Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Bulentus
- Juventino
Mnie też intryguje, czy coś się w środku pomocy wydarzy. Z sensownych zawodników mamy w tym momencie: Pjanić, Can, Khedira, Matuidi, Marchisio, Bentancur. Sturaro do opchnięcia.cooler pisze:Co do transferu jakiegoś pomocnika - może tutaj Juventus szuka jakichś oszczędności i Max postawi w tym sezonie bardziej na Bentancura? Kurczę, gość pokazał się bardzo dobrze na mundialu, pokazał dojrzałą postawę. Szkoda byłoby, gdyby znów grał tak mało.
To, jak kadra teraz wygląda, to obstawiam (i mam nadzieję), że będziemy grać 4-3-3 z podstawą Matuidi - Can - Pjanic, z czego Can na defensywnym, Pjanic w końcu trochę wyżej jako rozgrywający i Matuidi / Khedira jako B2B. Bentancur powinien dostawać zdecydowanie więcej szans, bo ma papiery na Pana Piłkarza. Mam też nadzieję, że Marchisio zostanie i się chociaż na rok odrodzi.
Zastanawia mnie tylko, czy nie opłacało by się opchnąć Matuidiego jeszcze w tym momencie? Średnio się u nas odnajduje, ma 31 lat, jest świeżo upieczonym mistrzem świata i to jedyna okazja, żeby fajne hajsy za niego dostać. Ale to jedynie pod warunkiem, że ktoś konkretny będzie do wyjęcia (czyt. Pogba lub SMS).
- Osgiliath
- Juventino
@Poprostu - jako doradca, nie zastępcazakiii pisze:Mi się wydaje że to robota tymczasowa. Może ma zastąpić Allegriego po tym sezonie?Poprostu pisze:Przecież Fabio podpisał nowy kontrakt w tym roku.Osgiliath pisze:Libertad Digital/Juanma Rodríguez
Ze źródeł blisko rodziny Agnellich ma wynikać, że w sierpniu do Juve ma powrócić Zizou jako zastępca Fabio Paraticiego/dyrektor sportowy.

Szczerze - gość wygrał z Realem sporo i miałby zostać DS/doradzać Fabio? No chyba, że chcemy nim faktycznie za rok zastąpić Maxa?

- gucio_juve
- Juventino
Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jeżeli zatrudnilibyśmy Zidana to tylko i wyłącznie po to, aby zastąpił Allegriego. Mnie to nie zdziwi. Zarząd pokazywał już nie raz, że myśli 3 ruchy do przodu.zakiii pisze: Mi się wydaje że to robota tymczasowa. Może ma zastąpić Allegriego po tym sezonie?
- Osgiliath
- Juventino
Imo to wydaje się najrozsądniejsze, bo raczej nie ma co sobie wyobrażać, aby Zidane z top trenera został tylko 'doradcą', no chyba że nie chce się dalej bawić w trenerkę, co jednak wątpliwe po tym, jaki sukces odniósł.gucio_juve pisze:Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jeżeli zatrudnilibyśmy Zidana to tylko i wyłącznie po to, aby zastąpił Allegriego. Mnie to nie zdziwi. Zarząd pokazywał już nie raz, że myśli 3 ruchy do przodu.zakiii pisze: Mi się wydaje że to robota tymczasowa. Może ma zastąpić Allegriego po tym sezonie?
- Bulentus
- Juventino
Jeśli Zizou by się zgodził, to genialne posunięcie - zadomowi się na nowo w Juve, będzie blisko zespołu, ogarnie Cristiano w razie potrzeby, rozpocznie planowanie kadry z Paraticim a po sezonie przejmie po Allegrim.gucio_juve pisze:Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jeżeli zatrudnilibyśmy Zidana to tylko i wyłącznie po to, aby zastąpił Allegriego. Mnie to nie zdziwi. Zarząd pokazywał już nie raz, że myśli 3 ruchy do przodu.zakiii pisze: Mi się wydaje że to robota tymczasowa. Może ma zastąpić Allegriego po tym sezonie?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wara od Paraticiego.
Na cholere nam Zidane skoro wszystko działa tak idealnie?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zidane może przejmie schede po skończeniu kontraktu Allegriego więc to chyba nie jest złe myślenie, 1 krok do przodu, chyba nikt tak nie zrobił na świecie. :dance2:
W zarządzie też jest wolne miejsce bo przecież Buffon też miał je mieć. Niech podglada drużynę, może też wnieść coś co z Real-u się nauczył.
W zarządzie też jest wolne miejsce bo przecież Buffon też miał je mieć. Niech podglada drużynę, może też wnieść coś co z Real-u się nauczył.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Bardzo intrygujące to z Zidanem, ale jeżeli tak by miało być, nie do końca fajnie w stosunku do Maxa - takie zachowanie jak Bayern w stosunku do Heynecksa. Trenował, robił wyniki a oni na fali <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Guardioli w połowie sezonu powiedzieli, że będzie nowy trener. Każdy wie jak na tym wyszli.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zidane potrzebuje trochę odpoczynku, sam to przyznał w wywiadzie. Niech tu poczeka bo na pewno nie zastąpi naszego dyrektora.Adrian27th pisze:Wara od Paraticiego.
Dlaczego zmiany? Jakby mówić że wszystko działa to logo było by stary, stare centrum treningowe, brak drużyny kobiet, brak rezpołu rezerw itd.
Constant improvement, dzięki temu jesteśmy gdzie jesteśmy. Czasami to wymaga trudnych decyzji.
- D-Rose
- Juventino
A skad ty mozesz wiedziec jakie sa ustalenia miedzy Juventusem a Allegrim. Rownie dobrze moze byc tak, ze Allegri i Juventus wiedza, ze po sezonie sie rozstaja i tez wiedza kto Maxa zastapi.towalski pisze:Bardzo intrygujące to z Zidanem, ale jeżeli tak by miało być, nie do końca fajnie w stosunku do Maxa - takie zachowanie jak Bayern w stosunku do Heynecksa. Trenował, robił wyniki a oni na fali <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Guardioli w połowie sezonu powiedzieli, że będzie nowy trener. Każdy wie jak na tym wyszli.
Zidane bedzie miec rok na przystosowanie sie do fukcjonowania klubu wchłoniecia w struktury a i tez pewnie bedzie mogł pomoc sie zaaklimatyzpwac Ronaldo itp.
A tu juz drama, ze brak szacunku do Allegrego.

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jasne, może tak być. Teraz znowu droga do miliona domysłów co i jak. Może być tak, że Max odejdzie a Zidane się przystosuje. Żeby nie było - fajnie, że nasi działają na taką skalę, nic tylko im przyklaskiwać. Widać, że po latach posuchy - Juve zaczyna się rozpychać w elicie. Najważniejsze, żeby by fair w stosunku do wszystkich - potem dobrze to wygląda z zewnątrz i może przyciągać do nas ludzi.
- deszczowy
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ten pomysł z Zizou nie jest tak absurdalny, jak by się mógł na początku wydawać. Albo chce spróbować czegoś nowego, albo nasiąknąć na nowo atmosferą klubu przed przejęciem sterów. Może być przecież tak, że Allegri dał sobie u nas jeszcze jeden sezon i zarząd o tym wie. To by się wpisywało idealnie w to nasze mistrzowskie okienko.