU nie jest tak atrakcyjnym sportowo kierunkiem jak Juve. I o dziwo, ku mojemu zaskoczeniu, podczas chwilowego przeglądania Devilpage w temacie Pogby, sporo kibiców MU też jest podobnego zdania twierdząc, że w LM Juventus liczy się bardziej niż ich klub.
Ja jeszcze tylko bym dodał, że w United nie za bardzo są gracze, którzy mogą się wpasować w naszą politykę transferową i byliby jednocześnie WZMOCNIENIEM zespołu...

#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- albertcamus
- Juventino
Rugani za 60 baniek, Igła za 70 i możemy im gratis Sturaro dorzucić. Przydałaby się taka kasaSzikit pisze:Oferta za Ruganiego za ponad 55mln. Niech idzie. Nie chciałem jego odejścia, ale wobec takiej kasy... Niech jeszcze rzuca za Higuaina 60

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pedullà podaje, że oficjalna oferta leży już na stole, a Juventus nie miał co prawda parcia na sprzedanie piłkarza, ale Chelsea oferuje nadspodziewanie dużo.
Jak dla mnie możemy się spodziewać lada moment nowych informacji, bo będziemy chcieli dograć to przed wylotem do USA. Taka kasa za Ruganiego to jak wygrana na loterii, ale nie dziwi mnie, biorąc pod uwagę sentyment Sarriego do obrońcy.
Newsami o Caldarze i Pjaniciu nawet się nie zajmuję, bo to bełkot. Trochę sezon ogórkowy zrobił się nam w trakcie tego mercato. Nasi działają po cichu.
Jak dla mnie możemy się spodziewać lada moment nowych informacji, bo będziemy chcieli dograć to przed wylotem do USA. Taka kasa za Ruganiego to jak wygrana na loterii, ale nie dziwi mnie, biorąc pod uwagę sentyment Sarriego do obrońcy.
Newsami o Caldarze i Pjaniciu nawet się nie zajmuję, bo to bełkot. Trochę sezon ogórkowy zrobił się nam w trakcie tego mercato. Nasi działają po cichu.
- Shadow Marshall
- Juventino
Pieniądze spore i jak dojdzie to do skutku to może w końcu skończy się ten bełkot, że Marotta nie umie sprzedawać.
A już tak na poważnie - środek obrony jest teraz najbardziej niepewny od x lat.
Przy naszej ilości urazów i żółtych kartkach 4 równych stoperów to mus. Wiem, że niektórym ślinka cieknie na myśl o takich hajsach bo jeszcze niby ktoś tam oferuje więcej jak 20 mln za Benatie, ale kogo my sprowadzimy za takie pieniądze? Był dobry darmowy zawodnik to poszedł do Interu. Gimenez przedłużył kontrakt, a ostatnio zdobywany fejm przez Pavard'a sprawił, że Bayern niby położył już na nim łapy. The Ligt? Prawie 19 lat na karku, super talent z Holandii...pewnie za te same pieniądze jakie mielibyśmy dostać za Ruganiego. Romagnoli? Dopiero co przedłużył, a tani też by nie był. Manolas ma niby klauzule na coś między 35-38 mln i to by było coś.
Ciekawi mnie jeszcze ten murzynek z PSG...Kimpembe czy jak mu tam, ale oni ni cholery go nie puszczą. Godin spoko sprawa, ale za 2 lata trzeba będzie znowu szukać i kombinować.
A już tak na poważnie - środek obrony jest teraz najbardziej niepewny od x lat.
Przy naszej ilości urazów i żółtych kartkach 4 równych stoperów to mus. Wiem, że niektórym ślinka cieknie na myśl o takich hajsach bo jeszcze niby ktoś tam oferuje więcej jak 20 mln za Benatie, ale kogo my sprowadzimy za takie pieniądze? Był dobry darmowy zawodnik to poszedł do Interu. Gimenez przedłużył kontrakt, a ostatnio zdobywany fejm przez Pavard'a sprawił, że Bayern niby położył już na nim łapy. The Ligt? Prawie 19 lat na karku, super talent z Holandii...pewnie za te same pieniądze jakie mielibyśmy dostać za Ruganiego. Romagnoli? Dopiero co przedłużył, a tani też by nie był. Manolas ma niby klauzule na coś między 35-38 mln i to by było coś.
Ciekawi mnie jeszcze ten murzynek z PSG...Kimpembe czy jak mu tam, ale oni ni cholery go nie puszczą. Godin spoko sprawa, ale za 2 lata trzeba będzie znowu szukać i kombinować.
- notquitemytempo
- Juventino
@CavAllano, o ile z Caldarą się zgadzam, tak moim zdaniem z Pjaniciem może być coś na rzeczy. Info podaje przecież Pedulla, ten sam, który mówi o wysokiej ofercie za Ruganiego - jeżeli w jednej sprawie ma mieć rację, to dlaczego w drugiej (powiązanej) miałby zmyślać? Dodatkowo Sportitalia podaje dzisiaj, że Juventus ustalił cenę za Bośniaka na poziomie 100 mln, a Chelsea się zastanawia. Pieniądze mają na pewno, a ponieważ Sarri - trochę podobnie jak Conte - będzie chciał ściągnąć jak najwięcej zawodników, z którymi pracował/ zawodników z Serie A, których dobrze zna "z widzenia", to jestem sobie w stanie to wyobrazić. Niestety, bo jestem bardzo na nie w kwestii sprzedaży jedynego pomocnika, który jest nam w stanie dać pewność na ten moment. Khedira i Matuidi nie powinni być nikim więcej, niż opcjami z ławki, nie wiadomo, jak zaaklimatyzuje się Can, a opieranie drużyny celującej w LM na prospekcie Bentancurze to też nie najlepszy pomysł. Okienko kończy się wcześnie, dlatego jeżeli nie mamy nagranego Pogby/SMSa i mielibyśmy szarpać się z United czy Lotito o każdy milion, by ostatecznie najpewniej odpuścić, kończąc z Kovaciciem czy innym Rabiotem, wykonalibyśmy spory krok w tył. Zresztą nawet wymiana jeden do jednego Pjanicia na Pogbę/SMSa to dość ryzykowny ruch. Jedyny scenariusz, w którym coś takiego miałoby sens, to przejście na stałe na 4-2-3-1, gdzie Bosniak się nie nadaje, bo jest po prostu zbyt statyczny. Tutaj postawienie na dwóch wybieganych, bardziej atletycznych pomocników rzeczywiście pozwoliłoby nam na wystawienie bardziej ofensywnego ustawienia.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Jeśli nie ma żadnej klauzuli anty Juve to dla mnie jest oczywiste,że powinniśmy go wyciągnąć. Tym bardziej,że Roma to teraz takie TescoShadow Marshall pisze: Manolas ma niby klauzule na coś między 35-38 mln i to by było coś.

- Piti
- Juventino
Manolas :shock: całkowicie wypadł z głowy mi ten piłkarz. Naprawdę dziwi mnie to, że Chelsea ładuje prawie 60 patyków w bądź co bądź elektrycznego i niepewnego Ruganiego zamiast wydać podejrzewam że mniej - na takiego Manolasa. Cóż, nie moj interes :-)Piotr Juvefan pisze: Jeśli nie ma żadnej klauzuli anty Juve to dla mnie jest oczywiste,że powinniśmy go wyciągnąć. Tym bardziej,że Roma to teraz takie Tesco
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Juventus chce przedłużyć kontrakt z Pjaniciem, a zdaniem mediów sam gracz chce pozostać. W te doniesienia o zażądaniu 100 mln nie wierzę, bo tu nie o kasę chodzi, a zatrzymanie kluczowego dla projektu gracza. Środki mają się pojawić ze sprzedaży Ruganiego, Higuaina, Sturaro i kilku innych pomniejszych transakcji.
Już widzę, jak Pjanić mając w perspektywie podwyżkę, grę o najwyższe cele u nas miałby wybrać jakieś Chelsea. Wystarczy spojrzeć gdzie jest obecnie angielski klub, a gdzie jest Juve. Jest jeszcze zainteresowanie City oraz Barcelony, ale zarząd zdaje sobie przecież sprawę z faktu, że tym samym strzelilibyśmy sobie w kolano. Powtórzę - NIKT nie podaje, że pomocnik chciałby odejść, wręcz przeciwnie. Tym, który robi zamieszanie jest nowy agent Bośniaka, ale dziwić to nie może, jako że zapewne liczy na prowizję. Sam Pjanić to inteligentny gość i ja tam w to badziewie nie wierzę.
Sam Pedullà oraz Sportitalia to mocno średnie źródła, więc bym się nie przejmował. O Ruganim w Chelsea pisze już każdy, więc nie przypisujmy temu gościowi zasług za informacje o transferze obrońcy.
Już widzę, jak Pjanić mając w perspektywie podwyżkę, grę o najwyższe cele u nas miałby wybrać jakieś Chelsea. Wystarczy spojrzeć gdzie jest obecnie angielski klub, a gdzie jest Juve. Jest jeszcze zainteresowanie City oraz Barcelony, ale zarząd zdaje sobie przecież sprawę z faktu, że tym samym strzelilibyśmy sobie w kolano. Powtórzę - NIKT nie podaje, że pomocnik chciałby odejść, wręcz przeciwnie. Tym, który robi zamieszanie jest nowy agent Bośniaka, ale dziwić to nie może, jako że zapewne liczy na prowizję. Sam Pjanić to inteligentny gość i ja tam w to badziewie nie wierzę.
Sam Pedullà oraz Sportitalia to mocno średnie źródła, więc bym się nie przejmował. O Ruganim w Chelsea pisze już każdy, więc nie przypisujmy temu gościowi zasług za informacje o transferze obrońcy.
- notquitemytempo
- Juventino
Trzymam kciuki, by wszystkie te plotki były wyssane z palca, a Pjanic ostatecznie został. Jak pisałem, nawet wymiana za SMSa/ Pogbę to byłaby dla mnie trochę zmiana dla zmiany, doinwestowanie jednego obszaru pomocy kosztem innego, a nie dodanie do tej formacji jakości. Na pewno agent próbuje coś tam mieszać, ale mam nadzieję, że wszystko skończy się na wynegocjowaniu lepszego kontraktu w Juve.
- gregor_g4
- Juventino
W pakiecie taniej... Chelsea szykuje 200 baniek na nasz tercet.
Pewnie ADL postawił warunek: „ słuchaj Maurizio, puszcze Cię w końcu do CFC, ale pomóż nam w końcu wygrać Scudetto. Oni tam śpią na dolarach, u nas bieda, weź im wyrwij trzy zęby trzonowe”

Higuaina szkoda, bo go lubię i przy tej taktyce i tak dokonywał cudów. CR potrafi się zaadoptować i dałoby się ich dwóch pogodzić w składzie. Ale 60mln to ostatni dzwonek...
Rugani, tak jak pisałem, spoko chłopak, ale 50 baniek? A jeśli chcą dać jeszcze więcej, to pchać go bez zastanowienia i brać do kadry kolejnego młodziana do rzeźbienia.
Ale Pjanic?! Tutaj nawet przyjście Pogby/SMS by tego nie zrekompensowalo. Oby to tylko ploty.
Pewnie ADL postawił warunek: „ słuchaj Maurizio, puszcze Cię w końcu do CFC, ale pomóż nam w końcu wygrać Scudetto. Oni tam śpią na dolarach, u nas bieda, weź im wyrwij trzy zęby trzonowe”

Higuaina szkoda, bo go lubię i przy tej taktyce i tak dokonywał cudów. CR potrafi się zaadoptować i dałoby się ich dwóch pogodzić w składzie. Ale 60mln to ostatni dzwonek...
Rugani, tak jak pisałem, spoko chłopak, ale 50 baniek? A jeśli chcą dać jeszcze więcej, to pchać go bez zastanowienia i brać do kadry kolejnego młodziana do rzeźbienia.
Ale Pjanic?! Tutaj nawet przyjście Pogby/SMS by tego nie zrekompensowalo. Oby to tylko ploty.
- Virgil
- Juventino
Lubię Ruganiego, ale płacze nad jego odejściem są śmieszne.
50mln to fura kasy za zawodnika, który nie potrafił się przebić do 1 składu, a jak grał to nie powalał na kolana.
W tej chwili tylko z włoskich obrońców lepiej wygląda Caldra czy Romagnoli.
Jak dostaniemy 110mln za Higuaina i Ruganiego to świetne deale.
za 90mln sprzedałbym też Pjanica bo za tą kasę można znaleźć kogoś lepszego.
Jakoś w trakcie sezonu co chwila było psioczenie na Pjanica, teraz nagle jest niezastąpiony (tak jak Rugani nagle jest wielkim talentem).
Można wtedy uderzyć po Verattiego, który jest chyba na wylocie z Paryża. czy jakiegoś Kovacica i jeszcze pewnie kasa zostanie.
50mln to fura kasy za zawodnika, który nie potrafił się przebić do 1 składu, a jak grał to nie powalał na kolana.
W tej chwili tylko z włoskich obrońców lepiej wygląda Caldra czy Romagnoli.
Jak dostaniemy 110mln za Higuaina i Ruganiego to świetne deale.
za 90mln sprzedałbym też Pjanica bo za tą kasę można znaleźć kogoś lepszego.
Jakoś w trakcie sezonu co chwila było psioczenie na Pjanica, teraz nagle jest niezastąpiony (tak jak Rugani nagle jest wielkim talentem).
Można wtedy uderzyć po Verattiego, który jest chyba na wylocie z Paryża. czy jakiegoś Kovacica i jeszcze pewnie kasa zostanie.
- Robaku
- Juventino
tutaj nawet nie trzeba szukac mlodego do rzeźbienia bo taki mlodzian na Sardynii sobie pyka i jest nasz. I pewnie jeszcze jeden /dwa sezony tam zabawi a potem Juve wita.
Juz pomijam fakt, że nasz nastepny Tripadelli pyka w u19 - wiadomo to prospekty, ale jesli Romagna jest/był kapitanem u19/u20, i z miejsca wszedł w pierwszy sklad Cagliari i nie zawodzi to coś tam musi byc.
Juz pomijam fakt, że nasz nastepny Tripadelli pyka w u19 - wiadomo to prospekty, ale jesli Romagna jest/był kapitanem u19/u20, i z miejsca wszedł w pierwszy sklad Cagliari i nie zawodzi to coś tam musi byc.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Sęk w tym, że jak sprzedamy Pjanica, to albo nie przyjdzie nikt w jego miejsce, bo będzie śpiewka, że mamy mega pomoc w postaci Bentancura, Khediry, Matuidiego, Cana i Sturaro, a to aż 5 nazwisk na 3 miejsca.. albo przyjdzie kolejny kloc. Vidal, Pogba, Pirlo.. odeszli i MArotta nie potrafił załatać dziury po nich.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.