Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Arbuzini
- Juventino
Z Perinem łączono nas chyba od czasów jego gry w Pescarze, czyli od sezonu 2012/2013. To bardzo dobry bramkarz i nie ma ku temu żadnych wątpliwości. Nie jest to żaden jednosezonowiec - wprost przeciwnie. Za młodu uważany był za talent, ale kontuzje wyhamowały jego karierę. Muszę przyznać, że akcja zastępowania Buffona na bramce przeprowadzana jest przez zarząd wzorcowo i bardzo racjonalnie pod względem ekonomicznym.
Jestem na tym forum chyba rzadkim okazem, bo nie podoba mi się wymiana Benatii na Romagnoliego. Uważam, że jeśli chcemy się liczyć w walce o Ligę Mistrzów to powinniśmy mieć trzech stoperów mających doświadczenie międzynarodowe. Do pary Chiellini-Rugani, nie wliczam Barzagliego, gdyż on z oczywistych względów ma problemy z grą na tym poziomie. Bez sensownego pomysłu na zastępstwo powinniśmy zatrzymać Marokańczyka.
Mówi się jednak, że powodem chęci odejścia z Juventusu nie są względy sportowe, a konflikt zawodnika z trenerem. Żenująca i nie pierwsza taka akcja. Musimy na poważnie zastanowić się kto zastąpi Allegriego po sezonie, przecież taka sytuacja jest niedopuszczalna. Jakby nie mógł dogadać się z Messim albo Ronaldo to też należałoby ich sprzedać? Bonucciemu odbiła do głowy sodówa, ale widać teraz jak ciężko go zastąpić.
Cana wciąż propsuję
. Darmowy transfer do formacji, gdzie ciągle mamy kłopot żeby coś sensownego zbudować. Przesadnych marzycieli może rozczarowywać fakt, że to nie jest top na swojej pozycji, ale mam względem niego pozytywne nastawienie. Wciąż jest młody i każdy jego sezon to dowód na to, że się rozwija.
Wolverhampton wystosowało ofertę za Cancelo na 40 mln E. Porażający jest fakt, że beniaminek PL przebija pod względem finansowym Inter, który zakwalifikował się do Ligi Mistrzów. Niemniej uważam, że pomimo tej oferty Valencia na siłę go tam wcisnąć nie będzie mogła i wciąż możemy starać się o jego podpis.
Pojawiły się plotki, że jeśli sprzedamy Pjanicia to zastąpić by go miał Eriksen. Bardzo fajnie, ale mówi się o tym, że Tottenham chce za niego 180 mln E. I to by chyba było na tyle w tym temacie "Duńczyk w Juventusie" ;-)
Jestem na tym forum chyba rzadkim okazem, bo nie podoba mi się wymiana Benatii na Romagnoliego. Uważam, że jeśli chcemy się liczyć w walce o Ligę Mistrzów to powinniśmy mieć trzech stoperów mających doświadczenie międzynarodowe. Do pary Chiellini-Rugani, nie wliczam Barzagliego, gdyż on z oczywistych względów ma problemy z grą na tym poziomie. Bez sensownego pomysłu na zastępstwo powinniśmy zatrzymać Marokańczyka.
Mówi się jednak, że powodem chęci odejścia z Juventusu nie są względy sportowe, a konflikt zawodnika z trenerem. Żenująca i nie pierwsza taka akcja. Musimy na poważnie zastanowić się kto zastąpi Allegriego po sezonie, przecież taka sytuacja jest niedopuszczalna. Jakby nie mógł dogadać się z Messim albo Ronaldo to też należałoby ich sprzedać? Bonucciemu odbiła do głowy sodówa, ale widać teraz jak ciężko go zastąpić.
Cana wciąż propsuję

Wolverhampton wystosowało ofertę za Cancelo na 40 mln E. Porażający jest fakt, że beniaminek PL przebija pod względem finansowym Inter, który zakwalifikował się do Ligi Mistrzów. Niemniej uważam, że pomimo tej oferty Valencia na siłę go tam wcisnąć nie będzie mogła i wciąż możemy starać się o jego podpis.
Pojawiły się plotki, że jeśli sprzedamy Pjanicia to zastąpić by go miał Eriksen. Bardzo fajnie, ale mówi się o tym, że Tottenham chce za niego 180 mln E. I to by chyba było na tyle w tym temacie "Duńczyk w Juventusie" ;-)
- Osgiliath
- Juventino
Patrząc na to jak szalone są ceny za graczy a tym bardziej za bramkarzy nasza opcja uzyskania Perina i Szczęsnego za (chyba) łącznie 25 mln uważam wręcz za taniochę jednak nie mająca nic wspólnego z kiepską jakością, bo pozyskujemy dwóch świetnych bramkarzy na długie lata (przynajmniej tak zakładam) i mamy zapewniony spokój na tej pozycji.
O tym, że trzeba mieć dwóch dobrych bramkarzy pokazał chociażby LFC w finale LM, a poza tym po stokroć wolę taki deal aniżeli pakowanie niewiadomo ilu milionów w Donnarumę, który co prawda jest Włochem, ale wcale jego wartość nie reprezentuje umiejętności. Fakt, każdemu mogą zdarzyć się babole, ale jakoś jestem spokojniejszy mając Szczęsnego i Perina.
Jak mówiłem, że z tym Canem jest coś z zasłony dymnej tak dalej się w tym utwierdzam. Owszem, wolałbym żeby już jednak do nas przyszedł, bo za free to spoko wzmocnienie, ale nie wiem, czemu się to przedłuża. Raczej wątpię, aby kwestie ustalenia kontraktu były problematyczne, tym bardziej że nikt o tym nie pisze.
Trochę fakap dla włoskiej Serie A i niby topowego interu (pomijam, że z FFP na karku), że nie może ściągnąć Cancelo (a tym bardziej, że za Rafinhe Barca chce tyle samo i ani centa mniej) a ten powędruje do beniaminka BPL. Nie mniej, jeśli mamy dać 20 za Darmiana, to srsly wolałbym już dołożyć do Cancelo o mieć przynajmniej w teorii dobrego gracza na prawą obronę.
O tym, że trzeba mieć dwóch dobrych bramkarzy pokazał chociażby LFC w finale LM, a poza tym po stokroć wolę taki deal aniżeli pakowanie niewiadomo ilu milionów w Donnarumę, który co prawda jest Włochem, ale wcale jego wartość nie reprezentuje umiejętności. Fakt, każdemu mogą zdarzyć się babole, ale jakoś jestem spokojniejszy mając Szczęsnego i Perina.
Jak mówiłem, że z tym Canem jest coś z zasłony dymnej tak dalej się w tym utwierdzam. Owszem, wolałbym żeby już jednak do nas przyszedł, bo za free to spoko wzmocnienie, ale nie wiem, czemu się to przedłuża. Raczej wątpię, aby kwestie ustalenia kontraktu były problematyczne, tym bardziej że nikt o tym nie pisze.
Trochę fakap dla włoskiej Serie A i niby topowego interu (pomijam, że z FFP na karku), że nie może ściągnąć Cancelo (a tym bardziej, że za Rafinhe Barca chce tyle samo i ani centa mniej) a ten powędruje do beniaminka BPL. Nie mniej, jeśli mamy dać 20 za Darmiana, to srsly wolałbym już dołożyć do Cancelo o mieć przynajmniej w teorii dobrego gracza na prawą obronę.
- Arbuzini
- Juventino
W tej chwili Darmian jest zupełnie bezsensownym kierunkiem. Moim zdaniem optymalne rozwiązanie to Florenzi teraz i Matteo pod koniec okienka, kiedy ManU zmięknie rura. Oczywiście jeśli to prawda, że zawodnik Romy jest skłonny do odejścia. Biorąc pod uwagę kontuzję Spiny i skłonność De Sciglio do urazów to przydadzą nam się licznie obsadzone boki obrony.
- Osgiliath
- Juventino
Najgorsze jest to, że póki co mamy MDS i w teorii (za pół roku/rok) Spinę, to nikogo innego nie mamy, bo nadal nie wiemy czy Sandro zaakceptuje kontrakt i czy nie jest przeznaczony na sprzedaż, więc z czterech miejscówek mamy obsadzoną 1 i 3 niewiadome. Darmian się przedłuża, a skoro negocjujemy hajs za niego, to raczej wątpię, byśmy odpalili 30 za Cancelo, ale raczej musielibyśmy, skoro przy obecnym kształcie MDS trzeba przesunąć na lewo, by zastępował Spinę jako zmiennik (jeszcze pozostałego) Sandro a na prawej mamy 2 wolne miejsca.Arbuzini pisze:W tej chwili Darmian jest zupełnie bezsensownym kierunkiem. Moim zdaniem optymalne rozwiązanie to Florenzi teraz i Matteo pod koniec okienka, kiedy ManU zmięknie rura. Oczywiście jeśli to prawda, że zawodnik Romy jest skłonny do odejścia. Biorąc pod uwagę kontuzję Spiny i skłonność De Sciglio do urazów to przydadzą nam się licznie obsadzone boki obrony.
Także kończyć to z Perinem i czas się brać za inne wzmocnienia, tym bardziej, że okienko kończy się szybciej.
EDIT:
Tymczasem Lichtsteiner oficjalnie w Arsenalu. Danke, Stephan za pierwsze lata w Juve, za wreszcie porządnego prawego obrońcę po Motcie i Grygerze... No i za gole i serducho.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Romagnoli oficjalnie przedłużył kontrakt z Milanem, więc to raczej ucina wszelkie spekulacje łączące nas z reprezentantem Włoch. Zgadzam się, że sam Chiellini i emeryt Barzagli nie wystarczą na LM. Inna kwestia czy Benatia realnie pomoże nam w walce w CL. Marokańczyk miał w minionym sezonie świetny okres, gdy był chyba naszym najlepszym stoperem, ale później trochę spuścił z tonu i popełniał czasami głupie błędy. Nie wiem czy to przez problemy z koncentracją czy ma podobny syndrom jak Bonucci, który potrafił grać na poziomie światowym przez większość spotkania, by potem walnąć jakiegoś głupiego babola. Niemniej jeśli za Benatię pojawiłaby się jakaś dobra oferta w okolicy 30 mln € i mielibyśmy dogadane zastępstwo, to przełknąłbym pożegnanie z Medhim, bo ma już 31 lat i lepszy nie będzie. Tylko, żeby naszym działaczom nie przyszła do głowy zamiana na Godina, bo mimo, że gość jest klasowym zawodnikiem, to jednak musimy trochę odmłodzić skład, by za dwa lata po odejściu Chielliniego znów nie przebudowywać obrony (i dlatego ubolewam, że nie udało nam się pozyskać de Vrija).Arbuzini pisze: Jestem na tym forum chyba rzadkim okazem, bo nie podoba mi się wymiana Benatii na Romagnoliego. Uważam, że jeśli chcemy się liczyć w walce o Ligę Mistrzów to powinniśmy mieć trzech stoperów mających doświadczenie międzynarodowe. Do pary Chiellini-Rugani, nie wliczam Barzagliego, gdyż on z oczywistych względów ma problemy z grą na tym poziomie. Bez sensownego pomysłu na zastępstwo powinniśmy zatrzymać Marokańczyka.
I tak z innej beczki. Nie wiem czy nie powinniśmy się zainteresować Facundo Ferreyrą z Szachtara, bo Argentyńczykowi wygasła umowa z klubem z Doniecka i według mnie idealnie spełniałby rolę zmiennika dla Higuaina, a po drugie ma też włoski paszport.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- wagner
- Juventino
Dołączam się. Jest za co dziękować.Osgiliath pisze:Tymczasem Lichtsteiner oficjalnie w Arsenalu. Danke, Stephan za pierwsze lata w Juve, za wreszcie porządnego prawego obrońcę po Motcie i Grygerze... No i za gole i serducho.

4 czerwca przechodził testy medyczne w Benfice. Będzie zarabiał 2,2 mln euro.dimebag11 pisze:Nie wiem czy nie powinniśmy się zainteresować Facundo Ferreyrą z Szachtara
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@wagner
No to lipton z tym Facundo, ale zostaje nam darmowy Balotelli, który ponoć tak do końca nie jest darmowy, bo był ostatnio artykuł, że Nicea zawarła w kontrakcie jakiś zapis o 10 mln €, ale nie mam pojęcia jak chcą je wyegzekwować skoro Włochowi kończy się umowa.
No to lipton z tym Facundo, ale zostaje nam darmowy Balotelli, który ponoć tak do końca nie jest darmowy, bo był ostatnio artykuł, że Nicea zawarła w kontrakcie jakiś zapis o 10 mln €, ale nie mam pojęcia jak chcą je wyegzekwować skoro Włochowi kończy się umowa.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Grazie Stephan, za wszystkie lata w Juve. Fajnie, że sobie jeszcze pogra w jakimś renomowanym klubie, a nie będzie się włóczył gdzieś w lidze chińskiej (gdzie pewnie miałby spoko hajs).wagner pisze:Dołączam się. Jest za co dziękować.Osgiliath pisze:Tymczasem Lichtsteiner oficjalnie w Arsenalu. Danke, Stephan za pierwsze lata w Juve, za wreszcie porządnego prawego obrońcę po Motcie i Grygerze... No i za gole i serducho.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- jakku1
- Juventino
Coś mam przeczucie, ze Balotelli pod koniec tego okna moze wyladowac u nas. Tak jakoś mi się to kupy trzyma... Zobaczymydimebag11 pisze:@wagner

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Osgiliath
- Juventino
Ja wiem, że Marotta to centuś i dusigrosz, ale 60 mln + Pjaca, czyli jakieś 15 max extra za SMS? Czy on chce wnerwić Lotito? Swoją drogą, to jak to się ma oferty około 80 mln, o której była mowa wcześniej, że taka złożyliśmy? Chyba, że ona już właśnie uwzględniała Pjace? W każdym razie, o ile Beppe daje oferty, które są rozsądne, to jednak nie przystają do obecnych realiów, a tym bardziej za topowych graczy. Jeśli chcemy topa do pomocy, to hajs porównywalny jak za Igłę wcale nie wydaje się przesadzony. Lotito, nawet jak będzie pluł krwią to i tak się zaprze i go nie sprzeda a szczególnie najmniej za taką kwotę.
- annihilator1988
- Juventino
Kiedyś był przesyt w pomocy, później w obronie, teraz w ataku, a teraz będzie na pozycji bramkarza. Kosztem której formacji?Osgiliath pisze:Perin dzisiaj chyba faktycznie done dealio, bo DS Genoi stwierdził, że właśnie negocjują z juve a gracz wyraził chęć przejścia do nas.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Darmian, to w teorii dobry transfer - chlopak ogarnie dwie strony tak, jak De Sciglio. Sęk w tym, ze obaj nie prezentuja jakiegos super poziomu (moim zdaniem Matteo i tak lepszy, niz Mattia), a dodatkowo De Sciglio sie lubi polamac. W zwiazku z chora cena, jaka rzucil ManU zwrocilbym sie w strone Ariasa, a ew. po Darmiana faktycznie pod koniec okienka, jak United wroci kontakt z baza.

Oby, obyjakku1 pisze:Coś mam przeczucie, ze Balotelli pod koniec tego okna moze wyladowac u nas.

- Arbuzini
- Juventino
Zgadzam się, że jeśli będzie dobra oferta za Benatię i zapewnione zastępstwo to Marokańczyka powinniśmy sprzedać. Mi akurat transfer Godina albo innego stopera w okolicach 30. pasuje. Choć warunek jest taki, że mocno stawiamy na młodych, czyli Ruganiego oraz Caldarę. Jeśli nie grają za wiele w Lidze Mistrzów to "przynajmniej" przeciwko zespołom z TOP6 Serie A powinni wychodzić w podstawie. Na szczęście w drugiej połowie sezonu Allegri się ogarnął i w całych rozgrywkach z tych silnych zespołów Daniele nie grał tylko przeciwko Napoli. Za to trafił mu się mecz z Barceloną w LM. Na plus młodych Włochów działa teraz też fakt, że Mancini musi zbudować w oparciu o nich kadrę więc w ich wypadku wyjazdy na mecze reprezentacyjne na tym etapie kariery stanowią pozytyw.dimebag11 pisze:Tylko, żeby naszym działaczom nie przyszła do głowy zamiana na Godina, bo mimo, że gość jest klasowym zawodnikiem, to jednak musimy trochę odmłodzić skład, by za dwa lata po odejściu Chielliniego znów nie przebudowywać obrony
Dodam tylko, że Romagnę sprzedaliśmy do Calgari zapewniając sobie możliwość jego kontrwykupu - tak ćwierkają ptaszki ;-). W wieku 20 lat przebił się tam do pierwszego składu więc powinniśmy mieć na niego oko (czyt. zapewnić na własny koszt trenera personalnego i dietetyka żeby nie był taki chudy jak Rugani

Odpuszczenie De Vrija wygląda na błąd, ale nie jest też tak, że nie mamy planu na to jak odmładzać środek obrony. Wszystko póki co wskazuje, że jest wręcz przeciwnie.
Podobno jednocześnie pracujemy nad nowymi kontraktami dla Chielliniego, Sandro oraz Barzagliego. Jeśli stawiamy na ciągłość składu to nie możemy pozwolić sobie na odejście Brazylijczyka. Jedyną sensowną alternatywą dla niego jest jego wiekowy rodak - Felipe Luis.Osgiliath pisze:Najgorsze jest to, że póki co mamy MDS i w teorii (za pół roku/rok) Spinę, to nikogo innego nie mamy, bo nadal nie wiemy czy Sandro zaakceptuje kontrakt i czy nie jest przeznaczony na sprzedaż, więc z czterech miejscówek mamy obsadzoną 1 i 3 niewiadome. Darmian się przedłuża, a skoro negocjujemy hajs za niego, to raczej wątpię, byśmy odpalili 30 za Cancelo, ale raczej musielibyśmy, skoro przy obecnym kształcie MDS trzeba przesunąć na lewo, by zastępował Spinę jako zmiennik (jeszcze pozostałego) Sandro a na prawej mamy 2 wolne miejsca.
Fred w United za gruby hajs. Myślę, że przy tej kadrze bez sprzedaży Pogby nie będą już starać się o SMSa.
Martwią mnie trochę budżety założone przez Marottę. 80 mln E na pomocnika, 12 mln E za bocznego obrońcę. W dwa ostatnie okienka wydaliśmy łącznie ~30 mln E. Teraz jest idealna pora (przemeblowanie składu) żeby zaatakować na grubo rynek transferowy. Po przyjściu Perina i Cana potrzebujemy dwóch bardzo dobrych zawodników i właściwie możemy kończyć mercato. Jaki by Higuain nie był to ciężko mi znaleźć kogoś bardziej odpowiedniego bez grubej (hyhy) dopłaty z naszej strony. Widać, że mimo konieczności wykupu Costy hajs jest, oby tylko Beppe nie był zbyt wielkim dusigroszem. Mandżukić, Cuadrado, Sturaro, Pjaca, czy Cerri to zawodnicy, których w imię wyższego dobra możemy odpalić. Jest też ten pomysł ze sprzedażą Keana i wpisaniem w kontrakt klauzuli kontrwykupu. Jak się dobrze zakręcimy to trochę grosza wpadnie.
Szacunek dla Lichtsteinera. Pierwszy klasowy boczny obrońca po długich latach posuchy i wielki profesjonalista, których coraz mniej w tych czasach :papa: . Żegnamy kolejnego Mistrza.
- Principino
- Juventino
Czy tylko ja nie rozumiem kupowania De Ligta? Bo chyba mi nie powiecie ze Allegri wpusci go od razu do pierwszej jedenastki a wydawanie w tym momencie +-50mln na dziewietnastolatka z mysla o przyszlosci to chyba sredni deal. Do tego jest przeciez Caldara ktory jest juz ograny w serie a i bardziej doswiadczony. A tu jeszcze trzeba wzmocnic pomoc/atak w przypadku odejscia Mandzukica i Pipity a jak wiadomo na te pozycje wydaje sie najwiecej pieniedzy.
Mozliwe ze pominalem cos istotnego dlaczego Marotta celuje w De Ligta bo ostatnio mam malo czasu na sledzenie tego co sie konkretnie dzieje w Juve. Pozdrowki!
Mozliwe ze pominalem cos istotnego dlaczego Marotta celuje w De Ligta bo ostatnio mam malo czasu na sledzenie tego co sie konkretnie dzieje w Juve. Pozdrowki!