Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- wieczorek00
- Juventino
Modric dla przykładu 2 bramki i 8 asyst, Rakitic 4 bramki i 5 asyst. Więc nie patrzmy na puste statystyki bo khedira raczej nie jest lepszy od tych dwóch panów i liczby nie oddają w pełni tego co poszczególny zawodnik daje na boisku. A co do Golovkina to widziałem go tylko podczas meczów CSKA w LM i jak najbardziej solidny wyróżniający się zawodnik do tego młody, ale nie jest to na pewno żaden top, a solidnych pomocników mamy aż nadto i jeśli kogoś ściągać to kogoś do pierwszej jedynastki. Ewentualnie jak szukamy jakiego młodego, perspektywicznego pomocnika to stawiał bym jednak na Włochów pokroju Pellegriniego.deszczowy pisze:Na sucho: 5 goli, 4 asysty w lidze oraz 2 gole i asysta w LE. No tak... khm... umiarkowanie. Khedira dla porównania: 9 goli i 7 asyst we wszystkich rozgrywkach. Choć doświadczenie nieporównywalne.Osgiliath pisze:GdS donosi, że mamy na MŚ wysłac skautów, by obserwowali pomocnika CSKA Moskwa Alaksandra Golovkina. Ktoś cokolwiek wie o nim? Interesuje się nim również Monaco i Arsenal.
- Robaku
- Juventino
Kean nie sprzedamy ale Cerriego albo Favillego, Mandragore, Orsoliniego już tak.
jesli prawda jst ze za Cerrriego Eintracht daje 12/15 baniek to nie wykluczam, że podobnie możemy uzyskac za Favillego. Jest jedno ale - musimy ich wypchnąć za granicę Niemcy/UK )( byleby chcieli) i z klauzula odkupu - Morata case.
jesli prawda jst ze za Cerrriego Eintracht daje 12/15 baniek to nie wykluczam, że podobnie możemy uzyskac za Favillego. Jest jedno ale - musimy ich wypchnąć za granicę Niemcy/UK )( byleby chcieli) i z klauzula odkupu - Morata case.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Favilli(czy tam jak to się pisze) nawet nie jest jeszcze nas. Jeżeli sprzedamy Mandragore to będziemy kretynami roku.Robaku pisze:Kean nie sprzedamy ale Cerriego albo Favillego, Mandragore, Orsoliniego już tak.
- Shadow Marshall
- Juventino
Męczy mnie to już...ciągłe wycieranie sobie japy tymi hasłami, że inwestujemy w młodych i że to nasza przyszłość.
Guzik prawda. Młodzika trzeba sobie wychować bo kupowanie 23-25 latków to według naszych włodarzy też młody człowiek. No w sumie takim jest, ale jednak inaczej to działa.
Mandragora jeśli nie do nas to powinien trafić do klubu z pierwszej 10 w lidze jak Atalanta czy Fiorentina, ale my powinniśmy ciągle być właścicielem jego karty lub zrobić tak samo jak Real z Moratą.
Guzik prawda. Młodzika trzeba sobie wychować bo kupowanie 23-25 latków to według naszych włodarzy też młody człowiek. No w sumie takim jest, ale jednak inaczej to działa.
Mandragora jeśli nie do nas to powinien trafić do klubu z pierwszej 10 w lidze jak Atalanta czy Fiorentina, ale my powinniśmy ciągle być właścicielem jego karty lub zrobić tak samo jak Real z Moratą.
- Łoles
- Juventino
Kurde mam dziwne wrażenie że oddając Mandragorę Juve popełni błąd.
Wierzę że wyrośnie z tego chłopaka kawał piłkarza i uważam że powinien zostać włączony do kadry pierwszego zespołu na następny sezon kosztem Rodrigo B..
Wierzę że wyrośnie z tego chłopaka kawał piłkarza i uważam że powinien zostać włączony do kadry pierwszego zespołu na następny sezon kosztem Rodrigo B..
Mam nadzieję że to kompletna bzdura bo nie jest on do niczego w Juve potrzebny, szczególnie jeżeli mowa jest o ~60mln euro.Poprostu pisze: DS Genoi, Perinietti
Wierze, że Juve do końca okienka zaatakuje po Chiese.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- deszczowy
- Juventino
Ale przyznasz, że Primera jest ligą trudniejszą, niż liga rosyjska?wieczorek00 pisze:Modric dla przykładu 2 bramki i 8 asyst, Rakitic 4 bramki i 5 asyst.deszczowy pisze:Na sucho: 5 goli, 4 asysty w lidze oraz 2 gole i asysta w LE. No tak... khm... umiarkowanie. Khedira dla porównania: 9 goli i 7 asyst we wszystkich rozgrywkach. Choć doświadczenie nieporównywalne.Osgiliath pisze:GdS donosi, że mamy na MŚ wysłac skautów, by obserwowali pomocnika CSKA Moskwa Alaksandra Golovkina. Ktoś cokolwiek wie o nim? Interesuje się nim również Monaco i Arsenal.
- Robaku
- Juventino
Orsolini golden boy. calma calma.Poprostu pisze: Favilli(czy tam jak to się pisze) nawet nie jest jeszcze nas. Jeżeli sprzedamy Mandragore to będziemy kretynami roku.
przeskok z juniorow do seniorow nie zawsze jest udany.
Benta dawał rade w Juve, Mandragora nawet przez nas nie zostal sprawdzony.
Cos tam widzą. SPrzedaż Rolando z klauzula odkupu - i'm in
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Sprzedaż Mandragory z klauzulą odkupu to chyba najlepsza opcja. Gdybyśmy go zwyczajnie wypożyczyli do np. Atalanty, to jaki Gasperini miałby interes by stawiać na młokosa, kosztem solidnych i sprawdzonych De Roona i Freulera? Przykład Orsoliniego to najlepiej pokazuje, chłopak nawet w Bolonii się nie przebił, bo większą gwarancje na dziś dawał tetryk Palacio.
- Lypsky
- Juventino
Ilość tych bzdur jest niesamowita.
Zdazylismy już pozyskac takich graczy jak Boateng, Romagnoli, Darmian, Cancelo, De Light, Florenzi, SMS, Pogba, Pellegrini, Morata, Martial, Chiesa, Icardi.
Do tego codziennie odchodzą od nas Rugani, Benatia, Alex Sandro, Pjanic, Khedira, Marchisio, Dybala, Mandzukic, Higuain.
O Lewandowskim tez jakis baran zdążył już napisać.
Zawsze był syf we włoskiej prasie, ale to co dzieje się obecnie bije wszystkie poprzednie okienka na głowę - przez brak awansu na mistrzostwa świata oszaleli? Jedyny, na którym w miarę można polegać do Di Marzio, reszta to strzelcy, którzy chcą uchodzić za ekspertów i raz na rok uda im się trafić.
Zdazylismy już pozyskac takich graczy jak Boateng, Romagnoli, Darmian, Cancelo, De Light, Florenzi, SMS, Pogba, Pellegrini, Morata, Martial, Chiesa, Icardi.
Do tego codziennie odchodzą od nas Rugani, Benatia, Alex Sandro, Pjanic, Khedira, Marchisio, Dybala, Mandzukic, Higuain.
O Lewandowskim tez jakis baran zdążył już napisać.
Zawsze był syf we włoskiej prasie, ale to co dzieje się obecnie bije wszystkie poprzednie okienka na głowę - przez brak awansu na mistrzostwa świata oszaleli? Jedyny, na którym w miarę można polegać do Di Marzio, reszta to strzelcy, którzy chcą uchodzić za ekspertów i raz na rok uda im się trafić.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Robaku
- Juventino
Lypsky ale ogarniasz roznice pomiedzy "zainteresowanie" a pozyskania.
- Lypsky
- Juventino
Mnie interesują fakty, a nie bujanie w obłokach tak jak robią to niektórzy specjaliści z włoskich mediów.
Di Marzio podał, ze Perin jutro na testach w Turynie i wrzucił jego zdjęcie z hotelu, a inny baran za chwile napisze ze Juventus interesuje się CR7.
Di Marzio podał, ze Perin jutro na testach w Turynie i wrzucił jego zdjęcie z hotelu, a inny baran za chwile napisze ze Juventus interesuje się CR7.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Jamal_TH
- Juventino
Lypsky pisze:Mnie interesują fakty, a nie bujanie w obłokach tak jak robią to niektórzy specjaliści z włoskich mediów.
To wroc tu na koniec okienka dla swojego zdrowia. Tez mnie to meczy ale tak bylo, jest i dlugo bedzie. Super, ze Perin w Juve.
Go hard, or go home.
- jakku1
- Juventino
Dopiero teraz znalazlem czas zeby tutaj wejsc ;/.Osgiliath pisze:Ustawiam się po streszczenie jak nadrobiszjakku1 pisze:A co do VS dzisiaj, to przez ostatnia godzine tyle przybyło postów, że nie nadążam czytać.
Szczerze? To dla forum VS to jest standard, ze jak cos sie dzieje to jest bardzo duzo postow. Pojawilo sie wiele plotek, wiec tez wzroslo zainteresowanie tematem. Jesli mialbym to jakos spuentować to mysle, ze wystarczy napisac, ze zaczeło się po prostu mercato. Duzo jest ploteko Chiesie, odejsciu Pjacy, Marchisio, Benatii, Sandro. Brazyilijczyk podobno mial dostac propozycje przedluzenia kontraktu do 2023 i 5m euro za rok gry. Ostatnie doniesienia o Milinkoviciu-Saviciu mowia, ze zaproponowalismy 70m i karte Ruganiego, ale w dalszym ciagu to nie przekonuje Lotito.
Wiele się na pewno dzieje za kulisami, a to co przedostaje sie do prasy to jakis mizerny ulamek calosci. Jesli ja mialbym strzelac to wydaje mi sie, ze odstrzelimy dwoch pilkarzy za wieksza kwotę. Inaczej to mi się zwyczajnie nie kalkuje. Teraz sklaniam sie ku opcji Higuain + ktoś jeszcze. Jednak jeszcze dwa tygodnie temu bylem sie w stanie zalozyc, ze odstrzelimy Sandro.
Generalnie na pewno prawda jest, ze prasa coś tam wie, ale częściej jednak strzela niż wie. To samo dotyczyc ludzi z VS. Zobaczymy jak to bedzie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja to bardziej jestem ciekaw, dlaczego Rolando (rzekomo) chce nas opuscic z wlasnej woliShadow Marshall pisze:Nie podoba mi się to. Oby to była plotka. Nasi nie nauczeni historią z Verrattim robią ten sam błąd? Okaże się.Osgiliath pisze:La Nazione
Mandragora chce nas opuścić definitywnie. Fiorentina jest nim zainteresowana.

Cancelo w kanadyjce ma 5pkt. De Sciglio 1, Darmian 2. Przebic ich nie bylo trudno, bo DeSci to inwalida w ofensywym elemencie pilkarskiego rzemiosla, a Darmian nie zagral nawet polowy minut, jakie rozegral Cancelo. Aczkolwiek zjadaniem bym tego nie nazwal. W defensywie jest wrecz na odwrot: to Wlosi sa lepsi (statystycznie), niz Portugalczykjackop pisze:1. Czym ich zjada; jedną niezłą rundą w ciągu 2 lat? Za 40 mln?Alexinhio-10 pisze:Cancelo zjada MDS i Darmiana i mimo ze nie jest to idealny PO, to w obecnej sytuacji bylby wzmocnieniem.

ED.
@down - tez mi to przeszlo przez mysl.
PS. Przepraszam, ale zapomnialem dodac: rzygam tym, ze pisze sie o pozostaniu Sturaro.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2018, 20:41 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
- daroo89
- Juventino
Może chłopak po prostu widzi, że ma nikłe szanse na otrzymanie szansy w Juve i nie chce być poniewierany na wypożyczeniach co roku w innym klubie?Jacky pisze:Ja to bardziej jestem ciekaw, dlaczego Rolando (rzekomo) chce nas opuscic z wlasnej woli
Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.