Polityka
- deszczowy
- Juventino
Odchodząc na moment od zbrojeniówki: docieramy do jakiejś granicy absurdu. Dziennikarz OKO.press pyta, jak kibicować, skoro w Polsce łamie się konstytucję, Krystyna Janda dostaje ataku histerii, że Polacy cieszą się z Mundialu a na oficjalnym koncie min. Jakiego na Fb pojawia się zdjęcie Tuska i Schetyny, płaczących na pogrzebie Sebastiana Karpiniuka z podpisem "Nasi przegrali z Meksykiem".
Rany, jakie to jest obustronnie żenujące i słabe. Aż przykro patrzeć ::/: Nie potrafimy już niczego razem robić, nawet cieszyć się mundialem?
Rany, jakie to jest obustronnie żenujące i słabe. Aż przykro patrzeć ::/: Nie potrafimy już niczego razem robić, nawet cieszyć się mundialem?
- Hoffman
- Juventino
- Piotr Juvefan
- Juventino
:rotfl: Może to była część jego felietonu do gazety 

- Vimes
- Juventino
Nowa rasa panów: "Izraelski polityk o supremacji rasy żydowskiej".
Kolejna wypowiedź w tym stylu po rabinie Owadii Josefie: "Rabin: goje żyją po to by służyć Żydom".
Przypomnijmy jeszcze tę wypowiedź: "17-latka spoliczkowała izraelskiego żołnierza. "Powinna dostać kulkę, przynajmniej w kolano""
Czyż to nie przypomina retoryki nazistów? Może Izrael powinien sobie wymalować na fladze swastykę zamiast Gwiazdy Dawida.
------------------------------
.
Kolejna wypowiedź w tym stylu po rabinie Owadii Josefie: "Rabin: goje żyją po to by służyć Żydom".
Przypomnijmy jeszcze tę wypowiedź: "17-latka spoliczkowała izraelskiego żołnierza. "Powinna dostać kulkę, przynajmniej w kolano""
Czyż to nie przypomina retoryki nazistów? Może Izrael powinien sobie wymalować na fladze swastykę zamiast Gwiazdy Dawida.
Nihil novi sub sole. Ostatnio to normalka, że przy okazji każdej większej imprezy sportowej, na której gra Polska kosmopolityczne lewcatwo odczuwa wręcz fizyczne cierpienie na widok białoczerwonych flag czy radości zwykłych Januszów i Grażyn. Podczas EURO 2016 zasłynął dr hab. Wojciech Krysztofiak, były kandydat na rektora Uniwersytetu Szczecińskiego:deszczowy pisze:Rany, jakie to jest obustronnie żenujące i słabe. Aż przykro patrzeć ::/: Nie potrafimy już niczego razem robić, nawet cieszyć się mundialem?
Strach pomyśleć jakie katusze przeżywaliby ci ludzie, gdyby Polska wyszła z grupy, a Niemcy odpadli10 czerwca rozpoczynają się Mistrzostwa Europy w piłce nożnej. Startuje w nich reprezentacja Polski. Jej zwycięstwa wzmocnią falę brunatnego nacjonalizmu zalewającą nasz kraj. Dlatego też z antypisowskiego punktu widzenia, polskim piłkarzom należy życzyć wszystkich przegranych meczów oraz kompromitacji sportowej.
Źródło
- Piotr Juvefan
- Juventino
Żeby nie powiedzieć o Szumlewiczu,który oskarżył Laskowskiego o rasizm na zeszłym Mundialu
Podczas wielkich sportowych imprez Ci ludzie powinni wylecieć w kosmos 
http://weszlo.com/2014/07/02/laskowski- ... na-tropie/

http://weszlo.com/2014/07/02/laskowski- ... na-tropie/

- Vimes
- Juventino
Dobre: "Balcerowicz: Z niesmakiem patrzę na zachowanie młodego pokolenia Polaków". Powiedział to człowiek, który w 1969 roku, czyli rok po antysemickim marcu '68, w wieku 22 lat wstąpił do PZPR.
Dzisiaj jest 18 czerwca, czyli 69 urodziny Naczelnika Państwa. Kiepska ta nasza dyktatura skoro nie zorganizowano państwowych obchodów jak dla Kima
.
Dzisiaj jest 18 czerwca, czyli 69 urodziny Naczelnika Państwa. Kiepska ta nasza dyktatura skoro nie zorganizowano państwowych obchodów jak dla Kima

- deszczowy
- Juventino
Akurat Naczelnik jest prywatnie chyba dosyć skromnym człowiekiem. Mam wrażenie, że nie pali mu się do jubli na pół kraju.Vimes pisze:Dzisiaj jest 18 czerwca, czyli 69 urodziny Naczelnika Państwa. Kiepska ta nasza dyktatura skoro nie zorganizowano państwowych obchodów jak dla Kima.
- Karowiew
- Juventino
Kolejny "exodus", tym razem Wenezuela: https://www.nationalgeographic.com/phot ... 92261931=1
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Vimes
- Juventino

Sama jedna w otoczeniu tylu rasistów odzianych w faszystowskie stroje. Naprawdę się obawiałem, że mogła tego nie przeżyć, a przynajmniej przypłacić zdrowiem, a ona udziela wywiadów:
A to przecież Polska wschodnia, czyli samo jądro PiS-owskiego ciemnogrodu.• Od kiedy mieszkasz w Lublinie?
– Od roku. Studiuję tutaj stosunki międzynarodowe na UMCS.
• Na Facebooku ludzie gratulują ci odwagi. Nie bałaś się stanąć w tłumie polskich kibiców?
– Na początku tak. Poszłam do strefy kibica z polską flagą w torbie. W razie gdyby była taka potrzeba, to miałam zmienić senegalskie barwy na polskie.
• I była?
– Nie. Było bardzo miło, więc postanowiłam zostać w barwach Senegalu.
• Byłaś tam sama, czy ze znajomymi?
– Z dwójką moich polskich przyjaciół i moim chłopakiem.
• A jak zachowywali się w stosunku do ciebie inni kibice?
– Byli bardzo tolerancyjni. Naprawdę.
(...)
• Czy kiedykolwiek ty lub twoi znajomi spotkali się tu z rasizmem?
– Nigdy. Pod tym względem Lublin jest dla nas bardzo bezpieczny.
Źródło
- Karowiew
- Juventino
Po raz kolejny nasz znakomity sarmata, mistrz walki na sztachety, kombatant doskonały, Bronisław Komorowski ps. Bul, daje przykład, jak zachowuje się człowiek honorowy:
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ac/2nx69nb
W tym konflikcie tragicznym wybiera Bronisław lojalność wobec kolegów kosztem (cytując klasyczny bełkot, "zapewne pewnej") drugiej kadencji. Smak ośmiorniczek kontra niesmak. Tak jest, historia pokazała, że szogun prędzej popełniłby seppuku, niż odwróciłby się od samurajskiej kasty, ośmiorniczkami zwanej :spiteful:- Gdybym odciął się od wszystkich ośmiorniczek, to pewnie bym wygrał te wybory [wybory prezydenckie w 2015 roku - przyp.red.], ale pozostałby niesmak. Nie odciąłem się od mojej grupy i w tej sytuacji mogę ze spokojem patrzyć kolegom w oczy - stwierdził gość Agnieszki Burzyńskiej
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ac/2nx69nb
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- mateo369
- Juventino
Co chciałeś nam przekazać tym wpisem, bo nie rozumiem? Że u nas nie ma rasizmu czy jak? Albo lepiej, że wyborcy konkretnej partii (PiSu) nie są? Przecież gdyby to był czarnoskóry facet a nie kobieta a wokół niej nie stali NORMALNI ludzie a np. członkowie ONRu to takie foto by nie powstało, chyba że ze szpitala.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Vimes
- Juventino
Co ja chciałem przekazać to nieważne. Natomiast może Cię zainteresować, co chciała przekazać Zendayia Sithole: https://twitter.com/i/videos/1009765490548494337mateo369 pisze:Co chciałeś nam przekazać tym wpisem, bo nie rozumiem? Że u nas nie ma rasizmu czy jak? Albo lepiej, że wyborcy konkretnej partii (PiSu) nie są?

mateo369 pisze:Przecież gdyby to był czarnoskóry facet a nie kobieta a wokół niej nie stali NORMALNI ludzie a np. członkowie ONRu to takie foto by nie powstało, chyba że ze szpitala.

Czarnoskóry facet - jest
Flagi ONR - są
Łysy jegomość z browarem w łapie - jest
Pobicie - brak
- mateo369
- Juventino
Mnie interesowało co Ty chciałeś przekazać, ale ok. Natomiast ta kobieta przekazała to co poniekąd zasugerowałem wcześniej - nie bała się ale nie dlatego że u nas nie ma rasistów a dlatego że jest kobietą.Vimes pisze:Co ja chciałem przekazać to nieważne. Natomiast może Cię zainteresować, co chciała przekazać Zendayia Sithole: https://twitter.com/i/videos/1009765490548494337.
Parafrazując mądry cytat - nie każdy idiota jest członkiem ONRu ale każdy członek ONRu jest idiotą.
Pomijam fakt, że świetny przykład podałeś, facet na wózku, na drugiej fotce zapewne ze swoimi znajomymi (swoją drogą fotka nieźle zmanipulowana, mam nadzieję że nie Ty ją obciąłeś)... Niepełnosprawnego czy kobietę (bez względu na kolor skóry) prędzej u nas pobije zwykły Janusz bo coś mu odwali po 3 piwkach niż stereotypowy łysy jegomość, bo jakby nie patrzeć jakieś tam swoje zasady ma.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Vimes
- Juventino
Kiedyś podawałem przykład Izu Ugonoha, który twierdzi, że nie ma problemów z rasizmem, chociaż wielu jego znajomych ma mocno prawicowe poglądy. Wtedy też usłyszałem, że to zły przykład, bo Ugonoh to zawodowy pięściarz, więc jego boją się pobić. Jak podam przykład kolesia na wózku, którego łatwo pobić to też niedobrze. Trudno dogodzić.mateo369 pisze:Pomijam fakt, że świetny przykład podałeś, facet na wózku, na drugiej fotce zapewne ze swoimi znajomymi (swoją drogą fotka nieźle zmanipulowana, mam nadzieję że nie Ty je obciąłeś)... Niepełnosprawnego czy kobietę (bez względu na kolor skóry) prędzej u nas pobije zwykły Janusz bo coś mu odwali po 3 piwkach niż stereotypowy łysy jegomość, bo jakby nie patrzeć jakieś tam swoje zasady ma.
Swoją drogą to dość zabawne, że sam przyznajesz, iż nasi łysi faszole jakieś zasady mają i kobiet oraz niepełnosprawnych nie biją.
Niczego nie obcinałem. Gość ze zdjęcia nazywa się Bawer Aondo-Akaa, a obie fotki to rezultat wpisania jego personaliów w Google. Oryginał jest tutaj.mateo369 pisze:(swoją drogą fotka nieźle zmanipulowana, mam nadzieję że nie Ty je obciąłeś)...
Następne zdjęcie ze strefy kibica:

Nie bał się przyjść z dzieckiem. Pewnie uratowało go tylko to, że kibicował Polsce.
- Karowiew
- Juventino
Co innego go uratowało - chłop przyszedł z dzieckiem, a ONR-owcy dzieci nie biją. Ale gdyby przyszedł sam... :shock:
Tak na serio, mocny "dyskurs" (1). Każdy z ONR to idiota, ale potem się okazuje, że jakieś tam zasady ten idiota ma. Oczywiście w przeciwieństwie do typowego Janusza, co to pobije kobietę czy niepełnosprawnego, mimo że ów Janusz nie jest idiotą z ONR.
Przyp. 1. Dyskurs - tajemnicza, mityczna broń używana w forumowych dyskusjach. Jej użycie sprawia, że przeciwnik zostaje starty z powierzchni ziemi. Jako pierwszy - w zgodzie z Mahabharatą - użył jej bóg Indra niszcząc cywilizację Harappy, jako drugi zastosował ją Makiavel :czytaj: