Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- ballack13
- Juventino
ujme to tak - teoria którą rozpisałeś o Man U a konkretnie o żałosnym składzie jest co najmniej oderwana od rzeczywistości.1marcin60 pisze:Bo przeważnie za marketingiem i finansami idą ruchy sportowe, kilkanascie lat temu Milan był klubem z topu, świat finansowo poszedł na przód, oni zostali w miejscu i Milanu nie ma.Robaku pisze:Szkit, ale on jednak w pewien sposób probuje dekodować, że za marketingowymi ruchami idą sportowe, a wlasnie ManU czy PSG jest takim przykładem z Dupy.
PSG stac na każdego, ManU też - a nie każdego maja - bo nie każdy chce tam iść a i sukcesów sportowych tam niewiele.
Bo jeśli patrzymy na PSG i Ligue1 to jest to wieksza przepasz pomiędzy Juve a innymi w Serie A, a jednak PSG potrafi przerżnąć mistrza.
PSG postawiło na przyszłość, oni wydali 400 milionów w jednym okienku i w końcu zgarną LM, a United to raczej efekt fatalnie zarządzanego klubu i kupowania piłkarzy takich jak Alexis, United poza Lukaku, DDG i aspirującym Pogbą ma skład żałosny, przepłacony, ale jak ktoś wydaje kilkaset milionów co okienko to w końcu trafi w jakiegoś piłkarza, i poziom pójdzie w górę.
proponuje najpierw się zapoznać z tym składem
https://devilpage.pl/index/sklad/
następnie zobaczyć ilu z tych piłkarzy gra w swoich kadrach
a później jeszcze raz popatrzeć na skład.
Jeśli fatalne zarządzanie to kupno takich zawodników jak Alexis to nie wiem kogo kupują najlepsi zarządzający - CR7 i Messiego w jedno okno?
dla poparcia mojej tezy wklejam zakończony sezon
Premier League
1 M City
2 M Utd
3 Tottenham
4 Liverpool
5 Chelsea
6 Arsenal
różnica między 1 a drugim to 19 punktów ale dodam że za pierwszymi stoją Szejki dużo mocniejsi niż właściciel United.
w tej lidze śmiem twierdzić że ani Real ani Barcelona nie miałaby łatwo,
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2018, 11:22 przez ballack13, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomassi14
- Juventino
Co to za dziecko głupoty wypisuje ,,,Hernandez, Walker, Modric, Cavani w jedno okienko ?? Dobrze że marzenia są bezpłatne:D, wcale nie mamy gorszych zawodników na te pozycjeCristianoRonaldo pisze:No to wzmacniamy tak patrzę, napewno braki na środku pomocy Pjanic to nie modric proponował bym wyciągnąć z Realu właśnie tego pana i to by było to. Gruby Higuain to musi odejść raczej nie widzę po transferze Ronaldo miejsca tu dla niego, widziałbym za niego Cavaniego, Kane albo Werner. Jeszcze lewa obrona kto mi się podobał na tych mistrzostwach to Lucas Hernandez, oczywiście na prawą ściągamy Walkera to tak:
---Ronaldo---Cavani---Dybala---
--------Modric----Matuidi---------
-------------Khedira--------------
Hernandez--Chielini--Benatia--Walker
---------------Szczesny-------------
LM nasza dziękuję i dobranoc
Manchester United nie ma słabej kadry, oni są słabi mentalnie, I nie ma team spiryt, niestety Mourinho nie jest trenerem który umie coś takiego stworzyć (poza Porto miał samograje)
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2018, 11:27 przez tomassi14, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
:rotfl:CristianoRonaldo pisze:No to wzmacniamy tak patrzę, napewno braki na środku pomocy Pjanic to nie modric proponował bym wyciągnąć z Realu właśnie tego pana i to by było to. Gruby Higuain to musi odejść raczej nie widzę po transferze Ronaldo miejsca tu dla niego, widziałbym za niego Cavaniego, Kane albo Werner. Jeszcze lewa obrona kto mi się podobał na tych mistrzostwach to Lucas Hernandez, oczywiście na prawą ściągamy Walkera to tak:

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nom. Alves wybrał współpracę z Allegrim, po czym spierdzielił stąd. Temat o spinach piłkarzy z Allegrim już był, więc nie będę do tego wracał.Piotr Juvefan pisze:@Alexinhio-10
Przecież wiadomo,że musiało się oberwać trenerowiPo co szanować 2 letni kontrakt? A jeśli już się uda go rozwiązać to po co szanować swój poprzedni klub? I ten Ronaldo wybrał współpracę właśnie z Maxem Allegrim
Wiesz o co mi chodziło, Alves widział jak się wygrywa LM, jakie trzeba mieć nastawienie i jak grać, żeby ją wygrać. Nie wszystko jest białe i czarne.szczypek pisze:Nie zrozum mnie źle, ale idąc tym tropem to jak ktoś kiedyś wygrał coś jakąś filozofią to już nigdy nie powinien nic przegrać. Skoro Alves zna sposób na wyrywanie LM to dlaczego nie wygrywa jej rok w rok?Alexinhio-10 pisze:Na prawdę nie potraficie zrozumieć, że gość mógł się złapać za głowę, gdy zobaczył filozofię Maksia Allegriego, który jest zadowolony z 1:0, albo z remisu i mówi zawodnikom, żeby bronili wyniku ? Akurat w kwestii wygrywania LM, Alves wie lepiej jak to się robi...
Allegrigo nie bronię, bo sam uważam, że masę błędów popełniał i popełni, ale no nie przesadzajmy.
Tyle że Maksiu się na tych błędach nie uczy.
Większość obrońców Allegriego mówi, że to zespoły mające kosmitów w swoich składach (Messi i Ronaldo) wygrywają LM. Jestem pewien, że jeśli Juve uda się wygrać LM, to będą wychwalać Allegriego, a nie przypisywać sukces Ronaldo.
Nie sądziłem że to (niedzielni kibice) stanie się tak szybkoCristianoRonaldo pisze:No to wzmacniamy tak patrzę, napewno braki na środku pomocy Pjanic to nie modric proponował bym wyciągnąć z Realu właśnie tego pana i to by było to. Gruby Higuain to musi odejść raczej nie widzę po transferze Ronaldo miejsca tu dla niego, widziałbym za niego Cavaniego, Kane albo Werner. Jeszcze lewa obrona kto mi się podobał na tych mistrzostwach to Lucas Hernandez, oczywiście na prawą ściągamy Walkera to tak:

Robaku Jeden delikwent już tu siedzi długi czas i ani on się nic nie nauczył, ani ja się nie przyzwyczaiłem

Ostatnio zmieniony 11 lipca 2018, 11:34 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.
- 1marcin60
- Juventino
Przecież Juventus kadrowo taki United miażdży, a Juventus też nie naszpikowany gwiazdami na każdą pozycję.ballack13 pisze:ujme to tak - teoria którą rozpisałeś o Man U a konkretnie o żałosnym składzie jest co najmniej oderwana od rzeczywistości.1marcin60 pisze:Bo przeważnie za marketingiem i finansami idą ruchy sportowe, kilkanascie lat temu Milan był klubem z topu, świat finansowo poszedł na przód, oni zostali w miejscu i Milanu nie ma.Robaku pisze:Szkit, ale on jednak w pewien sposób probuje dekodować, że za marketingowymi ruchami idą sportowe, a wlasnie ManU czy PSG jest takim przykładem z Dupy.
PSG stac na każdego, ManU też - a nie każdego maja - bo nie każdy chce tam iść a i sukcesów sportowych tam niewiele.
Bo jeśli patrzymy na PSG i Ligue1 to jest to wieksza przepasz pomiędzy Juve a innymi w Serie A, a jednak PSG potrafi przerżnąć mistrza.
PSG postawiło na przyszłość, oni wydali 400 milionów w jednym okienku i w końcu zgarną LM, a United to raczej efekt fatalnie zarządzanego klubu i kupowania piłkarzy takich jak Alexis, United poza Lukaku, DDG i aspirującym Pogbą ma skład żałosny, przepłacony, ale jak ktoś wydaje kilkaset milionów co okienko to w końcu trafi w jakiegoś piłkarza, i poziom pójdzie w górę.
Jeśli fatalne zarządzanie to kupno takich zawodników jak Alexis to nie wiem kogo kupują najlepsi zarządzający - CR7 i Messiego w jedno okno?
Premier League
1 M City
2 M Utd
3 Tottenham
4 Liverpool
5 Chelsea
6 Arsenal
różnica między 1 a drugim to 19 punktów ale dodam że za pierwszymi stoją Szejki dużo mocniejsi niż właściciel United.
Alexis czyli odpadek z Barcelony, ciągnący momentami Arsenal w kierunku 4 miejsca to jakaś ultra-gwiazda?
Topowe transfery to kupno Ronaldo, Kaki i Benzemy w jedno okienko, Neymara, Mbappe a za rok Buffona, to sa transfery, nastawione na jedno, na sukces. Branie absolutnie najlepszych piłkarzy, bez żadnych kompromisów, a nie jakieś półśrodki.
- 1marcin60
- Juventino
CristianoRonaldo pisze:No to wzmacniamy tak patrzę, napewno braki na środku pomocy Pjanic to nie modric proponował bym wyciągnąć z Realu właśnie tego pana i to by było to. Gruby Higuain to musi odejść raczej nie widzę po transferze Ronaldo miejsca tu dla niego, widziałbym za niego Cavaniego, Kane albo Werner. Jeszcze lewa obrona kto mi się podobał na tych mistrzostwach to Lucas Hernandez, oczywiście na prawą ściągamy Walkera to tak:
Tutaj to chyba tak nie działa, że Juventus idzie i bierze kogo chce.
Jak naprawdę jest takie ciśnienie na LM to Modrica jeszcze mogliby spróbować wyciagnąć, ale to chyba niemożliwe.
No i te boki obrony faktycznie do wzmocnienia chyba by były, chociaż ten Alex Sandro wyceniany na 45 baniek, może coś gra.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2018, 11:35 przez 1marcin60, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
tutaj przez najbliższe miesiące będzie ciężko, bardzo cięzko.
Potem albo przywykniemy albo oni się nauczą
Potem albo przywykniemy albo oni się nauczą
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- jakku1
- Juventino
Z Pumim mam stały kontakt i bardzo się cieszy z transferu ;-).Vincitore pisze:Dobra, gdzie jest pumi?
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- ballack13
- Juventino
1marcin60 pisze:Przecież Juventus kadrowo taki United miażdży, a Juventus też nie naszpikowany gwiazdami na każdą pozycję.ballack13 pisze:ujme to tak - teoria którą rozpisałeś o Man U a konkretnie o żałosnym składzie jest co najmniej oderwana od rzeczywistości.1marcin60 pisze:
Bo przeważnie za marketingiem i finansami idą ruchy sportowe, kilkanascie lat temu Milan był klubem z topu, świat finansowo poszedł na przód, oni zostali w miejscu i Milanu nie ma.
Premier League
1 M City
2 M Utd
3 Tottenham
4 Liverpool
5 Chelsea
6 Arsenal
Alexis czyli odpadek z Barcelony, ciągnący momentami Arsenal w kierunku 4 miejsca to jakaś ultra-gwiazda?
Topowe transfery to kupno Ronaldo, Kaki i Benzemy w jedno okienko, Neymara, Mbappe a za rok Buffona, to sa transfery, nastawione na jedno, na sukces. Branie absolutnie najlepszych piłkarzy, bez żadnych kompromisów, a nie jakieś półśrodki.

Alexis
https://www.transfermarkt.pl/alexis-san ... on/#gesamt
serio zobacz ile ten według Ciebie "odpadek" ma bramek asyst
- Piotr Juvefan
- Juventino
Czyli wszystko jasne. Masz paranoję na punkcie trenera. A nasi byli piłkarze,ważni,którzy odeszli po laury i hajsy jak Vidal,Pogba,Alves czy Bonucci.. Nie trzeba nic dodawać historia pokazała,że Juventus jest dobrym miejscem,który przyciąga największych piłkarzy świata a trener niczemu tu nie wadzi.Alexinhio-10 pisze: Jestem pewien, że jeśli Juve uda się wygrać LM, to będą wychwalać Allegriego, a nie przypisywać sukces Ronaldo.
A postów "nowych" to mi się nawet nie chce komentować.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2018, 11:41 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- 1marcin60
- Juventino
62 gole w 134 meczach w Anglii, to nic wybitnego,ballack13 pisze:1marcin60 pisze:Przecież Juventus kadrowo taki United miażdży, a Juventus też nie naszpikowany gwiazdami na każdą pozycję.ballack13 pisze:
ujme to tak - teoria którą rozpisałeś o Man U a konkretnie o żałosnym składzie jest co najmniej oderwana od rzeczywistości.
Premier League
1 M City
2 M Utd
3 Tottenham
4 Liverpool
5 Chelsea
6 Arsenal
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Alexis
https://www.transfermarkt.pl/alexis-san ... on/#gesamt