Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 14:35

Ktoś coś więcej o tym Lozano może powiedzieć?

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 14:49

My Lozano, PSV dostanie Keana :)

Ten Hirving Lozano bardzo chwalony. Jakis byly zawodnik (nie pamietam nazwiska) stwierdzil ze gdyby Lozano byl Argentynczykiem lub Brazylijczykiem juz gralby w Realu Madryt. Wiadomo, takie uwagi mozna przyjmowac z przymrużeniem oka.

W poprzednim sezonie zagrał w 29 meczach w lidze, strzelilł 17 goli i zanotował 8 asyst.

W meczu z Niemcami był jedną z wyróżniających się postaci i zdobył zwycięskiego gola. Wydaje mi się, że jego nominalną pozycją jest lewa strona ataku. Gra wyżej niż tradycyjny skrzydłowy. Choć na tym filmiku, częściej go widać po prawej stronie

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 15:07

Crunny pisze:Higuain [30]
D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
Pjanic [28] - E.Can [24]
A.Sandro [27] - Chiellini [33] - Benatia [31] - Cancelo [24]
Szczęsny [29]

Wygląda to bardzo kompletnie. I przede wszystkim: poza Chiellinim przed wszystkimi jeszcze sporo lat grania. Benatia wydaje się najmniej pewnym punktem, ale w trakcie sezonu może go wygryźć Caldara, o ile Allegri będzie na niego stawiał.

Kean [18]
Mandzukic [31] - Pjaca [23] - Cuadrado [30]
Bentancur [20] - Matuidi [31]
Spinazzola [24] - Rugani [23] - Caldara [24] - De Sciglio [25]
Perin [25]
Niestety z wiekiem zawodników wygląda to mniej optymistycznie niż wypisałeś, bo wraz z rozpoczęciem nowego sezonu lub tuż po części z wymienionych graczy można dodać +1 do liczby lat i tak rocznikowo dotyczy to następujących piłkarzy: Chiellini [34], Higuain [31], Mandżu [już ma 32], Rugani [24], Spinazzola [już ma 25], Dybala [25], Costa [28], Perin [26], Bentancur [21], De Sciglio [26].
Przede wszystkim trzeba sobie odpowiedzieć co dalej z Pjacą (sprzedaż z opcją odkupu, definitywne pozbycie się czy też wypożyczenie bądź pozostanie w Juve) oraz Mandżu (od czasu Vidala największy walczak w Juve i żal będzie się z nim rozstawać, a z drugiej strony to ostatni moment by na nim coś zarobić), bo wątpię w to, że obaj Chorwaci będą grać u nas w przyszłym sezonie. Dodatkowo w związku z kontuzją Spiny i częstymi urazami De Sciglio oraz brakiem podpisu Sandro pod nowym kontraktem zainwestujemy chyba w jeszcze jednego (oprócz Cancelo) bocznego obrońcę mogącego występować po obu stronach (pewnie dogadamy się z United odnośnie Darmiana).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 15:48

http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... ventus.php

Can oficjalnie nasz. Zwróćcie uwagę na zapis, który mówi, że Juve uiści dodatkowe 16 mln euro przez 2 lata. o.O premia za podpis?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 15:52

Osgiliath pisze:http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... ventus.php

Can oficjalnie nasz. Zwróćcie uwagę na zapis, który mówi, że Juve uiści dodatkowe 16 mln euro przez 2 lata. o.O premia za podpis?
Tak, w końcu przyszedł za darmo, musieliśmy go jakoś przekonać ;) jestem ciekaw wszystkich zapisów, bo sporo mówiło się o tym, że zawodnik chce, by w kontrakt wpisać klauzulę wykupu

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 15:52

dimebag11 pisze:
Crunny pisze:Higuain [30]
D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
Pjanic [28] - E.Can [24]
A.Sandro [27] - Chiellini [33] - Benatia [31] - Cancelo [24]
Szczęsny [29]

Wygląda to bardzo kompletnie. I przede wszystkim: poza Chiellinim przed wszystkimi jeszcze sporo lat grania. Benatia wydaje się najmniej pewnym punktem, ale w trakcie sezonu może go wygryźć Caldara, o ile Allegri będzie na niego stawiał.

Kean [18]
Mandzukic [31] - Pjaca [23] - Cuadrado [30]
Bentancur [20] - Matuidi [31]
Spinazzola [24] - Rugani [23] - Caldara [24] - De Sciglio [25]
Perin [25]
Niestety z wiekiem zawodników wygląda to mniej optymistycznie niż wypisałeś, bo wraz z rozpoczęciem nowego sezonu lub tuż po części z wymienionych graczy można dodać +1 do liczby lat i tak rocznikowo dotyczy to następujących piłkarzy: Chiellini [34], Higuain [31], Mandżu [już ma 32], Rugani [24], Spinazzola [już ma 25], Dybala [25], Costa [28], Perin [26], Bentancur [21], De Sciglio [26].
Przede wszystkim trzeba sobie odpowiedzieć co dalej z Pjacą (sprzedaż z opcją odkupu, definitywne pozbycie się czy też wypożyczenie bądź pozostanie w Juve) oraz Mandżu (od czasu Vidala największy walczak w Juve i żal będzie się z nim rozstawać, a z drugiej strony to ostatni moment by na nim coś zarobić), bo wątpię w to, że obaj Chorwaci będą grać u nas w przyszłym sezonie. Dodatkowo w związku z kontuzją Spiny i częstymi urazami De Sciglio oraz brakiem podpisu Sandro pod nowym kontraktem zainwestujemy chyba w jeszcze jednego (oprócz Cancelo) bocznego obrońcę mogącego występować po obu stronach (pewnie dogadamy się z United odnośnie Darmiana).
Przyszłość Chorwatów może zdecydować forma w Rosji, Mandziukić na razie na duży plus, a Pjaca złapie więcej minut przez odstrzelenie Kalinicia.

My na 100% musimy kupić jeszcze jednego obrońcę bo Spina cały sezon z głowy więc LO musi być dokupiony. Może i MDS może grać też na LO ale jego podatność na kontuzje każdy zna.
PO to w ostateczności Barzagli i Cuadrado ale ostatni sezon pokazał że tracimy na tym dużo, potrzebujemy po dwóch obrońców na każdą stronę.
Ten Darmia byłby dobry bo też może grać na LO i PO.

Mamy jeszcze trochę nie wiadomych, typu ŚP, jak kogoś dokupimy to musimy innego sprzedać, tak samo nie ma miejsce teraz dla Pjacy. To trochę problem urodzaju, lepiej tak niż w drugą stronę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 15:54

Perin :ok:
Caldara :ok:
Can :ok:

Czekamy zatem na Cancelo, który według mediów jest już praktycznie nasz. Jasne, Portugalczyk to przepłacony ruch, wystarczy porównać go do Costy albo Bernardeschiego, ale na rynku prawych obrońców panuje taka posucha, że nie ma co narzekać. Skoro Allegri uważa go za dobry ruch to wypada się tylko cieszyć i liczyć, że Maks oszlifuje jego talent.

Średnia wieku, średnią wieku - moim zdaniem nie ma się co przejmować. Na to mamy patent i wiemy jak dokonywać wymiany pokoleniowej zawodników. Gorzej wypadamy w przypadku sprzedaży kluczowych piłkarzy i zapewnianiu klasowego zastępstwa, dlatego w to mercato ważne będzie przekonanie Sandro do podpisania nowego kontraktu.

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 16:52

pablo1503 pisze:
Vincitore pisze:...
- Bereszyński: Ale na pewno Juve?
- Szczęsny: Chyba tak, za Mandżukicia będzie grał.(...) Wreszcie jakimś skrzydłowym nominalnym, a nie Mandżukiciem
- Zieliński: Gdzie Mandżukić idzie? Za Mandżukicia on(wskazuje palcem)?
- Szczęsny: Ale... no i się kończy fragment. Możliwe, że celowo wyciąty, gdyż widzowie zbyt wiele mogliby się dowiedzieć?

Coś takiego wyłapałem, ale lepiej, żeby każdy przesłuchał, bo mam co najwyżej średniej jakości słuchawki. ;)
Mi się wydaje, że Bereszyński mówi: "A na pewno Juve?" zamiast ("ale"), chociaż to akurat nie ma żadnego znaczenia, natomiast Szczęsny odpowiada "No tak, za Mandzukicia będzie grał..." (a nie "chyba tak"). Sprawdziłem na dobrych słuchawkach i takie mam wrażenie. :D

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 17:48

mzm pisze:Sprawdziłem na dobrych słuchawkach i takie mam wrażenie. :D
Jak tak, to nawet nie podważam. ;) Trzeba przyznać, że jakość dźwięku mają fatalny. Mogliby zainwestować w jakiś mikrofon.

Cholernie się cieszę z Cana. :hellyes:

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 17:58

Nie ma co - Emre minimim 50 baniek do przodu, Cancelo - jeżeli w okolicach 35 - super - na tyle jest wyceniany. Rzadko się zdarza, żeby zawodnik szedł po wycenie. Na pewno Cancelo doda dynamiki na skrzydle, coś, czego nam brakowało - taka prawda. Jeżeli na lewe skrzydło ktoś przyjdzie, to i Alex Sandro odzyska wigor. A wtedy - bardzo dobrze obsadzone dwie strony. Brawo.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 18:49

No i super. Mercato sie jeszcze nie zaczęło, a nam tak na prawde wystarczy juz tylko kupno topa do pomocy. W ostatecznosci mozna sprobowac pod koniec wyrwac tego nieszczesnego Darmiana, by w razie czego dziur na bokach nie musiał łatać poczciwina Barzagli lub Cuadrado.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 20:05

Jak Cancelo podpiszemy przed 1 lipca to okienko na dobre się nie zaczęło a my będziemy mieli Cana, Cancelo, Perina i Caldare (nie liczę Spiny bo on ma chyba większość sezonu z głowy)

W takiej sytuacji możemy potem spokojnie dogadywać Golovina, Darmiana i dodatkowego pomocnika. Myślę że do pomocy przyjdzie jeden z 3 : Pellegrini, Kovacic, Rabiot (w takiej kolejności) możliwe że nad kimś pracujemy i Pellegrini jest opcją B bo wtedy wpłacamy klauzulę.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 20:23

Patrząc na poprzednie lata to mam złe przeczucia- o Sandro i Dybali jest zaskakująco cicho więc nr 1 do odejścia jest teraz Pjanić bo chce go Barcelona i ktoś z pierwszego składu po prostu musi odejść.

W 2015 żeby kupić Dybale trzeba było sprzedać Vidala a za niego wskoczył darmowy Khedira. Teraz przyszedł Can za darmo więc obstawiam sprzedaż Pjanicia a pieniądze z tego transferu pójdą jako dopłata do Higuaina w wymianie za Icardiego oraz na Cancelo.

Sytuacja w środku pola przypomina mi tą z 2016 - do gry w pierwszym składzie byli tylko Pogba Marchisio i Khedira.Wtedy jako ten czwarty przychodzi Pjanić i wydawało sie że to super wzmocnienie.Potem okazało się, że on przychodzi jako następca Pogby zamienionego na Higuaina a Juve nie będzie trzymać na ławce pomocnika z zarobkami 4mln ( Khedira ) Teraz też nie zanosi się na sprzedaz Niemca.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2018, 22:32

mzm pisze:
pablo1503 pisze:
Vincitore pisze:...
- Bereszyński: Ale na pewno Juve?
- Szczęsny: Chyba tak, za Mandżukicia będzie grał.(...) Wreszcie jakimś skrzydłowym nominalnym, a nie Mandżukiciem
- Zieliński: Gdzie Mandżukić idzie? Za Mandżukicia on(wskazuje palcem)?
- Szczęsny: Ale... no i się kończy fragment. Możliwe, że celowo wyciąty, gdyż widzowie zbyt wiele mogliby się dowiedzieć?

Coś takiego wyłapałem, ale lepiej, żeby każdy przesłuchał, bo mam co najwyżej średniej jakości słuchawki. ;)
Mi się wydaje, że Bereszyński mówi: "A na pewno Juve?" zamiast ("ale"), chociaż to akurat nie ma żadnego znaczenia, natomiast Szczęsny odpowiada "No tak, za Mandzukicia będzie grał..." (a nie "chyba tak"). Sprawdziłem na dobrych słuchawkach i takie mam wrażenie. :D
W meczu Niemcy-Meksyk ze skrzydłowych zagrali: Muller, Draxler, Reus, Brandt, Lozano i Layun. Wszystkimi pierwszymi czterema kiedyś się interesowaliśmy.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2018, 00:42

Sorek21 pisze:Patrząc na poprzednie lata to mam złe przeczucia- o Sandro i Dybali jest zaskakująco cicho więc nr 1 do odejścia jest teraz Pjanić bo chce go Barcelona i ktoś z pierwszego składu po prostu musi odejść.

W 2015 żeby kupić Dybale trzeba było sprzedać Vidala a za niego wskoczył darmowy Khedira. Teraz przyszedł Can za darmo więc obstawiam sprzedaż Pjanicia a pieniądze z tego transferu pójdą jako dopłata do Higuaina w wymianie za Icardiego oraz na Cancelo.

Sytuacja w środku pola przypomina mi tą z 2016 - do gry w pierwszym składzie byli tylko Pogba Marchisio i Khedira.Wtedy jako ten czwarty przychodzi Pjanić i wydawało sie że to super wzmocnienie.Potem okazało się, że on przychodzi jako następca Pogby zamienionego na Higuaina a Juve nie będzie trzymać na ławce pomocnika z zarobkami 4mln ( Khedira ) Teraz też nie zanosi się na sprzedaz Niemca.
Jak obawiasz się odejść to póki co nie było jakiś ogromnych zakupów, może w przypadku przyjścia Savic-ia za 140mln obawiałbym się że za chwilę nie będzie Dybali.
Obecnie dopiero:

Zakupy:
Perin - -12mln
Favilli - -7,5mln
Costa - -40mln
Cancelo - póki co liczmy wypożyczenie 40mln czyli nie jest liczone na ten rok
- 59,5mln

Sprzedaże:
w zimie wyszliśmy na ~20mln za sprzedaż wypożyczonych zawodników
Rincon - 6mln
to pewnie 26mln, czyli póki co mamy na - 33,5mln

Sturaro - no właśnie, za ile go sprzedamy, za mniej niż 8mln "raczej" nie, to by oznaczało -25,5mln. Nadal można kogoś dokupić.

Możliwe są też sprzedaże, niektóre z klauzulami odkupu:
Kean, Mandragora.
Nadal nie wiemy co z Pjacą.

Póki co opcji jest dużo, "teoretycznie" możemy jeszcze kupić Darmien-a i Pellegrini-ego bez sprzedaży kogoś istotnego. Możliwości jest dużo ale tez nie liczmy na rewolucję, na to zarząd się nie zgodzi, musi być ewolucją żeby nie zachwiać zmianami a już nie będzie Buffona, Lichego i Asamoah.

Zablokowany