Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:24

notquitemytempo pisze:
Robaku pisze:Świecicki i Kapica piszą/mówią/ na instagramie, ze Dybala i PJanic niezadowoleni w Turynie z uwagi na nasze defensywne podejscie.
Robaku, można prosić o link?
Nie wiem, co myśleć o tych wiadomościach i o jakości źródeł tych komentatorów. Parę dni temu wrzucałem info Święcickiego o odejściu Dybali w razie transferu Ronaldo. To nie ma sensu. Kto odchodziłby po czymś takim? Mam wrażenie, że na siłę udają dobrze poinformowanych.
Swiecicki i Kapica wiedzą mniej o tym, co się dzieje w Turynie od przeciętnego kibica Juventusu z VS.

To nie sa powazne zrodla odnosnie naszej szatni czy naszych transferow. Powazne zrodla to Di Marzio, Agresti, Laudisa, niektorzy userzy z VS.

A co do naszych transferów, to proponuje nastawić się teraz na cierpliwosc. Bo najpierw bedziemy sprzedawac (Mandragora, Cerri, pewnie Favilli, pewnie jakis obronca, pewnie jakis napastnik, etc), a potem moze ewentualnie kupować.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:35

Jakku, czy moglbys napisac kto Twoim zdaniem pozegna sie z naszym klubem i jakich (o ile w ogole jakichkolwiek) transferow mozemy sie jeszcze spodziewac?

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:41

Ktoś tu jakiś czas temu wklejał info, że Ronaldo rozłożony na 2 raty? Prawda to?

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:45

DonPatch pisze:Ktoś tu jakiś czas temu wklejał info, że Ronaldo rozłożony na 2 raty? Prawda to?
Prawda.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:46

To co, za rok Messi, żeby mogli sobie z Ronaldo popykać w końcu w jednej drużynie, do czego śliniłby się chyba cały świat? :prochno:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:50

Vanquish pisze:To co, za rok Messi, żeby mogli sobie z Ronaldo popykać w końcu w jednej drużynie, do czego śliniłby się chyba cały świat? :prochno:
To ja bym chyba musiał zmienić drużynę. :stop:

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:55

W Mediolanie szturm na juvestore....nasi sprzedają 1 koszulkę Ronaldo na minute

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:56

Marcelo zaczal obserwowac Juventus na Instagramie

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 19:57

Baczu pisze:
DonPatch pisze:Ktoś tu jakiś czas temu wklejał info, że Ronaldo rozłożony na 2 raty? Prawda to?
Prawda.
wydaje mi się w komunikatach które zostały podane jest informacja że płatność jest w dwóch latach obrotowych co nie musi oznaczać w dwóch ratach

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 20:14

No i pykło. Z perspektywy czasu cieszę się, że przez kilka dni byłem odcięty od "wielkiego świata" i nie musiałem przeżywać tego co się działo tutaj (i nie tylko tu) w real time. Niezły bajzel i huśtawka nastrojów. Honorowe wyróżnienie idzie do omnibusa ozoba, który dalej chyba żyje w równoległym świecie w którym w Milanie idzie ku lepszemu :whistle:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 20:22

Perez i tak jest pewnie obrażony, bo transfer Ronaldo do jednego z głównych rywali w LM nie był mu na rękę. To cios nie tylko sportowy, ale i wizerunkowy. Marcelo to zdaje się byłoby już za wiele. Ktoś wykopał w internetach, że w 2014 Brazylijczyk wyraził chęć przeniesienia się do nas w bliżej nieokreślonej przyszłości. Inni podają, że na doniesienia o potencjalnym jeszcze odejściu Ronaldo miał zareagować stanowczo - także i ja opuszczę klub. Sam źródeł tych doniesień nie weryfikowałem. Równie dobrze może to być bullshit.

Jeśli byłaby możliwość takiej "wymiany" i tak wolałbym pozostać przy Sandro. Włosi podają, że chcemy go zatrzymać. Obecnie mamy szaleństwo związane z CR7, ale zapewne szybciutko usiądziemy do stołu z Benatią, Cuadrado, Pjaniciem i Brazylijczykiem właśnie.

Na Tuttojuve podali, że zaatakujemy po Rabiot. Jeśli nie udałoby się teraz, mielibyśmy poczekać do kolejnego letniego okienka (koniec kontraktu).

1marcin60

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 20:35

Piotr Juvefan pisze:
towalski pisze:Co byście powiedzieli na wymianę 1:1 Sandro za Marcelo?
Jakościowo na dzień dzisiejszy na pewno Marcelo > Sandro. Pytanie zasadnicze, czy Sandro kiedykolwiek wskoczy na poziom Marcelo?
Oczywiście,że wolałbym Marcelo,bo to najlepszy lewy obrońca na świecie,ale co z tego? Przecież Real nie jest aż tak głupi.

Osobiście łudzę się,że po wszystkich planowanych sprzedażach ruszymy jeszcze po jakieś fajne nazwisko bo środka pola,ale i tak na razie mercato na plus.
Marcelo to chyba na skrzydło? Bo wydaje mi się że Juventus jest taką drużyną, w której lewy obrońca musi przede wszystkim bronić, co jest ostatnią rzeczą jaką można powiedzieć o Marcelo. Były mecze gdzie ciągnął cały Real, kreował całą grę, napędzał swoimi rajdami wiele akcji, ale Marcelo w defensywie to parodia obrońcy.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 20:46

1marcin60 pisze:
Piotr Juvefan pisze:
towalski pisze:Co byście powiedzieli na wymianę 1:1 Sandro za Marcelo?
Jakościowo na dzień dzisiejszy na pewno Marcelo > Sandro. Pytanie zasadnicze, czy Sandro kiedykolwiek wskoczy na poziom Marcelo?
Oczywiście,że wolałbym Marcelo,bo to najlepszy lewy obrońca na świecie,ale co z tego? Przecież Real nie jest aż tak głupi.

Osobiście łudzę się,że po wszystkich planowanych sprzedażach ruszymy jeszcze po jakieś fajne nazwisko bo środka pola,ale i tak na razie mercato na plus.
Marcelo to chyba na skrzydło? Bo wydaje mi się że Juventus jest taką drużyną, w której lewy obrońca musi przede wszystkim bronić, co jest ostatnią rzeczą jaką można powiedzieć o Marcelo. Były mecze gdzie ciągnął cały Real, kreował całą grę, napędzał swoimi rajdami wiele akcji, ale Marcelo w defensywie to parodia obrońcy.
Na lewy atak.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 20:47

Fiorentina się pięknie sfrajerzyła tym Rebicem. Wypożyczyli go, a później oddali za 2 mln euro. Po MŚ będzie wart z 30-40 mln. Szkoda, że nie spróbowaliśmy go przejąć za Pjacę, bo jest tylko 2 lata straszy, a naszemu Marko daleko do strzelania 2 goli w 1 meczu Bayernowi czy błyszczenia na MŚ przeciwko Anglii czy Argentynie.

Viola odbiła to sobie Lafontem za 8,5 mln, który przychodzi do Włoch pewnie po to, żeby zostać drugim Freyem dla Fiorentiny i potem drugim Szczęsnym dla nas :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2018, 20:53

DiMarzio - Cerri podpisal z Cagliari

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Zablokowany