Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Jeżeli Sandro by odszedł, to nie mamy nikogo na lewą stronę :shock: Darmian? Rezerwowy jak najbardziej.. wręcz jest nam niezbędny, bo niby kto będzie zmiennikiem Sandro?
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Czy ja wiem, czy niestety? Bardzo mi się podobał w Romie.towalski pisze:Niestety wychodzi na to, że możemy skończyć z Lucasem Digne.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Shadow Marshall
- Juventino
W Romie grał sobie całkiem spoko, ale to było 3 sezony temu. Ostatnie 2 lata to ławka w Barcelonie bo nie udało się wygryźć Alby. Nie wiem. Zarząd pokazał, że wie co robi i im ufam, ale najlepiej byłoby gdyby Sandro został.LukaszG / DLuGi pisze:Czy ja wiem, czy niestety? Bardzo mi się podobał w Romie.towalski pisze:Niestety wychodzi na to, że możemy skończyć z Lucasem Digne.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie ma takiej opcji. Albo atakujemy LM, albo sobie dajmy z tym spokoj. Woecznie jest problem z jakas pozycja, nigdy nie mozemy miec w 100% optymalnegi skladu.Poprostu pisze:Jeżeli miałby przyjść jeszcze jakiś kozak do pomocy to byłbym w stanie przecierpiec Darmiana na lewej.
Ja bym to widzial tak. Ronaldo na 9tce, jako rezerwowy Mandzu.
Jesli gramy 4231, to dokoptowac kogos kto moglby byc zmiennikiem Costy, np. Golovin, czy Martial, ktory moglby byc tez zmiennikiem na 9tce.
Jesli 433, to ktos do srodka.
To wszystko ptzy zalozeniu ze Sandro zostaje. Nie wyobrazam sobie Darmiana, czy innego Digne w podstawie.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ja nie śledziłem jego występów w Barcelonie, ale przez ostatnie dwa lata rozegrał ok, 35 spotkań - wg TM. Pewnie część od pierwszej minuty, część z ławki. Nie jest to powalająca ilość, ale konkurencję miał mocną.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Myślę podobnie chociaż Póki co łączeni lepsi gracze z nami to Pogba i SMS z czego preferuję Pogbę.Poprostu pisze:Jeżeli miałby przyjść jeszcze jakiś kozak do pomocy to byłbym w stanie przecierpiec Darmiana na lewej.
Może, może jakbyśmy wyciągnęli max za Sandro, w stylu 70mln to dawałoby to furtkę. No chyba że faktycznie będzie oferta za Rugaiego 50mln.
Rugani + Sandro = 120mln
za nich:
Godin, Darmien i jeszcze ktoś na bok, w sumie 60mln. Byłoby 60mln a to jeszcze mogłoby być za mało.
To jeszcze Benatia 20mln. 80mln i już szanse rosną.
Dodatkowo jak do pomocy, to kogos trzeba sprzedać bo miejsca brak a nie liczę Sturaro bo to pewniak.
20-30mln za Matuidiego czyli jest 100-110mln
hmmm

- jackop
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
@Profesor jeszcze raz napiszesz nazwisko Matteo z błędem to mnie strzeli. Naucz się, DarmiAn. Jestem pewien, że 3/4 (jak nie więcej) którym Włoch pasuje, ostatni raz wiedzieli go w barwach Torino. Podobnie z Digne i Romą.
Barzagli, Godin, Chiellini - super pomysł. Jak nie odpali Caldara (który ma tu na dzień dobry wzięty z dupy status co najmniej tak wysoki jak Bonucci w swoim prime) to za 2 lata zostajemy bez środka obrony. W między czasie nie przyjdzie nikt młody, porządny i szanujący swoją karierę, żeby z ławki oglądać jak Giorgio i Diego godnie się starzeją. Legitnie
Barzagli, Godin, Chiellini - super pomysł. Jak nie odpali Caldara (który ma tu na dzień dobry wzięty z dupy status co najmniej tak wysoki jak Bonucci w swoim prime) to za 2 lata zostajemy bez środka obrony. W między czasie nie przyjdzie nikt młody, porządny i szanujący swoją karierę, żeby z ławki oglądać jak Giorgio i Diego godnie się starzeją. Legitnie

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Może teraz zapamiętamjackop pisze:@Profesor jeszcze raz napiszesz nazwisko Matteo z błędem to mnie strzeli. Naucz się, DarmiAn. Jestem pewien, że 3/4 (jak nie więcej) którym Włoch pasuje, ostatni raz wiedzieli go w barwach Torino. Podobnie z Digne i Romą.

A jak przez te 2 lata zdobędziemy raz LM właśnie dzięki tej starej obronie i wzmocnionym innym pozycjom dzięki Ruganiemu?
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jeżeli chcemy grać 433 to boki muszę być klasowe i ofensywne - inaczej gra pójdzie tylko prawą stroną - zakładając, że Cancelo będzie w formie i będzie grał w podstawowym składzie - to każda drużyna nas rozszyfruje przed startem sezonu i dupa. Musi być równowaga, jak jednemu nie pójdzie, drugi poleci - a Darmian, którego na forum devilpage delikatnie mówiąc nie cenią w ogóle - nie będzie zbawcą lewej strony.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pozwolę sobie mieć odmienne spojrzenie. To znaczy, nie przesadzałbym. Zawsze możemy kupić jakiegoś zawodnika z topu, nie musimy go wychowywać.jackop pisze:za 2 lata zostajemy bez środka obrony.
- jackop
- Juventino
@szczypku wyobrażasz sobie, jak odkupujemy od Realu Varane'a, albo wyciągamy Laporte z City? Ja też nie. Od jakiegoś czasu panuje trend, że bogate kluby polują i testują młodych środkowych obrońców, więc ich ilość na rynku coraz bardziej się kurczy. Nawet Bayern robi miejsce dla młodego Sule chcąc pozbyć się 29letniego! Boatenga. Jasne można mieć wiarę, że taki De Ligt specjalnie poczeka 2 lata na ofertę Juvntusu, ale jeśli naprawdę jest kotem, to za rok zagra dla np. Arsenalu.
Przez X lat nasi działacze mogli siedzieć i pierdzieć w stołki w tej sprawie, bo mieliśmy BBC. W ostatnim sezonie Ligi Mistrzów straciliśmy 12 goli, co przy strzelonych jedynie 14 dało bilans +2. Wiesz w ilu wyszedł Rugani? W dwóch. 90 minut i 0:0 (1 z 3 spotkań LM bez straconej bramki) z Barceloną i 20 minut przeciwko Olympiakosowi wygrane 2:0 (2 z 3 spotkań w LM bez straconej bramki).
W tym momencie żaden z trójki Benatia, Barzagli, Chiellini nie daje gwarancji gry na topowym poziomie o czym przekonaliśmy się dostając trzy-bramkowego łupnia od Barcelony i Realu. Straciliśmy bramki w obu grupowych spotkaniach ze Sportingiem Lizbona.
Przez X lat nasi działacze mogli siedzieć i pierdzieć w stołki w tej sprawie, bo mieliśmy BBC. W ostatnim sezonie Ligi Mistrzów straciliśmy 12 goli, co przy strzelonych jedynie 14 dało bilans +2. Wiesz w ilu wyszedł Rugani? W dwóch. 90 minut i 0:0 (1 z 3 spotkań LM bez straconej bramki) z Barceloną i 20 minut przeciwko Olympiakosowi wygrane 2:0 (2 z 3 spotkań w LM bez straconej bramki).
W tym momencie żaden z trójki Benatia, Barzagli, Chiellini nie daje gwarancji gry na topowym poziomie o czym przekonaliśmy się dostając trzy-bramkowego łupnia od Barcelony i Realu. Straciliśmy bramki w obu grupowych spotkaniach ze Sportingiem Lizbona.

@jackop
Sam sobie odpowiedziałeś i to dwa razy.
ad 1) Jak nam się kadra zestarzeje (CB), to właśnie wtedy weźmiemy takiego Boatenga.
ad 2) Skoro Chiellini czy Benatia nie dają gwarancji, to tym bardziej nie da nam jej Rugani. Za to taki Godin, który przez wielu uważany jest za jednego najlepszych na swojej pozycji, być może da.
Jestem w stanie przełknąć Darmiana jako podstawowego LB, jeśli kupimy topa do pomocy.
Sam sobie odpowiedziałeś i to dwa razy.
ad 1) Jak nam się kadra zestarzeje (CB), to właśnie wtedy weźmiemy takiego Boatenga.
ad 2) Skoro Chiellini czy Benatia nie dają gwarancji, to tym bardziej nie da nam jej Rugani. Za to taki Godin, który przez wielu uważany jest za jednego najlepszych na swojej pozycji, być może da.
Jestem w stanie przełknąć Darmiana jako podstawowego LB, jeśli kupimy topa do pomocy.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- jackop
- Juventino
City testuje kolejnych obrońców żeby mieć w końcu spokój na lata. Liverpool rzuca kosmiczny hajs na Van Dijka, byle mieć jakąś gwarancję w obronie. Barcelona sprowadza Umtitiego i Minę, dokładając Lengleta. W Realu mimo posiadania Ramosa, Varane'a i Carvajala coraz więcej szans dostaje na środku i prawej stronie Nacho. Niedawno dorzucili Odriozolę. PSG wprowadza Kimbempe jako następce Thiago Silvy. W Chelsea numerem 1 będzie Christensen, starają się o Daniele.
Co w tym czasie robi Juventus? Wychowanków jak nie było tak nie ma. Rok temu bawi się w wypożyczenie Howedesa. Odpuszcza De Vrija i prawdopodobnie sprzedaje Ruganiego. Teraz czytam o Digne (dobry jako rezerwowy) i Darmianie.
Także znakomity pomysł, tylko później nie płakać jak przez lata z bokami, bo nie ma nikogo wartego uwagi do wzięcia na rynku. Nie chce być złym prorokiem, ale wyczuwam powtórkę z historii jeśli nie weźmiemy się za to porządnie już teraz, póki mamy monopol na wygrywanie Serie A i stać nas na błędy popełniane przy wymianie pokoleniowej na środku defensywy.
Co w tym czasie robi Juventus? Wychowanków jak nie było tak nie ma. Rok temu bawi się w wypożyczenie Howedesa. Odpuszcza De Vrija i prawdopodobnie sprzedaje Ruganiego. Teraz czytam o Digne (dobry jako rezerwowy) i Darmianie.
Także znakomity pomysł, tylko później nie płakać jak przez lata z bokami, bo nie ma nikogo wartego uwagi do wzięcia na rynku. Nie chce być złym prorokiem, ale wyczuwam powtórkę z historii jeśli nie weźmiemy się za to porządnie już teraz, póki mamy monopol na wygrywanie Serie A i stać nas na błędy popełniane przy wymianie pokoleniowej na środku defensywy.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2018, 21:13 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.