Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Adi666666
- Juventino
ja to tylko tu zostawię , zaczyna się pomału płacz polskich kibiców Realu.
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 165&kom=ok
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jeszcze do niczego nie doszło, a taki szitsztorm.Adi666666 pisze:ja to tylko tu zostawię , zaczyna się pomału płacz polskich kibiców Realu.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- annihilator1988
- Juventino
W jednym z postów na stronie fanów Realu padła sugestia: "dobrze, ale pinionżki + wybrany zawodnik z listy: Cuardado/ Dybala/Bonucci/Sandro" :lol: No to dupa, transferu nie będzie :lol:
Ronaldo dałby Starej Damie LM (pod warunkiem nie osłabiania składu)
Ronaldo dałby Starej Damie LM (pod warunkiem nie osłabiania składu)
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja mogę przedstawić taką analizę, popartą doświadczeniem z poprzednich lat.silhouette pisze:Ty juz moze sie nie martw i zostaw to księgowym i ludziom od finansów w JuveProfesor pisze:Jakby miał dać LM to każdy by się zgodził. Marketing też by dużo dostał, tylko że same koszty:
transfer: 120mln
umowa: 30mln(netto!)x 4 lata= 120mln netto, czyli z 200mln brutto!
Suma= 320mln![]()
2x Juventus Statium + spłacenie długuJuve jest na tyle mądrze zarządzanym klubem, że przeanalizowaliby wszystkie za i przeciw, zanim zdecydowaliby sie na taki ruch.
Tylko sprzedaże to sfinansują, a dokładnie, Dybala stanowiłby połowę tych kosztów.
- Adi666666
- Juventino
giełda się ruszyła wzrost ponad 3 % ; https://quotes.wsj.com/IT/JUVE po przyjsciu bedzie pewnie wiekszy wzrost ... na Wykopie kibice Interu Milanu i Romy się cieszą że prestiż ligi wzrośnie ... jak kaczka to naprawdę dobrej jakości...Push3k pisze:Jeszcze do niczego nie doszło, a taki szitsztorm.Adi666666 pisze:ja to tylko tu zostawię , zaczyna się pomału płacz polskich kibiców Realu.
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- gregor_g4
- Juventino
Potrzebne były takie newsy, od razu się temat rozkręcił;)
A teraz tak serio, jak widzicie grę CR u nas? Gra tylko w LM i ważniejszych meczach ligowych? Czy może jednak tłucze wszystko jak leci?
A teraz tak serio, jak widzicie grę CR u nas? Gra tylko w LM i ważniejszych meczach ligowych? Czy może jednak tłucze wszystko jak leci?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Gra wszystko jak leci:gregor_g4 pisze:Potrzebne były takie newsy, od razu się temat rozkręcił;)
C.Ronaldo/D.Costa - Higuain/Mandzukic - Dybala/Bernardeschi
ewentualnie
Higuain/Mandzukic
C.Ronaldo - Dybala - D.Costa/Bernardeschi
Choć to wszystko wydaje się wręcz nierealne. Nawet jakby przyszedł C.Ronaldo, to pewnie Dybala out

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- gregor_g4
- Juventino
Crunny, wyobrażasz sobie 34 letniego CR, który w zeszłym sezonie PD się oszczędzał, grającego co 7 dni w Serie A z drużynami które stawiają mu autobus? Przecież to się skończy jak z Urugwajem, po paru meczach frustracja i brak sił na LM.
EDIT
Gałcio, ale czemu się nie ruszyła po przyjściu Pipity? To był i prawdopodobnie jest dalej jeden z naszych największych transferów.
EDIT
Gałcio, ale czemu się nie ruszyła po przyjściu Pipity? To był i prawdopodobnie jest dalej jeden z naszych największych transferów.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2018, 20:22 przez gregor_g4, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Panowie, przestancie, jaki Ronadlo. :lol:
Juventus placacy 30 mln rocznie jednemu zawodnikowi. Glupszej plotki juz dawno nie slyszalem.
Juventus placacy 30 mln rocznie jednemu zawodnikowi. Glupszej plotki juz dawno nie slyszalem.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ale jak się oszczędzał, skoro w sezonie 2017/18 rozegrał w La Liga 2 mecze mniej niż w sezonie 2016/17? Że niby nie grał w tych meczach, ale nie maksa? Chyba go nie znaszgregor_g4 pisze:Crunny, wyobrażasz sobie 34 letniego CR, który w zeszłym sezonie PD się oszczędzał, grającego co 7 dni w Serie A z drużynami które stawiają mu autobus? Przecież to się skończy jak z Urugwajem, po paru meczach frustracja i brak sił na LM.

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- gregor_g4
- Juventino
Nie wiem jak się oszczędzał, ale było sporo informacji o tym, że Zidane mu przemówił do rozsądku by grał mniej. Zresztą 2 i 3 lata temu grał 36 i 35 meczów w PD, więc różnica spora w porównaniu do tego sezonu. A mimo jego świetnego wieku biologicznego nie sądze, by było lepiej z jego wydolnóścia.
Jest mega profesjonalistą, świetnie zbudowany, ale powiedzmy sobie szczerze - od 15 lat gra na najwyższym światowym poziomie, praktycznie bez kontuzji. Kiedyś przyjdzie kres wytrzymałości jego organizmu, no chyba że jest Tytanem;)
Dla mnie jego transfer i dyspozycja u nas obarczona jest dużym ryzykiem, potęguje to też specyfika ligi...
Ale jak wspomniałem wcześniej, jak nas stać to go bierzmy.
Jest mega profesjonalistą, świetnie zbudowany, ale powiedzmy sobie szczerze - od 15 lat gra na najwyższym światowym poziomie, praktycznie bez kontuzji. Kiedyś przyjdzie kres wytrzymałości jego organizmu, no chyba że jest Tytanem;)
Dla mnie jego transfer i dyspozycja u nas obarczona jest dużym ryzykiem, potęguje to też specyfika ligi...
Ale jak wspomniałem wcześniej, jak nas stać to go bierzmy.
- LordJuve
- Juventino
Ja tam sobie myślę, że Elkann z Allegrim widzą w tym transferze Ronaldo coś więcej, niż tylko sprowadzenie do klubu świetnego piłkarza. Pod tym względem to jest ryzykowna inwestycja, ale spójrzcie na to szerzej. Gdyby Ronaldo pograł u nas te 3 lata, to jego obecność powinna wpłynąć pozytywnie na szatnię - w końcu to gigant pracy. Poza tym ten transfer należałoby rozpatrywać jako symbol totalnej dominacji Juve w kraju, ale też potwierdzenie znaczącej roli na świecie. Wreszcie stalibyśmy się klubem, który nie tylko drogo sprzedaje, ale i kupuje.
No i marketing. CR7 rozpala wyobraźnie tak wielu dzieciaków i nastolatków na całym świecie, że tylko z tego powodu warto zaryzykować.
Wreszcie, być może po zakończeniu kariery piłkarskiej udałoby się go związać z Juventusem, chociaż w to najmniej wierzę, bo pewnie prędzej byłoby mu do Realu, niż Juventusu. To raczej byłby przypadek Zidane'a, a nie Pirlo.
No i marketing. CR7 rozpala wyobraźnie tak wielu dzieciaków i nastolatków na całym świecie, że tylko z tego powodu warto zaryzykować.
Wreszcie, być może po zakończeniu kariery piłkarskiej udałoby się go związać z Juventusem, chociaż w to najmniej wierzę, bo pewnie prędzej byłoby mu do Realu, niż Juventusu. To raczej byłby przypadek Zidane'a, a nie Pirlo.