Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Klub płaci za koszulki, fajnie.ADR pisze:Stawiam, że klub za najdroższą koszulkę nie płaci więcej niż 35-40 euro.
Ja rozumiem, że to jest najpopularniejszy temat, ale możecie przestać tutaj wrzucać dosłownie wszystko? Forum ma więcej działów i wątków niż mercato :roll: Dla ułatwienia: http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=26095, http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=21432
Moderacja na wakacjach.MRN pisze:To jest wątek o transferach A czytamy o finansach, zrobicie coś z tym ?
Znowu?Robaku pisze:calcionews24 - wracamy po Andre Gomesa

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Dla takiego 4-3-3 warto byłoby poświęcić Ruganiego (40 mln) i Higuaina (60 mln):
D.Costa - C.Ronaldo - Dybala
Pogba/Rabiot - Pjanic - E.Can
A.Sandro/Marcelo - Chiellini - Caldara - Cancelo
Szczęsny
Jeśli się nie uda, to mamy też materiał na dobre 4-2-3-1:
C.Ronaldo
D.Costa - Dybala - Bernardeschi
Pjanic - E.Can
Szczęsny
D.Costa - C.Ronaldo - Dybala
Pogba/Rabiot - Pjanic - E.Can
Szczęsny
Jeśli się nie uda, to mamy też materiał na dobre 4-2-3-1:
C.Ronaldo
D.Costa - Dybala - Bernardeschi
Pjanic - E.Can
Szczęsny
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Hah mnie nie tylko Caldara śmieszy w tych składach :rotfl:
Caldara, Can i Cancelo będą mieli na dzień dobry tryb "wprowadzania" przez Maxa, czyli grzanie ławy to raz. Druga sprawa to pierwszą jedenastkę zaczyna się układać od Mandzukica :C
Caldara, Can i Cancelo będą mieli na dzień dobry tryb "wprowadzania" przez Maxa, czyli grzanie ławy to raz. Druga sprawa to pierwszą jedenastkę zaczyna się układać od Mandzukica :C
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- wagner
- Juventino
W sumie wygodnym rozwiązaniem taktycznym, które może być stosowane to trojka Mandzukic - Ronaldo - Costa, gdzie Chorwat z Portugalczykiem w naturalny sposób mogą się wymieniać pozycjami w zależności od ich preferencji w trakcie meczu. Gdzie układając sobie to wszystko w głowie dopiero teraz człowiek dostrzega jaki maluczki jest Dybala przy Ronaldo, mam nadzieję że przy Cristiano okrzepnie.Crunny pisze:D.Costa - C.Ronaldo - Dybala
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Na początku będzie pewnie grał Benatia, ale mam wrażenie, że w Caldarze widzimy kogoś w hierarchii przed Barzaglim i Ruganim. Podejrzewam, że Caldara lepiej dogada się z Chiellinim i na koniec sezonu duetem w środku będzie Chiellini z Caldarą.ewerthon pisze:Śmieszy mnie wystawianie Caldary jako pewniaka do pierwszej jedenastki, a tak naprawdę nie wiadomo jak chłopak sobie poradzi na takim poziomie.
Dla tych, którzy porównują Caldarę do Ruganiego:
- Rugani - przyszedł do Juve, gdy nie skończył jeszcze 20 lat, po 1 dobrym sezonie w Empoli, gdy mieliśmy BBC i graliśmy często 3-5-2, ale zapowiadało się już na odejście od tej taktyki (2-ka zamiast 3-ki w podstawie),
- Caldara - przychodzi do Juve, gdy ma już skończone 24 lata, po 2 dobrych sezonach w Atalancie, gdy w środku mamy duet Chiellini-Benatia, dziadka Barzagliego i Ruganiego, w którego chyba nie wierzymy.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- CzeczenCZN
- Juventino
Miał 21 już - przyszedł w lato 2015, a jego rocznik to 1994.Crunny pisze:- Rugani - przyszedł do Juve, gdy nie skończył jeszcze 20 lat.

Szczerze? Mi tam go nie szkoda. Środek obrony to nie jest teraz palący problem, kim grać mamy, budżet musimy zbilansować, a przecież jeszcze kogoś super byśmy przywitali na inną pozycję, co nie? FFP niestety jest. Owszem Daniele fajny zawodnik, ale wszystkich mieć nie możemy. Kadra z gumy balonowej nie jest.
Zresztą zastanówcie się trochę nad tym rozpisywaniem składów, ponieważ odejdzie raczej Marchisio, który był 6 pomocnikiem. Ktoś kto teraz będzie 6, to na pewno będzie nie-wychowankiem. Więc gdzieś trzeba to wyrównać w innej formacji. Owszem nie zgłosić kogoś do CL, ale kogo? Bentancura? Średni pomysł.
Piszecie o Martialu, Moracie - a jest Mandzukic, Cuadrado - gdzie wy chcecie ich wepchać? Chyba że rezerwy mamy mieć na poziomie 1 drużyny Napoli?

Pamiętajcie że 21 miejsc dla nie-wychowanków zajmują wszyscy nasi liczący się piłkarze, odejdzie Marchsio, to nawet nie starczy to na ułożenie 1 i drugiego garnituru, bo o 1 miejsce przekraczamy limit. A wy chcecie mieć 5 ŚO, Darmiana jako dublera, kogoś jeszcze do ataku. No ludzie no tak się nie da.
Zakładając by trzyosobowe pomoc i atak miały analogiczną ilość dublerów i mieściło się to w kadrze do CL, to gdzieś musi być wychowanek, nie w pomocy, to w ataku - Kean? Owszem, chce by Mandzukic i Cuadrado zostali, ale czy któryś z nich będzie zadowolony jak nie zostanie zgłoszony?
Żeby ten Morata albo Martial przyszli - musielibyśmy 2 pożegnać.
Wtedy atak na przykład: Costa - Ronaldo - Dybala i dublerzy Martial/Morata - Kean - Bernardeschi.
Owszem, można sobie inaczej to ułożyć personalnie, jednak prawo zachowania masy musi być.
Aha i zgłaszając kadrę do CL, trzeba mieć dublerów na każdej z flanek obrony, by nie było sytuacji jak wtedy gdy żeśmy Lichtseinera nie zgłosili i w razie zastępstwa zostawały nam półśrodki.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2018, 18:48 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- zyx
- Juventino
Panowie, po transferze ROnaldo nie ma co się napalać na przyjście jeszcze jakiejś gwiazdy, bo to sfera marzeń. Transfer CR7 tak obciążył budżet, że teraz będą ruchy tylko sprzedaże.
Transfer Ronaldo to nie tylko suma transferowa, ale też ogromna pensja, która nawet jak pokryje Fiat, to przecież się wlicza do FFP...
Transfer Ronaldo to nie tylko suma transferowa, ale też ogromna pensja, która nawet jak pokryje Fiat, to przecież się wlicza do FFP...
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak nie jego to kogo? Po przyjściu Can-a już trzeba jednego się pozbyć.Mily pisze:Jaki Matuidi???? Chyba sobie żartujesz.
Sturaro - najsłabszy, logiczne że zrobi miejsce dla Can-a
Pjanic - najlepszy w ofensywie, odrzuciliśmy oferty za niego, chcemy przedłużyć umowę
Can - dopiero przyszedł, z takim kontraktem powinien być w podstawie jako
defensywny pomocnik
Khedira - pupil Allegriego, chcemy przedłużyć umowę, namówić Can-a na
przyjście i będzie go wprowadzał do drużyny
Bentancur - przyszłość, może dublować pozycję Pjanic-ia
Marchisio - wychowanek więc pozbycie się go nie robi miejsca w drużynie
Matuidi - każdy oczekiwał więcej od niego, porównując go z Pogbą...
poniżej statystyki Francuzów:
https://www.whoscored.com/Players/17778 ... se-Matuidi
https://www.whoscored.com/Players/97752 ... Paul-Pogba
Paul w pierwszym sezonie będąc nastolatkiem miał lepsze staty, nie mówiąc już o następnych sezonach...
W środku wypadałoby dodać jakości, zamiast posiadania 3 dobrych zawodników lepiej mieć TOP-a.
- CzeczenCZN
- Juventino
Stary, ale co ty porównujesz? Typu dwóch innych rodzajów pomocników?Profesor pisze:Paul w pierwszym sezonie będąc nastolatkiem miał lepsze staty, nie mówiąc już o następnych sezonach...
To tak jak porównywać kto lepszy Dybala czy Costa, na podstawie strzelonych bramek.
Oczywiście, jak najbardziej zgoda, też bym konkretnie jego sprzedał, ale nie ze względu na statystyki, tylko ze względu na to że to wydaje się jedyny kandydat.
Poza tym, nie wiem co ma być tą bombą - chciałbym topowego pomocnika. No ale jeżeli się nie uda i zostaniemy z tym co mamy to OK.
Jeżeli odejdzie Sandro, choć nie chciałbym tego. Liczę tylko na topa na LO jeszcze. Wtedy marzeniem Marcelo, o ile to możliwe. Może faktycznie coś jest na rzeczy że sondujemy temat. Wykorzystać to że z Crisem są ziomami, że też powiedział ze odejdzie gdy on odejdzie - wtedy odejście Alexa byłoby mi i nie tylko mi osłodzone. Nawet byśmy sportowo byli do przodu. Kontrakt Marcelo? Trudno - trzeba mu dać odpowiedni.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Pozbywanie się Higuaina i Mandzura jednocześnie to gruby błąd. Nie wiem co zarząd planuje ale mam do niego zaufanie. Darmian za Sandro? To akurat brzmi jak żart.

- Robaku
- Juventino
Zdecydowanie brzmi jak żart. Ale inne media podają, że jednak coś tam z Marcelo może być grane, ale tylko pod warunkiem odejscia Sandro.
ALe nie traktuje jako błąd odejscia Mandzura i Pipity. Przy takiej sile rażenia możemy mocno rotować nasza ofensywa, a w zasadzie coraz czesciej odchodzi się od klasycznych 9, albo gra jakimś trójzębem vide Liverpool, RM, Barca.
ALe nie traktuje jako błąd odejscia Mandzura i Pipity. Przy takiej sile rażenia możemy mocno rotować nasza ofensywa, a w zasadzie coraz czesciej odchodzi się od klasycznych 9, albo gra jakimś trójzębem vide Liverpool, RM, Barca.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- jakku1
- Juventino
O ile jeszcze miesiąc temu stawiałem, ze to Mandzukic opusci Juventus, a nie Higuain, tak teraz wydaje mi sie odwrotnie. To znaczy, mimo plotek, sadze ze jednak Chorwat zostanie jeszcze co najmniej sezon, bo on potrafi to, czego nie potrafi Igła. Grać tyłem do bramki. A takiego typu napastnika, tak czy siak bedziemy potrzebowac.MRN pisze:Pozbywanie się Higuaina i Mandzura jednocześnie to gruby błąd. Nie wiem co zarząd planuje ale mam do niego zaufanie. Darmian za Sandro? To akurat brzmi jak żart.
Krążą plotki, że możemy sprzedać całą trójkę, tj. Higuaina, Pjanicia i Alexa Sandro (w razie odpowiednich ofert). Chociaz na chwile obecna odejscie Bosniaka jest zwyczajnie malo prawdopodobne.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113