Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Byłaby to najrozsądniejsza opcja - lub wykupić za 5 baniek klauzule. Jak nie, to 10 sprzedaż, 15 odkup i w ten sposób dostaną 5 milionów. Pytanie, czy klauzula jest % od następnej sprzedaży czy % od zysku z następnej sprzedaży.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Morata jest 5 lat młodszy od Higuaina, ale śmiem twierdzić, że nawet 35-letni Higuain będzie przydatniejszy niż 30-letni Morata. Jeśli mielibyśmy na kogokolwiek wymienić Higuaina, to w grę wchodzą tylko: Icardi (ze względu na wiek), Lewandowski i Cavani (podobny wiek i umiejętności). Morata jako podstawowa 9-tka 
Wartość Bentacura po MŚ mocno wzrośnie. Skoro już teraz było to ok. 20-30 mln, to po nich będzie w granicach 40-50 mln. Coman nie pokazał u nas za wiele, a mimo to Bayern dał za niego 30 mln. Między Bentancurem a Milinkovic-Savicem są tylko 2 lata różnicy. Savic jest wyceniany na ok. 90 mln, więc powinien kosztować ok. 40-50 mln + Bentancur. Niestety rozwój młodego Urusa wymaga tego, aby stawiać na niego regularnie, niezależnie od tego, czy zagra dobry czy zły mecz. U nas to raczej nie przejdzie. Rzadko kiedy ok. 20-letni gracz wskakuje do 1. składu wielkiej drużyny, jeśli nie został sprowadzony już jako gwiazda. W takiej Fiorentinie, Sampdorii czy Lazio miałby lepsze warunki do rozwoju.

Wartość Bentacura po MŚ mocno wzrośnie. Skoro już teraz było to ok. 20-30 mln, to po nich będzie w granicach 40-50 mln. Coman nie pokazał u nas za wiele, a mimo to Bayern dał za niego 30 mln. Między Bentancurem a Milinkovic-Savicem są tylko 2 lata różnicy. Savic jest wyceniany na ok. 90 mln, więc powinien kosztować ok. 40-50 mln + Bentancur. Niestety rozwój młodego Urusa wymaga tego, aby stawiać na niego regularnie, niezależnie od tego, czy zagra dobry czy zły mecz. U nas to raczej nie przejdzie. Rzadko kiedy ok. 20-letni gracz wskakuje do 1. składu wielkiej drużyny, jeśli nie został sprowadzony już jako gwiazda. W takiej Fiorentinie, Sampdorii czy Lazio miałby lepsze warunki do rozwoju.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- ballack13
- Juventino
nie wiadomo jak to prawnie by wygladalo, to jzu bylo omawiane tutaj rok temu przy zakupie ale skoro nie zrobilismy tak do tej pory to pewnie jakies obwarowania sa i dlatego negocjacjeShadow Marshall pisze:Nie mogą np nie wiem sprzedać Bentancura za 10 mln i mieć klauzule odkupu za 15? Niby transfer przeprowadzony i te 50% by dostali.
Oczywiście nie chce by młody urus odszedł bo na mundialu pokazuje, że nie jest to kolejny młodzik z łapanki któremu wyszło kilka meczy w młodzieżówce.
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Błagam niech ktoś zaprzeczy tym plotkom o Moracie :shock:
Przeżyliśmy to u nas, to samo robił w Realu, i to samo robi w Chelsea a My chcemy z tej miernoty robić pierwszą 9tke ?! Z tego sezonu 24 okazje, z czego 12-15 to takie 300% bramki...
Przeżyliśmy to u nas, to samo robił w Realu, i to samo robi w Chelsea a My chcemy z tej miernoty robić pierwszą 9tke ?! Z tego sezonu 24 okazje, z czego 12-15 to takie 300% bramki...
Dawniej Virus[Mauro].
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Crunny pisze:Morata jest 5 lat młodszy od Higuaina, ale śmiem twierdzić, że nawet 35-letni Higuain będzie przydatniejszy niż 30-letni Morata. Jeśli mielibyśmy na kogokolwiek wymienić Higuaina, to w grę wchodzą tylko: Icardi (ze względu na wiek), Lewandowski i Cavani (podobny wiek i umiejętności). Morata jako podstawowa 9-tka

Crunny pisze:Wartość Bentacura po MŚ mocno wzrośnie. Skoro już teraz było to ok. 20-30 mln, to po nich będzie w granicach 40-50 mln. Coman nie pokazał u nas za wiele, a mimo to Bayern dał za niego 30 mln. Między Bentancurem a Milinkovic-Savicem są tylko 2 lata różnicy. Savic jest wyceniany na ok. 90 mln, więc powinien kosztować ok. 40-50 mln + Bentancur. Niestety rozwój młodego Urusa wymaga tego, aby stawiać na niego regularnie, niezależnie od tego, czy zagra dobry czy zły mecz. U nas to raczej nie przejdzie. Rzadko kiedy ok. 20-letni gracz wskakuje do 1. składu wielkiej drużyny, jeśli nie został sprowadzony już jako gwiazda. W takiej Fiorentinie, Sampdorii czy Lazio miałby lepsze warunki do rozwoju.
Abstrahując od tej pomundialowej wyceny Bentancura, z którą bym polemizował (cena faktycznie powinna pójść w górę, ale nie sądzę, że aż tak bardzo), mam nadzieję, że Marotta dosyć wyraźnie nakreślił sobie granicę, której nie przekroczy w staraniach o SMSa. Serb to świetny piłkarz, ale jak czytam doniesienia o żądaniach Lotito i o kombinowaniu, kogo byśmy tu mogli dorzucić do fury pieniędzy, żeby dziada zmiękczyć, to mam szczerą nadzieję, ze Beppe w końcu da sobie spokój i że zrobi to jak najszybciej.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Boże chroń nas przed Morata. Okienko fajnie wystartowało, a tu przedłużenie kontraktu z Barzaglim, możliwe że z Khedirą. Do tego możliwe odejście Ruganiego i transfer Moraty
Co prawda Rugani specjalnie się nie rozwinął, ale ma status wychowanka i w przyszłym sezonie znów raczyc nas będzie Barza, bo wiadomo że Caldara będzie wprowadzany 2 lata do składu 

- Gałcio
- Juventino
O to to. W punkt. Z tym, że ja bym jeszcze polemizował czy SMS to taki naprawdę świetny gracz.B@rt pisze: Abstrahując od tej pomundialowej wyceny Bentancura, z którą bym polemizował (cena faktycznie powinna pójść w górę, ale nie sądzę, że aż tak bardzo), mam nadzieję, że Marotta dosyć wyraźnie nakreślił sobie granicę, której nie przekroczy w staraniach o SMSa. Serb to świetny piłkarz, ale jak czytam doniesienia o żądaniach Lotito i o kombinowaniu, kogo byśmy tu mogli dorzucić do fury pieniędzy, żeby dziada zmiękczyć, to mam szczerą nadzieję, ze Beppe w końcu da sobie spokój i że zrobi to jak najszybciej.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Bez żalu pożegnałbym Sturaro. Za lepszych zawodników mogą odejść Benatia, Matuidi i Khedira. Cała reszta niech zostanie 
Jeśli Benatia, Matuidi i Khedira zostaną, to mam nadzieję, że w trakcie sezonu wygryzą ich Caldara, E.Can i Bentancur. Gorzej, jeśli młodzi nie dostaną szansy, bo są za młodzi.
Lubię robić różne zestawienia. Ciekawe, czy taka Stara Dama pokonałaby taką Młodą Damę?
Stara Dama (średnia wieku: 30,0 lat)
Mandzukic [32] - Higuain [30] - Cuadrado [30]
Matuidi [31] - Marchisio [32] - Khedira [31]
A.Sandro [27] - Chiellini [33] - Benatia [31] - De Sciglio [25]
Szczęsny [28]
Młoda Dama (średnia wieku: 24,5 lat)
D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
E.Can [24] - Pjanic [28] - Bentancur [21]
Spinazzola [25] - Rugani [23] - Caldara [24] - Cancelo [24]
Perin [25]

Jeśli Benatia, Matuidi i Khedira zostaną, to mam nadzieję, że w trakcie sezonu wygryzą ich Caldara, E.Can i Bentancur. Gorzej, jeśli młodzi nie dostaną szansy, bo są za młodzi.
Lubię robić różne zestawienia. Ciekawe, czy taka Stara Dama pokonałaby taką Młodą Damę?

Stara Dama (średnia wieku: 30,0 lat)
Mandzukic [32] - Higuain [30] - Cuadrado [30]
Matuidi [31] - Marchisio [32] - Khedira [31]
A.Sandro [27] - Chiellini [33] - Benatia [31] - De Sciglio [25]
Szczęsny [28]
Młoda Dama (średnia wieku: 24,5 lat)
D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
E.Can [24] - Pjanic [28] - Bentancur [21]
Spinazzola [25] - Rugani [23] - Caldara [24] - Cancelo [24]
Perin [25]
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Crunny
Przecież zawodnicy wymienieni w zestawieniu "Stara Dama", to po wstawieniu Miralema w miejsce Marchisio bardzo prawdopodobna wyjściowa jedenastka na inauguracyjne spotkanie ligowe nadchodzącego sezonu
Przecież zawodnicy wymienieni w zestawieniu "Stara Dama", to po wstawieniu Miralema w miejsce Marchisio bardzo prawdopodobna wyjściowa jedenastka na inauguracyjne spotkanie ligowe nadchodzącego sezonu

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Osgiliath
- Juventino
Ej, no dobra... ja wiem, że to fantamercato, s-f i w ogóle cyrk z tym CR7, ale mam nadzieję, że ktoś tam naszego Andreę ogarnie i zastopuje to szaleństwo ze sprowadzeniem Ronaldo do nas. Już pomijając, że wydanie takiej kasy na takiego grajka w takim wieku (tak, wiem, że jest [nadal] świetny) to... nawet nie wiem, jak to nazwać, kiedy jeszcze nie ogarnęliśmy do końca pomocy i obrony, że o sprzedażach w pierwszej kolejności nie wspomnę.
Jeśli zaś nasi myślą o marketingu to nie wiem, czy nie uderzyłbym po Pogbę, skoro żądania parcha lotito są absurdalne.
Swoją drogą mundial w pełni, to i jakichś newsów brak poza właśnie tymi z Ronaldo, co chyba pod kategorię sezonu ogórkowego podchodzi.
Z rzeczy niedawnych to Mandragora ma ostatecznie wylądować w Udinese za około 20 mln, a my mamy mieć klauzulę odkupu chyba za 25.
Jeśli zaś nasi myślą o marketingu to nie wiem, czy nie uderzyłbym po Pogbę, skoro żądania parcha lotito są absurdalne.
Swoją drogą mundial w pełni, to i jakichś newsów brak poza właśnie tymi z Ronaldo, co chyba pod kategorię sezonu ogórkowego podchodzi.
Z rzeczy niedawnych to Mandragora ma ostatecznie wylądować w Udinese za około 20 mln, a my mamy mieć klauzulę odkupu chyba za 25.
- Yaro417
- Juventino
Kupno CR7 wcale nie jest nierealne, gdyż sprzedaż Igły pewnie pozwoliłaby nam na pozyskanie środków na zakup Portugalczyka, bo nie wierzę że Perez krzykie za 33 - latka miliard euro z jego kauczuku - a na 120 mln moglibyśmy sobie pewnie pozwolić. Jednak gaża w wysokości 60 mln euro rocznie zdecydowanie nie jest na nasz budżet i dlatego te rewelacje wkładam między bajki. Choć przed zakupem Igły myślałem podobnie.
Swoją drogą mieć przód D. Costa CR7 Dybala to cód, miód i orzeszki
Swoją drogą mieć przód D. Costa CR7 Dybala to cód, miód i orzeszki

- gregor_g4
- Juventino
Ludzie CR7?
Po co? To po pierwsze. Żeby stał osamotniony z przodu jak Igła i 90 min czekał na podanie? Czy żeby jak Mandżur grał na lewym skrzydle i wracał do obrony? Przecież on u nas 2 meczów by nie wyrobił...
Za tyle kasy? Bez sensu. Wywalić pi razy drzwi 150 mln na 33 latka, który i tak nam nie wygra LM? Marketingowo to byłaby bomba, bez dwóch zdań, ale czy nam aż tak bardzo potrzeba przypływu fanboy’ów Ronaldo?
No i co najważniejsze - mimo świetnej budowy ciała, wieku biologicznego itp. metryki nie oszukamy, lepszy już nie będzie.
Dochodzą jeszcze inne niuanse, jak jego obecność(i wysokość kontraktu)wpłyną na szatnie, czy będzie w stanie dogadać się z trenerem i zaakceptować jego filozofię gry?
Jak dla mnie, ten transfer nie ma prawa dojść do skutku.
Po co? To po pierwsze. Żeby stał osamotniony z przodu jak Igła i 90 min czekał na podanie? Czy żeby jak Mandżur grał na lewym skrzydle i wracał do obrony? Przecież on u nas 2 meczów by nie wyrobił...
Za tyle kasy? Bez sensu. Wywalić pi razy drzwi 150 mln na 33 latka, który i tak nam nie wygra LM? Marketingowo to byłaby bomba, bez dwóch zdań, ale czy nam aż tak bardzo potrzeba przypływu fanboy’ów Ronaldo?
No i co najważniejsze - mimo świetnej budowy ciała, wieku biologicznego itp. metryki nie oszukamy, lepszy już nie będzie.
Dochodzą jeszcze inne niuanse, jak jego obecność(i wysokość kontraktu)wpłyną na szatnie, czy będzie w stanie dogadać się z trenerem i zaakceptować jego filozofię gry?
Jak dla mnie, ten transfer nie ma prawa dojść do skutku.
- Osgiliath
- Juventino
W międzyczasie pojawia się szereg informacji z Włoch, wg których ponoć wycofaliśmy się z wyścigu o SMS :roll:
Tzn. ja wiem, że on byłby wzmocnieniem naszego środka pola, ale z drugiej strony, jeśli mamy do czynienia z chorym psychicznie prezesem, który żąda za grajka 150 mln ew. dużo kasy i kartę Benty, to ja dziękuję za taki deal i wolę przeznaczyć mniej w zainwestowanie w pomoc, jeśli uda się jakoś zachować jakość.
Tu jest jednak problem ponieważ sam Can jaskółki nie czyni a deklaracje Samiego raczej prognozują, że będzie ciężko o zakupy do środka jeśli nie będzie sprzedaży a tu nic się nie zanosi na to, bo nie ma info o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> względem Matuidiego np. przy równoczesnych chęciach do pozostania Markiza i Khediry. Sprzedaż Sturaro to dla mnie jedynie oczywistość, ale trzeba by jeszcze miejsce zrobić.
Naszło mnie, czy aby wycofanie się z walki o SMS + zbieranie hajsu z pomniejszych grajków = CR7? pls nie
Tzn. ja wiem, że on byłby wzmocnieniem naszego środka pola, ale z drugiej strony, jeśli mamy do czynienia z chorym psychicznie prezesem, który żąda za grajka 150 mln ew. dużo kasy i kartę Benty, to ja dziękuję za taki deal i wolę przeznaczyć mniej w zainwestowanie w pomoc, jeśli uda się jakoś zachować jakość.
Tu jest jednak problem ponieważ sam Can jaskółki nie czyni a deklaracje Samiego raczej prognozują, że będzie ciężko o zakupy do środka jeśli nie będzie sprzedaży a tu nic się nie zanosi na to, bo nie ma info o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> względem Matuidiego np. przy równoczesnych chęciach do pozostania Markiza i Khediry. Sprzedaż Sturaro to dla mnie jedynie oczywistość, ale trzeba by jeszcze miejsce zrobić.
Naszło mnie, czy aby wycofanie się z walki o SMS + zbieranie hajsu z pomniejszych grajków = CR7? pls nie