Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2018, 21:35

Poprostu pisze:A może by tak z CFC wziąć Alonso? Koleś na pewno lepiej spisuje się w defensywie niż Sandro.
Z tego co widzę to grał wyżej i nie wygląda na opcję low cost, wyceniany na 40mln co nie znaczy że go za tyle puszczą.

A może tak Kolarov? Umowa do 2020 ale gdzieś czytałem że miał dostać nową umowę, może by się dało tanim kosztem go podkupić? Wolę jego niż low cost nie wiadomy chociaż odejście za free Asamoah skutkuje że i tak taki Darmien powinien też do nas trafić. Okaże się że po sprzedaży Sandro starczy ledwo na dwóch LO i to nie wiadomej jakości.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2018, 21:37

CavAllano pisze:Dajcie tym ludziom pracować. Dopiero zakończyli największą operację w historii tego klubu, a tu już panika. Na wszystko będzie czas. To prawda, nie przedłużyli jeszcze z Sandro, ale podobnie sytuacja ma się w przypadku Pjanicia, Cuadrado czy Khediry, których zdaniem mediów pozostawić zamierzamy.

Ok, Agresti to jest jedno z tych najmocniejszych źródeł, ale też nie traktujmy go jak wyrocznię. Póki co nikt nie ma pojęcia jak wygląda sytuacja Sandro, więc tym bardziej nikt nie może wiedzieć, co ewentualnie nastąpi po nim. Ja tam nie wierzę, że przy podejściu Alexa zostawią nas na lewej z jakąś potężną dziurą. Jeśli go oddamy, załóżmy za te 45 mln, to te pieniądze mają duże szanse wrócić na rynek, zwłaszcza że my Brazylijczyka sprzedawać nie chcemy.

Co do Godina wstrzymałbym się z radością. Po pierwsze źródło kiepskie, po drugie wyraźnie zaznaczyli, że o ile mamy rzekomo porozumienie z graczem na okres 3 lat, tak pozbywać się go nie chce Atletico. Jeśli będzie chciał odejść pewnie go puszczą, ale właśnie...
45mln za jednego LO to kogoś by dostali a my potrzebujemy na już dwóch i tu się robi problem. Oczywiście wierzę w zarząd chociaż w zeszłym roku ich poniosło z prawą obroną.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2018, 21:47

Być może nasi czekają sobie z tym Darmianem licząc na to, że United troszkę odpuści. Nie myślę jednak, żeby chcieli stawiać na kogoś takiego w pierwszym składzie, mając na uwadze jego popisy z ostatniego okresu. Do rotacji - to bym rozumiał. Jest Włochem, więc można by zarzucić Marotcie słabość do tego zawodnika.

Z Sandro też niekoniecznie musi chodzić o kasę. W jego głowie nie siedzimy. On zdawał się być na murawie nieobecny, pisało się wiele o problemach pozaboiskowych. Może z jakichś względów chce otoczenie zmienić. A może pozostanie i sprawa się rozejdzie po kościach. Rok temu nie takie źródła pisały, że właściwie jego odejście jest już pewne, tymczasem został jak gdyby nigdy nic. O jego rozbracie z klubem w tym roku póki co nikt poważny się nie rozpisuje. Podkreśla się jedynie, że nie wiemy, czego się spodziewać.

Telles ma zdaje się klauzulę, więc ten kierunek działania by mnie nie zdziwił.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2018, 23:01

A ja mam nadzieję, ze te wszystkie telenowele i plotki o Sandro są wyssane z palca i Brazylijczyk przedłuży kontrakt z Juve. :koszulka:

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2018, 23:25

Nie po to sprowadzalismy Ronaldo, zeby na lewej obronie biegal jakis Digne, czy inny Darmian. Mam nadzieje ze zarzad dobrze wie, ze teraz mamy niepowtarzalna szanse na LM i musza pomoc Ronaldo ja wygrac. Jesli zostanie Sandro, przyjdzie jeszcze jakis ogarniety ŚP, to bedzie ekstra.

Godin jest swietnym obronca, ale ma juz 32 lata.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 00:19

Alexinhio-10 pisze:Nie po to sprowadzalismy Ronaldo, zeby na lewej obronie biegal jakis Digne, czy inny Darmian. Mam nadzieje ze zarzad dobrze wie, ze teraz mamy niepowtarzalna szanse na LM i musza pomoc Ronaldo ja wygrac. Jesli zostanie Sandro, przyjdzie jeszcze jakis ogarniety ŚP, to bedzie ekstra.

Godin jest swietnym obronca, ale ma juz 32 lata.
Stawiamy mocno na LM, przez co ludziom którzy mają nam w tym pomóc nikt w metrykę nie patrzy. Liczy się poziom jaki zawodnik jest w stanie zagwarantować przez następne 2-3 lata. Godin dałby bardzo dużo spokoju z tyłu. Jak dla mnie, po opchnięciu Ruganiego(50mln - czapki z głów) i Higuaina, możemy zwijać stragan, ewentualnie zareagować odpowiednio na odejście Sandro.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 01:24

Tuttosport widze, ze raz trafiło z Crystjano wiec idą za ciosem i dają na okładkę Pogbę ktory zaintrygowany Juventusem z CR7 chciałby wrócić. :prochno:

Jak trafia drugi raz to chyba bedzie ich najlepsze okienko :prochno:

Obrazek
zyx

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 07:09

Di Marzio: Pogba nie jest na sprzedaż.
Agresti: Pogba? - zapomnijmy.

Można się rozejść.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 07:51

Alexinhio-10 pisze:Nie po to sprowadzalismy Ronaldo, zeby na lewej obronie biegal jakis Digne, czy inny Darmian. Mam nadzieje ze zarzad dobrze wie, ze teraz mamy niepowtarzalna szanse na LM i musza pomoc Ronaldo ja wygrac.

.
to Ronaldo ma wygrać czy Juventus :)?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 10:16

Kupiliśmy Ronaldo w wieku 33, Buffon grał do 40 a ktoś mówi ze Godin ma aż Tyle co Chiellini.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 10:23

Mnie tylko zastanawia skąd ktoś ma info, że Pogba chce wrócić bo ja żadnego wywiadu nie widziałem. To dla mnie zwykłe fantazje bo już to widzę jak taki Pogba przyznaje się do błędu i ciśnie do Juve za niższe wynagrodzenie. Prędzej uwierzę w SMS jak w Pogbe.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 10:33

Jak można wytykać Godinowi ten wiek to ja nie rozumiem :prochno: Bardziej zasadne jest chyba wytykanie tego graczom z ofensywy,choć Ronaldo to wyjątek i fenomen. Wielkie tak dla pary Chiellini-Godin. Benatia był nierówny w ostatecznej fazie sezonu a Rugani nie pokazuje fajerwerków. Jeśli ta klauzula 20mln to prawda i On sam wyrazi chęć przeprowadzki to tylko brać :dance:

Sprzedając Ruganiego za 50 Sturaro za 20 i Higuaina za 60mln może uda się jeszcze sprowadzić kota do środka pola takiego Pog.... :prochno:

Jeszcze się słyszy,że Zidane ma chęć dołączenia do Juve. No właśnie,ale jako kto? Jako ten który będzie czaił się na posadę trenera Juventusu chyba :)

Gdyby to wszystko wypaliło i został Sandro :pray: to ja bym chyba dał za to mercato 11/10 :cooler:

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 11:28

Jak można kręcić nosem na Godina. :shock: Facet jest od lat w czołówce obrońców na świecie, powiem więcej, nazwanie go najlepszym stoperem na globie wcale nie byłoby nadużyciem. Wybrzydzacie na wiek? Cannavaro przychodził do nas rok młodszy, a swój najlepszy sezon rozegrał w wieku 33 lat. Para Chiellini-Godin sprawiłaby że Szczesny mógłby sobie z nudów fajki kopcić w trakcie meczu, a Perin stylizować brode.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 12:38

Baczu pisze:Jak można kręcić nosem na Godina. :shock: Facet jest od lat w czołówce obrońców na świecie, powiem więcej, nazwanie go najlepszym stoperem na globie wcale nie byłoby nadużyciem. Wybrzydzacie na wiek? Cannavaro przychodził do nas rok młodszy, a swój najlepszy sezon rozegrał w wieku 33 lat. Para Chiellini-Godin sprawiłaby że Szczesny mógłby sobie z nudów fajki kopcić w trakcie meczu, a Perin stylizować brode.
Nikt nie ma wątpliwości co do jakości piłkarskiej Godina, bo to top na swojej pozycji. Bardziej chodzi o to, za kogo ma przyjść Urugwajczyk. Jeśli zamienilibyśmy Benatię na rok starszego Godina i nie musieli nawet dołożyć do tego interesu, to nikt by raczej nie płakał. Z kolei pozbycie się Ruganiego na rzecz stopera Atletico byłoby głupotą nie ze względu na jakość naszej defensywy (bo ta nawet by wzrosła), ale na perspektywę tego co się z nią stanie w ciągu 2 sezonów. Chiellini ma praktycznie 34 lata, Benatia 31, a o Barzaglim to już nie ma chyba co wspominać (37). Natomiast z entuzjazmem odnośnie Caldary radziłbym się wstrzymać, bo gdy przychodził do nas Rugani po świetnym sezonie w Empoli wielu kibiców też się mocno podniecało. Nawet jeśli Marotta ma na oku de Ligta z Ajaxu, to ryzyko z nim jest jeszcze większe niż było z Ruganim, bo Holender będzie sporo kosztować, a nie ma obeznania ani z mocniejszą ligą ani z językiem.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2018, 12:58

Godin super obrońca. Na bank w TOP 5 najlepszych. Nie ma wątpliwości. Chodzi o to, że za 2-3 lata trzeba będzie znowu wszystko ogarniać od nowa. Caldara spoko, ale Rugani jeśli odejdzie to ja tego nie rozumiem ani trochę. Już wolałbym sprzedać Benatie i całą kasę z niego wydać na Godina. Na jakości zyskujemy, a finansowo może uda się to rozwiązać tak, że wyjdziemy na zero.

Zablokowany