Polityka
- deszczowy
- Juventino
Tylko wczytaj się w to, ile okrętów mają Niemcy, jakie możliwości i sprawdź ile lat mają te maszyny, a ile nasze Kobbeny.
- Vimes
- Juventino
- deszczowy
- Juventino
Tyle, że oni swojego mercedesa naprawią, a twój hipotetyczny poldek pojedzie już tylko na złomowisko.
- Vimes
- Juventino
Jak naprawią to sobie popływają. Podobnie jak my kupimy to też sobie popływamy. Póki co polscy i niemieccy podwodniacy zostali szczurami lądowymi. Chyba, że zadzwonią po amerykańskiego Ubera
.
Bardzo surowo oceniasz kierownictwo polskiego MON-u. W takim razie powiedz mi co myślisz o niemieckim, bo jeżeli nasi to partacze to jak nazwać ludzi, którzy przy dużo zasobniejszym portfelu doprowadzili niemiecką armię do tak skrajnie opłakanego stanu? Według raportu ichniejszego NIK-u tam nie chodzi o przepaloną zaróweczkę czy porysowaną szybkę. Padły oskarżenia o fałszowanie dokumentów pokazujących prawdziwy stan niemieckiej armii. Powiedz mi, jak długo byście sobie drwili w "Fakcie", gdyby coś takiego: "Niemieckie karabiny strzelają obok celu. Żołnierze Bundeswehry znów skarżą się na sprzęt" przydarzyło się w Polsce?
------------------------------
Naszym starszym braciom w wierze ostatnio mocno sodówka odbija: "Polityczne rozgrywki w piłce nożnej. Izrael chce wyrzucenia Argentyny z mundialu". Argentyńczycy wycofali się z towarzyskiego meczu z Izraelem w ramach protestu przeciwko mordowaniu przez Izrael cywili w Strefie Gazy. Teraz Izrael chce ich wyrzucić z mundialu, bo o zbrodniach Żydów takich jak ta wspomniana przez mnie wcześniej: http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 535#947535 lepiej głośno nie mówić. Swoją drogą to przewrotne jak łatwo Żydom było wejść w buty po niemieckich nazistach. Trzymają Palestyńczyków w getcie, poszerzają swoją Lebensraum ich kosztem i strzelają z ostrej broni do ludzi uzbrojonych w proce.

Bardzo surowo oceniasz kierownictwo polskiego MON-u. W takim razie powiedz mi co myślisz o niemieckim, bo jeżeli nasi to partacze to jak nazwać ludzi, którzy przy dużo zasobniejszym portfelu doprowadzili niemiecką armię do tak skrajnie opłakanego stanu? Według raportu ichniejszego NIK-u tam nie chodzi o przepaloną zaróweczkę czy porysowaną szybkę. Padły oskarżenia o fałszowanie dokumentów pokazujących prawdziwy stan niemieckiej armii. Powiedz mi, jak długo byście sobie drwili w "Fakcie", gdyby coś takiego: "Niemieckie karabiny strzelają obok celu. Żołnierze Bundeswehry znów skarżą się na sprzęt" przydarzyło się w Polsce?
Naszym starszym braciom w wierze ostatnio mocno sodówka odbija: "Polityczne rozgrywki w piłce nożnej. Izrael chce wyrzucenia Argentyny z mundialu". Argentyńczycy wycofali się z towarzyskiego meczu z Izraelem w ramach protestu przeciwko mordowaniu przez Izrael cywili w Strefie Gazy. Teraz Izrael chce ich wyrzucić z mundialu, bo o zbrodniach Żydów takich jak ta wspomniana przez mnie wcześniej: http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 535#947535 lepiej głośno nie mówić. Swoją drogą to przewrotne jak łatwo Żydom było wejść w buty po niemieckich nazistach. Trzymają Palestyńczyków w getcie, poszerzają swoją Lebensraum ich kosztem i strzelają z ostrej broni do ludzi uzbrojonych w proce.
- deszczowy
- Juventino
MiesiącamiVimes pisze: Bardzo surowo oceniasz kierownictwo polskiego MON-u. W takim razie powiedz mi co myślisz o niemieckim, bo jeżeli nasi to partacze to jak nazwać ludzi, którzy przy dużo zasobniejszym portfelu doprowadzili niemiecką armię do tak skrajnie opłakanego stanu? Według raportu ichniejszego NIK-u tam nie chodzi o przepaloną zaróweczkę czy porysowaną szybkę. Padły oskarżenia o fałszowanie dokumentów pokazujących prawdziwy stan niemieckiej armii. Powiedz mi, jak długo byście sobie drwili w "Fakcie", gdyby coś takiego: "Niemieckie karabiny strzelają obok celu. Żołnierze Bundeswehry znów skarżą się na sprzęt" przydarzyło się w Polsce?

Niemcy mają jakiś gigantyczny kolaps. Wtopa za wtopą i końca nie widać. A naprawdę nie jest to dla nas dobra wiadomość.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Was czyli kogo volksdeutschów? gastarbeiterów?deszczowy pisze:MiesiącamiVimes pisze: Bardzo surowo oceniasz kierownictwo polskiego MON-u. W takim razie powiedz mi co myślisz o niemieckim, bo jeżeli nasi to partacze to jak nazwać ludzi, którzy przy dużo zasobniejszym portfelu doprowadzili niemiecką armię do tak skrajnie opłakanego stanu? Według raportu ichniejszego NIK-u tam nie chodzi o przepaloną zaróweczkę czy porysowaną szybkę. Padły oskarżenia o fałszowanie dokumentów pokazujących prawdziwy stan niemieckiej armii. Powiedz mi, jak długo byście sobie drwili w "Fakcie", gdyby coś takiego: "Niemieckie karabiny strzelają obok celu. Żołnierze Bundeswehry znów skarżą się na sprzęt" przydarzyło się w Polsce?![]()
Niemcy mają jakiś gigantyczny kolaps. Wtopa za wtopą i końca nie widać. A naprawdę nie jest to dla nas dobra wiadomość.

Liczę,że Amerykanie przeniosą jeszcze swoją bazę z Rammstein do Nas.
A jeszcze niedawno czytałem o tym,że sami Palestyńczycy apelowali do federacji argentyńskiej i Messiego,który jest dla niech symbolem pokoju o odwołanie tego meczu a w razie jego rozegrania nawoływali do palenia jego koszulek. Obie nację wściekłe,ale to Zydzi są agresorami i zasługują na potępienie a w zamian za to robią co im się rzewnie podoba i z nikim się nie liczą. Ich wpływy są niezwykłe.Vimes pisze: Naszym starszym braciom w wierze ostatnio mocno sodówka odbija: "Polityczne rozgrywki w piłce nożnej. Izrael chce wyrzucenia Argentyny z mundialu". Argentyńczycy wycofali się z towarzyskiego meczu z Izraelem w ramach protestu przeciwko mordowaniu przez Izrael cywili w Strefie Gazy. Teraz Izrael chce ich wyrzucić z mundialu, bo o zbrodniach Żydów takich jak ta wspomniana przez mnie wcześniej: http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 535#947535 lepiej głośno nie mówić. Swoją drogą to przewrotne jak łatwo Żydom było wejść w buty po niemieckich nazistach. Trzymają Palestyńczyków w getcie, poszerzają swoją Lebensraum ich kosztem i strzelają z ostrej broni do ludzi uzbrojonych w proce.

- deszczowy
- Juventino
Dlaczego w polskiej armii dzieje się źle? Ano dlatego:
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... um=twitter
Polecam, dobra kompilacja wszystkich bolączek Wojska Polskiego. Warto przeczytać.
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... um=twitter
Polecam, dobra kompilacja wszystkich bolączek Wojska Polskiego. Warto przeczytać.
- jakku1
- Juventino
Vimes pisze:Jeżeli mam w garażu niesprawnego poloneza, a sąsiad niesprawnego mercedesa to obaj nigdzie nie pojedziemy.deszczowy pisze:Tylko wczytaj się w to, ile okrętów mają Niemcy, jakie możliwości i sprawdź ile lat mają te maszyny, a ile nasze Kobbeny.

No tak, nie da się obronić tego bajzlu w armii, który zafundowała obecna ekipa to trzeba zaczać wad u sąsiada, który jak tylko będzie chciał to w pare lat zbuduje sobie najsilniejszą armię w Europie bez większego wysiłku.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Vimes
- Juventino
Doprawdy niesamowiteWizycie prezydenta Niemiec Franka–Waltera Steinmeiera w Polsce towarzyszyła konferencja zorganizowana przez Fundację Współpracy Polsko-Niemieckiej. Występujący podczas konferencji poseł PO Marek Krząkała, zapytany o relacje polsko–niemieckie, w swym pierwszym wystąpieniu ograniczył się wyłącznie do opowieści o tym jakim złem jest PiS. Ku pewnemu zdziwieniu niemieckich deputowanych do Bundestagu był też tak entuzjastycznie nastawiony do przyjmowania uchodźców, że aż jeden z niemieckich polityków nieśmiało zauważył, ze Republika Federalna obecnie dużo już sceptyczniej odnosi się do uchodźców niż to miało miejsce dwa czy trzy lata temu.
Źródło

Kiedy wreszcie, przynajmniej w części, państw Europy Zachodniej dochodzi do opamiętania i rewizji obłąkańczej polityki migracyjnej: ""Zamykamy porty". Włochy ogłosiły, że nie będą przyjmować statków z migrantami", posłowie Platformy nadal chcą sprowadzić tę katastrofę na Polskę

Natomiast tak wygląda zachodnioeuropejska praworządność w praktyce: "Ahmet R. pobił człowieka na śmierć. Sąd skazał go na trening radzenia sobie z agresją".
Skala paranoi jest naprawdę niesamowita. Sądy potrafią skazywać za wpisy niechętne imigracji w mediach społecznościowych, a tutaj za zabicie człowieka kara w zawiasach i treningi radzenia sobie z agresją. Obywatele są traktowani jak śmiecie, których życie jest nic nie warte, a "uchodźcy" wręcz fetyszyzowani i wolno im dosłownie wszystko. Nic dziwnego, że czują się coraz bardziej bezkarni.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Przeciwnicy Macierewicza czy wy naprawdę myślicie,że przyczyną obecnego stanu armii jest to,że resort objął Antoni i teraz trzeba po nim sprzątać? Psychofan,który jak się okazało marzy o zamachu na tego polityka wrzuca link ,który ma być jakimś dogmatem. A może byście sie zainteresowali np działalnością Komorowskiego w MON? Czempińskiego? Gdzie panowała wtedy korupcja a ludzie WSI wraz z obcym wywiadem wyprowadzali setki milionów zł pod przykryciem Fundacji Pro Civili. I dlaczego dobrze się stało,że rozwiązano WSI. Teraz istnieje wiele wiarygodnych źródeł,które pokazują jakie rzeczy działy się po okragłym stole. A obecny stan polskiej armii to jest długi cykl korupcji i nieudolności poprzedników i nie wystarczy oglądać TVNu(wg mnie w ogóle nie powinno się oglądać) żeby sondować wyroki dlaczego jest tak a nie inaczej.jakku1 pisze:Vimes pisze:Jeżeli mam w garażu niesprawnego poloneza, a sąsiad niesprawnego mercedesa to obaj nigdzie nie pojedziemy.deszczowy pisze:Tylko wczytaj się w to, ile okrętów mają Niemcy, jakie możliwości i sprawdź ile lat mają te maszyny, a ile nasze Kobbeny..
No tak, nie da się obronić tego bajzlu w armii, który zafundowała obecna ekipa to trzeba zaczać wad u sąsiada, który jak tylko będzie chciał to w pare lat zbuduje sobie najsilniejszą armię w Europie bez większego wysiłku.
Polskiej armii brakuje sprzętu i każdy o tym wie,ale przynajmniej na razie mamy umowę na te patrioty.
PS; jestem świeżo po lekturze książki Sumlińskiego "To tylko mafia" i okazuje się m.in,że Pan poseł z Nowoczesnej niejaki Rabiej lansowany na wiceprezydenta Wawy miał styczność z tzw grupą pruszkowską i był rzecznikiem ich dyskoteki

- Vimes
- Juventino
Bardzo lubię, a wręcz uwielbiam sytuacje, w których nabzdyczony bufon z rozdętym ego, próbujący ex cathedra pouczać wszystkich wyższościowym tonem zostaje sprowadzony do parteru jednym celnym strzałem:

Redaktorek z Onetu, któremu się wydaje, że pozjadał wszystkie rozumy tym samym zalicza drugi nokaut w ostatnim czasie. Pierwszy był chyba boleśniejszy, bo po tym jak się okazało, że Węglarczyk nie miał racji w sprawie dymisji Tillersona...

...jego miłość własna tak bardzo ucierpiała, że zbanował tego użytkownika: https://twitter.com/JacobQNicholson/sta ... 0070721537.
Węglarczyk to dyrektor programowy Onet.pl. Tacy ludzie odpowiadają za tworzenie informacji dla Polaków.

Redaktorek z Onetu, któremu się wydaje, że pozjadał wszystkie rozumy tym samym zalicza drugi nokaut w ostatnim czasie. Pierwszy był chyba boleśniejszy, bo po tym jak się okazało, że Węglarczyk nie miał racji w sprawie dymisji Tillersona...

...jego miłość własna tak bardzo ucierpiała, że zbanował tego użytkownika: https://twitter.com/JacobQNicholson/sta ... 0070721537.
Węglarczyk to dyrektor programowy Onet.pl. Tacy ludzie odpowiadają za tworzenie informacji dla Polaków.
- Karowiew
- Juventino
Ten przykład pokazuje, kto może się dostać do Europy wraz z tzw. "uchodźcami":
https://wiadomosci.wp.pl/jeden-z-najbar ... 197427841a
----------------------------------------------------------------------------
A tutaj kolejna danina krwi w imię idei "multi-culti":
https://wiadomosci.wp.pl/atak-w-niemcze ... 618139777a
https://wiadomosci.wp.pl/zabojstwo-14-l ... 308755073a
https://wiadomosci.wp.pl/jeden-z-najbar ... 197427841a
----------------------------------------------------------------------------
A tutaj kolejna danina krwi w imię idei "multi-culti":
https://wiadomosci.wp.pl/atak-w-niemcze ... 618139777a
https://wiadomosci.wp.pl/zabojstwo-14-l ... 308755073a
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- deszczowy
- Juventino
Podziwiam ludzi, którzy wierzą, że za brak nowoczesnych śmigieł odpowiadają ludzie WSI.
Anyway: bardzo ciekawy wywiad z byłym szefem SG WP, gen. Gocułem. Mocno polecam lekturę czegoś więcej, niż tytułu, serio.
I jeszcze to: kontrola NIK w MON.
Anyway: bardzo ciekawy wywiad z byłym szefem SG WP, gen. Gocułem. Mocno polecam lekturę czegoś więcej, niż tytułu, serio.
I jeszcze to: kontrola NIK w MON.
- X_ray
- Juventino
Nie tylko ciekawy ale i przerażający. Rozkład systemu dowodzenia, rozwalenie SG, rozwaleniu IU, rozwalenie Planu Modernizacji Technicznej. Świetny bilans ma A. Macierewicz i cała obecna ekipa, nie ma co.
Ale co tam, zawsze można postękać że u sąsiada zza miedzy też jest źle
Aha, wiesz jaka jest jeszcze różnica? Te niemieckie "niestrzelające karabiny" (które notabene przez naszych specjalsów z Formozy używane są bez problemu zarówno w skrajnie wysokich jak i niskich temperaturach) wyszły na jaw. Jeśli faktycznie zostaną wykazane ich wady to konstrukcja zostanie wymieniona lub poprawiona. Przy czym z samymi wadami może być różnie bo:
- inne SZ eksploatujące tą konstrukcję nie mają z nią problemów
- badany jest wątek tego że te skargi zostały zainspirowane przez konkurencyjną firmę
Wiesz jak jest u nas? Po wypadku Leoparda gdy w wyniku spartaczonej elaboracji łuski przez "krajowy potencjał zbrojeniowy" zapalił się czołg i jego załoga za winnego uznano podoficera wydającego amunicję na strzelania. Nie producenta gównianej amunicji (wszak państwowa firma), nie decydentów którzy nie słuchali skarg żołnierzy. Podoficera który nie miał nic do gadania bo dostał rozkaz.
Ostatnio na ćwiczeniach Strong Europe Tank Challenge 2018 nasi pancerniacy musieli używać bojowej amunicji odłamkowej bo wspaniały resort obrony nie jest w stanie im dostarczyć bezpiecznej i trzymającej normy amunicji ćwiczebnej. Słyszałeś o tym? Myślisz że usłyszysz?
To co, dalej chcesz bawić się w porównywanie 3 świata (czyli naszych SZ) z Niemcami?
Ale co tam, zawsze można postękać że u sąsiada zza miedzy też jest źle
Genialne, porównujesz planowany przegląd stoczniowy jednego uboota, uszkodzenie pędnika przez drugiego oraz modernizację trzeciego do stanu naszej floty (nie)podwodnej która składa się z 40-50 letnich jednostek które ze względów bezpieczeństwa nie mogą zejść poniżej 30 metrów. Pogrążaj się dalej.Vimes pisze:Jak naprawią to sobie popływają. Podobnie jak my kupimy to też sobie popływamy. Póki co polscy i niemieccy podwodniacy zostali szczurami lądowymi. Chyba, że zadzwonią po amerykańskiego Ubera.
Aha, wiesz jaka jest jeszcze różnica? Te niemieckie "niestrzelające karabiny" (które notabene przez naszych specjalsów z Formozy używane są bez problemu zarówno w skrajnie wysokich jak i niskich temperaturach) wyszły na jaw. Jeśli faktycznie zostaną wykazane ich wady to konstrukcja zostanie wymieniona lub poprawiona. Przy czym z samymi wadami może być różnie bo:
- inne SZ eksploatujące tą konstrukcję nie mają z nią problemów
- badany jest wątek tego że te skargi zostały zainspirowane przez konkurencyjną firmę
Wiesz jak jest u nas? Po wypadku Leoparda gdy w wyniku spartaczonej elaboracji łuski przez "krajowy potencjał zbrojeniowy" zapalił się czołg i jego załoga za winnego uznano podoficera wydającego amunicję na strzelania. Nie producenta gównianej amunicji (wszak państwowa firma), nie decydentów którzy nie słuchali skarg żołnierzy. Podoficera który nie miał nic do gadania bo dostał rozkaz.
Ostatnio na ćwiczeniach Strong Europe Tank Challenge 2018 nasi pancerniacy musieli używać bojowej amunicji odłamkowej bo wspaniały resort obrony nie jest w stanie im dostarczyć bezpiecznej i trzymającej normy amunicji ćwiczebnej. Słyszałeś o tym? Myślisz że usłyszysz?
To co, dalej chcesz bawić się w porównywanie 3 świata (czyli naszych SZ) z Niemcami?
Kolega tu chyba nowy w temacie, więc wyjaśniam. Jemu nie chodzi w ogóle o stan armii. Chodzi o to, że ktoś krytykuje mon, gdy u władzy jest partia, której jest tu naczelnym propagandzistą I wyznawca. I to jest sposób obrony partii rządzącej. Bo u Niemców jest gorzej.... Coś jak politycy PiS z tekstem a platforma to i tamto, gdy się im coś zarzuci.X_ray pisze:To co, dalej chcesz bawić się w porównywanie 3 świata (czyli naszych SZ) z Niemcami?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"