Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Przygotowuje się do ataku. Tez już pisałem ze jestem ciekaw jego opinii.Vincitore pisze:Dobra, gdzie jest pumi?
Fani Interu wieszcza nam największa wtopę stulecia z tym transferem.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- WhySoSerious?
- Juventino
Dobra Panowie. Nacieszyliśmy się, mieliśmy swoje 5 min
Gdzie go teraz sprzedajemy i za ile? :rotfl: PSG za 250 mln? a może Barca? :hellyes:

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Daj spokój, te pacusie zapowiadaliby nam wtopę zawsze i wszędzie a ból dupy mają taki jakby ich stado Goryli wydupczyło. Grunt, że oni idą na podbój Europy z takim piłkarzami jak Asamoah, Karamoh i dalbert, my gdybyśmy mieli jeszcze Messiego do kompletu to i tak wtopa. Jakiś tam wypłoch napisał, że specjalnie czekaliśmy z ogłoszeniem transferu aby przyćmić prezentacje Asy u nich bo nie możemy się z tym pogodzić :rotfl:Adrian27th pisze:Fani Interu wieszcza nam największa wtopę stulecia z tym transferem.
Inny napisał, że Juve nie pokazało swojej siły pozyskując Ronaldo bo on uciekał przed odpowiedzialnością podatkową :hellyes:
Równie dobrze mógłby przejść w takim razie do interu, co nie ? Ale po co - oni czekają na Dembele :shock:
Boli ich niemiłosiernie to, że nie dość, że odskakujemy sportowo ale i wizerunkowo ale najlepszy obrońca ligi Skriniar wybije CR7 futbol z głowy

Ostatnio zmieniony 11 lipca 2018, 08:12 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- gregor_g4
- Juventino
Ale czemu Cię to dziwi? Nie wygramy Serie A - porażka.Adrian27th pisze:
Nie wygramy Ligi Mistrzów - też porażka, bo tym transferem niewątpliwie pokazaliśmy w co celujemy.
Także jakakolwiek nasza porażka, będzie pożywką dla obozu wroga.
Dodatkowo Zambrotta pisał o Alvesie. Teraz przychodzi jeszcze większa gwiazda, z jeszcze większym ego, która pracowała z najlepszymi na świecie.
Real, a Juve to 2 różne filozofie gry.
Oni w 2017 w finale jak poczuli naszą krew, to za wszelką cenę chcieli nas dobić. My w rewanżu na Bernabeu, jak wyrównaliśmy stan rywalizacji i mieliśmy Real na łopatkach, to oddaliśmy im pole.
Czy Allegri będzie w stanie zmienić swoje nastawienie? Czy Ronaldo będzie w stanie zaakceptować wszystkie decyzje trenera?
Pisałem to wcześniej, ze sportowego punktu widzenia, mimo, że CR jest mega kozakiem, to transfer jest obarczony dużym ryzykiem.
Dodatkowo, teraz cała rzesza fanów CR, z oglądania PD, przerzuci się na Juve i Serie A, a w ostatnich sezonach, nawet wśród kibiców Juve było sporo głosów, że ciężko się to ogląda.
Mam jeednak nadzieję, że tym transferem, zmienimy też swoja filozofię w innym wypadku ten boom, zamieni sięw krach.
- MRN
- Juventino
Ale co ty porównujesz Alvesa do CR7 ? Alves nigdy nie miał takich ambicji jak Ronaldo, zawsze palił za sobą mosty i wiecznie się z kimś kłócił bądź prowokował rywali. To nie ten poziom. Alves marketingowo nic nam nie dał, sportowo dał dość sporo. Alves tutaj zagrał przynajmniej w finale LM a w PSG ? Poszedł tam za Neymarem bo te dwa głupole to wielcy przyjaciele. Nic do ciebie nie mam ale pojechałeś z tym porównaniem. I dajcie spokój temu Maxowi, jeszcze sezon się nie zaczął ale i tak nadal po nim hejty idą.
inter wydaje w tym mercato ale wcale nie zdziwię się jeżeli sprzedadzą Icara. Perez nie pozyska ani MBappe ani Neymara bo szejk ich nie puści...mogą pozyskać jedynie Hazarda ale i to nie jest do końca pewne. Jeżeli Perez po utracie C. R. napotka przeszkody w pozyskaniu kogoś spektakularnego to zarzuci sieci na Icardiego, jeżeli tak się stanie to inter nie utrzyma go.
inter wydaje w tym mercato ale wcale nie zdziwię się jeżeli sprzedadzą Icara. Perez nie pozyska ani MBappe ani Neymara bo szejk ich nie puści...mogą pozyskać jedynie Hazarda ale i to nie jest do końca pewne. Jeżeli Perez po utracie C. R. napotka przeszkody w pozyskaniu kogoś spektakularnego to zarzuci sieci na Icardiego, jeżeli tak się stanie to inter nie utrzyma go.

- tomassi14
- Juventino
gregor_g4 pisze:Ale czemu Cię to dziwi? Nie wygramy Serie A - porażka.Adrian27th pisze:
Nie wygramy Ligi Mistrzów - też porażka, bo tym transferem niewątpliwie pokazaliśmy w co celujemy.
Dodatkowo Zambrotta pisał o Alvesie. Teraz przychodzi jeszcze większa gwiazda, z jeszcze większym ego, która pracowała z najlepszymi na świecie.
Oni w 2017 w finale jak poczuli naszą krew, to za wszelką cenę chcieli nas dobić. My w rewanżu na Bernabeu, jak wyrównaliśmy stan rywalizacji i mieliśmy Real na łopatkach, to oddaliśmy im pole.
Czy Allegri będzie w stanie zmienić swoje nastawienie? Czy Ronaldo będzie w stanie zaakceptować wszystkie decyzje trenera?
Pisałem to wcześniej, ze sportowego punktu widzenia, mimo, że CR jest mega kozakiem, to transfer jest obarczony dużym ryzykiem.
Dodatkowo, teraz cała rzesza fanów CR, z oglądania PD, przerzuci się na Juve i Serie A, a w ostatnich sezonach, nawet wśród kibiców Juve było sporo głosów, że ciężko się to ogląda.
Mam jeednak nadzieję, że tym transferem, zmienimy też swoja filozofię w innym wypadku ten boom, zamieni sięw krach.
Zgadzam się z kolegą wyżej, niepokoją mnie trochę słowa Alvesa gdy odchodził że jesteśmy klubem bez ambicji, a zabolały słowa buffona który de facto w jakimś stopniu to potwierdził w którymś z wywiadów jak przechodził do psg...
- gregor_g4
- Juventino
Czy miał takie ambicje? Być może nie, indywidualnych nagród też nie zgarnął tyle co CR, ale w piłce klubowej i reprezentacyjnej wygrał sporo, więcej niż grający u nas w tym czasie inni piłkarze.MRN pisze:Ale co ty porównujesz Alvesa do CR7 ? Alves nigdy nie miał takich ambicji jak Ronaldo, zawsze palił za sobą mosty i wiecznie się z kimś kłócił bądź prowokował rywali. To nie ten poziom. Alves marketingowo nic nam nie dał, sportowo dał dość sporo. Alves tutaj zagrał przynajmniej w finale LM a w PSG ? Poszedł tam za Neymarem bo te dwa głupole to wielcy przyjaciele. Nic do ciebie nie mam ale pojechałeś z tym porównaniem. I dajcie spokój temu Maxowi, jeszcze sezon się nie zaczął ale i tak nadal po nim hejty idą.
Dla mnie to jest porównywalne doświadczenie, owszem inny styl bycia, ale chęć wygrywania, uważam podobna.
Bo nikt mi nie powie, że Alves to bumelant, a to co wygrał to przez przypadek.
- MRN
- Juventino
Nigdzie tego nie napisałem ale odszedł do PSG i co osiągnął ? Gdzie skończyło PSG mając w składzie Neymara, Cavaniego, MBappe, Verrattiego i Alvesa ? To jest dopiero klub bez ambicji, który mentalnie nawet nam nigdy do pięt nie dorośnie. Jeżeli Alves był taki figo fago to mógł w przerwie pamiętnego finału LM wziąć towarzystwo za ryj i potrząsnąć nim zamiast eskalować konflikt razem z Bonuccim. Lepiej włączyć brazylijską sambę ze smartfona. Sportowo dał nam nieco ale naprawdę, on nie pasował do Juve gdyż tutaj nie było i nigdy nie będzie tiki-taki Barcelony.gregor_g4 pisze:Bo nikt mi nie powie, że Alves to bumelant, a to co wygrał to przez przypadek.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
:hellyes: Mam takie samo zdanie. Od poczatku z tylu glowy mialem to, jak gosc mega ambitny i z obsesja wygrywania bedzie wspolpraciwal z Maksiem. Obawiam sie tego i jesli nie zmienimy filozofii, to moga byc zgrzyty, tak jak z Alvesem.gregor_g4 pisze:Ale czemu Cię to dziwi? Nie wygramy Serie A - porażka.Adrian27th pisze:
Za rok i tak bysny sie z Maksiem raczej pozegnali, wiec niech Krycha sie najwyzej rok przemeczy

Ostatnio zmieniony 11 lipca 2018, 08:47 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- gregor_g4
- Juventino
No i sam potwierdzasz to, o co mi chodzi. Posiadanie CR nie spowoduje, że wygramy z LM, tak jak PSG mając w/w gwiazdy tego nie zrobiło.MRN pisze:Nigdzie tego nie napisałem ale odszedł do PSG i co osiągnął ? Gdzie skończyło PSG mając w składzie Neymara, Cavaniego, MBappe, Verrattiego i Alvesa ? To jest dopiero klub bez ambicji, który mentalnie nawet nam nigdy do pięt nie dorośnie. Jeżeli Alves był taki figo fago to mógł w przerwie pamiętnego finału LM wziąć towarzystwo za ryj i potrząsnąć nim zamiast eskalować konflikt razem z Bonuccim. Lepiej włączyć brazylijską sambę ze smartfona. Sportowo dał nam nieco ale naprawdę, on nie pasował do Juve gdyż tutaj nie było i nigdy nie będzie tiki-taki Barcelony.gregor_g4 pisze:Bo nikt mi nie powie, że Alves to bumelant, a to co wygrał to przez przypadek.
Czy CR będzie pasować do Juve? To tytan pracy, więc wszystko się zgadza, ale jednocześnie infywidualista, wielka gwiazda, a Juve zawsze stawiało na kolektyw.
- MRN
- Juventino
Nie potwierdziłem bo w drodze do ostatniego finału szliśmy jak po swoje ale finał wybił nam z głowy Ronaldo. Wtedy jakoś Alves nie narzekał na filozofię. Teraz mamy CR u siebie a gdzieś wyczytałem, że CR7 = sukces. Myślę, że z nim w finale to będzie inna drużyna ale trzeba tam się znaleźć.

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Czy Juve to klub bez ambicji? Można było tak myśleć do przedwczoraj. Wczoraj - transfer CR7 - pokazał całemu światu w co Juve celuje nie mówiąc o tym - LM. Z Cristiano, całkowicie się zmienia gra zespołu. Bo to cyborg, który decyduje o losach meczu. Z Ronaldo w składzie, obrońcy zespołu przeciwnego nie będą mogli podchodzić za wysoko - bo zostaną momentalnie skarceni. Takie są fakty - Ronaldo w sytuacjach sam na sam rzadko się myli, ma niesamowity drybling, strzał, przyśpieszenie i prędkość. Jeden człowiek zmienia całkowicie układ sił w zespole. Żaden zespół na świecie nie będzie się chciał odkryć. Wcześniej tak nie było. Mamy Costę, który wraca na swój najwyższy poziom, mamy Dybalę, który będzie miał z kim klepać, mamy Bernardeschiego oraz. Cuadrado - który świetnie biega. Taka ofensywa wygląda na kompletną. Może się okazać, że w tym roku - możemy być najlepiej grającym zespołem z kontry. Są ku temu wszystkie predyspozycje, a Max taktycznie to ogarnie.
Dla zobrazowania sytuacji siły marketingowej Ronaldo. 1,35 mln twittów o półfinale, 1,5 mln o Ronaldo. Czy ktoś ma jakieś wątpliwości o jego sile? To jedno osobowa armia.
BTW, firma odpowiedzialna za stronę powinna zostać wywalona na zbity pysk. Od wczoraj serwery przeciążone. Wstyd.
Dla zobrazowania sytuacji siły marketingowej Ronaldo. 1,35 mln twittów o półfinale, 1,5 mln o Ronaldo. Czy ktoś ma jakieś wątpliwości o jego sile? To jedno osobowa armia.
BTW, firma odpowiedzialna za stronę powinna zostać wywalona na zbity pysk. Od wczoraj serwery przeciążone. Wstyd.