Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 09:41

Niby wszystko na ostatniej prostej, ale nachodzi mnie refleksja taka, że im dłużej to będzie trwało tym coraz mniejsze szanse na jego pozyskanie. Takie kluby jak UTD, jak P$G stać na takie pieniądze bez mrugnięcia okiem. Być może będzie tak, że pomyślą sobie, że skoro Juve się waha (niby Marotta jest sceptykiem) skoro to tak długo trwa, to włączymy się do gry. Sentyment do UTD przemawia na naszą niekorzyść, pierdyliardy $$ w P$G - to samo.
Ja mimo, że (delikatnie mówiąc) nie darzę osobistą sympatią CR7 jestem mocno podjarany myślą, że Juventus został wzięty nawet pod uwagę w kontekście nawet potencjalnego klubu, do którego mógłby trafić Ronaldo. Nawet jakby do tego doszło: ile Juve zyska na popularności na całym świecie, ilu świetnych zawodników przez te 3-4 lata będzie chciało dołączyć do Juventusu by mieć możliwość gry z CR7 w składzie, ile zyska liga, bo być może będzie tak, że Ronaldo zainicjuje modę na Serie A i najlepsi na globie będą ciągnąć do Włoch. Sam jestem przedsiębiorcą i stwierdzam, że nawet jeśli Ronaldo się nie spłaci teraz, to odbije się i tak w przeciągu najbliższych 5-6 lat. Trzeba zdać sobie sprawę, że to jeden z jego ostatnich profesjonalnych kontraktów. Po jego wygaśnięciu trzeba liczyć się z tym, że odejdzie za darmo. A czym się spłaci?
Pomijając aspekty czysto sportowe, Juventus zyska na wizerunku i być może Juventus stanie się celem, do którego będą ciągnąć najlepsi piłkarze.

Słowem podsumowania - trzeba dopiąć ten transfer jak najszybciej, póki mamy monopol na niego.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 10:01

W końcu CR leci do Nas

Gulfstream G200
https://www.flightradar24.com/GALX/1d0921d3

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 10:02

lenor pisze:(...)skoro to tak długo trwa(...)
Na tym skończyłem czytać.

Kilka dni temu CR7 w Juventusie to było kompletne SCI-FI; dzisiaj (podobno) dopinane są ostatnie szczegóły i "tak długo to trwa".

Ludzie, opamiętajcie się.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 10:18

wojczech7 pisze:
lenor pisze:(...)skoro to tak długo trwa(...)
Na tym skończyłem czytać.

Kilka dni temu CR7 w Juventusie to było kompletne SCI-FI; dzisiaj (podobno) dopinane są ostatnie szczegóły i "tak długo to trwa".

Ludzie, opamiętajcie się.
Dokładnie, już zapomnieliście ile trwała saga Pogby? Będzie co ma być ;)

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 10:35

FelekJUVE pisze:W końcu CR leci do Nas

Gulfstream G200
https://www.flightradar24.com/GALX/1d0921d3
To nie ten.

https://www.flightradar24.com/P180/1d091f20

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 10:46

Skąd info? :D

Choperini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 11:04

Ktoś sobie tak wyemancypował, po prostu ;)

Dzisiaj ani jutro nic się nie wydarzy, weekend jest.

Trzeba czekać do poniedziałku.

"Run Hassan. Run! ;)"
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 11:32

Słyszałem o protestach pracowników Fiata w sprawie opłacenia Ronaldo pensji właśnie dzięki zyskom spółki. Nie brzmi to dobrze i tego chciałbym uniknąć, chciałbym jednak, aby pensja nie była tak gigantyczna i wynosiła o wiele mniej. Gdyby to było 30 mln euro brutto, to byłoby super, ale wątpię, że Ronaldo wtedy przystałby na przyjście do nas.

Jak ten świat idzie do przodu, kiedyś 34 latek kończył karierę, później zawodnik w tym wieku odchodził za darmo do słabszego klubu lub był sprzedawany za grosze, dziś mamy sytuację, że zawodnik kosztuje 100 mln euro, czyli tyle, co niedawno sprzedany jurny Pogbuś. Świat oszalał, a Perez jeśli tyle zarobi to znów nas zrobił w konia jak chciał, przepraszam, nie nas, a Józka. Józek pokazałby jaja, gdybyśmy wypożyczyli Cristiano z opcją wykupu :lol: :lol:, oczywiście żartuję, ale gdyby ta ktowa była o wiele niższa niż zakładają gazety. Także w obecnej sytuacji średnio zadowolony jestem z tego transferu, że Cris nagle nieobniży lotów, ale śmiem wątpić w te błogosławione przez wielu 3-4 lata gry na wysokim poziomie.

Drugi powód jakiego się boje to sfinansowanie tego transferu, sprzedajemy dobrego napastnika jakim jest Igła, pozbywamy się Mario w zamian za Darmiana, co jest śmiechem na sali... pozbywamy się Sandro, za którego Darmian wejdzie, no i Rugani też do ostrzału czyli rozpieprzamy kompletnie zespół, tworzymy kolejne braki, ledwo co zakleiliśmy dziurę na PO i w pomocy, a przecież dalej wymagamy wzmocnień, drugiego zawodnika do pomocy, być może dobrego LO. Po przyjściu Crisa będziemy mieli wybrakowany zespół, a przypominam, że on w Realu dookoła siebie miał najlepszych graczy na swojej pozycji na świecie, a nie Mattie De Sciglio, Spinazzole czy Sturaro.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 11:36

Panowie na spokojnie, jak ma przyjść to przyjdzie, chociaż moim zdaniem z każdym dniem nasze szanse spadają (ale może się myle ;) ). Ja tam jestem spokojny, bo sam mam tak 50/50 czy chcę przyjścia Cristiano czy nie, bo ciągle mam trochę wątpliwości co tego transferu i żadne plotki ich nie rozwieją, ale z drugiej strony takiego piłkarza dawno nie mieliśmy :) .

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 11:39

Kurła, nie wierzą w transfer Ronaldo, ale już wymiana Mandzukic-Darmian, sprzedaż Sandro, sprzedaż Ruganiego oraz Higuaina to już niemal potwierdzone info?

Nie chodzi o to, czy Ronaldo pogra dwa czy cztery lata.
Najważniejszym aspektem tego transferu nie jest samo podniesienie poziomu drużyny. Kluczowe jest wejście na wyższy poziom w aspekcie marketingowym, który nie tylko spowoduje dużo większe zainteresowanie klubem i dochody z mediów, ale jednocześnie pokaże piłkarzom z najwyższej półki, że Juve to już nie jest włoskie Atletico, tylko np. Bayern.

Uważam, że te 100mln to nic w porównaniu z przyszłymi zyskami. Nagle wchodzimy poziom wyżej i te 100mln to grosze. Gdyby Perez był chętny na taki transfer do Anglii czy PSG to wszystkie kluby z topu już by się o Ronaldo zabijały.
Tak jak to kiedyś powiedział Marotta - nie ma problemu z wydaniem dużej sumy, ale trzeba wiedzieć, że to się będzie opłacało. W przypadku Ronaldo to super okazja.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 11:44

Szikit pisze:Kurła, nie wierzą w transfer Ronaldo, ale już wymiana Mandzukic-Darmian, sprzedaż Sandro, sprzedaż Ruganiego oraz Higuaina to już niemal potwierdzone info?
spoko, włoski jest z Tychów, jak on slyszał o protestach pracowników Fiata, to faktycznie coś jest na rzeczy.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 11:50

wloski pisze:Słyszałem o protestach pracowników Fiata w sprawie opłacenia Ronaldo pensji właśnie dzięki zyskom spółki. Nie brzmi to dobrze i tego chciałbym uniknąć, chciałbym jednak, aby pensja nie była tak gigantyczna i wynosiła o wiele mniej. Gdyby to było 30 mln euro brutto, to byłoby super, ale wątpię, że Ronaldo wtedy przystałby na przyjście do nas.
Powiem tak, jesli chodzi o korporacje i o jej korpopracowników to we Włoszech jest jak wszędzie - pracownicy maja gowno do gadania ;) więc tego typu newsy mozna traktować co najwyżej jako ciekawostke a nie coś, co mogłoby bezpośrednio zagrażać tak wielkiemu przedsięwzięciu jak transfer CR7.
wloski pisze:Jak ten świat idzie do przodu, kiedyś 34 latek kończył karierę, później zawodnik w tym wieku odchodził za darmo do słabszego klubu lub był sprzedawany za grosze, dziś mamy sytuację, że zawodnik kosztuje 100 mln euro, czyli tyle, co niedawno sprzedany jurny Pogbuś. Świat oszalał, a Perez jeśli tyle zarobi to znów nas zrobił w konia.
Ma 33 lata a nie 34 to po pierwsze a po drugie - to nie jest jakiś tam 33 latek Falcao czy ktokolwiek, tylko sam RONALDO. Czy 100 mln za takiego zawodnika - maszynę z taka renomą to serio dużo?
wloski pisze:Drugi powód jakiego się boje to sfinansowanie tego transferu, sprzedajemy dobrego napastnika jakim jest Igła, pozbywamy się Mario w zamian za Darmiana, co jest śmiechem na sali... pozbywamy się Sandro, za którego Darmian wejdzie, no i Rugani też do ostrzału czyli rozpieprzamy kompletnie zespół, tworzymy kolejne braki

no właśnie, sprzedajemy tylko i wyłącznie DOBREGO napastnika na rzecz potencjalnego Cristiano Ronaldo, faktycznie strata.

Co do Ruganiego, chłopaka lubie, ale szczerze mówiąc nigdy nie pokazał się z jakiejś wyśmienitej strony, zawsze jak grał, to był elektryczny. Jaka tutaj strata? to samo z Mandzukiciem, poza zaangażowaniem jakie wnosił w gre i jego postawa żołnierska - a gdzie w tym wszystkim gra w piłkę i aspekty piłkarskie? :P

Jedyną stratą odczuwalną byłby zdecydowanie Alex Sandro i tu się zgodzę

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:02

Spokojnie, kolega po prostu sobie wymyślił teorie i na jej poparcie podał te plotki, które ją uwiarygodniają. Bo przecież nie mógł napisać o plotce wg. której Sandro przedłuży kontrakt, a Dybala ma kisiel w majtach na myśl o grze z Ronaldo. To by mu psuło narrację :prochno:

Uwielbiam te analizy palcem po wodzie pisane, nie opierające się w ogóle na faktach, ale stylizowane na coś poważnego..

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:04

Poświęcenie 3 piłkarzy dla kupna jednego jest idiotyczną strategią. Pal licho ten Mandżukić, pozbywanie się Igły, Sandro i Ruganiego, aby kupić 1 zawodnika jest kompletnie bezsensu. Pozostaje wyrwa , którą trzeba zastąpić, w naszym przypadku nie będzie kasy czyli pewno słabszymi jednostkami niż te które odeszły.

Ten transfer nie ma żadnego sensownego argumentu w momencie sprzedaży kilku piłkarzy, aby sfinansować Crisa. My nie jesteśmy pompowani kasą z petrodolarów, kasa którą generuje cały Exor jest zdobywana rękoma, które muszą na to ciężko zapracować. Co nam da Ronaldo? Zbliży do LM? Przy jednoczesnym odejściu dobrych piłkarzy? Wątpię, czy odzyskamy kasę z tego transferu? Wątpię, sprzedaż koszulek to jest mit, warto poczytać artykuł na Devilpage w momencie przyjścia Pogby, jak to jest z tymi koszulkami i ile zarabia klub na tym. Ronaldo tylko da nam to, że dalej będziemy krok przed resztą w zdobywaniu Serie A. Kogo to jara dalej? Mnie nie, bo wiem, że i bez Portugalczyka jesteśmy głównym faworytem.
Marat87 pisze:Spokojnie, kolega po prostu sobie wymyślił teorie i na jej poparcie podał te plotki, które ją uwiarygodniają. Bo przecież nie mógł napisać o plotce wg. której Sandro przedłuży kontrakt, a Dybala ma kisiel w majtach na myśl o grze z Ronaldo. To by mu psuło narrację :prochno:

Uwielbiam te analizy palcem po wodzie pisane, nie opierające się w ogóle na faktach, ale stylizowane na coś poważnego..
Hehe Ty gałganie, cały temat jest jedną wielką plotką. Nigdzie nie pisałem o Dybali, Sandro narazie nie przedłużył kontraktu, to jest jak Ty to ładnie nazwałeś pisane palcem po wodzie. Daj sobie spokój, jeśli masz w taki sposób odpowiadać.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2018, 12:05 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:04

Tylko, że ten protest pracowników Fiata ma miejsce w neapolitańskim oddziale. :prochno:

Instastory Agrestiego: w ten weekend można iść na plażę ale kolejny tydzień będzie ekstremalnie gorący. Czasami marzenia stają się prawdą.

Zablokowany