Polityka
- Vimes
- Juventino

Nastroje wśród zwolenników kandydata Trzaskowskiego muszą być chyba jak w bunkrze Hitlera, skoro tweety o takiej treści podają dalej nawet najtwardsi i najbardziej zaprawieni w bojach członkowie Waffen PO tacy jak redaktor Czuchnowski. Jeżeli Trzaskowski przegra wybory w Warszawie to przyćmi wyczyn samego Bronisława Komorowskiego i zostanie największym politycznym dzbanem w historii wyborów III RP.

Jeszcze przy okazji, dzisiaj część opozycji zorganizowała sobie alternatywne "Zgromadzenie Narodowe". Podczas, gdy z mównicy rozlegały się "przerażające" relacje o PiS-owskich "zbrodniach", były prezydent Komorowski smacznie sobie spał
- Karowiew
- Juventino
Smaczny tekst RAZ-a o intrygującym tytule "Jaro wszechmocny": https://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/subotni ... otnik.html
[...] Opozycji, która teraz labidzi i biadoli, że Jarosław Kaczyński „celowo wywołał wojnę o pamięć” z Izraelem, aby uruchomić w Polakach pokłady anstysemityzmu, ksenofobii, nienawiści etc. i w ten sposób sięgnąć po władzę absolutną.
Miesza się w tym tyle przejawów głupoty i podłości antypisu, że trudno je wyliczyć wszystkie. Tylko podstawowe:
Po pierwsze – pogardliwe wyobrażenie o Polakach, jako o ciemnej, prymitywnej masie, do serc której kluczem jest nienawiść, antysemityzm i zawiść.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Vimes
- Juventino
Były patron bez litości: "Balcerowicz: Ryszard Petru to szkodnik, ego przesłania rozum"
. Ja od początku twierdziłem, że Petru to pajac, ta sama kategoria polityka co Radzio Sikorski. To satysfakcjonujące, że nawet jego były mentor potwierdza moją ocenę tego człowieka.

- prezes3c
- Juventino
Przepraszam bardzo ale statystyczny Polak właśnie tak wygląda "ciemna masa, rasizm, antysemityzm, nienawiść do sąsiada ale co niedziela do kościółka. Wystarczy postraszyć piekłem i pół wypłaty na tace"Karowiew pisze:Smaczny tekst RAZ-a o intrygującym tytule "Jaro wszechmocny": https://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/subotni ... otnik.html
[...] Opozycji, która teraz labidzi i biadoli, że Jarosław Kaczyński „celowo wywołał wojnę o pamięć” z Izraelem, aby uruchomić w Polakach pokłady anstysemityzmu, ksenofobii, nienawiści etc. i w ten sposób sięgnąć po władzę absolutną.
Miesza się w tym tyle przejawów głupoty i podłości antypisu, że trudno je wyliczyć wszystkie. Tylko podstawowe:
Po pierwsze – pogardliwe wyobrażenie o Polakach, jako o ciemnej, prymitywnej masie, do serc której kluczem jest nienawiść, antysemityzm i zawiść.
- Piotr Juvefan
- Juventino
No dobrze nasrałeś do swojego ogródka kierując się płytkimi i krzywdzącymi stereotypami. Co chciałeś osiągnąć i po co?prezes3c pisze:Przepraszam bardzo ale statystyczny Polak właśnie tak wygląda "ciemna masa, rasizm, antysemityzm, nienawiść do sąsiada ale co niedziela do kościółka. Wystarczy postraszyć piekłem i pół wypłaty na tace"Karowiew pisze:Smaczny tekst RAZ-a o intrygującym tytule "Jaro wszechmocny": https://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/subotni ... otnik.html

- prezes3c
- Juventino
Otwórz oczy i się rozglądnij. Wystarczy że pojadę na 2 dni do rodziców na wieś i nasłucham się w sklepie czy na przystanku rozmów statystycznych Polaków. Póki ta mentalność nie zmieni się o 180 stopni to dalej kraj będzie wybierał rządzących takich jakich mamy obecnie.Piotr Juvefan pisze:No dobrze nasrałeś do swojego ogródka kierując się płytkimi i krzywdzącymi stereotypami. Co chciałeś osiągnąć i po co?prezes3c pisze:Przepraszam bardzo ale statystyczny Polak właśnie tak wygląda "ciemna masa, rasizm, antysemityzm, nienawiść do sąsiada ale co niedziela do kościółka. Wystarczy postraszyć piekłem i pół wypłaty na tace"Karowiew pisze:Smaczny tekst RAZ-a o intrygującym tytule "Jaro wszechmocny": https://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/subotni ... otnik.html
- Piotr Juvefan
- Juventino
Jakich konkretnie rozmów? Zapewne tak samo stereotypowych jakie Ty sam zaprezentowałeś. Nie różnisz się zatem z Nimi w żaden sposób. Skoro siejesz zwykłą propagandę.prezes3c pisze:Otwórz oczy i się rozglądnij. Wystarczy że pojadę na 2 dni do rodziców na wieś i nasłucham się w sklepie czy na przystanku rozmów statystycznych Polaków. Póki ta mentalność nie zmieni się o 180 stopni to dalej kraj będzie wybierał rządzących takich jakich mamy obecnie.Piotr Juvefan pisze:No dobrze nasrałeś do swojego ogródka kierując się płytkimi i krzywdzącymi stereotypami. Co chciałeś osiągnąć i po co?prezes3c pisze:
Przepraszam bardzo ale statystyczny Polak właśnie tak wygląda "ciemna masa, rasizm, antysemityzm, nienawiść do sąsiada ale co niedziela do kościółka. Wystarczy postraszyć piekłem i pół wypłaty na tace"

- prezes3c
- Juventino
Konkretne przykłady:Piotr Juvefan pisze:Jakich konkretnie rozmów? Zapewne tak samo stereotypowych jakie Ty sam zaprezentowałeś. Nie różnisz się zatem z Nimi w żaden sposób. Skoro siejesz zwykłą propagandę.prezes3c pisze:Otwórz oczy i się rozglądnij. Wystarczy że pojadę na 2 dni do rodziców na wieś i nasłucham się w sklepie czy na przystanku rozmów statystycznych Polaków. Póki ta mentalność nie zmieni się o 180 stopni to dalej kraj będzie wybierał rządzących takich jakich mamy obecnie.Piotr Juvefan pisze:
No dobrze nasrałeś do swojego ogródka kierując się płytkimi i krzywdzącymi stereotypami. Co chciałeś osiągnąć i po co?
"K**a w tej Francji to same murzyny grają. Afrykańska drużyna wygrała mundial" "Tych uchodźców to powinni potopić a nie przyjmować" "K**a tyle teraz w tej Polsce Ukraińców. Nie mogą sobie pracy w Ukrainie znaleźć?" W tym samym czasie ilu Polaków pracuje w UK czy Niemczech?
Ja Ci mogę takich przykładów podać setki. Tylko przeglądając komentarze w internecie czy słuchając rozmów w miejscach spotykania się Polaków.
Dziwie się że tego nie dostrzegasz
- Piotr Juvefan
- Juventino
Byłeś gdzieś na Wsi, usłyszałeś jakieś rzeczy i masz swój obraz. Jesli myślisz,że nigdzie indziej tylko w Naszym kraju nie ma takich głupich komentarzy to sam sobie robisz krzywdę. Proponuje patrzeć na siebie.prezes3c pisze:Konkretne przykłady:Piotr Juvefan pisze:Jakich konkretnie rozmów? Zapewne tak samo stereotypowych jakie Ty sam zaprezentowałeś. Nie różnisz się zatem z Nimi w żaden sposób. Skoro siejesz zwykłą propagandę.prezes3c pisze:
Otwórz oczy i się rozglądnij. Wystarczy że pojadę na 2 dni do rodziców na wieś i nasłucham się w sklepie czy na przystanku rozmów statystycznych Polaków. Póki ta mentalność nie zmieni się o 180 stopni to dalej kraj będzie wybierał rządzących takich jakich mamy obecnie.
"K**a w tej Francji to same murzyny grają. Afrykańska drużyna wygrała mundial" "Tych uchodźców to powinni potopić a nie przyjmować" "K**a tyle teraz w tej Polsce Ukraińców. Nie mogą sobie pracy w Ukrainie znaleźć?" W tym samym czasie ilu Polaków pracuje w UK czy Niemczech?
Ja Ci mogę takich przykładów podać setki. Tylko przeglądając komentarze w internecie czy słuchając rozmów w miejscach spotykania się Polaków.

- prezes3c
- Juventino
Kuźwa mieszkam w tym kraju 28 lat i często słyszałem wulgarne komentarze o ludziach innego koloru skóry czy innego wyznania niż jedyne właściwe wg Polaków.Piotr Juvefan pisze:Byłeś gdzieś na Wsi, usłyszałeś jakieś rzeczy i masz swój obraz. Jesli myślisz,że nigdzie indziej tylko w Naszym kraju nie ma takich głupich komentarzy to sam sobie robisz krzywdę. Proponuje patrzeć na siebie.prezes3c pisze:Konkretne przykłady:Piotr Juvefan pisze:
Jakich konkretnie rozmów? Zapewne tak samo stereotypowych jakie Ty sam zaprezentowałeś. Nie różnisz się zatem z Nimi w żaden sposób. Skoro siejesz zwykłą propagandę.
Nie, Polski obywatel nie jest tolerancyjny i nie wmawiaj tego ludziom na tym forum.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Zapomniałeś tylko napisać przed początkiem zdania magiczne słowo "DLA MNIE". "Andrzeju nie denerwuj się" :lol:prezes3c pisze:Kuźwa mieszkam w tym kraju 28 lat i często słyszałem wulgarne komentarze o ludziach innego koloru skóry czy innego wyznania niż jedyne właściwe wg Polaków.Piotr Juvefan pisze:Byłeś gdzieś na Wsi, usłyszałeś jakieś rzeczy i masz swój obraz. Jesli myślisz,że nigdzie indziej tylko w Naszym kraju nie ma takich głupich komentarzy to sam sobie robisz krzywdę. Proponuje patrzeć na siebie.prezes3c pisze:
Konkretne przykłady:
Nie, Polski obywatel nie jest tolerancyjny i nie wmawiaj tego ludziom na tym forum.

- prezes3c
- Juventino
Nie jestem z PodlasiaPiotr Juvefan pisze:Zapomniałeś tylko napisać przed początkiem zdania magiczne słowo "DLA MNIE". "Andrzeju nie denerwuj się" :lol:prezes3c pisze:Kuźwa mieszkam w tym kraju 28 lat i często słyszałem wulgarne komentarze o ludziach innego koloru skóry czy innego wyznania niż jedyne właściwe wg Polaków.Piotr Juvefan pisze:
Byłeś gdzieś na Wsi, usłyszałeś jakieś rzeczy i masz swój obraz. Jesli myślisz,że nigdzie indziej tylko w Naszym kraju nie ma takich głupich komentarzy to sam sobie robisz krzywdę. Proponuje patrzeć na siebie.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Tak stereotypowo to Ty masz coś do ludzi z Podlasia
No nic ciekawie się gawędziło, wybadałem co chciałem
Pozdrawiam :lol:

- prezes3c
- Juventino
Piotr Juvefan pisze:Tak stereotypowo to Ty masz coś do ludzi z PodlasiaNo nic ciekawie się gawędziło, wybadałem co chciałem
Pozdrawiam :lol:

- Karowiew
- Juventino
Od razu pytanie - Ty jesteś wyborcą .nowoczesnej?prezes3c pisze: Przepraszam bardzo ale statystyczny Polak właśnie tak wygląda "ciemna masa, rasizm, antysemityzm, nienawiść do sąsiada ale co niedziela do kościółka. Wystarczy postraszyć piekłem i pół wypłaty na tace"
Masz oczywiście rację, pewnie dlatego u nas druga z rzędu prezydentowa to Polka o żydowskich korzeniach.
Mam takie pytanie, w jaki sposób obliczyłeś parametry tego "statystycznego Polaka"? Będę wdzięczny za odpowiedź, tylko nie taką, jak ta o wyjeździe na wieś:
Otwórz oczy i się rozglądnij. Wystarczy że pojadę na 2 dni do rodziców na wieś i nasłucham się w sklepie czy na przystanku rozmów statystycznych Polaków. Póki ta mentalność nie zmieni się o 180 stopni to dalej kraj będzie wybierał rządzących takich jakich mamy obecnie.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski