Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Virgil
- Juventino
Myślę, że roszad nie będzie wielkich
W pomocy odejdzie Sturaro i pewnie Marchisio - przyjdzie Can + może Pellegrini (ma klazulę więc pewnie jak np. nie sciągniemy kogoś pokroju Kovacic)
Do obrony przyjdzie Spina, Cancelo i pewnie pod koniec okienka może Darmiana kupimy.
Pewnie uda się ściągnąć Golovina.
Higuain odjedzie tylko pewnie jeżeli będzie nagrany już Icardi (ale to dla mnie fantasy) Dojdzie jakiś napastnik pewnie do grania ogonów za Igłę (albo ktoś młody jak np. Kownacki, albo jakaś zapchajdziura - oczywiście tylko w wypadku odejścia Mandzu)
In : Perin, Can, Pellegrini, Spinazzola, Cancelo, Darmian, Golovin
Out : Asamoah,Buffon, Sturaro, Marchisio, Lichy, Pjaca, Mandzukic.
W pomocy odejdzie Sturaro i pewnie Marchisio - przyjdzie Can + może Pellegrini (ma klazulę więc pewnie jak np. nie sciągniemy kogoś pokroju Kovacic)
Do obrony przyjdzie Spina, Cancelo i pewnie pod koniec okienka może Darmiana kupimy.
Pewnie uda się ściągnąć Golovina.
Higuain odjedzie tylko pewnie jeżeli będzie nagrany już Icardi (ale to dla mnie fantasy) Dojdzie jakiś napastnik pewnie do grania ogonów za Igłę (albo ktoś młody jak np. Kownacki, albo jakaś zapchajdziura - oczywiście tylko w wypadku odejścia Mandzu)
In : Perin, Can, Pellegrini, Spinazzola, Cancelo, Darmian, Golovin
Out : Asamoah,Buffon, Sturaro, Marchisio, Lichy, Pjaca, Mandzukic.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Virgil
Nie odejdą jednocześnie Pjaca i Mandżu bez zapewnienia kogoś w ich zastępstwo (aczkolwiek sprzedaż jednego z Chorwatów jest bardzo prawdopodobna).
Nie odejdą jednocześnie Pjaca i Mandżu bez zapewnienia kogoś w ich zastępstwo (aczkolwiek sprzedaż jednego z Chorwatów jest bardzo prawdopodobna).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Czyżbyśmy ściułali na kogoś konkretnego ...jakku1 pisze:1. Dzisiaj odbyło się spotkanie pomiedzy przedstawicielami agenta Cancelo, a naszą delegacją. Deal w sprawie Cancelo wygląda na dopięty. Mowi sie o dwoch scenariuszach: a) wypozyczenie za 8m euro + obligatoryjny wykup za rok za kolejne 30m; b) wykup natychmiastowy za 38m z czego pierwszą ratę zaplacimy teraz w wysokosci 8m, a drugą za rok.
Tak czy siak, wyglada na to, ze Cancelo bedzie naszym kolejnym zawodnikiem.
2. Audero chcemy sprzedać za 10m do Sampdorii, ktora jest zainteresowana. W cały deal ma byc wlaczona klauzula wykupu gracza po dwoch latach za 15m.
3. W podobny sposob mamy zamiar spieniezyc karte Mandragory. Z tym, ze mowa jest tutaj o sprzedazy za 20m i klauzuli odkupu za 30m.
Mam nadzieje, że Pjanic zostanie, bo środka pomocy nie odbudujeny nigdy. Nie zdziwię się jednak, jeśli zechce odejść. Gra nie na swojej pozycji, a wygranie LM z Barca ma łatwiejsze.
- Robaku
- Juventino
Pedulla i Agresti piszą, że Cancelo jeszcze nie nasz, ale jestesmy praktycznie dogadani co do ceny 38 baniek, watpliwosci co do dlugosci kontraktu.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli skasujemy za Mandragore i Audero 30 milionów, za co kupimy praktycznie Cancelo to bije brawa Panie Marotta.
Cancelo za 8 baniek i dwóch ogórków (na dzień dzisiejszy ofc)
Cancelo za 8 baniek i dwóch ogórków (na dzień dzisiejszy ofc)
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Vidal też tak myślał i od tamtej pory nawet w finale nie zagrałAlexinhio-10 pisze:Mam nadzieje, że Pjanic zostanie, bo środka pomocy nie odbudujeny nigdy. Nie zdziwię się jednak, jeśli zechce odejść. Gra nie na swojej pozycji, a wygranie LM z Barca ma łatwiejsze.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Higuain [30]
D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
Pjanic [28] - E.Can [24]
A.Sandro [27] - Chiellini [33] - Benatia [31] - Cancelo [24]
Szczęsny [29]
Wygląda to bardzo kompletnie. I przede wszystkim: poza Chiellinim przed wszystkimi jeszcze sporo lat grania. Benatia wydaje się najmniej pewnym punktem, ale w trakcie sezonu może go wygryźć Caldara, o ile Allegri będzie na niego stawiał.
Kean [18]
Mandzukic [31] - Pjaca [23] - Cuadrado [30]
Bentancur [20] - Matuidi [31]
Spinazzola [24] - Rugani [23] - Caldara [24] - De Sciglio [25]
Perin [25]
Wygląda to bardzo solidnie. O pierwszy skład mogą się bić Perin, Caldara, Matuidi, Bentancur (ten chłopak ma świetlaną przyszłość) i Cuadrado. Trzeba dać szansę nie tylko Bentancurowi, ale też Keanowi. Najsłabszy punkt do Pjaca, ale zmiennikiem Dybali w razie czego może być Bernardeschi, którego w pierwszym składzie zastąpi na prawej Cuadrado. W miejsce Pjacy chętnie zobaczyłbym jednak jakiś talencik z Ameryki Południowej (może ten Lucas Paquet?).
D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
Pjanic [28] - E.Can [24]
A.Sandro [27] - Chiellini [33] - Benatia [31] - Cancelo [24]
Szczęsny [29]
Wygląda to bardzo kompletnie. I przede wszystkim: poza Chiellinim przed wszystkimi jeszcze sporo lat grania. Benatia wydaje się najmniej pewnym punktem, ale w trakcie sezonu może go wygryźć Caldara, o ile Allegri będzie na niego stawiał.
Kean [18]
Mandzukic [31] - Pjaca [23] - Cuadrado [30]
Bentancur [20] - Matuidi [31]
Spinazzola [24] - Rugani [23] - Caldara [24] - De Sciglio [25]
Perin [25]
Wygląda to bardzo solidnie. O pierwszy skład mogą się bić Perin, Caldara, Matuidi, Bentancur (ten chłopak ma świetlaną przyszłość) i Cuadrado. Trzeba dać szansę nie tylko Bentancurowi, ale też Keanowi. Najsłabszy punkt do Pjaca, ale zmiennikiem Dybali w razie czego może być Bernardeschi, którego w pierwszym składzie zastąpi na prawej Cuadrado. W miejsce Pjacy chętnie zobaczyłbym jednak jakiś talencik z Ameryki Południowej (może ten Lucas Paquet?).
- Vincitore
- Juventino
8:50
Zwróćcie uwagę na rozmowę Bereszyńskiego ze Szczęsnym o skrzydłowym, który "będzie grał za Mandzukicia", później Zieliński wskazuje palcem na telewizor jakoby owy skrzydłowy znajdował się na murawie w trakcie meczu Meksyk-Niemcy.
Wczoraj pojawiły się plotki o naszym zainteresowaniu Lozano z Meksyku, który gra w PSV i którego agentem jest Mino Raiola z którym według tego co piszą media wielokrotnie w ostatnim czasie się kontaktowaliśmy/spotykaliśmy.
Próbuję wyłapać co dokładnie mówi Bereszyński, ale jest to ciężkie do zrozumienia, choć wydaje mi się, że pada tam słowo "Lozano".
To oczywiście tylko moja hipoteza, ale nie daje mi to spokoju, może ktoś ma lepszy słuch ode mnie i jest w stanie wyłapać co dokładnie mówi Bereszyński.

- pablo1503
- Juventino
- Bereszyński: Ale na pewno Juve?Vincitore pisze:...
- Szczęsny: Chyba tak, za Mandżukicia będzie grał.(...) Wreszcie jakimś skrzydłowym nominalnym, a nie Mandżukiciem
- Zieliński: Gdzie Mandżukić idzie? Za Mandżukicia on(wskazuje palcem)?
- Szczęsny: Ale... no i się kończy fragment. Możliwe, że celowo wyciąty, gdyż widzowie zbyt wiele mogliby się dowiedzieć?
Coś takiego wyłapałem, ale lepiej, żeby każdy przesłuchał, bo mam co najwyżej średniej jakości słuchawki.

- Vincitore
- Juventino
Zbyt jednotorowo do tego podchodzisz. Pomiędzy Szczęsnym a zarządem są jeszcze inni piłkarze, agenci itd. to takie towarzystwo, że większość wszystko bardzo dobrze wie.Virgil pisze:I Szczęsny ma takie informacje do zarządu ? Wątpię.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Jest Can czyli w końcu jakaś siła fizyczna do tej bez jajecznej pomocy.
A co do Lozano i Szczęsnego to proste, że może coś tam wiedzieć o transferach. Przecież oni wszyscy pracują w jednym miejscu takie informacje się rozchodzą.
A co do Lozano i Szczęsnego to proste, że może coś tam wiedzieć o transferach. Przecież oni wszyscy pracują w jednym miejscu takie informacje się rozchodzą.