Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Telles to dobry grajek i jak to Yaro napisał - nie bierzcie pod uwagę tego, że nie sprawdził się w interze bo w tym bagnie mało kto jest w stanie się wybić ponad przeciętność będącą cechą tego klubu.Jestem przekonany, że Telles u nas byłby zawodnikiem prezentującym poziom dwie półki wyżej.

- San Holo
- Madridista
A kogo miał wybrać, zakładając, że rzeczywiście rozważał tylko TOP5 lig Europy (na emeryturę w Chinach czy USA jeszcze przyjdzie czas)?CavAllano pisze: Właściwie wszystkie media są zgodne, że to sam Ronaldo nas wybrał. Marotta miał inne plany, ale jeśli oferuje ci się top 1 na świecie...
La Liga: z rzeczywistych względów odpada, transfer Ronaldo do Barcy czy Atletico jest mniej realny niż lądowanie kosmitów w Wadowicach
Premier League: Tottenham i Liverpool nie mają kasy, City ma swój długotrwały plan rozwoju plus Guardiolę za sterami, do tego wystarczająco dużo wydaje na płace całej drużyny, Chelsea też raczej odpada. Jedynym kierunkiem byłby powrót na stare śmieci do Manchesteru United, ale po pierwsze - to już od dawna nie jest Manchester czasów Fergusona, po drugie - Mourinho: choć pod jego okiem Ronaldo piłkarsko mocno się rozwinął, to odejście The Special One z Madrytu było bolesne (również z powodu Crisa), po trzecie - sama specyfika ligi angielskiej niezbyt toleruje napastników bazujących na przyspieszeniu i dryblingu po 33 roku życia :lol: Defoe, Crouch - ile jesteście w stanie wymienić napastników 33+ w PL? Wyżej wymieniona dwójka gra w Anglii niemal całą karierę i są to zupełnie odrębne przypadki, ale Ronaldo? Fizycznie może i by wytrzymał, ale kosztowało by go to sporo sił i raczej nie dałby rady wytrzymać tych 40-50 meczy w sezonie, nie mówiąc już o tytułach. W PL konkurencja jest ogromna i czy United byłoby w stanie zagwarantowac mu cokolwiek więcej niż Tarczę Wspólnoty czy jakiś Puchar Ligi? Raczej nie.
Bundesliga: jedyny klub zdolny ściągnąć Portugalczyka do siebie to Bayern, ale oni mają Lewego i nie wydają tak ogromnych kwot na transfery, w dodatku nie byliby w stanie spełnić jego wymagań finansowych bez wyprzedania połowy składu. No i Ronaldo najmniej pasuje do Bundesligi, moim zdaniem.
Ligue 1: PGS? Mają Mbappe i Neymara i nóż na gardle w postaci Finansowego Fair Play. Odpada.
No i zostaje Serie A. Liga o swojej charakterystycznej specyfice (Calcio!), świetne miejsce dla napastników po trzydziestce, silna drużyna od lat trzaskająca scudetto za scudetto, docierająca do finałów Ligi Mistrzów, z potencjałem w linii pomocy, błyskotliwym Dybalą i murem nie do przejścia w postaci bloku defensywnego. Dodajmy do tego możliwości finansowe, uwielbienie włoskich kibiców i szansa na zostanie twarzą nie tylko Juve, ale i całej ligi włoskiej, której Ronaldo mógłby przywrócić trochę dawnego blasku - odpowiedź pojawia się sama i nie dziwi mnie fakt, że Cristiano sam zaproponował swoje usługi Juventusowi.
Jedynie zastanawia mnie fakt, że taki rekin transferów jak Perez nie wycisnął z Juve więcej niż 100 milionów. Spokojnie mógł rzucić kwotę 120-150 milionów. Choc czy wtedy Juventus udźwignąłby taki transfer? Nie znam możliwości finansowych, ale patrząc na koneksje z Fiatem, giełdę i inne czynniki - myślę, że z drobną sprzedażą taka transakcja byłaby do zaakceptowania.
- CzeczenCZN
- Juventino
@Yaro417 Up Chciałem napisać. :hellyes:
@Crunny Ale Mandragora nie jest naszym wychowankiem, więc miejsca bonusowego po Marchisio nie może zając, mógłby być tylko normalnie liczony jak ponad 90% naszych graczy, no ale chyba brak miejsc. Poza tym lepiej sprzedać - jak da radę - z klauzulą odkupu.
@pablo1503 Zapomniałeś o Bentancurze....
@Crunny Ale Mandragora nie jest naszym wychowankiem, więc miejsca bonusowego po Marchisio nie może zając, mógłby być tylko normalnie liczony jak ponad 90% naszych graczy, no ale chyba brak miejsc. Poza tym lepiej sprzedać - jak da radę - z klauzulą odkupu.
@pablo1503 Zapomniałeś o Bentancurze....

- MRN
- Juventino
I uszatek z urzędu dla nassilhouette pisze:gdyby tak kosztem Sandro przyszedl Pogba, to klękajcie narody. Gwiazdozbiór w Juve jak za starych, dobrych lat.

Nie powiem, że nie wierzę bo po transferze Igły a teraz CR7 zamykam ryj. Niech się dzieje co chce ale wiem, że LM jest obsesja naszego zarządu i dopnie swego prędzej czy później. Mam tylko nadzieję, że tego dożyję

- 1marcin60
- Juventino
Alex Telles? kto? Może jeszcze jakieś brylanciki z ligi polskiej? Tu gra teraz Ronaldo, nazwiska mniejsze niż Pogba powinny być odrzucane z miejsca.jakku1 pisze:Tutaj moim zdaniem waznym elementem calej ukladanki jest oferta za Alexa Tellesa, ktora wystosowalismy kilkanascie/kilka dni temu. Niestety zostala ona odrzucona, cala sprawa wiec przeszla bez wiekszego echa, ale dla mnie jest ewidentne ze szukamy lewego obroncy.CavAllano pisze:Coś głośno zaczyna się u Włochów robić w temacie Pogby...![]()
Poświęcenie Sandro oraz pozyskanie Bernata brzmi z kolei o wiele bardziej wiarygodnie niż wyciągnięcie z Realu kolejnego kluczowego zawodnika. Faktycznie sprawa przedłużenia umowy Alexa wygląda podejrzanie.
Akcje Momblano po akcji z CR7 mocno podskoczyły, więc mnie nie zdziwi już nic, nawet przyjście Francuza.
Potwierdzaja to plotki dotyczace Marcelo, chociaz on moim zdaniem nie ruszy sie z Madrytu.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dokładnie takie same słowa czytałem rok temu jak przychodził De Sciglio :roll:MRN pisze:Jestem przekonany, że Telles u nas byłby zawodnikiem prezentującym poziom dwie półki wyżej.
Skoro Sandro jest z nami nie po drodze, to kimś trzeba go zastąpić, ale płacenie za Tellesa 40 mln (?) oddanego 2 sezony temu z Galaty do Porto za 6,5 bańki? Nie sprawdził się w Turcji i Italii, zagrał sezon życia w Portugalii. Kolejny jednostrzałowiec. Tyle dobrze, że w miarę młody i legitymuje się włoskim paszportem.
80 mln za boki obrony Cancelo - Telles... aż mnie głowa rozbolała

Nie tak dawno przedłużył kontrakt, ale można by wykorzystać obecne zamieszanie w Milanie. Chociaż ciężko stwierdzić jaki tam teraz panuje pion decyzyjny. Nie zdziwiłbym się jakby Fassone i Mirabelli już pakowali walizkijakku1 pisze:Jesli Rugani odejdzie nie zdziwilbym sie gdybysmy powaznie podeszli do tematu Romagnoliego.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- MRN
- Juventino
Sam je nawet wypowiadałem i nie wstydzę się tego. Problem w tym, że trochę spowolniły go kontuzje ale mam nadzieję, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.jackop pisze:Dokładnie takie same słowa czytałem rok temu jak przychodził De Sciglio :roll:

- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Jeśli warunkiem pozyskania Pogby jest sprzedaż Pianica to nie widzę w tym sensu. Jednak jeżeli Marotta i spółka chcą stworzyć monstrualną pomoc z Pogbą i Pjaniciem, pozyskując środki z mniejszych sprzedaży to jestem na tak. Nawet kosztem odejścia A. Sandro.
- MRN
- Juventino
Na VS odżył temat Martiala, który miałby przyjść w zamian za Mandżukicia. To za sprawą rzekomego wpisu Martiala na instagramie w którym poinformował o tym, że czas pomówić o biało czarnych ubraniach. Niby nic, zwykła ciekawostka ale zdjęcia Ronaldo w biało-czarnych ciuchach też niby były zbiegiem okoliczności.
Jeżeli chodzi o taka wymianę to tak, w innym przypadku szkoda byłoby mi Mario.
Porobiło się :
Higuain ----> Morata
Mandzukić ----> Martial
Sandro ----> Pogba

Jeżeli chodzi o taka wymianę to tak, w innym przypadku szkoda byłoby mi Mario.
Porobiło się :
Higuain ----> Morata
Mandzukić ----> Martial
Sandro ----> Pogba

- Osgiliath
- Juventino
Jeśli faktycznie miałoby dojść do dealu, w którym Igła poszedłby za Moratę, to ja jestem za. Igła raczej nie pogodzi się z rolą rezerwowego, a graniem nim w środku i przesunięcie CR na lewo z automatu sadzi naszego Costę na ławce, że nie wspomnę o kolejce w postaci Mandżu i Pjacy, a że w ogóle nie wspomnę o trzymaniu tak drogiego gracza w utrzymaniu na ławce.
Morata swój skill ma, na zmiennika i w środku i na lewy bok ataku nadałby się w sam raz. Grając z CR raczej też nie zahibernowałby się jak ostatnio w Juve na pół roku.
Co do Sandro... będzie szkoda chłopa, ale jeśli ma to udrożnić nam drogę do Pogby to ja jestem za, choćby z faktu, że wizja Pogba - Pjanic - Can wydaje się mocno kusząca.
Jeżeli już mielibyśmy się pozbywać Ruganiego, to z chęcią widziałbym Godina u nas. Szansa na Romagnoliego jest w zasadzie taka, że nowy właściciel Milanu (ten fundusz amerykański) będzie potrzebował hajsu i czasu na ogarnięcie ichniego bordello, ale i tak będzie ciężko go wyciągnąć, bo to młody Włoch, więc +15 na starcie.
I tak w międzyczasie powinno być najważniejsze spieniężenie tych wszystkich grajków, o których wspomniał Crunny w swym poście, by zawsze jakieś drobniaki nimi uzbierać.
Przyznam, że bardzo ciekawią mnie dalsze ruchy w naszym mercato, bo jest szansa, że skończymy z rewolucją, która z jednej strony podnosi sporo jakość (CR, Pogba), a z drugiej jeszcze bardziej zwiększymy konkurencyjność obu jedenastek.
@towalski - zwróć uwagę, że to męczenie buły jest stylem definiowanym przez Żoze już od czasów pierwszego etapu w CFC, więc to raczej nie graczy wina, że jest jak jest, mając w składzie Martiala, Pogbę, czy Lukaku, czy nawet młodziaka Rashforda.
Morata swój skill ma, na zmiennika i w środku i na lewy bok ataku nadałby się w sam raz. Grając z CR raczej też nie zahibernowałby się jak ostatnio w Juve na pół roku.
Co do Sandro... będzie szkoda chłopa, ale jeśli ma to udrożnić nam drogę do Pogby to ja jestem za, choćby z faktu, że wizja Pogba - Pjanic - Can wydaje się mocno kusząca.
Jeżeli już mielibyśmy się pozbywać Ruganiego, to z chęcią widziałbym Godina u nas. Szansa na Romagnoliego jest w zasadzie taka, że nowy właściciel Milanu (ten fundusz amerykański) będzie potrzebował hajsu i czasu na ogarnięcie ichniego bordello, ale i tak będzie ciężko go wyciągnąć, bo to młody Włoch, więc +15 na starcie.
I tak w międzyczasie powinno być najważniejsze spieniężenie tych wszystkich grajków, o których wspomniał Crunny w swym poście, by zawsze jakieś drobniaki nimi uzbierać.
Przyznam, że bardzo ciekawią mnie dalsze ruchy w naszym mercato, bo jest szansa, że skończymy z rewolucją, która z jednej strony podnosi sporo jakość (CR, Pogba), a z drugiej jeszcze bardziej zwiększymy konkurencyjność obu jedenastek.
@towalski - zwróć uwagę, że to męczenie buły jest stylem definiowanym przez Żoze już od czasów pierwszego etapu w CFC, więc to raczej nie graczy wina, że jest jak jest, mając w składzie Martiala, Pogbę, czy Lukaku, czy nawet młodziaka Rashforda.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2018, 08:45 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 2 razy.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Martiala na Devipage mocno chcą wypchnąć, jednocześnie zachwycając się jakim TOPem jest A. Sandro. Ja nie oglądałem w tym sezonie za wielu meczów ManU, ale to co widziałem to męczenie buły.
- Yaro417
- Juventino
Mnie Martial nie przekonuje. Wolę Moratę. Atak D. Costa CR7 Dybala, a na rezerwie Morata i Bernardeschi to byłaby moc. Resztę naszych atakujących (Igła, Mandzu, Pjaca i Cuadrado) sprzedać za niezły hajs. Myślę, że tak 140-150 mln by się za nich uzbierało.